Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
Davos - 2016-01-23, 22:30 Wyczyściłem temat i nie offtopować więcej bo będa wanny Mańka - 2016-01-23, 22:31 Brawo Ty Davosie, brawo ja!
A z filmów polecam "Przesłuchanie" Bugajskiego, 9/10.Zaknafein - 2016-01-24, 14:48 a ja wam polecam Werdykt 8/10 Sidneya Lumeta, twórcy 12 gniewnych ludzi (10/10), Pieskiego Popołudnia (10/10) i Serpico (8/10)
Dobry dramat sądowy. Koleś jest pijakiem i ma praktycznie ostatnią szansę gdy dostaje sprawę dziewczyny która przez lekarzy zapadła w śpiączkę. Dobry dramat sądowy. Nie tak dobry jak 12 angry men ale też dobry JankielKindybalista85 - 2016-01-24, 15:06 Werdykt 7/10 - polecam również.Nadir - 2016-01-24, 20:58 A ja polecam "Krainę lodu". Ulepimy dziś bałwana/10 :IJankielKindybalista85 - 2016-01-26, 22:27 "Ex Machina" - bardzo mocne 8/10. Mało brakło a bym dał 9tkę i na tę chwilę to jest dla mnie film roku 2015.
A Alicia Vikander to bardzo ładna diewoczka. Bardzo w stylu Zeteski. d - n - 2016-01-26, 22:36
Nadir napisał/a:
A ja polecam "Krainę lodu". Ulepimy dziś bałwana/10 :I
Fajna jest, ma w sobie to coś Nadir - 2016-01-26, 22:50
d - n napisał/a:
Nadir napisał/a:
A ja polecam "Krainę lodu". Ulepimy dziś bałwana/10 :I
To się na pewno tak czyta?
Yyy... Ale że co??JankielKindybalista85 - 2016-01-26, 22:57 W każdym razie trzeba pewnym filmom dawać druga szansę. "ex Machina" obejrzałem drugi raz i jest dużo lepiej. Za pierwszym razem ledwo 7/10 poszło, widocznie się nie wczułem, a teraz otarł się ten film o 9tkę. Kto wie... może i "Hateful 8" mi sie w końcu spodoba. (nie, kurwa, nie ma szans!)d - n - 2016-01-26, 23:03 Nadir, a bo jakoś tak przypomniało mi się hasełko z przed lat "Doda, Doda zrób mi loda" ChodnikowyWilk - 2016-01-27, 18:16
JankielKindybalista85 napisał/a:
W każdym razie trzeba pewnym filmom dawać druga szansę.
Ja mam zupełnie odwrotnie, jak drugi raz obejrzę jakiś film to zazwyczaj ocena spada JankielKindybalista85 - 2016-01-27, 18:44 No to z tegorocznych filmów okołooscarowych dzisiaj polecam "Big short" który obejrzałem wczoraj w nocy. Mocne 7/10. O kurwisynach banksterach i tym ostatnim wielkim kryzysie w USA. Tematyka ciekawa, realizacyjnie połączenie "Margin call" z "Wilkiem z Wall Street" i zupełnie niefilmowy temat wyszedł na ekranie dobrze.Pierdomenico - 2016-01-28, 01:19 Z Gwiezdnych Wojen to III część jest dla mnie bezapelacyjnie najlepsza. Bardzo dobra gra aktorska i trochę niedoceniana według mnie, bo pewnie wielu "starych" fanów oceniało to, przez pryzmat sentymentu do dawnych części i że "to już nie to", a jednak dla mnie jak najbardziej TO. Postać Anakina bardzo wyrazista i świetnie zagrana. Najmniej lubię JarJar'a co raczej szokujące nie jest i Chewbaccę, za wspomniany głos ale i za to, że po prostu był irytujący, przypominał mi takiego małpoluda z jakiegoś amerykańskiego serialu z lat 90-tych, może ktoś to pamięta. Mroczne widmo było bardziej dziecinne, druga część trudna do określenia i trochę nijaka ale dopiero w III to wszystko się skumulowało do świetnego finału.
Przy okazji przypomniał mi się świetny demot ostatnio wrzucony o tym właśnie:
(Nie wiem jak tu to wrzucać w spoiler, bo nie działa mi ten kod.)
Szósta część, pomimo, że dobrze wiedziałam jak to się skończy, to jednak miała w sobie coś takiego, że jednak ściskało to trochę za serce
Ja się tam odwracałam, żeby nie było widać, że łzy mi w oczach się szklą.
Kolejna lista polecanych:
Pół żartem, pół serio, Tony Curtis i Jack Lemmon, super duet
Dwaj zgryźliwi tetrycy, Walter Matthau miał wiele fajnych ról np. w Piratach Polańskiego, też ciekawy
Martwa cisza ( ten o małżeństwie, które pływa sobie jachtem i trafia do nich rozbitek, który wkrótce okazuje się niezłym pomyleńcem)
Inni - całkiem klimatyczny, potem już nie robił takiego wrażenia ale za pierwszym razem ogląda się nieźle
Mam nadzieję, że o tym już nie wspominałam ale Lot nad kukułczym gniazdem - jeden z tych filmów o których nie da się zapomnieć. Uwielbiam go pod wieloma względami.
Okruchy dnia - tutaj Hopkins jak zwykle dał popis swojego aktorstwa.JankielKindybalista85 - 2016-01-28, 01:21 Ej, ja chyba polubię tę dziewczynę...Mormegil - 2016-01-28, 01:24 Druga część była po prostu zjebana. Cały film o tym jak Anakin próbuje zaruchać rzucając na prawo i lewo tekstami jak z najgorszych romansideł. Jedynie momenty z Dooku i Obim były spoko. No i Jango. Czyli z Obim.
Co do trójki - w pełni się zgadzam. Zaknafein - 2016-01-28, 02:15
Pierdomenico napisał/a:
Inni
8/10
Pierdomenico napisał/a:
Lot nad kukułczym gniazdem
10/10 widzu - 2016-01-28, 10:22
Pierdomenico napisał/a:
takiego małpoluda z jakiegoś amerykańskiego serialu z lat 90-tych, może ktoś to pamięta
Harry i Hendersonowie?Pierdomenico - 2016-02-09, 14:22 Zaknafein, JankielKindybalista85, Mormegil,
widzu, Tak o to chodziło, pamiętam że jak byłam mała wzbudzał ten serial we mnie dość dziwne emocje Koleżanka chyba nawet płakała ale nie pamiętam zupełnie szczegółów.
Ostatnio nic dobrego nie widziałam, a przydałby się jakiś dobry horror, szczególnie slasher ale już większość oglądałam...JankielKindybalista85 - 2016-02-09, 17:57 Oooo tak. Zajebiście mi się zasypia na horrorach.No mna slasherach gorzej - nie mogę zasnąć bo śmieję sie bardziej niż ze współczesnych komedii.
Innymi słowy horrory i musicale to gatunki filmowe, które mogłyby dla mnie nie istnieć.