Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin
Lilith - 2020-03-18, 21:36
WojtekVanHelsing napisał/a:
Mimo plądrowania sklepów dało się zrobić jakieś zakupy bo ludzi nie sta żeby orżnąć cały sklep
No pacz pan, a gdyby za PełO był koronawirus, to nie byłoby niczego, tayak pan Konon pedzioł
Tydzien temu w monopolowym koło mnie kupiłem ostatnie 9 paczek LM (innych nie pale, chyba, że juz doslownie nigdzie ich nie ma), jakby nie akcyza to pewnie by ich nie było
Wiedziałam, żeś palacz,ale nie, że aż taki
Ludzi prości, często niedbający o higiene i lekkomyślni np. studenci nie jeżdzą na wakacje bo ich na to dość często nie stać
No chuj, nie stać mnie na wakacje, ale przynajmniej dbam o higienę w przeciwieństwie do niektórych
Ludzie imprezują coraz mniej bo coraz mniej ich na to stać.
Jak chcą, to niech se imprezują, co w tym złego?
Kaczyńskiego wolność spoleczeństwa obchodzi tyle co i mnie, stąd nie będzie jak na zachodzie gdzie rządy boją się radykalnych działań
A mnie obchodzi, bo ja chcę mieć prawo wyboru tak samo, jak inni. Choć wiem, że ta wolność jest ograniczana przez wolność innych, ale jednak.
Przy tym, susza i upały w tym roku (spowodowane wyjebaniem świata na problem globalnego ocieplenia) pomoże w walce z epidemią.
W tym roku upały mogą być kurewskie, bo niektóre rejony Polski śniegu nie widziały. Ja też vym nie widziała, gdybym na święta nie zjechała do siebie na południowe Podkarpacie.krojechleb - 2020-03-18, 21:38
Lilith napisał/a:
No pacz pan, a gdyby za PełO był koronawirus, to nie byłoby niczego, tayak pan Konon pedzioł
Jesus maryjo nie róbmy takich porównań jak oceniamy cokolwiek bo to wygląda jak usprawiedliwianie chujowości bo ktoś był chujowszy
[ Dodano: 2020-03-18, 21:38 ]
trzeba zapomnieć o przeszłości i skupić się na teraźniejszościLilith - 2020-03-18, 21:44
krojechleb napisał/a:
Jesus maryjo nie róbmy takich porównań jak oceniamy cokolwiek bo to wygląda jak usprawiedliwianie chujowości bo ktoś był chujowszy
Przecież ja tu wyśmiałam takie porównywanie. Uważam, że zarówno PiS, jak PO są chujowymi partiami, które szkodzą, myślałam, że to jest tu oczywiste.krojechleb - 2020-03-18, 21:49 aha to nie wyłapałemCałkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-18, 21:51
Antybristler napisał/a:
Trochę lipa z tym wirusem, bo u mnie w pracy surowiec się wyczerpie za jakieś 10 dni i potem produkcja stanie. Mam nadzieję, że jakoś to się ogarnie, bo nie chcę znowu szukać pracy zwłaszcza kiedy wszystko upadnie...
Przestań być robolem w fabryca, a zostań robolem w call center. Tam surowce się nie będą wyczerpywać. Fakt, że staruszkowie zaczną wymierać jak koronkowirus prędko nie zniknie, ale na pewno to potrwa dużo dłużej niż 10 dni Antybristler - 2020-03-18, 21:59 Wolę swoją fabrykę. W call center lolka pracowała i z tego co słyszałem to tam każą pracować Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-18, 22:12 No wiadomo, że twoja fabryka lepsza. Ale jak skończą im sie surowce to nie będzie roboty więc i tak będziesz musiał szukać czegoś innego, a jak już wcześniej wspomniałem w call center miałbyś pewność, że surowce się nie skończą.Antybristler - 2020-03-18, 22:17 Pewnie mnie na urlop postojowy wyślą, ale jak sytuacja potrwa dłużej niż miesiąc to mogę zacząć się bać. A szkoda, bo fajna fajna praca.widzu - 2020-03-18, 22:37 Czemu mam wrażenie, że post Wojtka jest wyjątkowo w chuj ironiczny?Love178 - 2020-03-19, 00:14
widzu napisał/a:
Czemu mam wrażenie, że post Wojtka jest wyjątkowo w chuj ironiczny?
