Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Samopomoc - Szkoła!
ProFace - 2014-04-10, 15:33 Czlowiek i morze to ten staruszek SANTIAGO sie nazywal. Poszedl merlina lowic. i szkielet przywiozl. Streszcze wam cale jak chcecie. Oczywiscie nie czytalam. Ja sie uczylam lektur xdAdijos - 2014-05-18, 08:31 Ale mnie wszyscy wyujali z Wosa. Nie było mnie i dostałem najgorsze
"Zaplanuj działania, dzięki którym w dowolny sposób, samodzielnie lub z koleżankami i kolegami, opracujesz projekt założenia własnej firmy. Wybierz dziedzinę, której będzie dotyczyć działalność przedsiębiorstwa. Następnie przygotuj biznesplan dla swojego przedsięwzięcia. Omów także organizację i sposób funkcjonowania firmy."
Jakieś pomysły? Mam to na wtorek w formie prezentacji multimedialnej.Love178 - 2014-05-18, 09:47
Cytat:
"Zaplanuj działania, dzięki którym w dowolny sposób, samodzielnie lub z koleżankami i kolegami, opracujesz projekt założenia własnej firmy. Wybierz dziedzinę, której będzie dotyczyć działalność przedsiębiorstwa. Następnie przygotuj biznesplan dla swojego przedsięwzięcia. Omów także organizację i sposób funkcjonowania firmy."
O, miałam identyczną pracę domową z japońskiego w zeszłym semestrze, tylko jeszcze miałam pokazać szczegółowo profile poszczególnych pracowników, żeby ich zachęcić do pracy u mnie I była to seria prezentacji, gdzie na kolejnych trzeba było wymyślać promocje, robić kosztorysy, nawiązywać wyimaginowane relacja z innymi firmami...
Poradzę tak- wybierz jakiś mały prosty biznes, np. piekarnię, gdzie nie musisz się specjalnie zagłębiać w to, kto tam musi pracować i tych pracowników jest niewielu. Bo tu wiadomo, że piekarze, dostawcy, księgowy od umów, kierownik, właściciel itp. Wymyśl też jakiś jeden element, w którym piekarnia może się specjalizować, np. robicie dodatkowo świetne wypieki francuskie. Potem przedstawiasz, gdzie chcesz to postawić, przedstawiasz kosztorys, że np. potrzebujesz na start 12 tys zł dofinansowania, a potem rozkładasz na co to pójdzie (materiały, pensje, wynajem, rachunki). Na koniec (przynajmniej dla mnie jakby to była prezentacja do gimnazjum to już bym kończyła) przedstawiasz ewentualne plany na przyszłość firmy, jeżeli jej się powiedzie, np. poszerzenie po paru latach jej działalności o usługi cukiernicze.ProFace - 2014-05-18, 10:08 Ja to miałam w formie papiernej. Mielismy wydrukowac i do tego namalowac logo. Ja miałam cukiernie. Dobrze, że wos mi sie w drugiej klasie skonczyl.Love178 - 2014-05-18, 10:19 Nie lepiej robić takie rzeczy na podstawach przedsiębiorczości niż na wosie? Nie miałam takich projektów ani na jednym ani na drugim xDAdijos - 2014-05-18, 10:21
love178 napisał/a:
Nie lepiej robić takie rzeczy na podstawach przedsiębiorczości niż na wosie? Nie miałam takich projektów ani na jednym ani na drugim xD
Jesteś starsza od nas My teraz takie rzeczy na Wosie mamy. Coś takiego jak Podstawy Przedsiębiorczości w gimnazjum nie istnieją.Love178 - 2014-05-18, 10:38 Wiem, że nie ma, ale w liceum będzie i dalej pewnie będzie pretendował do miana najnudniejszego przedmiotu, bo już nawet tego na nim nie wprowadzą xPAdijos - 2014-05-18, 15:42 http://www.sendspace.pl/f...d405722216e43f7
Oddaję do sprawdzenia.
Coś do poprawy?
Kurde, liczę na 6, bo potrzebuję Love178 - 2014-05-18, 16:24
Cytat:
wszystkie ceny są w przybliżeniu prawdziwe
Kiedy mogę pójść pracować do Ciebie jako kelner? Adijos - 2014-05-18, 16:47
love178 napisał/a:
Kiedy mogę pójść pracować do Ciebie jako kelner?
Ceny, a nie wypłaty
Chociaż dla Ciebie zrobię wyjątek i zapłacę Ci nawet 5000zł.monjiczq - 2014-05-20, 21:15 Na reke? Tez moge dla ciebie pracowac?Adijos - 2014-05-21, 15:36
monjiczq napisał/a:
Na reke? Tez moge dla ciebie pracowac?
Oczywiście. Podwyżka po pierwszym miesiącu. B)
Dobra, a teraz zarzucę zadaniem dla gesmato i fizyków. Jest na szóstkę także liczę na pomoc
Jaką moc ma silnik Ferrari, które przyspiesza 0-90km/h w czasie 3 sekund? Masa=1200kg.widzu - 2014-05-21, 16:31 Przyśpieszenie:
P = F*V = 10000 (N) * 25 (m/s) = 250000 W = 250 kW
Jeśli nie ma innych danych, na przykład o sprawności silnika, to powinno być wszystko.
Na chłopski rozum jest dobrze, bo wychodzą ładne liczby.
Poza tym, to jest 340 KM, czyli wynik raczej prawdopodobny (jeśli chodzi o nieco starszy model, bo teraz osiągają ponad 800 )Adijos - 2014-05-21, 17:11 Dzięki monjiczq - 2014-05-22, 09:26 Nie ma za co, ciesze sie że mogłem pomóc.
^AdijoS^ napisał/a:
Oczywiście. Podwyżka po pierwszym miesiącu. B)
Love mamy to na piśmie, ale będziemy bogate! Love178 - 2014-05-23, 04:40