Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Euro 2016 we Francji
Szyszek - 2016-06-12, 00:18 To chyba była petarda jakaś.
A co do występu Anglików, to kolega Radek z winterszusa idealnie podsumował występ Anglików:
https://www.youtube.com/watch?v=5_MTKpE4zA0
To wyglądało mniej więcej jakoś tak krojechleb - 2016-06-12, 17:51 "Lafferty, on jest wysoki nie tylko w naszym polu karnym, we własnym również"- Dariusz SzpakowskiJankielKindybalista85 - 2016-06-12, 17:57 Jedno muszę powiedzieć na razie: motorycznie to dobrze wygląda. Pamiętam Polaków w Korei i w niemczech na mundialach i tam przez Koreusami i Ekwadrem spuchli w 15 minut. Za Benchauera na Euro 2008 też lepiej nie było. Za Smudy 4 lata temu byli przygotowani na 45 minut. Wszystkie 3 mecze grupowe w pierwszych połowach wicher, w drugich oddychanie rękawami. Zobaczymy czy Nawałka będzie pierwszym polskim trenerem od wieków, który kondycji i motoryki przed wielkim turniejem nie spierdolił.Davos - 2016-06-12, 18:04 jw.
W pierwszej połowie cisnęliśmy i robiliśmy sporo zamieszania pod bramką Irlandii Płn.
Chociaż trochę brakuje mi gry kombinacyjnej środkiem boiska bo te wrzutki ze skrzydeł Irlandczycy świetnie przechwytują. To jest drużyna, która w powietrzu czuje się świetnie, za to kilkoma podaniami z klepki można by spróbować rozklepać ich obronę.Szyszek - 2016-06-12, 18:06 Owszem, mamy dobrą kondycję i motorykę, póki co gładko się nam ta gra układa. Tylko jest jeden problem: Nie ma bramek. Mamy mnóstwo okazji, ale też Irlandia płn. taki autobus zastawia, że Chelsea może z podziwem patrzeć i się uczyć.
No to druga połowa, zobaczymy, jak to się potoczy. Oby przebić się przez ten autobus,krojechleb - 2016-06-12, 18:56 gdyby jakimś cudem ktoś nie wiedział to Polska 1-0 Irlandia PłnJankielKindybalista85 - 2016-06-12, 18:58 No i git. Zasłużenie i na spokoju. Chociaż oczywiście coś musimy odkurwić i na sam koniec by się dwóch kluczowych zawodników nawzajem skontuzjowało. krojechleb - 2016-06-12, 19:01 ja się jeszcze też troszkę zląkłem jak irland wychodził sam na sam tam z prawej
ale na szczęście Szczęsny wie że może rękami piłki dotykaćDavos - 2016-06-12, 19:05
No i tak jak pisałem, zaczęli grać kombinacyjnie i od razu strzelili
Dobry mecz w wykonaniu Polaków i zwycięstwo jak najbardziej zasłużone
Dla mnie bohaterem meczu Kapustka, zagrał rewelacyjny mecz!
No i kurde sam nie wierzę, ale wreszcie doczekałem czasów, gdy po inauguracyjnym meczu polskiej reprezentacji kibice śpiewają "Dziękujemy" zamiast "Nic się nie stało" Marcin55522 - 2016-06-12, 19:09 Kapustka co grał to pytań nie mam. Zdecydowanie MVP meczu.Szyszek - 2016-06-12, 19:18 Mecz rozegrany wg planu: Spokojna gra, kontrola właściwie od początku do końca. A jak sytuacja odrobinkę wymsknęła się spod kontroli (może 1-2 się tak zdarzyło, co miało jak najbardziej prawo się wydarzyć. Zwłaszcza, jak ma się Kung Fu Pazdana w obronie ), to na straży był Szczęsny. Ładne wykończenie Milika. No a Kapustka... nic, tylko brawa bić i zachwycać się jego dzisiejszą grą, bo naprawdę było na co popatrzeć Już tacy ludzie jak Rio Ferdinand zaczęli go zauważać i doceniać. To miłe
Tak patrzę na tę Irlandię Północną i myślę sobie: Jak ci pesymiści mogli twierdzić, że z nimi zremisujemy? Albo w ogóle że przegramy! Dzisiaj pokazali, że są tak słabą ekipą, że wątpliwe jest, że strzelą jakiekolwiek gole na tym turnieju. Bo w końcu jak tutaj strzelać bramki, jak są zbyt zajęci ścinkami, faulowaniem i siedzeniem w swoim polu karnym? Widać efekty wprowadzania większej ilości drużyn na Euro i takie ogóry z północnej Irlandii potrafią grać w finałach.
