Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry i zabawy forumowe - Forumowa Randka w Ciemno - rozgrywka Icywinda
Samara - 2020-03-09, 16:04 Nie chcę tu spamić, weź mi w wolnej chwili gdzieś w offtopie napisz co w tym złego Nie bawiłam się w to od co najmniej 6 lat, ale zaciekawiło mnie to : DNadir - 2020-03-09, 16:37 icywind - 2020-03-09, 16:45 Ponieważ źle użyty może bardzo łatwo doprowadzić do błędów i sytuacji w której bardzo trudno prześledzić ścieżkę przebiegu wykonania programu. Zwykle łatwo go zastąpić za pomocą łatwiejszych do czytania, przewidywalnych pętli i warunków, break, return, więc nie ma powodu, żeby używać goto.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby twój plik był zasypany przeróżnymi goto do losowych miejsc i wtedy czytanie czegoś takiego to byłby horror
Również w tym pliku nie ma wcięć Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-09, 16:48 Wiedziałem, że ten homoseksualizm u icka to jedna wielka ściema. Zobaczcie cztery dziewczyny do niego startowały i on od razu chce brać ślub z tą, która mu przypasowała.icywind - 2020-03-09, 17:03 Wlaśnie przykre to, że żadnego chłopca nie było ;<
moja propozycja na refaktor programu SERce
Kod:
#include<iostream>
#include<cstdlib>
void goodChoice()
{
std::cout << " ### ### " <<std::endl;
std::cout << "# # # #" <<std::endl;
std::cout << "# # #" <<std::endl;
std::cout << "# #" <<std::endl;
std::cout << " # # " <<std::endl;
std::cout << " # " <<std::endl;
std::cout << "Dobry wybor ;* Oto SERce na znak naszej milosci!" <<std::endl;
std::cout << "A ponizej my, w szczesliwym zwiazku :)" <<std::endl;
std::cout <<" Love is in the air " <<std::endl;
std::cout <<" O O " <<std::endl;
std::cout <<" /|V|> + duzo milosci i duzo sera :) " <<std::endl;
}
void badChoice()
{
std::cout<<"|\\_/|"<<std::endl;
std::cout<<"|O o|"<<std::endl;
std::cout<<"\\ ^ /"<<std::endl;
std::cout<<"Wystapil nieoczekiwany blad. Program musi uruchomic sie ponownie. Nastepnym razem wybierz lepiej."<<std::endl;
}
void unhnownChoice()
{
std::cout << "Nie ma takiej opcji. Program musi uruchomic sie ponownie" << std::endl;
}
void choicer()
{
char choice;
std::cout << "Ktorego kandydata wybierzesz? Wpisz cyfre od 1 do 4" << std::endl;
std::cin >> choice;
switch(choice)
{
case '2' :
goodChoice();
break;
case '1':
case '3':
case '4':
badChoice();
choicer();
break;
default:
unhnownChoice();
choicer();
}
}
int main()
{
choicer();
return 0;
}
[ Dodano: 2020-03-09, 17:09 ]
Całą grę to ja wybierałem więc, żeby było sprawiedliwie oddaje wybór wycieczki w ręce ukochanej
[ Dodano: 2020-03-09, 17:26 ]
A teraz trollowa wersja która również działa
Kod:
#include<iostream>
#include<cstdlib>
void choicer()
{
begin:
goto which;
goodChoice:
std::cout << " ### ### " <<std::endl;
std::cout << "# # # #" <<std::endl;
std::cout << "# # #" <<std::endl;
std::cout << "# #" <<std::endl;
std::cout << " # " <<std::endl;
std::cout << "Dobry wybor ;* Oto SERce na znak naszej milosci!" <<std::endl;
std::cout << "A ponizej my, w szczesliwym zwiazku :)" <<std::endl;
std::cout <<" Love is in the air " <<std::endl;
std::cout <<" O O " <<std::endl;
std::cout <<" /|V|> + duzo milosci i duzo sera :) " <<std::endl;
goto end;
badChoice:
std::cout<<"|\\_/|"<<std::endl;
std::cout<<"|O o|"<<std::endl;
std::cout<<"\\ ^ /"<<std::endl;
std::cout<<"Wystapil nieoczekiwany blad. Program musi uruchomic sie ponownie. Nastepnym razem wybierz lepiej."<<std::endl;
goto begin;
unknownChoice:
std::cout << "Nie ma takiej opcji. Program musi uruchomic sie ponownie" << std::endl;
goto which;
}
int main()
{
choicer();
return 0;
}
monjiczq - 2020-03-09, 18:04 Sam się dyskwalifikuj
Żadnych rachunków nie przyjmuje XDNadir - 2020-03-09, 18:24 W takim razie wybieram opcję numer 3, bo słowo ser składa się właśnie z trzech liter.Davos - 2020-03-09, 19:30
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Wiedziałem, że ten homoseksualizm u icka to jedna wielka ściema. Zobaczcie cztery dziewczyny do niego startowały i on od razu chce brać ślub z tą, która mu przypasowała.
