Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Trylogia Mass Effect
widzu - 2017-11-11, 14:19 SzkodaSlownikOrtograficzny - 2017-11-11, 15:09 Może nie tylko z bab, co nie zmienia faktu, że można zamienić statek w jedno wielkie latające po przestrzeni jebadło, jak najbardziej, jeszcze jak.
A Mirinda nie jest z Polski, tylko z próbówki, elo.Mormegil - 2017-11-11, 16:15 No ale możesz mieć tylko jeden stefans, to co to za jebadłoDead_Laugh - 2018-08-08, 17:56 Więc...
Shepard - Szturmowiec od początku, i od pierwszej części próbowałem dawać jak najwięcej Paragon wyborów. Niestety Renegade czasami było bardziej adekwatne do sytuacji... I przez to w 3 nie udało mi się przekonać Illusive Man-a ale no cóż...
W całej trylogii robiłem wszystkie misje, więc ogólnie trylogia poszła całkiem gładko - wszyscy lojalni pozostali.
W jedynce romans z Liarą ale przez mocną zmianę charakteru w dwójce romans z Tali. Choć nie wiedziałem czy przypadkiem nie lepiej było z Jack. W trzeciej części świetnie się zmieniła. Choć przyznam, że w dwójce bardzo podobałby mi się romans z Thanem
Na Noverii pomogłem Lorikowi i uwolniłem Królową Raknii - co okazało się bardzo dobrym posunięciem
Na Feros oczywiście próbowałem wszystkich ocalić więc nie strzelałem do kolonistów.
Virmir - Wrex przeżył bo dlaczego w ogóle miałbym go zabić XD Niestety wybrałem chyba złą osobę do ocalenia bo ocaliłem Kaidana...
Na Cytadeli udało mi się przekonać nawet Sarena i ominęła mnie cała walka. No prawie... Ogólnie to zdecydowałem się skierować wszystkie statki na Suwerena bo trochę się bałem o ofiary no i naiwnie wierzyłem, że jak szybko się zabije go to i rada przeżyje.
Dwójka fabularnie jak dla mnie lepiej podeszła. I Mordin Best friend forever (Zachował wyniki badań)
Liara została nowym Shadow Broker
Projekt Nadzorca został przerwany... Nie mogłem pozwolić cierpieć tak dalej Davidowi.
Najbardziej idiotyczne DLC to Arrival - przez cały czas myślałem, że Shepard został zindoktrynowany, więc miałem nadzieję, że uda się w ogóle nie wysadzać przekaźnika. Oczywiście, że próbowałem ostrzec batariańskie kolonie ale ten dodatek pokazał wielkiego fajfusa w twarz i stwierdził, że to czy chciałem ostrzec kolonie czy nie nie miało żadnego znaczenia bo i tak nikt nie przeżyje ;_;
Samobójcza misja... Tylko Kasumi zginęła. W sumie nawet nie wiem dlaczego. Wszystko miałem chyba wymaksowane u niej i statek też był ulepszony. Dane przekazałem Illusive Man-owi bo myślałem, że nawet jeżeli mnie zdradzi to będę mógł zdobyć jego dane.
Mimo chujowego zakończenia to jednak trójka bardzo mi się podobała. W sensie w piękny sposób żegnała niektóre postacie (Mordin )
Ostateczną bitwę przeżyli wszyscy, którzy do niej podeszli. Tak samo jak i Shepard.
Podczas zamachu na Cytadelę zabiłem Udinę. Dawno to chciałem zrobić. No i nie musiałem tego samego robić z Kaidanem.
Tuchanka - Wrex przeżył, genofagium wyleczyłem i Ewa też przeżyła. Jak mówiłem. Mordin musiał się poświęcić
Na Rannoch myślałem, że wymorduję całe dowództwo Quarian. No ale cóż... Ostatecznie doprowadziłem do przymierza Quarian i Gethów. Legion niestety musiał się poświęcić
Omega - ciekawe i całkiem długie DLC. Nie wiem jak można było wejść w romans z Arią ale nie odbył się. Ostatecznie pomogłem Arii i zdobyłem kolejne jednostki do walki.
