Przedwczoraj Włochy przegrały z Hiszpanią 1:2 i tym samym przerwały rekordową passę 37 meczów bez porażki! W pierwszej połowie Hiszpanie cisnęli ostro, zdominowali Włochów i wcisnęli im 2 gole, do tego przed przerwą czerwoną kartkę wyłapał Bonucci. I kiedy wydawało się, że już pozamiatane to Włosi w drugiej połowie zdołali złapać kontakt i próbowali wyrównać. Ostatecznie im się nie udało, ale mecz był emocjonujący do końca.
A wczoraj to już w ogóle petarda. Belgia-Francja 2:3. W pierwszej połowie Belgia wbiła dwie bramki i rzuciła Francję na kolana, ale ta się podniosła w drugiej połowie i strzeliła 3 gole. Były w tym meczu gole, był karny, był nawet nieuznany gol Belgii w końcówce, do tego poprzeczka i świetne parady obydwu bramkarzy. Świetny mecz
W niedzielę mecz o 3 miejsce Włochy-Belgia o godz. 15, a o 20.45 finał Hiszpania-Francja.
Transmisja na TVPMoris299 - 2021-10-13, 15:24 jebaniec, 36 lat a napierdala takie fikoły, że głowa mała, szkoda, że bramkarz wyjął, byłby piękny gol
https://gfycat.com/PrestigiousSlimyCottonmouthJankielKindybalista85 - 2021-10-13, 15:38 Może i tak. Ale na filmiku widać również że wypluwa zamiast połykać.Davos - 2021-10-13, 20:56
No przewrotka ładna, nie da się ukryć. Ale przyznaj się, że wrzuciłeś ten filmik dlatego, że bramkarz reprezentacji Luksemburga ma na nazwisko Moris JankielKindybalista85 - 2021-10-14, 12:17 Luksemburska Mańka dała po meczu wyraz uwielbienia dla męża. Obronił rękawicą strzał Ronaldo, co uczyniło z niego relikwię drugiego stopnia i seks z nim to prawie jak seks z Kriszczanu.Moris299 - 2021-11-23, 20:40 Lewy z przewrotki
Ładnie mu wszystko siadło. Ja parę razy miałem kupony pograne za drobniaki, ale z wysokim mnożnikiem i do wygrania kilkaset złotych, ale zabrakło dosłownie jednego gola
[ Dodano: 2021-12-26, 20:20 ]
Słyszeliście o inbie z Sousą? Dogadał się z jakimś brazylijskim klubem, że zostanie tam trenerem i dziś poprosił PZPN o rozwiązanie za porozumieniem stron jego kontraktu na prowadzenie naszej kadry.
Prezes PZPN Cezary Kulesza póki co się nie zgadza, ale pewnie skończy się na tym, że nowy klub Sousy zapłaci PZPN odszkodowanie i tyle, bo przecież siłą tu Sousy nie zatrzymamy, a jeśli nawet to on może celowo sabotować baraże, żeby się odegrać. Generalnie wyszedł niezły fail z tym gościem.
Internauci jak zwykli niezawodni w temacie memów
To, że Sousa nas wychujał to jedno. Ale najgorsze, że niedługo baraże, my jesteśmy bez selekcjonera i pewnie teraz na szybko zatrudnią jakiegoś przedstawiciela polskiej myśli szkoleniowej, bo będą się bali teraz zatrudniać kolejnego obcokrajowca... Może Wuja wróci
Ale kto by to nie był, nie będzie miał nawet jak ograć kadry, bo od razu będzie miał walkę o mundial w barażach. Czyli adios mistrzostwa świata w Katarze
ChodnikowyWilk - 2021-12-26, 20:28 Nowy będzie miał przejebane, wiele teraz leży w nogach piłkarzy, jak awansują to będzie ich zasługa a nie trenera, a jak odpadną - wina nowego trenera xDDavos - 2021-12-26, 20:42 Coś w tym jest widzu - 2021-12-26, 21:39
ChodnikowyWilk napisał/a:
Nowy będzie miał przejebane, wiele teraz leży w nogach piłkarzy, jak awansują to będzie ich zasługa a nie trenera, a jak odpadną - wina nowego trenera xD
Dlatego, przynajmniej moim zdaniem, wezmą jakiegoś zastępczego kozła ofiarnego, takiego na szybko co nikt nie będzie w nim pokładał nadziei.JankielKindybalista85 - 2021-12-27, 12:25 Dlatego dadzą to Michniewiczowi.