Icek chce brać ślub od razu, żeby nie czekać za długo ze skonsumowaniem związku. A że żaden chłopak się nie zgłosił... Też się w sumie zdziwiłem, ale jak się nie ma co się lubi...
Nadir napisał/a:
W takim razie wybieram opcję numer 3, bo słowo ser składa się właśnie z trzech liter.
Otwórzmy zatem bramkę nr 3:
Nadir - 2020-03-09, 20:29 Kotek! Mackers - 2020-03-09, 20:30 A dowiemy się jakie były pozostałe warianty?Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-09, 20:32 Ja czekam na informację, czy ta trójka to było w porozumieniu z ickiem, czy to Nadir odstawiła samowolkę, a potem aż Love napisze co jest w trójce.Nadir - 2020-03-09, 20:33 Kot w butach w bramce numer jeden i Palikot w dwójce.macbed - 2020-03-09, 20:36 Jaką mamy pewność, że zawartość bramek nie została ustalona po dokonaniu wyboru?
icywind - 2020-03-09, 21:34
macbed napisał/a:
Jaką mamy pewność, że zawartość bramek nie została ustalona po dokonaniu wyboru?
Jaką mamy pewność, że cały ten program nie jest ustawiony
[ Dodano: 2020-03-09, 21:34 ]
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Ja czekam na informację, czy ta trójka to było w porozumieniu z ickiem, czy to Nadir odstawiła samowolkę, a potem aż Love napisze co jest w trójce.
Ona już jest, ale trzeba czytać wątek ze zrozumieniemCałkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-09, 22:14 incy nie wiem jak ty, ale ja czytam ze zrozumieniem. I tyle mam do napisania, bo nie mam dzisiaj siły na sprzeczanie się z tobą. Idź pomęczyć Nadir icywind - 2020-03-09, 22:23 Jakbyś czytał to byś nie pytał czy trójka jest w porozumieniu ze mną. Już się nie pogrążaj
[ Dodano: 2020-03-10, 07:43 ]
W ogóle to dlaczego Samara startowała a jednocześnie ma własną rozgrywkę. Gdybym ją wybrał to co by się stało z tamtą grą? krojechleb - 2020-03-10, 07:58 Poligamiawidzu - 2020-03-10, 09:04
icywind napisał/a:
W ogóle to dlaczego Samara startowała a jednocześnie ma własną rozgrywkę. Gdybym ją wybrał to co by się stało z tamtą grą?
No się skapnęliśmy w Piwnicy że byłoby głupio, więc linki ze źródłami magicznie przestały działać Love178 - 2020-03-10, 10:48
icywind napisał/a:
W ogóle to dlaczego Samara startowała a jednocześnie ma własną rozgrywkę. Gdybym ją wybrał to co by się stało z tamtą grą?
Bo nic się ze sobą nie gryzie, są różne fanty dla wybierających i kandydatów, więc jakby wygrała, to dostałaby oba ¯\_(ツ)_/¯
Wszystkie Wasze spekulacje mnie rozbroiły, tylko nie rozumiem czemu żadne z nich nie są miejscami wycieczek, skoro to miejsca są losowane xD
I przysięgam, że ustaliłam opcje przed ich wyborem.
Mając tę przedmowę za sobą, jest mi niezmiernie miło poinformować, że wylosowana przez Was wycieczka to:
Romantyczny weekend w zonie 30!
Przewidziane atrakcje to zobaczenie ładnie odnowionej głównej ulicy, ryneczek, dużo "dla" w miejscowej mowie i możliwość bycia na osobności, dużo osobności
Pozostałymi opcjami były:
Opcja 1 - weekend w domu Icywinda
Opcja 2 - weekend w domu Nadir
No co, mówiłam, że mamy sponsorów, nie mówiłam, że są dziani
Gratulacje młodej parze, wszystkim kandydatom i oglądającym, że byliście z nami!
Do następnego!icywind - 2020-03-10, 11:18 Gratuluję wyboru kochanie