To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Eurowizja 2016

Love178 - 2016-05-14, 23:24

Nie, oni mają zorganizować konkurs gdzieś w Europie.

Czyli nieźle się wykosztują :P Czasami trzymam kciuki za kraje, których nie lubię, żeby się potem męczyły z organizacją kolejnego konkursu :P :P

Mormegil - 2016-05-14, 23:27

My jesteśmy mądrzy i nie chcemy tego u siebie, dlatego nie wygrywamy. Aprobuję. :clap:
Love178 - 2016-05-14, 23:38

Haha, jakby się liczyły tylko głosy widzów, to mielibyśmy 3 miejsce XD
Mormegil - 2016-05-14, 23:39

Rosja Ukraina Polska - wielkie trio, wszyscy się nienawidzą :I
V - r - 2016-05-14, 23:41

Wkręciłem się, przyznam szczerze. Napięcie zajebiste przy ostatnich punktach. Bardzo spodobała mi się piosenka przedstawicielki Ukrainy i jestem zadowolony z wyniku ponad miarę :-)
Mormegil - 2016-05-14, 23:42

Polityka, polityka...
Jeśli jakiś arab z Francji weźmie udział za rok, to wygraną ma w kieszeni.

Love178 - 2016-05-14, 23:46

Mówisz ciągle "polityka polityka", a jednak piosenkarka śpiewa o historii własnej rodziny z rozdziału ogólnej historii, który nie wszyscy dokładne znają. W dodatku pierwsze miejsce jest z boostu punktów od widzów, a nie jurorów, których można by ewentualnie posądzać o "manipulowanie" :P

[ Dodano: 2016-05-15, 00:49 ]
Ja na przykład piosenkę z Ukrainy pierwszy raz usłyszałam w zeszłym miesiącu i od razu powędrowała do faworytów, ale o jej znaczeniu dowiedziałam się dopiero wczoraj. Też się załapuję pod komentarz o polityce?

V - r - 2016-05-14, 23:53

Ja nawet nie zwracałem uwagi na to, o czym są te piosenki.
WojtekVanHelsing - 2016-05-14, 23:59

1. W konkursie europejskiej piosenki biora udział panstwa nie nieeuropejskie (Izrael, Australia, Armenia...)
2. Ukraine reprezentuje Tatarka
3. Piosenka tej Tatarki w istocie jest zajebista, ale Krymu nie podbil ZSRR tylko Rosja duzo wczesniej, a w ramach Ukrainy krym niepodlegly nie jest... Zaś Tatarzy krymscy poparciem dla Ukrainy sa niezrozumiali, jezyk krymskotatarski zostal uznany za jeden z jezykow urzedowych krymu po zajeciu przez Rosje, w czasach ukrainskich byl tam tylko Rosyjski a po majdanie jedynym jezykiem urzedowym krymu mial byc jezyk ukrainski (jedynie) i to wywolalo protesty i ostatecznie ogloszenie niepodleglosci i dolaczenie sie do Rosji.

V - r - 2016-05-15, 00:01

xDDDD

[ Dodano: 2016-05-15, 01:02 ]
WojtekVanHelsing napisał/a:
3. Piosenka tej Tatarki w istocie jest zajebista, ale Krymu nie podbil ZSRR tylko Rosja duzo wczesniej, a w ramach Ukrainy krym niepodlegly nie jest... Zaś Tatarzy krymscy poparciem dla Ukrainy sa niezrozumiali, jezyk krymskotatarski zostal uznany za jeden z jezykow urzedowych krymu po zajeciu przez Rosje, w czasach ukrainskich byl tam tylko Rosyjski a po majdanie jedynym jezykiem urzedowym krymu mial byc jezyk ukrainski (jedynie) i to wywolalo protesty i ostatecznie ogloszenie niepodleglosci i dolaczenie sie do Rosji.

Nikogo to nie obchodzi, sklej pizdę xD

Mormegil - 2016-05-15, 00:07

Jeśli jurorzy rzeczywiście by manipulowali wynikami, to podanie nieprawdziwych wyników głosowania nie jest wtedy problemem.
Obstawiam, że gdyby z taką piosenką wyszedł jakiś polski piosenkarz, to nie ugrałby pierwszego miejsca. Zresztą wystarczy spojrzeć na naszą pozycję przed wynikami głosowania populacji.

