To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

OdpRyski - rysujecie coś?

JankielKindybalista85 - 2016-02-10, 17:43

Kutasy na końcu zeszytu są bardziej modne od elfów a jakos nikt sie nigdy do narysowania takowego nie przyłożył. :-D
Nadir - 2016-02-10, 17:48

Bo kwintesencją kutasów na końcu zeszytu jest to, że są narysowane niestarannie. Starannie narysowany kutas straciłby swoją magię i czar pośpiesznego rysowania by właściciel zeszytu się nie skapnął.
W sumie ja nigdy kutasów, serduszek czy kwiatuszków nie rysowałam na końcu zeszytu. Zazwyczaj to były jakieś bardziej złożone rysunki + rozmowy z koleżankami (tak, w podstawówce i gimnazjum jeszcze miałam koleżanki i byłam w miarę społeczna).

JankielKindybalista85 - 2016-02-10, 17:49

Nadir to teraz pytanie jak do prawdziwej artystki. Czy potrafiłabyś w ogóle narysować całkowicie na poważnie starannego kutasa?
Nadir - 2016-02-10, 17:51

Pewnie bym potrafiła, ale mi się nie chce.
macbed - 2016-02-10, 19:13

Do kolejki >:<

Nadir - 2016-02-10, 19:34

macbed napisał/a:

Do kolejki >:<

http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=2773
http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=2775
http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=2772
:I

kotmaalealamakota - 2016-02-10, 21:40

Pierdomenico uwielbiam :love: ten koń mi się bardzo podoba, ja nigdy nie umiałam narysować :(
NN7 - 2016-02-10, 22:08

Pierdomenico napisał/a:
macbed, świetne to :D

To wrzucę kilka swoich, teraz mam w planach Ciri z Wiedźmina ale nigdy nie mam kiedy się za nią zabrać :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać główna tematyka to kobiety lubię też rysować zwierzęta, gdzieś mam jakieś koty i inne ale nie wiem gdzie to wtryniłam

wow, bardzo ładnie :D próbowałaś coś kolorować kredkami?

Davos - 2016-02-10, 23:55

Mnie tam się rysunki fantasy podobają. A zwłaszcza tak dobre, jak w wykonaniu Pierdomenico :) Masz talent, dziewczyno :git:
Pierdomenico - 2016-02-11, 11:24

Zaknafein napisał/a:
wowowowow talent mamy na forum
ja nadal nie umiem nic poza patyczakiem i penisem w zeszycie wiec podziwiam :D

Dzięki <3

Nadir napisał/a:
Ładne rysunki. W przedostatnim twarz nie wyszła. W trzecim szacun za babranie się ze szczególikami. Ważne pytanie: z głowy czy przerysowywane?

Wiem, spaprałam jej usta i za każdym razem jak poprawiałam to wychodziło jeszcze gorzej :D Ale szkoda mi było się tego pozbyć ze względu na smoka. Co do rysowania to nie potrafię rysować bez patrzenia na obiekt, bo wychodzą wtedy dziwne rzeczy. Ludzie są powyginani we wszystkie strony nienaturalnie, moja częstotliwość to gdzieś rysunek na rok lub pół, a nawet więcej czasami. Teraz mam zestaw ołówków różnej twardości bo kiedyś rysowałam twardymi, a nie mam kiedy przysiąść nad tym. I co do obrazów to wyszukuję interesujące mnie pozy, co akurat chcę narysować i co najbardziej się wpasowuje w to. Dzięki :)

JankielKindybalista85 napisał/a:

A rysunki fajne są chociaż ja się zupełnie nie znam. Sam lubię dosyć niedbałą i ordynarną kreskę. I ciekawi mnie że wiekszość naszych forumowych rysowników wybiera na tematykę swoich dzieł fantasy/chińskiebajki/gry bardziej uparcie niż średniowieczni i barokowi malarze wybierali tematy biblijne. O co chodzi?

Dlaczego inni rysują nie wiem bo trudno mi mówić za kogoś, wiem dlaczego ja je rysuję :-)
Bo lubię - od i cały powód, nie najlepiej czuję się w innych klimatach, a po co mam robić coś czego nie czuję? Lubię też rysować naturę - zwierzęta, ptaki szczególnie ale nie takie o jakich mowa jest dalej :haha:

kotmaalealamakota napisał/a:
Pierdomenico uwielbiam :love: ten koń mi się bardzo podoba, ja nigdy nie umiałam narysować :(

Nie marudź tylko rysuj dalej! Potrafisz nieźle :dont:

NN7 napisał/a:

wow, bardzo ładnie :D próbowałaś coś kolorować kredkami?

Próbowałam i to najlepsze określenie tego ^_^ zrobiłam kiedyś Meridę tę z Disney'a kredkami ale wyszła raczej ruda Gesslerowa :zalamka: I właściwie każda moja zabawa z kredkami kończyła się tak, że wyglądało to jak rysunki przedszkolaka, więc dałam sobie spokój. Po za tym lubię szarości oraz czerń i biel

Davos napisał/a:
Mnie tam się rysunki fantasy podobają. A zwłaszcza tak dobre, jak w wykonaniu Pierdomenico :) Masz talent, dziewczyno :git:

Jej :wstyd: Dziękuję! :love:

Mogę jeszcze zapodać jeden obrazek, który kiedyś namalowałam. Z farbami jestem na bakier tak samo jak z kredkami

Love178 - 2016-02-11, 13:45

O. Latarnia supcio.
Możesz uważać, że Ci kolory zbytnio nie idą, ale widać, że masz wyczucie plamy i umiesz nią operować. Bardzo dużo osób koloruje jednolicie i bez skaz, bo nie chce uwolnić artysty w sobie :P

Zaknafein - 2016-02-11, 13:49

omg kocham latarnie :D
w Dover jest zajebista. za każdym razem jak tam jeżdżę to mam ochotę przespacerować nawet te 20 min żeby podejść do latarni

ZSK - 2016-02-11, 13:57

Dla mnie bomba :git:

Fajne też to prześcieradło w tle :troll:

Davos - 2016-02-11, 15:02

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Dla mnie bomba :git:

Dla mnie też. Bardzo ładny obrazek :)

I mam to samo co Zak, też uwielbiam latarnie :] Jak jadę gdzieś nad Bałtyk to zawsze obowiązkowym punktem programu musi być wizyta w najbliższej latarni :) Fajnie by było kiedyś przejechać się rowerem wzdłuż całego wybrzeża i zaliczyć wszystkie z nich w ciągu jednego wyjazdu :)

ProFace - 2016-02-12, 16:43

Jakbym już to kiedyś widziała :satan:
#forumdemotow

Antybristler - 2016-02-12, 17:24

Ej, to jest myśl. 2 fora - 2x więcej komć. Zaraz powrzucam tam moje denne bazgroły :D
kotmaalealamakota - 2016-02-23, 17:40

Od dawna nie rysuję, ale mam takie coś ;)

Mackers - 2016-02-23, 19:09

Lubisz szatana rysować? :/
kotmaalealamakota - 2016-02-23, 19:11

:( ale to jest malutki Teemo.. taki słodziachny
Moris299 - 2016-02-23, 20:07

pokazać komuś kto jeszcze tego nie widział ten wycinek:

i niech zgaduje ta osoba co to jest