To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Filmy i seriale - Polecanie filmów

ChodnikowyWilk - 2015-12-23, 12:02

No dokładnie, w ekstremalnych sytuacjach wychodzą z ludzi wszystkie demony :ninja:

Ciekawi mnie jednak jakby to wyglądało, gdyby zestawić tych ludzi odwrotnie, tzn. ci co byli strażnikami byli by więźniami i na odwrót...

Davos - 2015-12-23, 12:55

ChodnikowyWilk napisał/a:
Ciekawi mnie jednak jakby to wyglądało, gdyby zestawić tych ludzi odwrotnie, tzn. ci co byli strażnikami byli by więźniami i na odwrót...

Ale w sensie, że od samego początku eksperymentu, czy po jakimś czasie? Bo jak to drugie, to zapewne więźniowie, którzy przyjęliby rolę strażników, mściliby się na swoich niedawnych oprawcach, wykorzystując fakt, że mają teraz nad nimi pełną władzę. A jeśli od samego początku każdemu przydzielono by rolę odwrotną, niż w rzeczywistości dostał... najprawdopodobniej rezultaty byłyby podobne. W oryginalnym eksperymencie Philipa Zimbardo ochotnicy najpierw zostali wyselekcjonowani po przeprowadzeniu badań fizycznych i psychicznych i po sprawdzeniu, czy nikt nie miał przeszłości kryminalnej, ale te 24 osoby, które ostatecznie się załapały, zostały podzielone na strażników/więźniów losowo. Zatem przed samym rozpoczęciem eksperymentu strażnicy pod względem psychiki nie odbiegali w żaden sposób od więźniów.

ChodnikowyWilk - 2015-12-23, 13:12

No właśnie od samego początku mi chodziło.
Davos - 2015-12-26, 19:00

No dobra, Przebudzenie Mocy obejrzane. I zgadzam się z tym, co już napisali Macbed i Chodnikowy. Jest kilka dobrych scen, ale ogólnie film nie powala. Może nie nazwałbym go złym, ale też to już nie są te stare, klasyczne Gwiezdne Wojny. Niestety natknąłem się wcześniej w necie na spoilera bo jakiś kutas napisał, że [spoiler] Han Solo zginie z ręki własnego syna [/spoiler], ale i tak można było się tego domyślić bo fabuła była mocno przewidywalna. Poza tym główny antagonista był, jak to pięknie ujął mój kumpel, "zbyt pizdowaty", niektóre pomysły powielone z poprzednich części (znów Gwiazda Śmierci, tylko trochę większa), no i zakończenie rozczarowujące (widać, że robione pod wstęp do kolejnych części). Na plus efekty specjalne (prezentujące się efektownie zwłaszcza w seansie 3D w Imaxie), ci sami aktorzy, którzy grali w częsciach IV-VI, no i całkiem zacna dziewoja jako główna protagonistka :) Murzyn mnie jakoś nie przekonał :P
Podsumowując: Jeśli ktoś zna całą sagę SW to i VII część powinien obejrzeć, aczkolwiek nie wiem, czy ja osobiście jeszcze do tej części wrócę, tak jak to robiłem przy okazji dotychczasowej sagi.

Marcin55522 - 2015-12-26, 19:02

Ja polecam film Labirynt z 2013r z Hugh Jackmanem.
Dopiero dzisiaj go obejrzałem, a bardzo mi się spodobał.

http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169

ChodnikowyWilk - 2015-12-26, 20:30

^ tyż polecam
Adijos - 2015-12-27, 17:30

Ciekawie zapowiada się Nienawistna Ósemka i Deadpool.
ChodnikowyWilk - 2015-12-27, 19:16

Nienawistna ósemka już lata po sieci w dobrej jakości dvdscr jakby ktoś chciał. Ja poczekam na blureja :P
Adijos - 2015-12-27, 19:53

Obejrzałem "We are your friends" co taki hype wśród młodzieży był.

no takie 4/10. Ocenę podbija Emily Ratajkowski

ChodnikowyWilk - 2015-12-27, 19:55

Emily :grimer: :grimer:
ZSK - 2015-12-27, 21:45

Pokazała raz cycki i teraz kariera się kręci (y)
JankielKindybalista85 - 2015-12-28, 00:31

Guuuuuud geeeeeeeeeeeeeeerllll he he hej... kurwa nienawidzę tej piosenki.
Mormegil - 2015-12-28, 09:29

Jeszcze piękniejsze jest to Hepi tego nygi. Ble.
Love178 - 2015-12-28, 14:49

Mormegil napisał/a:
Jeszcze piękniejsze jest to Hepi tego nygi. Ble.

Tej ani razu nie słyszałam :-D

Mormegil - 2015-12-28, 14:59

Co Ty godosz? To było wszyndzie. :/
https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

macbed - 2015-12-28, 15:04

Co Wy wiecie o wkurzających piosenkach...
https://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY

Mormegil - 2015-12-28, 15:22

Dziś też obejrzałem Przebudzenie Mocy (może zawierać śladowe ilości spoilerów, które zawarte były również w trailerach. Nieco mocniejszy spoiler <ale taki średni w sumie bym powiedział> jest biały). No ale co by tu długo pisać, wszystko napisali moi poprzednicy. Ten nyga taki średni bym powiedział, kobitka wypadła całkiem spoko, ale oboje są efektem obowiązkowej dziś w filmach Disney'a poprawności politycznej, brakuje tylko geja. Chyba, że jest nim ten Mietek w czarnym, bo wygląda jakby go dopiero z jakiegoś hannahmontanowego musicalu wyjęli. Mister Solo i Leia na plus. Bitwy kosmiczne standardowo dobrze wykonane, choć z mniejszym rozmachem (mniejsza ilość statków, mniej samych potyczek). Trochę mnie zażenowało robienie z Nowego Porządku nowej III Rzeszy Niemieckiej swoich czasów. Film mocno przewidywalny, zwłaszcza dla fanów serii. A Morysa muszę zajebać za spoiler. [SPOILER]Jedyny fragment filmu, który mógł mnie zaskoczyć, bo mógłbym pomyśleć, że wszystko pójdzie jak to u Disney'a i będą żyli długo i szczęśliwie. A dzięki Wunglowi już wszystko wiedziałem.[/SPOILER] Co to za bawienie się w incywenda.
macbed - 2015-12-28, 15:26

:piwo:

Love178 - 2015-12-28, 19:53

Mormegil napisał/a:
Co Ty godosz? To było wszyndzie. :/
https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

Czyli pod tymi linkami w internecie, w które nigdy nie klikam? :P Bo w moim przypadku wystarczyło nie klikać w żadne z 50 udostępnień znajomych na facebooku :P :P

widzu - 2015-12-28, 20:26

love178, w radiu i TV tego od uja było.