Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
Davos - 2016-02-10, 13:42
Pierdomenico napisał/a:
a w drugiej części była scena w kinie, którą potem nieźle sparodiowali w Strasznym filmie (nie pamiętam w której części) ale to jedna z moich ulubionych scen w ogóle
Dokładnie, ta scena jest świetna Sparodiowali ją w pierwszym Strasznym Filmie, ale ta scena sama w sobie też jest parodią. W Krzyku 1 pada tekst:
- Pewnie zrobią o tobie film.
- Przy moim szczęściu zagra mnie Tori Spelling.
A w Krzyku 2 scena w kinie, film o wydarzeniach z jedynki i kto gra Sidney? Tori Spelling
Dla mnie nie ma wyjątków. Nawet "Króla lwa" nigdy w całości nie obejrzałem BO TO MUSICAL więc nie dałem rady dotrwać!!!!
No chyba, że "Blues Brothers" uznać za musical to wtedy tez mam swój wyjątek na 9/10.
Zaknafein napisał/a:
big short obejrzalem 6/10, daje rade ale bez szału
co za chujowy rok
kurwa strasznie! Chyba nawet gorszy od tego, w którym wygrało "Argo" a wtedy już było bardzo źle.
Ale widzę że w samej ocenie filmu standardowo: rozbieżność jeśli jest to o oczko. Ty 6/10 ja słabe 7/10.
Oscara za najlepszy film 2015 powinno dostać "W głowie się nie mieści" i nieważne że to kreskówka. A "Grawitacja" nie była kreskówką jak 99% obrazu wygenerowano komputerowo? Drugie miejsce w 2015 dla "Ex machina" poza tym cały rok może i często przyjemnego ale przeciętniactwa albo totalnej szmirozy.ChodnikowyWilk - 2016-02-10, 18:55 a gdzie Marsjanin w tym zestawieniu, nic się nie znacie na kinematografii JankielKindybalista85 - 2016-02-10, 19:55 Marsjanin spoko jest. Ja sie dobrze bawiłem na nim ale to taka rzrywkowa popirdułka i tyle. Słabe 7/10Davos - 2016-02-10, 23:36
Pierdomenico napisał/a:
Davos Pamiętam ten tekst, a scena w garażu też była niezła
Yep I jeszcze jak w prologu Drew Barrymore rozmawia przez telefon z zabójcą i mówi, że nie ogląda horrorów, bo w nich zawsze cycata blondynka zamiast przez frontowe drzwi, ucieka po schodach na górę. A chwilę później ona sama robi dokładnie to samo Pierdomenico - 2016-02-11, 11:42 [quote="JankielKindybalista85"]
Pierdomenico napisał/a:
Musicali też nie uznaję i na ich widok dostaję spazmów Jedyny wyjątek nad wyjątkami to Chicago
Dla mnie nie ma wyjątków. Nawet "Króla lwa" nigdy w całości nie obejrzałem BO TO MUSICAL więc nie dałem rady dotrwać!!!!
No chyba, że "Blues Brothers" uznać za musical to wtedy tez mam swój wyjątek na 9/10.
Ja obejrzałam sporą większość filmów Disney'a pomimo, że są tam piosenki i nawet je lubię
Davos napisał/a:
Yep I jeszcze jak w prologu Drew Barrymore rozmawia przez telefon z zabójcą i mówi, że nie ogląda horrorów, bo w nich zawsze cycata blondynka zamiast przez frontowe drzwi, ucieka po schodach na górę. A chwilę później ona sama robi dokładnie to samo
Dlatego jak oglądałam to pierwszy raz to nie mogłam uwierzyć, że są tam takie jaja bo zupełnie nie tego się spodziewałam Tak jak wspominałeś parodiowali samych siebie, a jeszcze oglądałam pierwszy Straszny film, a dopiero potem Krzyk - więc myślałam, że tam wszystko będzie takie mega poważne
A jeszcze z polecanych rzeczy to polecam Columbo, super serial ale właściwie te odcinki się nie łączą i można je traktować jak osobne filmy.ZSK - 2016-02-11, 11:50 Columbo jest spoko, każdy odcinek trwa 2h więc to w zasadzie jak film. Za dziecka z Tatą ogladałem Zaknafein - 2016-02-12, 14:59 jak ktoś nie widział a lubi Grace Kelly to polecam M Dial for Murder
Taki chamski humor to ja lubię.macbed - 2016-02-20, 21:36
To jest gdzieś w internetach?Nadir - 2016-02-20, 21:41 Do kina idź, a nie po internetach będziesz piracił! macbed - 2016-02-20, 21:46
Nie mam z kim. ¯\_(ツ)_/¯
https://www.youtube.com/watch?v=UKqQVyQhTYUNadir - 2016-02-20, 21:48 Nie masz kolegów? Pójdź sam?macbed - 2016-02-20, 21:49
Nie 씁Nadir - 2016-02-20, 21:51 Dlaczego?macbed - 2016-02-20, 21:58
Cela biletu nawet za 2D stanowi równowartość 7 browarów.
https://www.youtube.com/watch?v=VzEUeWnV73UAdijos - 2016-02-20, 21:59 W kinie byłem i tam też polecam się udać.