Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Wałek w Media Markt...
Dead_Laugh - 2018-11-12, 19:14
Love178 napisał/a:
wow, chyba faktycznie mam menentalność sowjej prababki, skoro pojemność 32 Giga mi całkowicie wystarcza
Zależy na co się tą pamięć przeznacza. Mi np. 32 GB nie wystarczy. Dopiero przy 128 GB mogę pracować choć jak widzę użycie pamięci to 98 GB by mi wystarczyło.
[ Dodano: 2018-11-12, 19:18 ]
Moris299 napisał/a:
Mistress9 napisał/a:
No i kurwa też bym kupiła jakby mnie było stać, ale jestem jebanym biedakiem.
A możesz to jakoś uzasadnić? Co ma Apple czego nie ma np. Samsung czy Sony?
Wydajny system. Tyle i aż tyle.Moris299 - 2018-11-12, 19:23 Ano tak, to, że się program załaduje 0,01 sekundy szybciej jest warte wydania 6,7 tysiąca na telefon zamiast tysiącaDead_Laugh - 2018-11-12, 19:23
JankielKindybalista85 napisał/a:
Kolejny ajfon bedzie podlaczamy do mozgu co pozwoli ci byc pretensjonalnym cwaniackim chujem jak Stiw Dżobs i bedzie kosztowal 30000, bez ladowarki.
Futurama did this.
Moris299 - 2018-11-12, 19:34 Zresztą jeśli komuś zależy na niezacinającym się i szybko chodzącym Androidzie to kupuje Pixela albo teleofon z serii Android One. Od samego początku powstania idei czystych Androidów, czyli od serii Google Nexus telefony te cechują się znakomitą wydajnością, płynnością i dobrą jakością wykonania.
Nie ma absolutnie żadnego powodu by kupować Apple, poza prestiżem. Jak ktoś woli dopłacać kilka tysięcy złotych za logo to spoko, jego sprawa, ale mi się to nie mieści w głowie
Jeszcze co innego gdy zarabia się sporo i nie jest to duży wydatek dla osoby, wtedy to jak najbardziej rozumiem.Lilith - 2018-11-12, 19:37
Moris299 napisał/a:
Nie ma absolutnie żadnego powodu by kupować Apple, poza prestiżem.
Fachowo to się nazywa efektem Veblena.
#fascynującaanegdotkaZSK - 2018-11-12, 20:10
krojechleb napisał/a:
ja ostatnio zauważyłem u koleżanki że iphone ma fajną opcję ze zdjęciami że jak przytrzymasz chwilkę na zdjęciu to taki krótki filmik będzie z dźwiękiem bo przy robieniu zdjęcia jeszcze nagrywa przez króką chwilkę. Spoko to było
Mam to samo w swoim Samsungu, nic nowego
Generalnie Apple wprowadza po latach to co u innych jest od dawna i zawsze robi z tego wielką nowość, ergo Amoledy i ładowanie bezprzewodoweMoris299 - 2018-11-12, 20:13 Nexusy w 2012 roku: mamy bezprzewodowe ładowanie:
Użytkownicy Androida: wow, niezła funkcja!
Użytkownicy Apple: na co to komu?
2018, Apple wypuszcza telefony z bezprzewodowym ładowaniem:
Użytkownicy Androida: eee, co? Przecież to było 6 lat temu już, do tego ładowarka Apple kosztuje 200zł a innych producentów poniżej 100...
Użytkownicy Appe: Ale to Apple jest genialne ZSK - 2018-11-12, 20:15 Ciekawy temat, Ascara, rozruszałaś forum i to szanuję i ogólnie Twój hajs, Twoja sprawa, uważam jednak, że (bez urazy) na tym poziomie zarobków taki wydatek wymaga dokładnego przemyślenia. Jeśli zarabiasz netto te powiedzmy 2300, to po odjęciu wydatków na media, mieszkanie, jedzenie i ciuchy itp. zostaje Ci pewnikiem z kilka stówek do odłożenia, o ile miasto nie jest przesadnie drogie.Love178 - 2018-11-12, 20:44 Skoro odłożyła tak, że ją stać, to niech se kupi i ma, przecież widać, że jej to nie pozbawi jedzenia i prądu na pół roku.
