To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Z życia forum - Spotkania forumowe, zloty, konwenty

Adijos - 2014-09-28, 18:03

Davos napisał/a:
JankielKindybalista85 napisał/a:
Davos napisał/a:
No niekoniecznie KicerK. Jankiel zapewne nie wybierze się na spotkanie nawet wtedy, gdy będzie ono w Krakowie.

A nawet w Nowej Hucie, w pizzerii Boom na osiedlu Kalinowym. Mam z buta 4 minuty, wliczając zejście klatką schodową z mojego piętra, a i tak się nie pojawię.

Dobrze wiedzieć. Zaraz wyślę tam swoich agentów, którzy będą Ciebie stalkowali i ustalą Twoje dane.
Moris, Adijos, gdzie jesteście? Jest dla Was robota! :D

Jankiel ma niedaleko Szkołę Podstawową :-D

Wysoka 8, to prawdopodobny adres Jankiela.

Davos - 2014-09-28, 18:06

Adijos, spisałeś się jak zwykle bez zarzutu :-D
JankielKindybalista85 - 2014-09-28, 18:06

Adijos napisał/a:
Wysoka 8, to prawdopodobny adres Jankiela.

WAT? Kto w NH używa nazw ulic na oznaczenie adresu. Podpowiadam... absolutnie kur.wa NIKT.

Osiedle takie a takie, blok ten i ten mieszkania tego i tego. Tak się mówi. Ludzie od 1950 roku mieszkają w bloku przy jakiejś osiedlowej ulicy i nie mają pojęcia jak się ona nazywa. Bo nikogo to nie obchodzi. :-D

Aż sobie muszę wygooglowac gdzie ta Wysoka.

saRenia - 2014-09-28, 18:24

To ja głosuję na Kraków, Warszawę i Łódź. Ale ostatecznie może być i Poznań na 4 miejscu. :)
JankielKindybalista85 - 2014-09-28, 18:25

Już wiem gdzie ta Wysoka 8. Adijos, toś z tym przyyebał jak dzik w sosnę.
brutalka - 2014-09-28, 18:33

Sarenko, jedno miasto, prosze ;)
Love178 - 2014-09-28, 18:35

Osiedle takie a takie, blok ten i ten mieszkania tego i tego. Tak się mówi. Ludzie od 1950 roku mieszkają w bloku przy jakiejś osiedlowej ulicy i nie mają pojęcia jak się ona nazywa. Bo nikogo to nie obchodzi. :-D

Zawsze nazywałam Kraków "japońską stolicą Polski" ze względu na to, że 90% wydarzeń z nią związanych się tam odbywa, a tu jeszcze widzę, że macie dzielnicę z identycznym systemem adresowania pt "to ulica ma nazwę?!" :P Powiedz mi jeszcze, że ronda nie macie :D

I niestety muszę powiedzieć, że na Kraków bym nie zagłosowała, patrząc na to, że od dwóch lat jeżdżę tam w wakacje i dwa razy to po prostu zbyt drogo i kłopotliwie :/ Każde inne miasto, gdzie znajduje się japonistyka, żeby powiedzieć rodzicom, że "jedzie się spotkać ze studentami" jest ok :P

JankielKindybalista85 - 2014-09-28, 18:37

Love, no niestety, rond mamy od groma.
Love178 - 2014-09-28, 18:41

Love, no niestety, rond mamy od groma.

Jeśli w okolicach siedmiu to dalej możecie robić za miniaturkę administracyjną :D

ZSK - 2014-09-28, 18:46

Adijos, toś z tym przyyebał jak dzik w sosnę.

Adi, bo to musi być jeden z tych szerszych bloków, co to ma jeden długi korytarz, mieszkania po obydwu jego stronach a na końcu balkon z jarającym Jankielem. Coś jak na Samorządowej.
Swoją drogą same bloki w tej NH, od razu kojarzy mi się to z obozem koncentracyjnym dla klasy robotniczej. Jak dobrze, że żyję tu gdzie żyję...

