To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Cytaty

widzu - 2016-08-13, 21:32

pT7 napisał/a:
nawet ivona rymuje lepiej jak pół naszej sceny hiphopowej

ChodnikowyWilk - 2016-08-13, 21:44

true
Moris299 - 2016-08-13, 22:00

już to wrzucałem kiedyś do offtopu ale wrzucę też tutaj

Mackers - 2016-08-14, 18:55

WojtekVanHelsing napisał/a:
absurdem jest to, że nie moge np. zjeść albo wyruchać swojego psa

Adijos - 2016-08-14, 20:28

Nawet nie próbuję tego zrozumieć. :haha:
Szyszek - 2016-08-14, 20:33

Lepiej nie próbuj :haha:
V - r - 2016-08-14, 21:53

Cytat:
Wszędzie w domu, ale w domu najlepiej.

Złoty cytat kumpla, zapisany na świętej szafie.

Adijos - 2016-08-14, 21:57

Cytat:
"Jeszcze tak nisko nie upadlem żeby czytać ksiażki"

"Chcialem Ci wyjebać, ale mialem silna wole"

Cytaty głupiego sąsiada z internatu. Chociaż śmieszny koleś.

V - r - 2016-08-20, 07:30

Martin Lechowicz napisał/a:
Nigdy nie mogłem zrozumieć co takiego pociągającego jest w tzw. "normalnym życiu", że ludzie wypruwają sobie żyły, żeby ich przyjaciele ziewali 10 sekund po tym jak zadadzą pytanie "co u ciebie".

Czy ktokolwiek chciałby oglądać film, w którym nic się nie dzieje. Który od stu tysięcy filmów różni się tylko tytułem i imionami bohaterów?

Czuję się zakłopotany swoimi własnymi odczuciami na widok zdjęć na Facebooku przyjaciół z dawnych lat. Wczasy z rodziną w popularnej lokalizacji wakacyjnej, remont mieszkania kupionego na kredyt, nagroda za 20 lat stażu w pracy. Pies. Dziecko. Drugie dziecko. Kot. Urodziny z tortem. Czyjś ślub. Dziecko. Kot z psem. Wszystko takie normalne.

I dziesiątki podobnych im normalnych ludzi piszących w komentarzach "ale to piękne" - tak jakby nie widzieli tych samych rzeczy w tej samej scenografii czterdzieści osiem razy w tym miesiącu.

Piękno jest siostrą niezwykłości. Banały są brzydkie.

Unikam więc komentowania i nawet patrzenia na zdjęcia normalności. Bo gdybym miał napisać absolutnie szczerze jakie reakcje wywołują u mnie kolejne sukcesy życiowe typu urodzenie dziecka, podwyżka w pracy i pomalowanie ścian na nowy kolor, to bym musiał użyć jakichś synonimów słowa "mierność".

A nie chcę, żeby się poczuli źle. Wydają się szczęśliwi.

Nie wiem czy są. Wątpię, że są. Wątpię, że w ogóle wiedzą co to znaczy "szczęśliwi". Postawili sobie poprzeczkę na wysokości kostek i przeskoczyli. Ok, sukces, niech będzie. Złoty medal i tak dalej.

Po co mam coś mówić tym ludziom? Może lepiej się zamknę i dam im konsumować te okruchy życia, ubezpieczenie na życie od życia, z dożywotnią gwarancją, że jakoś to będzie.

Nic nie mówię, nic nie piszę, nie dzwonię, ale i tak źle mi z tym. Bo co z tego, że ja się zamknę, skoro moje życie jest przecież ryczącym pod niebiosa dowodem na to, że da się inaczej. Da się bez samochodu i jest fajniej. Da się bez mieszkania na kredyt, i jest super. Da się bez obowiązkowych studiów i jest pełno pracy. Da się bez normalności - i jest życie.

Rezygnacja z szerokiej, wygodnej autostrady normalności nadaje życiu mocny, wyraźny smak. Coś jak smak kawy w porównaniu z piciem wywaru z papieru toaletowego. Ten smak jest nagrodą sam w sobie. Ale to nie jedyna nagroda - ryzyko ma to do siebie, że przynosi czasem wielkie wygrane.

- Cóż, jeden lubi spokój, drugi ryzyko - wzrusza na to ramionami normalny człowiek.

To prawda. Pod warunkiem, że traktujemy życie jako uciążliwą niedogodność w cierpliwym oczekiwaniu na ostateczny sukces: grób.

ChodnikowyWilk - 2016-08-20, 08:54

:clap:
Davos - 2016-08-20, 10:06

Fajne :git:
SlownikOrtograficzny - 2016-08-21, 17:45

Piękne słowa.
Love178 - 2016-08-22, 22:52

Mackers napisał/a:
absurdem jest to, że nie moge np. zjeść albo wyruchać swojego psa

a co tam, jeszcze dowalę finalną myśl:
Jeszcze oprocz pedofilii rozumiem karać za to, że ktoś rucha sie z matka itd. (chyba, ze jest bezplodny, wtedy to bezsensu) bo może urodzić się gorsze dziecko, no ale zoofilia, nekrofilia, dentrofilia itd. to po prostu specyficzne upodobania.

WojtekVanHelsing - 2016-08-22, 23:00

Love178,
Homoseksualizm ok, ale drzewa juz nie można wyruchać... faktycznie zajebiste.
To jest ta sama logika ktora zakazala kazirodztwa bo mogą rodzić sie ułomy ale nie zakazała prokreacji ułomom.

V - r - 2016-08-22, 23:01

Zoofilia be, ale w przypadku nekrofilii i dendrofilii tak po prawdzie to nikomu się nie dzieje krzywda.
Davos - 2016-08-23, 11:33

Dendrofilia nie jest zakazana więc możesz sobie V - r razem z Wojtkiem ruchać drzewa do woli, jeśli macie taką potrzebę.
A co do nekrofilii, tutaj naruszane jest prawo do poszanowania czegoś, co kiedyś było człowiekiem i co w naszej kulturze otaczane jest szacunkiem i czcią. Więc zakazany jest nie tylko seks z trupem, ale jakiekolwiek bezczeszczenie zwłok, z pewnymi wyjątkami, typu ekshumacja na potrzeby śledztwa.

JankielKindybalista85 - 2016-08-23, 12:01

#trustmeimsomekindoflawyer
WojtekVanHelsing - 2016-08-23, 12:42

V - r, W zoofili tak samo, zwierze jest czyms a nie kims.

Davos, Dlatego ktos powinien moc zapisac swoje zwłoki w testamencie.

Ja jakiemuś nekrofilowi przepisalbym swoje zwloki w przypadku smierci (nie przyspieszonej, ze tak powiem) za hajs bez żadnego wachania.

macbed - 2016-08-23, 12:46

Ja pierdolę, weźcie sobie załóżcie temat czy coś
krojechleb - 2016-08-23, 12:47

A mi poprawiliście humor:D

[ Dodano: 2016-08-23, 13:47 ]
a i da się jakoś rozciągnąć ten obrazek po moimi postami?? bo troszkę mały a tam jakieś limity są?