TAK.BARDZO.TO.Nadir - 2020-03-19, 00:55 A można ten post odbierać inaczej niż ironicznie? Chociaż w sumie to Wojtek, z nim nic nie wiadomo, mógł tak pisać serio.NieMamKlawiatury - 2020-03-19, 10:23 W Anglii zaczynają wreszcie się przejmować trochę, pierwsze college I uniwersytety zaczynają się zamykać. Oczywiście nie z polecenia rządu, bo borysek ma takie yolo xDWojtekVanHelsing - 2020-03-19, 10:30
Lilith napisał/a:
Ludzie imprezują coraz mniej bo coraz mniej ich na to stać.
Jak chcą, to niech se imprezują, co w tym złego?
W obecnej sytuacji to nie jest najlepszy pomysł.
Włosi zaczeli imprezować i dzisiaj albo jutro przebiją Chiny w liczbie ofiar.
NieMamKlawiatury napisał/a:
W Anglii zaczynają wreszcie się przejmować trochę, pierwsze college I uniwersytety zaczynają się zamykać. Oczywiście nie z polecenia rządu, bo borysek ma takie yolo xD
Akurat taktyka "Silny przeżyje, a słabemu chuj w dupe" to już ich tradycja...
Cóż, grunt to odizolować ich od cywilizowanego świata.ZSK - 2020-03-19, 11:05
Włosi zaczeli imprezować
Włosi imprezują bez przerwy xD
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Przestań być robolem w fabryca, a zostań robolem w call center.
Chociaż w sumie to Wojtek, z nim nic nie wiadomo, mógł tak pisać serio.
Ja założyłam właśnie to.
[ Dodano: 2020-03-19, 11:17 ]
Włosi zaczeli imprezować i dzisiaj albo jutro przebiją Chiny w liczbie ofiar.
Ze studenckiego doświadczenia wiem, że Włosi i Hiszpanie to są wieczni imprezowicze na wiecznym wyjebaniu. Taka mentalność, że żyją dniem dzisiejszym, zachleją, zaruchają się przez cały tydzień, a w niedzielę do kościółka.Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-19, 14:44
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Albo po prostu przestań być robolem
Czekam aż Antek zapyta: a jak to zrobić?bartek82r - 2020-03-19, 15:07
krojechleb napisał/a:
[ Dodano: 2020-03-18, 21:35 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ach ten Bartek i jego ero żaluzje i aronie. Jakby miał 40lat... A nie, czekaj...
[ Dodano: 2020-03-18, 15:14 ]
Kurwa musiałem. Bartoczka to jedyna osoba na tym forum, której mogę pocisnąć ta temat wieku.
No Bartek wygląda na takiego starego zboczucha ale żart to żart, ja tam się uśmiechnąłem
No przecież, że żart. Przekopiowany z jakiegoś kwejka, czy skądś (nie pamiętam już)
[ Dodano: 2020-03-19, 15:59 ] Ascara - 2020-03-19, 16:30 Część już wie.
P-tka z mojego oddziału miała szybki test (+). Kaszlała coraz mocniej, wczoraj ją osłuchałam i nawet mówiłam, że można jej zrobić test, bo ma dużo zmian nad płucami, ale pielęgniarki mówią, że przecież dotychczas też ludzie kaszleli. No tak. Do tego siedzi na oddziale, nie była za granicą, nie ma gorączki, ma katar.
Dyżurny później zrobił jej zdjęcie klatki, przestraszył się go i zrobił test. Jak pisałam - (+). Pojechała na zakaźny, ma robiony "porządny" test (bardziej wiarygodny).
Dzisiaj siedzimy w domach, ordynator ogarnia sprawę, dowiaduje się, jaki jest ostateczny wynik. Jeśli (+), będziemy jako osoby z kontaktu mieć testy. Jej lekarka prowadząca ma od kilku dni 37 z kreskami, jest na zwolnieniu, ja dziś 37, choć przez ostatnie dni nie miałam (a kaszlę od ok. 2 tyg).
No i zobaczymy, na razie czekam na telefon od szefa, co dalej.bartek82r - 2020-03-19, 17:11