JankielKindybalista85 - 2014-09-28, 18:50

Zeteska to obczaj sobie Ruczaj, zobaczysz obozy koncentracyjne dla studenciarni. I wtedy stwierdzisz, ze blokowiska Huty w porównaniu do tych stawianych dziś są zaje.biste. A na Kalinowym są praktycznie same takie bloki jak opisujesz.
ZSK - 2014-09-28, 18:55

A na Kalinowym są praktycznie same takie bloki jak opisujesz.

No raczej jednego wyjątkowego dla Ciebie nie zbudowali :P
Ano... ale studentom to wiele miejsca nie potrzeba ;)

saRenia - 2014-09-28, 19:08

brutalka napisał/a:
Sarenko, jedno miasto, prosze ;)

Mnie jest bez różnicy w którym z tych 3 miast, więc mój głos policz jako ostatni i dodaj do zwycięzcy(czyli jednego z tych 3 miast co dostało najwięcej głosów). Jeśli będzie remis to zdecyduję :)

widzu - 2014-09-28, 19:42

Greferbergerstan! :muk:
Davos - 2014-09-28, 20:11

Skoro każdy głosuje na swoje miasto, to ja oddaję głos na Poznań, a co! :]

Love - to, o czym pisał Jankiel, jest też powszechne w innych miastach. U nas też wszystkie osiedla mają nazwy: "Osiedle kogoś tam" i nikt się nie przejmuje, przy jakiej ulicy ono leży. W adresie też podaje się tylko nazwę osiedla, numer bloku i mieszkania.

Jankiel - Ty się tak nie ciesz, bo i tak już podałeś wystarczająco dużo danych, żeby Ciebie zlokalizować :P Trzeba tylko zrobić tak:

1. Kupujemy / pożyczamy pewną większą liczbę kur, a następnie jedziemy z nimi do Krakowa na Nową Hutę.
2. Nie wiem czy ta pizzeria Boom znajduje się na środku osiedla Kalinowego czy też na obrzeżach bo nie znam topografii Krakowa. Obstawiam drugą opcję, a Jankiel zapewne na tym osiedlu nie mieszka, bo w przeciwnym razie nie rzucałby tak łatwo jego nazwy ;) Zatem należy zlokalizować wszystkie wejścia do bloków w promieniu 5 minut szybkim marszem od rzeczonej pizzerii (Jankiel co prawda pisał o 4 minutach, wliczając w to też zejście po schodach, ale trzeba mieć jakiś margines błędu), a następnie zostawiamy po jednej kurze przed każdą namierzoną wcześniej klatką schodową.
3. Teraz czekamy na rozdzierający krzyk / kwik wydany przez męski, ale nawiązujący do części mechanizmu dźwigniowego służące do wprawiania ich w ruch za pomocą nacisku nogą głos - będzie to "Parówa", jeden z sąsiadów Jankiela, mający fobię na punkcie kur, który po spotkaniu jednej z nich powinien narobić hałasu na pół osiedla ;)
4. Biegniemy we wskazanym kierunku i łapiemy uciekającego w panice "Parówę". Kiedy już go dorwiemy, wypytujemy o numer mieszkania jego samotnie mieszkającego, brodatego, nieco łysiejącego sąsiada w wieku ok. lat 30stu. Gdyby "Parówa" nie chciał odpowiedzieć, łapiemy jedną z wciąż kręcących się w pobliżu kur, machamy nim przed nosem pedzia, aż uzyskamy interesujące nas dane.
5. Udajemy się pod wskazany adres, pukamy/dzwonimy do drzwi i... Witaj Jankielu, forumowicze Ciebie znaleźli :-D

widzu - 2014-09-28, 20:17

JankielKindybalista85 - 2014-09-28, 20:37

Davos napisał/a:
Jankiel - Ty się tak nie ciesz, bo i tak już podałeś wystarczająco dużo danych, żeby Ciebie zlokalizować :P Trzeba tylko zrobić tak:

