To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin

ZSK - 2020-03-13, 13:28

A do mnie z kilku stron doszły przecieki, że od poniedziałku ma być stan wyjątkowy wprowadzony. M. in. info od znajomego kierownika placówki publicznej, acz tak tylko mówię, nadal niepewny czy jednak nie fake.
Antybristler - 2020-03-13, 14:09

Ludzie sami się nakręcają plotkami. Znajomy znajomego i #podobno.
macbed - 2020-03-13, 14:54

plotki plotkami ale dzisiaj kolega mi podesłał nagranie jak drogą publiczną jechał wyjebisty konwój z czołgami
bartek82r - 2020-03-13, 14:59

saRenia - 2020-03-13, 15:17

Nie wiem czy było już, podzielę się bo mnie cieszy. :)

W Wietnamie zrobili bardzo chwytliwą piosenkę o koronawirusie i o myciu rąk, ma polskie napisy:
https://www.youtube.com/watch?v=BtulL3oArQw

Powstał również taniec zawierający instruktaż mycia rąk:
https://www.youtube.com/watch?v=ctF5aMV05kM

monjiczq - 2020-03-13, 15:20

macbed napisał/a:
właśnie, ciekawe czy antyszczepionkowe madki organizują już koronaparty dla swoich bombelków

Nie organizują i weź sorry nie obrażaj mnie bo cie znajde i umrzesz

:troll:

macbed - 2020-03-13, 15:31

macbed napisał/a:
plotki plotkami ale dzisiaj kolega mi podesłał nagranie jak drogą publiczną jechał wyjebisty konwój z czołgami

update: Ruciane, droga ze Szczytna na Giżycko

saRenia napisał/a:
W Wietnamie zrobili bardzo chwytliwą piosenkę o koronawirusie i o myciu rąk, ma polskie napisy:
https://www.youtube.com/watch?v=BtulL3oArQw

ej fajne
mi się wkręciło to
https://cdn.discordapp.com/attachments/528389493166964767/687047507267944463/video0.mp4

monjiczq napisał/a:
Nie organizują i weź sorry nie obrażaj mnie bo cie znajde i umrzesz

:troll:

:I

RudaMaupa - 2020-03-13, 16:08

Pierwsze primo: jak był szczyt klimatyczny, to też jeździły konwoje. Kraje zamykają granice, nie wiem, czy takie dziwne są manewry wojskowe.

Drugi primo ultimo: podobno mają zamykać miasta. Podobno nigdzie nie wyjedziesz. Podobno ktoś widział, kto był w urzędzie /wojsku /łotewa. Podobno jak powiesz przed lustrem trzy razy "coronavirus", te czołgi przyjadą do Ciebie.

Jeżeli jest jakaś akcja planowana, nie dziwię się, że nie informują społeczeństwa, które już w tym momencie aż tyle sobie dopowiada. Gdyby gruchnęła wieść o prewencyjnym wstrzymaniu ruchu, zaczęłoby się, że wojsko ma prawo wyciągnąć kogoś z domu w samych gaciach etc.

Opierajmy się na faktach. Plis. Bo ocipieć można.

[ Dodano: 2020-03-13, 16:15 ]
Dodam jeszcze, że jeśli te informacje "z pierwszej ręki" mają źródło typu "słyszałem fragment rozmowy, ale w sumie nie całość, ale brzmi to groźnie, i można zrozumieć, że..." to kurde jedzie teorią spiskową na kilometr. U mnie w pracy ludzie na podstawie ledwo usłyszanych zdań z konferencji managementowej potrafili dopowiedzieć sobie tyle, że w ich głowach cały biznes już upadał, oni tracą pracę i w ogóle horror.
Co z prawdą miało tyle wspólnego, że ktoś zadał głupie pytanie, dostał ironiczną odpowiedź, a ktoś sobie dosłownie ja odebrał.

bartek82r - 2020-03-13, 16:27

RudaMaupa napisał/a:
podobno mają zamykać miasta

chyba na 4 stronie tego tematu bartek82r napisał/a:
Tak w ogóle to aktualna sytuacja skojarzyła mi się z Simpsonami :scared:

:troll: :troll: :troll: :troll:

monjiczq - 2020-03-13, 16:36

Ja już od conajmniej dwóch osób z całkiem innych miast w Polsce słyszałam ze KTOŚ IM POWIEDZIAŁ WTAJEMNICZONY ZE BĘDĄ ZAMYKAĆ MIASTA XD
macbed - 2020-03-13, 16:42

RudaMaupa, no przecież podałem fakty :D
może to związane z DEFENDEREM 20, idk

RudaMaupa - 2020-03-13, 16:45

macbed napisał/a:
RudaMaupa, no przecież podałem fakty :D
może to związane z DEFENDEREM 20, idk

Mhm. W odpowiedzi na "podobno".
Ale może już jestem przewrazliwiona; szczerze mówiąc całe dnie słucham, jak ludzie dopasowują fakty do swoich teorii i "słyszałem że...", a potem muszę uspokajać rodziców, pracowników, etc.

macbed - 2020-03-13, 16:49

w sumie fakt, podesłał mi to kolega z dopiskiem "będą zwalczać koronawirusa czołgami" więc stwierdziłem że się podzielę :D jestem ostatni do panikowania i uważam że nie ma co siać plotek bo to tylko nakręca dezinformację, tak więc sorry jeśli zapodałem to w złym kontekście
RudaMaupa - 2020-03-13, 16:50

Ja też sorry, nie zdawałam sobie sprawy, że mnie aż tak ten temat triggeruje. :piwo:
Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-13, 16:51

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

macbed - 2020-03-13, 16:55

anxiety triggered
Mackers - 2020-03-13, 16:57

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

macbed - 2020-03-13, 16:58

Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-13, 16:59

Mackers napisał/a:
Ukryta Wiadomość:

Ukryta Wiadomość:

[ Dodano: 2020-03-13, 17:00 ]
macbed, Chyba raczej czekać, aż sama przyjedzie :troll:

krojechleb - 2020-03-13, 18:18

Mówili że mają zamykać Warszawę a potem w rmfie słyszałem że to sciema, nikt o tym nawet nie myśli i żeby informacje czerpać z oficjalnych źródeł. A do wojska to mój szef dostał wezwanie, ma ze 60 lat ale on tam był ciut wyżej niż zwykły pomywacz kibli

[ Dodano: 2020-03-13, 18:45 ]
Zapomniałem dodać że nie wiem czy to wezwanie ma w związku z epidemią czy z jakiegoś innego powodu