W jednej kwestii podczas kolejnych meczów będziemy mieli łatwiej: Nie będziemy musieli zmagać się z aż takim autobusem Aczkolwiek niewątpliwie czekają nas dużo trudniejsze mecze. Dzisiaj była tylko rozgrzewka. Prawdziwy bój dopiero się rozpocznie w starciu z Niemcami i Ukrainą. Wtedy będzie większa weryfikacja, jak stoimy z naszą formą.JankielKindybalista85 - 2016-06-12, 19:20 Po dzisiejszym meczu Milik i Kapustka +2 mln jewro do ceny. Bo tak to działa w przypadku małolatów. Gdyby byli Czechami albo chorwatami to by było +3-4mln ale cóż.Davos - 2016-06-12, 19:51 Szyszek, te "ogóry z północnej Irlandii" wygrały swoją grupę eliminacyjną i miały najlepszą serię bez porażki ze wszystkich ekip, które występują na Euro (12 meczów). Po prostu ich taktyka polega przede wszystkim na obronie + wrzucaniu długich piłek w pole karne. I ta taktyka w eliminacjach im się sprawdzała, strzelili w ten sposób aż 10 na 16 bramek. Dlatego ja dziś drżałem, kiedy Irlandia Północna miała po faulu stały fragment gry i szykowała się do wrzutki. Jedna taka udana akcja i już by się wszystko diametralnie odmieniło. Więc imho cieszę się bardzo, że Polska dziś wygrała (zasłużenie), ale moim zdaniem Irlandię Płn. stać na to, by odebrać punkty Ukrainie, a być może nawet i Niemcom. Co dla nas byłoby zresztą korzystne.Szyszek - 2016-06-12, 19:59 Może i tak. Z drugiej strony nie mieli trudnego zadania w grupie eliminacyjnej. Jakby trafili do naszej grupy eliminacyjnej, to nic by nie ugrali ze swoja taktyką, max baraże. Na Greków i Finów może faktycznie ta taktyka wystarczała.
Choć też faktycznie, może się pospieszyłem z ogórami. Rywal kiepski co prawda, tego nie odwołam. Ale też i niewygodny ze względu na styl gry.JankielKindybalista85 - 2016-06-12, 20:49 Chyba znalazłem giga stronkę. Pierwsza.tv. Zakładasz tam konto za frajer z fejk maila i wyszukujesz transmisję meczu. Na razie oglądam na tym Niemcy-ukraina bo dopiero tera to znalazłem i bez cięc, niemalże HD nawet na pełnym ekranie. Zak właśnie testuje bo mu podrzuciłem i oceni.
http://pierwsza.tv/
Zobaczymy co potem będzie bo jakies pierdzenie o jakieś płatności tam były ale omijasz to i szukasz transmisji meczu.krojechleb - 2016-06-12, 20:57 zacząłem oglądać i wygląda elegancko
ale się zobaczy czy jakich limitów nie ma albo co?JankielKindybalista85 - 2016-06-12, 21:03 Własnie nam wyskoczyły. Zak to na razie ominął a ja próbuję. Zobaczymy. Gdyby się dało to obejść to jakość jak na nety bajeczna.krojechleb - 2016-06-12, 21:35 włączył mi się limit, wylogowałem się i wyczyściłem historię przeglądania całkowicie ze wszystkim co możliwe i teraz mi działa:D możliwe że sama zmiana przeglądarki wystarczyJankielKindybalista85 - 2016-06-12, 21:40 Ja założyłem nowe konto z nowego fejk maila i też działa. oglnie z ciekawości sprawdziłem jakby co i w sumie za tę jakość "nielegalnych" transmisji w internetach ceny są groszowe. Ale póki co mamy 2 możliwości okradania złodziei (bo ta stronka przecież rucha polsat) więc... Warto kombinować z czyszczeniem albo nowymi kontami bo naprawde jakość bajka. Jak w tv. Zupełna niewrażliwość na minimalizowanie, ilość innych stron w tle, cokolwiek z rzeczy, które natychmiast jebały czułe jak kasetowe gierki na Atari, transmisje z chujowym streamem na innych stronkach, które obczajałem przez poprzednie 2 dni. Ba, nawet net mi padł 10 min. temu całkowicie i wtedy by się zaczynał koszmar: wchodź od nowa na stronkę, czekaj na jakieś kurwa wyłączenia reklam, potem bufferowanie bla bla bla. A tu dałem odśwież i w 5 sekund transmisja na pełnej szybkości i bez jakiegokolwiek uszczerbku na jakości. Brawa.
A niemcy niech lepiej dowiozą to 1-0 bo się na kurs 1.52 pokusiłem.
[ Dodano: 2016-06-12, 22:52 ]
No! Powracający po kontuzji Świniak dobił w doliczonym czasie gry. 2-0 i dawać piniondz.Davos - 2016-06-12, 22:05 Obczaję jutro tę pierwszą.tv. Ja z kolei oglądałem mecz Niemców od drugiej połowy na tej stronce: http://w0rld-news.xyz/viewpage.php?page_id=15 I też jakość dobra, jedynie dwa razy się przycięło, ale dosłownie na 2 sekundy, a poza tym wszystko elegancko śmiga i nawet kawałek studia pokazali Komentarz angielski.
[ Dodano: 2016-06-12, 23:07 ]
Jankiel, a ile kasy stawiasz, jeśli można spytać? Stówka czy raczej mniejsze kwoty, żeby w razie czego za dużo nie stracić?
I obstawiasz czasem wielokrotne zakłady, czy zawsze pojedyncze mecze?