To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Humor - Stare Warsy

Davos - 2016-01-26, 13:21

widzu napisał/a:
Jak wyżej - Vader zużywał większość mocy na utrzymanie się przy życiu. Obi za to był tylko człowiekiem, w dodatku starym, a miecza świetlnego nie używał od jakichś 20 lat.

Tego nie kupuję. Yoda był o wiele starszy niż Obi Wan, a jak wymiatał mieczem w Ataku Klonów? :P Co do Vadera jego walka z Lukiem wyglądała już o niebo lepiej, a przecież Vader chyba nie zużywał mniej mocy na utrzymanie się przy życiu niż w Nowej Nadziei :hm?:

widzu - 2016-01-26, 13:55

Davos napisał/a:
Tego nie kupuję. Yoda był o wiele starszy niż Obi Wan, a jak wymiatał mieczem w Ataku Klonów?

Yoda był po pierwsze silniejszy w mocy, a po drugie nie był człowiekiem, inny metabolizm i te sprawy. :P
No i nie miał takiej długiej przerwy w walce mieczem jak Obi.

Davos napisał/a:
Co do Vadera jego walka z Lukiem wyglądała już o niebo lepiej, a przecież Vader chyba nie zużywał mniej mocy na utrzymanie się przy życiu niż w Nowej Nadziei :hm?:

Ale przy walce z Luke'iem Imperator patrzył, a przy walcem z Obim nie. :haha:
Nie mów, że nie pracujesz ciężej kiedy szef wchodzi do pokoju. :haha:

[ Dodano: 2016-01-26, 13:56 ]
No i też "No ku*wa, jak on (Obi) ledwo trzyma ten miecz, na ch*ja się ja będę starał?". :haha:

bartek82r - 2016-01-26, 16:20

http://i.imgur.com/LImE2l0.webm
macbed - 2016-01-26, 16:23

Born and raised in Texas :ok:

Mormegil - 2016-01-26, 16:59

Oglądałeś w kolejności chronologicznej? Jeśli o mnie idzie, to IV świeżo po III mi zupełnie nie wchodzi. A dodam, że IV to moja druga w kolejności (po III) część SW.

To z Vaderem to patrz: Davos. A jak wytłumaczysz to, że będąc świeżo po przyspawaniu zbroi wziął rozkurwił całą salę mocą i wyrwał się z kajdan? Tylko nie zasłaniaj się słabością materiału, z którego wykonano kajdany - nie łykam tego. :PP

A mi właśnie w ogóle nie wchodzi ten sposób przedstawienia wydarzeń (akapit z kamerami). Co za postacie zresztą zostały przedstawione? Obi i Vader, których charakter zupełnie się nie pokrywa z poprzednimi częściami. Luke i Leia - noworodki? No, teraz wiem o nich wszystko. Jedyne co pozostało niezmienne to droidy Anakina. Więc nadal nie znamy ani postaci, ani wydarzeń. Punkt wyjścia, jak w I. Sposób przedstawienia do wyboru, przy tak wielkim dziele nie można iść na półśrodki - albo nacisk na wydarzenia, albo na postacie. Osobiście preferuję drugą opcję, ale to już zależy od odbiorcy.

Co do dzieci - Yoda potrafił wyczuć rozkaz 66 i jego następstwa tysiące lat świetlnych od niego, Obi wyczuł rozpierdolenie całej planety w pizdu daleko od niego, a Ty mi mówisz, że Vader - wybraniec, poczęty z Mocy - nie ogarnął takiej drobnostki jak syn i córka na tej samej stacji kosmicznej? Zwłaszcza córka, przecież stał metr od niej :v? Wniosek - tworząc część IV Lucas nie myślał o Vaderze, jako osobie o ogromnej mocy, mającej przywrócić równowagę. Po prostu czarny bohater, ten zły. Nieścisłość.

Obi nie był tylko człowiekiem. Według III miał się trenować na wygnaniu i nawiązać kontakt Qui-Gonem. No chyba, że się opierdalał. :v

Ta walka na miecze - nie no na serio, pierwszy lepszy ziomek z ulicy by ją zaprojektował i jeszcze mógłby wziąć w niej udział z większym zapałem niż tych dwóch. Lucas na miecz ostatni raz chyba patrzył w kolorowance.

Tylko C3PO miał wykasowaną pamięć. :P

widzu - 2016-01-26, 17:06

Mormegil, Vader (Anakin) też się zestarzał przez te lata, krzepa nie ta... :P

I jak tłumaczyłem, fakt syna/córki skutecznie od siebie odrzucał uważając, że to niemożliwe.
Poza tym nie wiadomo jaki jest stopień odczuwania, wyczuwania członków swojej rodziny przez Jedi - jako że nie mogli oni mieć dzieci możliwe, że własnych potomków odczuwają w podobnym stopniu co zwykli ludzi - czyli znikomie jeśli ich nie znają. Takie o trollowanie przez midichloriany. :P

Sposób realizacji - cóż, odpowiadał rokowi powstania. Kiedyś po prostu inaczej opowiadało się historię. I budżet był trochę niższy... :P

Mormegil - 2016-01-26, 17:10

Ale ja nie mam do nich o to pretensji. Jedyne co stwierdziłem to to, że lepiej mi się ogląda od IV części do III. :)
Davos - 2016-01-27, 01:07

widzu napisał/a:
Ale przy walce z Luke'iem Imperator patrzył, a przy walcem z Obim nie. :haha:
Nie mów, że nie pracujesz ciężej kiedy szef wchodzi do pokoju. :haha:

Imperator patrzył w VI części. Ale w V Vader i Luke też stoczyli walkę i ona wyglądała lepiej niż pojedynek Vadera i Obi-Wana.

Zaknafein - 2016-02-09, 12:59

Antybristler - 2016-02-09, 13:03

X-Factor to ten program co robaki jedli?
Zaknafein - 2016-02-09, 13:06

nie, to szkoła przetrwania była
Mańka - 2016-02-09, 13:07

Fabryka strachu (fear factor)
macbed - 2016-02-09, 14:50

Nie znacie się, X Factor to jeden z mocniejszych albumów Iron Maiden

https://www.youtube.com/w...66F04C2&index=9

Antybristler - 2016-02-09, 14:51

Iron Maiden to był ten koleś w czerwonej zbroi z Avengersów?
macbed - 2016-02-09, 14:52

Nie, to z kolei popularne określenie Margaret Thatcher

Zaknafein - 2016-02-09, 14:54

macbed napisał/a:
to z kolei popularne określenie Margaret Thatcher

"koleś w czerwonej zbroi z Avengersów" ?

macbed - 2016-02-09, 14:55

Nie było Cię na tej imprezie

Zaknafein - 2016-02-09, 14:56

i chyba wolalem nie byc :D

[ Dodano: 2016-02-10, 17:35 ]

bartek82r - 2016-02-19, 11:14

widzu - 2016-03-13, 21:36