1. Kupujemy / pożyczamy pewną większą liczbę kur, a następnie jedziemy z nimi do Krakowa na Nową Hutę.
2. Nie wiem czy ta pizzeria Boom znajduje się na środku osiedla Kalinowego czy też na obrzeżach bo nie znam topografii Krakowa. Obstawiam drugą opcję, a Jankiel zapewne na tym osiedlu nie mieszka, bo w przeciwnym razie nie rzucałby tak łatwo jego nazwy ;) Zatem należy zlokalizować wszystkie wejścia do bloków w promieniu 5 minut szybkim marszem od rzeczonej pizzerii (Jankiel co prawda pisał o 4 minutach, wliczając w to też zejście po schodach, ale trzeba mieć jakiś margines błędu), a następnie zostawiamy po jednej kurze przed każdą namierzoną wcześniej klatką schodową.
3. Teraz czekamy na rozdzierający krzyk / kwik wydany przez męski, ale nawiązujący do części mechanizmu dźwigniowego służące do wprawiania ich w ruch za pomocą nacisku nogą głos - będzie to "Parówa", jeden z sąsiadów Jankiela, mający fobię na punkcie kur, który po spotkaniu jednej z nich powinien narobić hałasu na pół osiedla ;)
4. Biegniemy we wskazanym kierunku i łapiemy uciekającego w panice "Parówę". Kiedy już go dorwiemy, wypytujemy o numer mieszkania jego samotnie mieszkającego, brodatego, nieco łysiejącego sąsiada w wieku ok. lat 30stu. Gdyby "Parówa" nie chciał odpowiedzieć, łapiemy jedną z wciąż kręcących się w pobliżu kur, machamy nim przed nosem pedzia, aż uzyskamy interesujące nas dane.
5. Udajemy się pod wskazany adres, pukamy/dzwonimy do drzwi i... Witaj Jankielu, forumowicze Ciebie znaleźli :-D

Twój plan jest dobry Pinki ale zamiast tego chyba jednak opanujemy świat.

RudaMaupa - 2014-09-28, 20:43

Jankiel, "masz prawo zachować milczenie, wszystko, co powiesz, zostanie użyte przeciwko Tobie". Ale przynajmniej masz dobrą pizzerię pod domem.

Powtórzę to, co wcześniej - niestety na żadne zloty poza Krakowem wybrać się nie mogę ze względu na ograniczony czas - nie mam tak dużego kawałka wolnej chwili, by gdzieś jechać. A i w Krakowie tylko wtedy, gdy nie będzie mi to kolidowało z niczym innym, do tego zapewne na krótką chwilę. Także nie sugerujcie się mną, ale gdybyście przemycili Kraków, to możecie się spodziewać.

Barbra - 2014-09-28, 22:02

ja w sumie nie wiem czy chciałabym w krakowie, wtedy bym się pewnie bała z wami wyjść bo ktoś by mnie zobaczył :s nie że się was wstydzę tylko jesteście moimi sekretnymi przyjaciółmi < 3 < 3 < 3

Davos, w krakowie też kiedyś parking był płatny do 18 ale właśnie przez to soboty też były płatne, teraz w dni powszednie jest później ale soboty są darmowe, nie wiem co lepsze, ja w sumie i tak nie mam samochodu :P

Jankiel kurde
nie zamierzasz iść na zlot a wypowiadasz się najwięcej
jak Widzu kurde

w ogóle Adijos nie wiem co ty wymyśliłeś ale ja akurat wiem gdzie jest ulica wysoka mimo że jest króciutka (ale za to stroma!) i ona nie jest w hucie nawet :D

Love, osiedla są tylko w NH, reszta krakowa jest normalna i używa ulic

w ogóle ja nie wiem czy bym pojechała trochę się wstydzę :oops: ale chciałabym was zobaczyć

widzu - 2014-09-28, 22:03

Barbra napisał/a:
Jankiel kurde
nie zamierzasz iść na zlot a wypowiadasz się najwięcej
jak Widzu kurde

Wypraszam sobie, prawie się nie wypowiadałem!