Ja sobie kupiłam iPada 5 lat temu - o zgrozo nie miałam wtedy nawet stałej pracy! Do dzisiaj nie mam!! I ani mnie to nie zabolało po portfelu, pomimo ceny ponad 1k, ani nie jestem niezadowolona z zakupu, wręcz przeciwnie, dalej działa jak pierwszego dnia, bateria to istny potwór, ładuję tylko raz na tydzień, w bardzo wielu rzeczach mi się przydał i jest dużo bardziej niezawodny niż mój dużo nowszy telefon... no, ale to Apple, więc z automatu jestem bezmózgim wyznawcą, nie mam prawa być zadowolona, to musi być fejk...Moris299 - 2018-11-12, 20:50
Love178 napisał/a:
Skoro odłożyła tak, że ją stać, to niech se kupi i ma, przecież widać, że jej to nie pozbawi jedzenia i prądu na pół roku.
ale ją nie stać tylko pożyczyła by móc kupić, sama napisała krojechleb - 2018-11-12, 21:11
ZróbmySobieKupę napisał/a:
krojechleb napisał/a:
ja ostatnio zauważyłem u koleżanki że iphone ma fajną opcję ze zdjęciami że jak przytrzymasz chwilkę na zdjęciu to taki krótki filmik będzie z dźwiękiem bo przy robieniu zdjęcia jeszcze nagrywa przez króką chwilkę. Spoko to było
Mam to samo w swoim Samsungu, nic nowego
Generalnie Apple wprowadza po latach to co u innych jest od dawna i zawsze robi z tego wielką nowość, ergo Amoledy i ładowanie bezprzewodowe
Jakiego masz Samsunga?? Bo ja w swoim nie mam takiej opcji(chyba, ale nie chce mi się nawet głębiej sprawdzać bo mi to nie potrzebne)
A co do Ascary to widać że dziewczyna chce ten telefon to może pozwólmy jej go kupić. Przemyślcie to, ja w każdym razie zezwalam. Asci jak na moje to możesz swoje pieniądze wydać na tego ajfona, którego sobie upatrzyłaś. Nie musisz dziękować
[ Dodano: 2018-11-12, 21:21 ]
dobra jednak sprawdziłem i mam te spoko ale w sumie niepotrzebne live photosLove178 - 2018-11-12, 21:21
Cytat:
ale ją nie stać tylko pożyczyła by móc kupić, sama napisała
Pożyczyła, bo wypłatę dostanie parę dni po zakończeniu promocji, więc technicznie rzecz biorąc ją stać, tylko nie w terminieNadir - 2018-11-12, 21:25
Moris299 napisał/a:
ale ją nie stać tylko pożyczyła by móc kupić, sama napisała
Pożyczyła by kupić teraz i załapać się na promocję (która się okazała gównem nie promocją i tym był ten temat). Zresztą tu masz cytat:
Pani Doktor napisał/a:
Miałabym tydzień później. Wolę po prostu kupić taniej kilka dni wcześniej niż kupić za swoje już, ale drożej.
[ Dodano: 2018-11-12, 21:28 ]
A w ogóle nie rozumiem czemu się tak zwłaszcza Moris rzuca o to kto wyda na co swoje pieniądze. Nikt o zdanie nie pytał. A nawet jeśli już to można było je wygłosić w jednym, maksymalnie dwóch postach, a nie robić tyrady na trzy strony jaka to Ascara głupia, bo chce kupić wymarzony telefon.Love178 - 2018-11-12, 21:39 Bo Szajsung niby lepszy, kij, że gunwoicywind - 2018-11-12, 21:42
Love178 napisał/a:
Bo Szajsung niby lepszy, kij, że gunwo
*Xiaomi
[ Dodano: 2018-11-12, 21:43 ]
krojechleb napisał/a:
A co do Pani Doktor to widać że dziewczyna chce ten telefon to może pozwólmy jej go kupić. Przemyślcie to, ja w każdym razie zezwalam. Asci jak na moje to możesz swoje pieniądze wydać na tego ajfona, którego sobie upatrzyłaś. Nie musisz dziękować
Ja nie pozwalam Love178 - 2018-11-12, 21:45 Ty mówiłeś więcej o Xiaomiicywind - 2018-11-12, 21:46 W sumie i tak lepiej wydać kasę na ajfona niż zrobić sobie dzieci i na nie przepierdolić :VLove178 - 2018-11-12, 21:56
icywind napisał/a:
W sumie i tak lepiej wydać kasę na ajfona niż zrobić sobie dzieci i na nie przepierdolić :V
o o o o o o o Moris299 - 2018-11-12, 21:59 jak dla mnie może sobie kupić nawet iphone wyłożonego diamentami za 1mln złotych, po prostu zapytałem w czym niby lepszy ale już uzgodniliśmy, że w sumie w niczym, bo to, że każdy Android muli to kłamstwoLove178 - 2018-11-12, 22:04
Moris299 napisał/a:
zapytałem w czym niby lepszy
Ale ktoś chyba napierw musiałby wyjść z tezą, że jest lepszy, a Ascara mówiła tylko o swoich preferencjach