Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Polecanie gier
Antybristler - 2015-10-18, 13:37 SPORE fajne, ale faktycznie szybko się nudzi. Jeszcze w fazie kosmosu było trochę irytujących rzeczy, zwłaszcza jak się odleciało daleko i wybuchła jakaś zaraza :Cwidzu - 2015-10-18, 19:16
macbed napisał/a:
widzu napisał/a:
Dostaniesz w niedzielę, bo zostawiłem gazetę na stancji. :I
A, racja. Zapomniałem. Ale dziś też jest niedziela.
Nadrobię posty i Ci wyślę.dyniator - 2016-01-06, 17:00 Poleci ktoś gierke na ps2, coś typu Gothic? Przygodowa 3D, coby można było pochodzić, rozwiązywać questy, zabijać potworki byle nie na zasadzie "plansza- wybór skilla strzałkami" bo to nawet nie pojedynek. Ktoś coś?
Naruto ultimate ninja 5 odpada, przeszedłem.Zaknafein - 2016-01-06, 18:32 na ps2 tutaj kilka polecałem, może znajdziesz coś dla siebie
http://forum.mistrzowie.o...r=asc&start=300dyniator - 2016-01-07, 15:14 Dzięki, znalazłem ze dwie na teraz.JankielKindybalista85 - 2016-01-08, 04:08 Nie wiem czy kojarzycie taką grę jak Crusader Kings. ogólnie to to samo co Europa Universalis (bo ta sama firma) tylko bardziej porąbane bo dzieje się wcześniej (od IX do XV wieku) i grasz nie państwem, tylko dynastią. Czyli wiadomo, feudalizm pełną gębą, seniorzy i wasale, hołdy lenne, małżeństwa żeby przejąć ziemię, uzurpowanie tytułów i game over kiedy akurat wygrywałeś wojnę o bycie królem Francjii bo akurat byłeś ostatni z dynastii i zginąłeś w bitwie a twojego jedynego syna rok wcześniej wpierdzieliła zaraza. No i ród wygasł i dobranoc. Wszystko w realiach histrycznych. jeśli lubisz strategie i średniowiecze to lot of fun.
A teraz do rzeczy. Się zagrywałem swego czasu w Crusader kings II intensywnie. Nie grałem ponad rok, zapomniałem że tę gierkę mam. Wchodzę dziś na steama i patrzę: "O mam to dalej. Najs. i dlc pozwalające wykreowac swoją psotać i dynastię - nie pamiętam żebym to kupował ale dobra. A TO CO? COKURWA?!" A tam mod przenoszący całą tę zabawę w uniwersum Gry o Tron. Prościutko do pieprzonego Westeros w czasy, do wyboru: podboju Aegona, buntu Roberta Baratheona, lub Wojny Pięciu Królów. WOW! Skąd się wzięło nie wiem. Pewnie kiedyś ściągnąłem w pakiecie z czymś tam i zapomniałem zupełnie. Ale teraz to objawienie. Wlazłem w to, pobieżnie obejrzałem i jest efekt wow, wszystko co najważniejsze jest odwzorowane zajebiście. Littlefinger to ma takie statsy że głowa mała. Już wiem w co będę grał naprawdę dłuuuuuuugo. Tym bardziej że mam też dodatek do kreowania postaci i dynastii więc wezmę sobie jakiś ród z tych pomniejszych ale nie najmniejszych (coś o sile i pozycji takich Brackenów i Blackwoodów - kto zna książki ten wie dobrze o czym mówię), taki co się możliwie najmniej w fabule książek udzielał, wyedytuję go sobie do Rodu Forumowiczów z jego założycielem Jankielem Pierwszym na czele i se będę pykał. Pierwszego syna nazwę Zaknafein. Davos - 2016-01-08, 15:35 Wow, brzmi zajebiście! I nie dość, że dynastie to jeszcze obejmuje 3 bardzo ciekawe okresy historyczne ze świata PLiO :] A ile jest w ogóle rodów do wyboru? Ile czasu trwa jedna rozgrywka? Gra się tylko dynastiami czy poszczególnymi postaciami też? No bo skoro jest Littlefinger (Varys w takim razie też musi być)... Czy też Paluch jest przyporządkowany do jakiejś większej grupy?
Mógłbyś zarzucić jakimś screenem z tej gry? JankielKindybalista85 - 2016-01-08, 16:48 Później. Jak się wgryzę. Na razie pierwsze podejście skończyło się tak, że rebelia Baratheona odniosła połowiczny sukces bo obalił Targaryenów ale doznał jakiejś rany w bitwie i zapadł w śpiączkę czy cuś bo mu statsy spadły do zera. I regentem został Stannis. Ja zacząłem jako poddany Tyrellów, coś tam sobie dłubałem na niższym poziomie hrabstw, jakieś spiski i fabrykowanie roszczeń, a Mace debil w końcu wyskoczył z rebelią przeciw Baratheonom. Ja wcześniej przyjąłem od niego niby kurna tylko honorowy tytuł dowodzącego wojskami no i jak nadciągnął na moje włości Stannis to mnie kurwa ściął. A ponieważ nie miałem następcy to game over. Dziś wieczorem podejście drugie.
Ale główne postacie mają świetnie odwzorowane statsy: Eddard Stark - intrygi: 0. Davos - 2016-01-09, 01:12
Mace Tyrell nigdy inteligencją nie grzeszył W ogóle spośród głównych rodów, Tyrellowie mnie denerwują najbardziej. Jedynie Lady Olenna jest fajną postacią, ale pozostali członkowie rodu to jeden wielki rzal i bul Mormegil - 2016-01-09, 13:44 http://www.chip.pl/news/r...a-oszalamiajaco :3
Apropodefakto CK II to kiedyś się nad tym zastanawiałem, ale tymczasowo odpadło z powodu stale rosnącej kolejki gier i wtedy ogromnej ceny gry (dziś po prostu wysokiej). Ale kiedyś na pewno zagram.Szyszek - 2016-01-10, 09:31
Cytat:
Ale główne postacie mają świetnie odwzorowane statsy: Eddard Stark - intrygi: 0.
Tsa, wszystko się zgadza
Crusader Kings? Brzmi ciekawie. Crusader Kings II z uniwersum Pieśni Lodu i Ognia? Brzmi jeszcze lepiej! Trzeba będzie koniecznie kiedyś to obczaić Zaknafein - 2016-02-07, 02:29 zaczalem grac w Mafia Lost heaven fajne polecamwidzu - 2016-02-07, 13:17 Mafia najbardziej realistyczna gra ever jeśli chodzi o przepisy ruchu drogowego.macbed - 2016-02-07, 13:18
Nope, Vice City nic nie przebije pod tym względemwidzu - 2016-02-07, 13:18 Jeśli w grze dostaniesz mandat za niezatrzymanie się na znaku STOP to wiec że coś się dzieje.macbed - 2016-02-07, 13:21 https://www.youtube.com/watch?v=KUP9J29N144widzu - 2016-02-07, 13:22 Sorry, ale trójstopniowego systemu policji z pierwszej Mafii jak na razie NIC nie przebiło.SlownikOrtograficzny - 2016-02-07, 13:58 Mafii nie trzeba polecać.Zaknafein - 2016-02-07, 14:00 ale ja to zrobiłem
co teraz?widzu - 2016-02-07, 14:18 Teraz jest 12/10 zamiast 11/10.