Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin
ZSK - 2020-03-13, 13:28 A do mnie z kilku stron doszły przecieki, że od poniedziałku ma być stan wyjątkowy wprowadzony. M. in. info od znajomego kierownika placówki publicznej, acz tak tylko mówię, nadal niepewny czy jednak nie fake.Antybristler - 2020-03-13, 14:09 Ludzie sami się nakręcają plotkami. Znajomy znajomego i #podobno.macbed - 2020-03-13, 14:54 plotki plotkami ale dzisiaj kolega mi podesłał nagranie jak drogą publiczną jechał wyjebisty konwój z czołgamibartek82r - 2020-03-13, 14:59
saRenia - 2020-03-13, 15:17 Nie wiem czy było już, podzielę się bo mnie cieszy.
Nie organizują i weź sorry nie obrażaj mnie bo cie znajde i umrzesz
:IRudaMaupa - 2020-03-13, 16:08 Pierwsze primo: jak był szczyt klimatyczny, to też jeździły konwoje. Kraje zamykają granice, nie wiem, czy takie dziwne są manewry wojskowe.
Drugi primo ultimo: podobno mają zamykać miasta. Podobno nigdzie nie wyjedziesz. Podobno ktoś widział, kto był w urzędzie /wojsku /łotewa. Podobno jak powiesz przed lustrem trzy razy "coronavirus", te czołgi przyjadą do Ciebie.
Jeżeli jest jakaś akcja planowana, nie dziwię się, że nie informują społeczeństwa, które już w tym momencie aż tyle sobie dopowiada. Gdyby gruchnęła wieść o prewencyjnym wstrzymaniu ruchu, zaczęłoby się, że wojsko ma prawo wyciągnąć kogoś z domu w samych gaciach etc.
Opierajmy się na faktach. Plis. Bo ocipieć można.
[ Dodano: 2020-03-13, 16:15 ]
Dodam jeszcze, że jeśli te informacje "z pierwszej ręki" mają źródło typu "słyszałem fragment rozmowy, ale w sumie nie całość, ale brzmi to groźnie, i można zrozumieć, że..." to kurde jedzie teorią spiskową na kilometr. U mnie w pracy ludzie na podstawie ledwo usłyszanych zdań z konferencji managementowej potrafili dopowiedzieć sobie tyle, że w ich głowach cały biznes już upadał, oni tracą pracę i w ogóle horror.
Co z prawdą miało tyle wspólnego, że ktoś zadał głupie pytanie, dostał ironiczną odpowiedź, a ktoś sobie dosłownie ja odebrał.bartek82r - 2020-03-13, 16:27
RudaMaupa napisał/a:
podobno mają zamykać miasta
chyba na 4 stronie tego tematu bartek82r napisał/a:
Tak w ogóle to aktualna sytuacja skojarzyła mi się z Simpsonami
monjiczq - 2020-03-13, 16:36 Ja już od conajmniej dwóch osób z całkiem innych miast w Polsce słyszałam ze KTOŚ IM POWIEDZIAŁ WTAJEMNICZONY ZE BĘDĄ ZAMYKAĆ MIASTA XDmacbed - 2020-03-13, 16:42 RudaMaupa, no przecież podałem fakty
może to związane z DEFENDEREM 20, idkRudaMaupa - 2020-03-13, 16:45
macbed napisał/a:
RudaMaupa, no przecież podałem fakty
może to związane z DEFENDEREM 20, idk
Mhm. W odpowiedzi na "podobno".
Ale może już jestem przewrazliwiona; szczerze mówiąc całe dnie słucham, jak ludzie dopasowują fakty do swoich teorii i "słyszałem że...", a potem muszę uspokajać rodziców, pracowników, etc.macbed - 2020-03-13, 16:49 w sumie fakt, podesłał mi to kolega z dopiskiem "będą zwalczać koronawirusa czołgami" więc stwierdziłem że się podzielę jestem ostatni do panikowania i uważam że nie ma co siać plotek bo to tylko nakręca dezinformację, tak więc sorry jeśli zapodałem to w złym kontekścieRudaMaupa - 2020-03-13, 16:50 Ja też sorry, nie zdawałam sobie sprawy, że mnie aż tak ten temat triggeruje. Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-13, 16:51
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Ukryta Wiadomość:
[ Dodano: 2020-03-13, 17:00 ] macbed, Chyba raczej czekać, aż sama przyjedzie krojechleb - 2020-03-13, 18:18 Mówili że mają zamykać Warszawę a potem w rmfie słyszałem że to sciema, nikt o tym nawet nie myśli i żeby informacje czerpać z oficjalnych źródeł. A do wojska to mój szef dostał wezwanie, ma ze 60 lat ale on tam był ciut wyżej niż zwykły pomywacz kibli
[ Dodano: 2020-03-13, 18:45 ]
Zapomniałem dodać że nie wiem czy to wezwanie ma w związku z epidemią czy z jakiegoś innego powodu