Ale trzeba przyznać, że piosenka ma moc. Zresztą nie wiem nawet jakie były pozostałe (oprócz tego naszego łołoło), więc może i zasłużona wygrana - nie będę zaprzeczał. Po prostu cholernie nie podoba mi się forma tego całego konkursu, artyści nie powinni być w żaden sposób utożsamiani z państwem, które reprezentują. To nie jest sport, gdzie wynik zależy wyłącznie od umiejętności zawodnika, a nie sympatii politycznych kibiców, więc czemu na liście wyników nie ma nazwisk twórców a nie ich krajów? Czemu "dwanaście punktów idzie do Ukrainy" a nie Jamali? Bezsens.

[ Dodano: 2016-05-15, 01:08 ]
Bezsens ze strony artystycznej, bo ze strony politycznej to jest opłacalne - i tu mamy odpowiedź na wszystkie pytania.

V - r - 2016-05-15, 00:09

Dodam jeszcze, że szkoda mi reprezentantki Czech, bo IMO to był drugi najlepszy występ na Eurowizji.
Love178 - 2016-05-15, 00:15

Cytat:
Obstawiam, że gdyby z taką piosenką wyszedł jakiś polski piosenkarz, to nie ugrałby pierwszego miejsca

W sumie piosenka Ich Troje była dość polityczna i zajęliśmy nią drugie najwyższe miejsce w historii :P

XDD

Mormegil - 2016-05-15, 00:17

Dyć Górniakowa była druga.

[ Dodano: 2016-05-15, 01:19 ]
I pewnie tylko dlatego, że rozjebaliśmy sowietów. :I

WojtekVanHelsing - 2016-05-15, 00:22

Mormegil, Gdyby to zalezalo w 100% od polityki to wygralby Izrael.
Mormegil - 2016-05-15, 00:22

Nigdzie nie napisałem, że zależy w 100%.
Davos - 2016-05-15, 00:25

Obejrzałem ten finał w całości i mam po nim dwie refleksje:

1. Wielkie brawa dla Michała Szpaka bo zajął trzecie miejsce, jeśli idzie o głosy publiczności i tym samym wykręcił najlepszy wynik Polski od czasu występu Edytu Górniak w 1994 roku (która wtedy była druga). Brawo i szacun, Michał :clap: :clap: :clap: :git:
2. Wielki chuj w dupę wszystkim jurorom i tym, którzy w ogóle wpadli na pomysł, żeby jakieś jebane jury miało wpływ na wyniki :niegit: Bo po dzisiejszym konkursie widać było czarno na białym, zwłaszcza na przykładzie Polski, jak idiotyczny i niesprawiedliwy jest to system. Po głosowaniu jury byliśmy na przedostatnim miejscu, mając zaledwie 7 pkt. Od widzów dostaliśmy ponad 200 pkt i z miejsca wskoczyliśmy do pierwszej dziesiątki. Po jaką cholerę jest w ogóle to całe jury? Wywalić tych dziadów w pizdu! To już zresztą nie pierwszy raz, kiedy drastycznie wypaczają wyniki, bo podobną sytuację mieliśmy z Donatanem i Cleo, którzy w głosowaniu widzów wypadli nieźle, ale potem jury im bardzo zaniżyło miejsce. To ma być w końcu konkurs dla szerokiej publiczności, czy dla jakichś pizdoeurosnobów, którzy we własnym gremium ustalają wg sobie tylko znanych kryteriów, kto ile punktów dostanie? Jaki w ogóle sens ma istnienie tego całego jury? Ludzie w całej Europie wydają kasę na głosowanie więc niech ci sami ludzie mają 100% wpływu na wynik, a nie tylko 50%. Patologia i tyle.

A co do zwycięzców, mnie ta piosenka Ukrainy nie zachwyciła, chociaż tyle dobrego, że nie wygrali ruscy :troll: Z drugiej strony tak jak Rosji nie lubię, tak muszę im oddać, że tym razem piosenkę mieli naprawdę niezłą, a i zaprezentowali bardzo efektowne show. Więc gdyby wygrali, nie miałbym pretensji.

V - r - 2016-05-15, 00:25

No to co, za rok na Eurowizji śpiewamy o Wołyniu?
Mormegil - 2016-05-15, 00:27

Czemu nie, wtedy przegraną mamy w kieszeni - kolejny rok bez organizowania Eurowizji jak w banku. :git:
Davos - 2016-05-15, 00:28

Mormegil napisał/a:
Dyć Górniakowa była druga.

[ Dodano: 2016-05-15, 01:19 ]
I pewnie tylko dlatego, że rozjebaliśmy sowietów. :I

Górniak była druga bo to był nasz debiut na Eurowizji. Nie mówię, że źle zaśpiewała, ale kraje, które dołączają do Eurowizji, zawsze w pierwszym występie mają wysokie miejsca.