Lewiatan był mimo wszystko fajnym DLC - dowiedziałem się trochę no i oczywiście zyskałem jego pomoc
DLC Cytadela - całkiem przyjemne DLC choć wątek z klonem trochę wkurzył XD Może dlatego, że wypominał mi, że niby nie służę ludzkości? Albo z powodu tej jego wspólniczki - wnerwiający charakter miała. Impreza była za to bardzo fajna - wybrałem energiczną imprezę. Naprawdę miło było zobaczyć Grunta przy drzwiach
Ale - ostateczny wybór i ten cały głupi Conduit - dlaczego przybrał postać akurat tego dzieciaka. Już kilka razy o nim zdążyłem zapomnieć...
Ostatecznie zniszczyłem wszystkich Żniwiarzy. Nie mogłem pozwolić na ich powrót czy zmianę zdania/przeprogramowanie.
Trylogia - 8/10
Teraz Andromedę zacząłem. Zobaczymy jak się trzyma.SlownikOrtograficzny - 2018-08-08, 21:43
Dead_Laugh napisał/a:
Niestety wybrałem chyba złą osobę do ocalenia bo ocaliłem Kaidana...
Nieważne kogo ocalisz, zawsze zły wybór. Ash jest równie wkurzająca.
Dead_Laugh napisał/a:
Tylko Kasumi zginęła.
Zakładam, że odzyskałeś grayboxa? Jeśli tak to rzeczywiście dziwna sprawa.Dead_Laugh - 2018-08-08, 22:10 Greybox odzyskany i zniszczony. Status miała lojalna więc nie wiem co się odwaliło tam.
[ Dodano: 2018-08-08, 23:11 ] SlownikOrtograficzny, w sumie Ash wkurzała mnie strasznie już od początku. Kaidan dopiero od dwójki.KicerK - 2018-08-09, 01:49 Ashley była okropnie wkurzająca, dobrze zrobiłeśmacbed - 2021-02-02, 17:19
Moris299 - 2021-02-02, 17:29 jedna z nielicznych gier które porzuciłem w trakcie grania, strasznie nudna fabułaicywind - 2021-02-02, 18:00 To nie jest ta gra od śmiesznych memów?macbed - 2021-02-09, 12:13
Kontekst: jest afera bo remaster trylogii Mass Effect będzie w znacznym stopniu okrojony z "seksistowskich ujęć" postaci żeńskich xD wściekli gamerzy mówią że w takim razie nie kupią xDDDD
https://www.polygon.com/2...nda-butt-cameraJankielKindybalista85 - 2021-02-09, 14:01 Gracze to w bardzo dużym procencie piwniczne spermiarze. Wiedźmin był spoko bo można było ruchać w nim towar, który w realnym świecie na widok takiego gracza rzigoł konwulsyjnie natychmiast po nawiązaniu kontaktu wzrokowego. A to jeden przykład z tysięcy. Feminazistki mają trochę racji w swojej gadaninie streszczonej w memie "that's why i hate video games: it appeals to the male fantasy". Ale, wbrew temu co sądzą feminazistki, nie chodzi o to, że to niewyżyte samce, którym wiecznie mało kobiet seksualnych zabawek, tylko o to, że tym smutnym samotnikom brakuje jakiegokolwiek śladu istnienia jakiejkolwiek kobiety w ich całkowicie pozbawionym tego elementu życiu. Ci goście chcą cycków i dup w grach z tych samych powodów, dla.ktorych płacą instakurwom na onlyfansach - nie żeby kobietę poniżać, seksualizować i wykorzystywać, tylko żeby z kobietą pobyć. Bo tylko tak mają szanse. Dlatego to może nie być blef - nie będzie dupeczek, nie będzie klientów.icywind - 2021-02-09, 14:15
Kontekst: jest afera bo remaster trylogii Mass Effect będzie w znacznym stopniu okrojony z "seksistowskich ujęć" postaci żeńskich xD wściekli gamerzy mówią że w takim razie nie kupią xDDDD
Niech ktoś im powie, że mogą oglądać erotykę w internecie za darmo, nie muszą kupować Mass EffectZSK - 2021-02-09, 14:30 W sumie niech nie kupują, będzie nauczka dla twórców macbed - 2021-07-09, 23:57 Grał ktoś w remastera? Opinie?icywind - 2021-07-10, 00:11 Nie grałemmacbed - 2021-07-10, 01:15 ja grałem
fajneicywind - 2021-07-10, 01:17 To fajniemacbed - 2021-07-10, 02:24 noicywind - 2021-07-10, 02:25 W żadnego Mass Effecta nie grałem