To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

Sharvari - 2014-01-22, 18:38

Surrealista napisał/a:
oszpecania? to chyba fajnie że coś się dzieje na tym nudnym szarym świecie, jeszcze jak jest kolorowo to fajnie ;)

gorzej, jeżeli te kolory powstają na czymś, co już jest kolorowe, stare (antyczne) albo jak jest to RIP GKS JP 83% HOOLIGANS MARYCHA GANG i do tego rysunki hoojów, gołych dup i jakichś murzynów w kapturach.

ostatnio w moim mieście pojawiły się kolorowe muchomorki na murkach i pod mostami, to jest fajne. ale jak ktoś rusza normalne mieszkalne budynki, w szczególności te odremontowane i odmalowane już, to bym go łańcuchami do tego muru przywiązała i kazała szorować szczoteczką do zębów póki to nie zejdzie (i tak, zdaję sobie sprawę z tego, że to nie zejdzie).

Surrealista - 2014-01-22, 18:46

"Na ch*ju se namaluj słyszałem wiele razy, dobre style żadne bohomazy!"
Wolałbym ze szczoteczką w zębach szorować niż to co jest teraz, mój kolega ma grzywnę do zapłaty za 36 pomalowanych ścian (w tym 3 pociągi) ponad 250 tyś. złotych i poszedł do więzienia bo nie miał z czego zapłacić.,.

JankielKindybalista85 - 2014-01-22, 18:53

A my w Krakowie mamy szkołę jazdy o nazwie Samozbawiciel. To znaczy "Auto- Salwator" (auto bo wiadomo dlaczego, Salwator to część Krk) ale jak się przetłumaczy...

Nie wiem jak ktokolwiek może chcieć robić kurs w takiej szkole:

"- Panie Instruktorze! TIR jadący z przeciwka wpadł w poślizg i teraz sunie w poprzek drogi prosto na raz! Ratunku!
- To szkoła jazdy Samozbawiciel Synu. Wszystko w twoich rękach..."

Samozbawiciel - pewnie założył tę szkołę jakiś wyznawca buddyzmu.

Sharvari - 2014-01-22, 18:54

no to widzisz że się nie opłaca. dlatego się pyta czy ktoś chce, poza tym są konkursy na graffiti, na których można nieźle zarobić. miałam w jednym brać udział, 4tys za projekt na budynek ok 10m, ale prócz projektu wymagali też wykonania tego.

ale jak masz jakieś zdjęcia swoich prac to chętnie obejrzę.

JankielKindybalista85 - 2014-01-22, 18:56

Shar! To jest offtop! Za dużo postów na jeden temat pod rząd napisaliście!
Surrealista - 2014-01-22, 18:57

jedno ze słabszych :PP
litery są związane liną... jak coś :P

monjiczq - 2014-01-22, 19:40

Franek Mysza za propsie jak dla mnie
Surrealista - 2014-01-22, 19:56

Franek Mysza i cała ekipa 0-700 team to niezłe wariaty, pozdro dla nich ^^
Cytat:
Franek Mysza za propsie jak dla mnie

monjiczq - 2014-01-22, 20:02

Franek był i u mnie, Mysza gości na garażach, z moim znajomym całkiem dobrze się dogaduje :-D
http://www.flickr.com/pho...sza/5886902711/

Surrealista - 2014-01-22, 20:11

ogólnie z 0-700 uważam że szwedzki jest największym mistrzem :D

widzu - 2014-01-22, 20:14

Jeśli chodzi o graffiti sponsorowane, to widziałem na garażu wymalowanego sprayem budowniczego trzymającego logo sklepu BENMAR :/
monjiczq - 2014-01-22, 20:20

no to mnie rozwaliło :-D

ja jeszcze nie widziałam sponsorowanych ;0 pierwszy raz słyszę fokle

Surrealista - 2014-01-22, 20:23

i co w związku z tym XD?
Cytat:
Jeśli chodzi o graffiti sponsorowane, to widziałem na garażu wymalowanego sprayem budowniczego trzymającego logo sklepu BENMAR :/

widzu - 2014-01-22, 20:25

Zapomniałem powiedzieć że to była taka ściana garaży udostępniona przez władze miasta dla grafficiarzy.
Benmar zamalował jeden z rysunków i wstawił swoją reklamę. :/

Surrealista - 2014-01-22, 20:31

w miastach jest mnóstwo legalnych ścian (większość ładnych kolorowych prac to legale)
RudaMaupa - 2014-01-22, 20:35

Graffiti są spoko, dopóki nie przyleci jakiś jełop i nie podpisze się w stylu "męski członek", do tego z ortem. Miło, że się podpisał, ale mógłby zrobić to w zeszycie do polskiego na przykład. Uważam, że np. stare PKP powinny być w zorganizowany sposób od czasu do czasu w ciekawy sposób pomaziane. Mówię o pracach na legalu, chyba że rzeczywiście stoi opuszczona rudera albo postrach krajobrazu - wtedy trudno o pochwałę, ale nawet da się to zrozumieć.
Surrealista - 2014-01-22, 21:11

koleje sa malowane ciagle wiec to bez roznicy :D
monjiczq - 2014-01-22, 22:24

A ja taki widoczek mam przed drzwiami od domu :-D

RudaMaupa - 2014-01-22, 22:33

U koleżanki urzekło mnie to:

Jemszyszki - 2014-01-23, 00:06

RudaMaupa napisał/a:
U koleżanki urzekło mnie to:
Obrazek

O to blisko mnie, pamiętam jak malowali. Cały budynek jest w graffity, wcześniej to były tylko 'dzikie' tagi których nie znoszę.

ps. Najlepsza pizzernia w okolicy w tym budynku się mieści ;]