Do wyboru mamy Andrea Pirlo, który prowadził Juve i Marka Papszuna, który prowadzi Raków Częstochowa. Coś czuję, ze PZPN wybierze jednak Polaka xDChodnikowyWilk - 2022-01-03, 16:38 No tylko że Pirlo to może i świetny piłkarz, ale jako trener to nic z juventusem wielkiego nie osiągnął. A Papszun nie dość że wprowadził Raków do ekstraklasy z 2 ligi w trzy sezony (czyli awans o dwa szczeble), nie dość że świetne wyniki osiąga w lidze, to jeszcze w pucharach grali.
[ Dodano: 2022-01-03, 15:40 ]
Ale wiem co myślisz, też się zastanawiam czy polska mentalność polskich trenerów jest tutaj wskazana, to że siwy bajerant uciekł nie znaczy że nie miał dobrej koncepcji i nie próbował wprowadzić innej mentalności do drużyny - mentalności zwycięzców, atakujących, a nie murujących bramkę.Davos - 2022-01-06, 17:28 Oprócz Pirlo ponoć zainteresowani mają też być Cannavaro, Szewczenko i Fabio Capello. A przynajmniej gdzieś mi takie info mignęło w necie.
Ja jestem pewien, że zatrudnią Polaka pod pretekstem, że polski selekcjoner na pewno nie spierdoli za granicę jak Sousa. A prawdziwym powodem będzie oczywiście to, że Polaka będzie łatwiej kontrolować i weźmie dużo mniej hajsu niż uznany zagraniczny coach. Czyli więcej hajsu zostanie w kieszeni PZPN Moris299 - 2022-01-24, 16:35 Szewczenko porozumiał się z PZPN. Ma zostać selekcjonerem reprezentacji Polski
zajebiście, mamy więc Ukraińca który nie ma pojęcia o Polskiej piłce a za 2 msc baraże x D
To już lepiej by tego Nawałkę wzięli z umową taką, że jak nie przejdzie przez baraże to wypierdala, Nawałka przynajmniej ma pojęcie o Polskiej piłce i duża wiedzę o możliwościach poszczególnych graczy, jak sobie radzą w poszczególnych konfiguracjach itp.
a i z osiągnięć Szewczenko i Nawałka stoją na podobnym poziomie, Nawałka w 2016 do 1/4 mistrzostw Euro a Szewczenko w 2020 do 1/4 mistrzostw Euro z Ukrainą.
[ Dodano: 2022-01-24, 16:39 ]
Szewczenko we Włoskim Genoa jako trener miał 11 meczy i tylko 1 wygraną xD
[ Dodano: 2022-01-24, 16:45 ]
chociaż info z TVP więc z dystansem trzeba podchodzić bo oficjalnie nie potwierdzone xd
https://sport.tvp.pl/58105354/andrij-szewczenko-trenerem-reprezentacji-polski-ukrainskie-media-selekcjoner-porozumial-sie-z-pzpnDavos - 2022-01-25, 08:42 W obecnej sytuacji też bym chyba wolał Nawałkę, bo przynajmniej zna już tych chłopaków i sporo z nich prowadził przy okazji wcześniejszej pracy z kadrą, a Szewczenko wpadnie prosto w baraże i nawet nie będzie miał kiedy ograć wcześniej tej reprezentacji... ale obawiam się, że czy z Nawałką, Szewczenką czy jeszcze z kimś innym, ograć ruskich na ich terenie, a potem wywalić jeszcze najprawdopodobniej Szwecję, będzie równie ciężkoJankielKindybalista85 - 2022-01-26, 01:23 Dupa tam. Jestem całkowicie przeciw Nawałce. Ten czas już minął.Davos - 2022-01-26, 11:37 Ja bym to bardziej widział jako rozwiązanie tymczasowe, na baraże.
[ Dodano: 2022-01-31, 18:05 ]
Lol, zastanawialiśmy się czy kadrę poprowadzi Nawałka czy Szewczenko, a tu się okazuje, że nowym selekcjonerem został Czesiu Michniewicz
No to Kulesza zaskoczył, nie powiem. Teraz jestem jeszcze mniej optymistycznie nastawiony co do szans naszych kopaczy w barażach niż byłem wcześniej JankielKindybalista85 - 2022-01-31, 18:46 Kogo zaskoczył, tego zaskoczył. Polecam mój post z tej strony z 27 grudnia. 😁Davos - 2022-01-31, 19:43 Miałeś nosa
Ja chociaż w poście z 6 stycznia przewidziałem, że wezmą Polaka