Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry i zabawy forumowe - Ruda niejedno ma imię
Nadir - 2020-04-15, 15:59 Pewnie było to już poruszane, ale zastanawia mnie czy Moris i Mańka oraz Antek i Lilka prywatnie mówią do siebie nickami i czy ciężko było im się przestawić na imiona. Kilka forumowych par które znam miało problem z przedstawieniem się z nicków na imiona.Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-04-15, 16:27 https://grynieznane.pl/2019/01/24/geralt-cirilla-ile-takich-imion-w-polsce/Love178 - 2020-04-15, 16:51 Na moim poprzednim forum forumowych par się zrobiło sporo i wszyscy do siebie mówią/mówili nickami i większość nawet się poślubiła. Chłopak mojej siostry też poznał nas przez tamto forum, choć długo minęło zanim się zeszli xD Oni przy naszej forumowej grupie znajomych mówią nickami, ale w domu chyba po imieniu Lilith - 2020-04-15, 21:55 Nadir, powiem Ci, jak wygląda to z naszej perspektywy. Ja do Antka mowię
Żółwiu, Żółwiku, czasem Skorupko (miłośnicy żółwi określają tak swoje żółwie), a Antek mówi do mnie po imieniu, albo Kruszynka, albo Lolka. Najczęściej jednak odnosi się do mnie per Kruszynka ze względu na mój nikczemny wzrost macbed - 2020-04-15, 22:12 mnie na studiach wołali m.in. "Wieża" ¯\_(ツ)_/¯Davos - 2020-04-15, 23:20
W samych Katowicach odmówiono nadania takich imion jak Joint, Koka, Pipa, Nutella, Rambo, Nirvana i Batman, ale Wiedźmin przeszedł xD
O jak śmiechłem z tych "imion" Dziżas, co niektórzy mają w głowach, że chcą tak krzywdzić własne dzieci...
Love178 napisał/a:
Odradzane są też imiona jak Alma, Andrzelika i... Wilka
U mnie w robocie jest jedna Alma. Nie znam jej za dobrze, bo pracuje w innym dziale, ale w sumie nigdy nie zwróciłem większej uwagi na jej imię. Ok, jest nietypowe i rzadkie, ale bywają dużo gorsze imiona.
JankielKindybalista85 napisał/a:
Z Końskich imion dobry trolling zrobili w latach 90-tych dwaj piłkarze Liverpoolu. Kupili sobie po koniu wyścigowym i dali im imiona "horse" i "other horse" żeby komentatorów szlag trafiał i nikt nie był w stanie ogarnąć z transmisji wyścigu co się dzieje. I tak było.
Niezłe Chciałem to znaleźć gdzieś w necie, ale nijak nie idzie, a imiona tych koni nie ułatwiają szukania
Nadir napisał/a:
Pewnie było to już poruszane, ale zastanawia mnie czy Moris i Mańka oraz Antek i Lilka prywatnie mówią do siebie nickami i czy ciężko było im się przestawić na imiona. Kilka forumowych par które znam miało problem z przedstawieniem się z nicków na imiona.
Ja mam zawsze problem na zlotach czy mówić do ludzi po ksywkach czy po nickach z forum. I potem mówię raz tak, a raz tak Lilith - 2020-04-15, 23:21
Cytat:
Ja mam zawsze problem na zlotach czy mówić do ludzi po ksywkach czy po nickach z forum. I potem mówię raz tak, a raz tak
Mi możesz po imieniu, także luz macbed - 2020-04-15, 23:23
Davos napisał/a:
U mnie w robocie jest jedna Alma. Nie znam jej za dobrze, bo pracuje w innym dziale, ale w sumie nigdy nie zwróciłem większej uwagi na jej imię. Ok, jest nietypowe i rzadkie, ale bywają dużo gorsze imiona.
nie no nazywać się jak margaryna też raczej nie jest lekko
[ Dodano: 2020-04-16, 00:23 ]
Davos napisał/a:
Niezłe Chciałem to znaleźć gdzieś w necie, ale nijak nie idzie, a imiona tych koni nie ułatwiają szukania
xDDMańka - 2020-04-15, 23:47
Nadir napisał/a:
Moris i Mańka oraz Antek i Lilka prywatnie mówią do siebie nickami
Zależy jak patrzeć. Moris jako nick czy zdrobnienie? Uważam, że zdrobnienie. Różnie się zwracam, Morisku, kotku, Mry a czasami kurwiu.
W towarzystwie (znajomych, rodziny) po imieniu oczywiście.Davos - 2020-04-15, 23:49 Lilith - 2020-04-16, 00:02 Mańka, w przypadku Morisa nick jest odmienny i można używać jako zdrobnienia.Love178 - 2020-04-16, 01:17
macbed napisał/a:
Davos napisał/a:
nie no nazywać się jak margaryna też raczej nie jest lekko
Jeszcze nie spotkałam Kasi, która miałaby z tym problem macbed - 2020-04-16, 01:49 XDDDD ups
[ Dodano: 2020-04-16, 02:49 ]
nie no lepsze to niż kojarzenie się przez całe gimnazjum ze upośledzonym dzieckiem z serialuLilith - 2020-04-16, 02:04 macbed, albo z córką wójta/senatora ChodnikowyWilk - 2020-04-16, 12:21
Davos napisał/a: