To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Co polecamy? - Dobre produkty

bartek82r - 2014-07-01, 12:45

RudaMaupa napisał/a:
Ze Śląska Cieszyńskiego pochodzą dwa przepyszne dania: necówka i murzin.

Necówka to polędwica zapiekana w mięsie mielonym, podawana niegdyś na większe, donioślejsze okazje, jak np. na weselach. Tradycyjnie z dużą ilością czosnku, trochę jak taka lepsza pieczeń rzymska. Kiedyś robiło się ją w domach (oj, taka dobra necówka waliła czosnkiem na całą klasę, babcia robiła), obecnie można dostać ją w mięsnych, ale niestety nie jest to to samo. Najbardziej czuć, że taka kupna necówka jest bardzo tłusta i czasami ma zgrzytające w zębach kawałeczki, błeh. Ale ostatnio babcia znowu zrobiła i powiem Wam - kto nie jadł, ten niech żałuje :-D

Może nie głupota, alem się podzielić chciała, jak komuś przyjdzie okazja spotkać, to polecam ;)

:slina: Również polecam Wam necóweczkę :slina:

SlownikOrtograficzny - 2014-07-01, 14:49

Najlepsze czekolady jakie chodzą po ziemi:

Ewentualnie wersja budżetowa z biedry:

Też dobra.
Zapraszam i polecam,
SlownikOrtograficzny

bartek82r - 2014-07-01, 14:52

SlownikOrtograficzny napisał/a:
Najlepsze czekolady jakie chodzą po ziemi:

Ja jakoś nie przepadam za tymi, które już zaczynają chodzić, ale może ktoś inny się skusi.

bartek82r - 2014-07-08, 10:00

Musiałem ostatnio usunąć kilka plam: tusz z długopisu, zaschniętą gumę do żucia, plamę z wina, a moja znajoma trawę.

Miałem okazję wypróbować kilka z tych odplamiaczy.

Są rewelacyjne!
Wszystko zeszło bez najmniejszego problemu :)

Jeden taki odplamiacz (mały, można powiedzieć, że jednorazówka) kosztuje ok 9-10 zł
Jest 8 rodzajów do różnych rodzajów plam.

STRONA INTERNETOWA PRODUCENTA

bartek82r - 2014-08-01, 12:44

Jak już tak polecam na SB, to postanowilem i tutaj.

Tabletki na ból (szczególnie na ból głowy, kaca itp.)
Solpadeine do rozpuszczania (musujące, tych normalnych nie brałem więc nie wiem). Dzialają rewelacyjnie. Niekiedy mam taki ból że mogę żreć pół dnia inne tabletki i tylko trochę łagodzą ból. Po zarzyciu tej (jak już wam przejdzie przez gardło, bo jest paskudna w smaku) ból po kilku minutach mija całkowicie.

Skład jest niby normalny, nic specjalnego ale działanie świetne.
Podobno trzeba go zażywać tylko w skrajnych przypadkach bo uzależnia, a mimo wszystko dostępny jest bez recepty.

Cena: ok 8 - 12 zł w zależności od apteki za 12 szt.
Znalazłem właśnie taki opis na necie: KLIK
I opinie innych: KLIK

Davos - 2014-08-02, 12:50

Nigdy tego nie testowałem, ale mnie na migrenę pomagają zawsze apap i ibuprom. Ibuprom w moim przypadku trochę lepiej działa i można po nim pić ;) Apap jest za to łagodniejszy dla żołądka, ale nie powinno się ani przed zażyciem ani po pić alkoholu.
Szyszek - 2014-08-19, 20:53

Te lody są świetne! Polecam! :ok:

Zaknafein - 2014-08-29, 13:04

Polecam wszelkie produkty, a w szczególności Face Wash'e marki Clearasil

Moris299 - 2014-10-03, 20:13

Polacam "swedish fish" bardzo dobre. Nie wiem czy to w pl można kupić, siostra w usa kupowała ale bardzo dobre

bartek82r - 2014-10-28, 13:29

Jakby ktoś z Was gdzieś widział pierogi/uszka/krokiety Z TEJ FIRMY to brać bez zastanowienia cały zapas jaki jest aktualnie w sklepie.
Ja mam ten komfort, że ich sklep firmowy mam niedaleko siebie i muszę przyznać, że są rewelacyjne, wszystkim smakują.

Nawet córka znajomej studiuje w KRK i zawsze jej babcia posyłała pierogi, a teraz babcinych już nie chce, tylko zyczy sobie żeby jej te przywizić :-D

brzozik70043704352251515 - 2014-10-28, 13:57

ej, Moris, te rybki nie sa czasem słone?
jak tak to nie polecam ich!

Moris299 - 2014-10-28, 20:53

Davos - 2014-10-28, 20:55

bartek82r napisał/a:
Jakby ktoś z Was gdzieś widział pierogi/uszka/krokiety Z TEJ FIRMY to brać bez zastanowienia cały zapas jaki jest aktualnie w sklepie.

U mnie tego niestety nie ma :( Kilka kilometrów od chaty, na stacji benzynowej jest wprawdzie pierogarnia, ale ceny mają tam kosmiczne. A i same pierogi dupy nie urywają.

KicerK - 2014-10-28, 21:01

Moris299 napisał/a:
W smaku są hmmm niestandardowe :D Ale słone nie są ;)
Trudno to jakoś określić takie troszkę słodkie ale takie hmmm. Mają coś w sobie co odróżnia je od innych żelków.

Nie przeczę, że są dobre, bo nie próbowałem ale wyglądają jak jakieś zwykłe najtańsze żelki.

Moris299 - 2014-10-28, 21:52

ChodnikowyWilk - 2014-10-29, 15:53

Moris299 napisał/a:
Może i tak wyglądają ale na serio mają jakeś takieś unikatowe coś w sobie ;d

Unikatowe związki chemiczne :D

Ja polecam parówki z szynki Sokołowa, zajadam się nimi od niedawna, są przepyszne a w dodatku jeśli wierzyć zapewnieniom mają aż 93% mięsa więc na masę będzie :P

Mackers - 2014-10-29, 15:55

A to nie ta firma pozwała jakiegoś gościa za złą recenzję?
KicerK - 2014-10-29, 16:11

Tak, ale to nie była po prostu "zła recenzja"

Tutaj jest to wyjaśnione
https://www.youtube.com/w...lxlDYT3XE-GxWBQ

Mackers - 2014-10-29, 16:32

Dzięki KicerK. Ten filmik trochę mi wyjaśnił tamtą sytuację :)
Davos - 2014-10-29, 19:38

ChodnikowyWilk napisał/a:

Ja polecam parówki z szynki Sokołowa, zajadam się nimi od niedawna, są przepyszne a w dodatku jeśli wierzyć zapewnieniom mają aż 93% mięsa więc na masę będzie :P

Obrazek

:piwo: Właśnie z tymi parówkami jem najczęściej hot -dogi (ostatni był wczoraj :) ).