To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!

Zaknafein - 2014-07-04, 22:19

ale ja nie o jankielu no ; /

JankielKindybalista85 napisał/a:
Dla dodatkowej motywacji powiedz mu, że jak Żabole przegrają to przeorzesz pancernym klinem jego linię Maginota.

Albo lepiej, że Icywind zrobi to za Ciebie.

brzozik70043704352251515 - 2014-07-04, 23:06

wiedzialem, ze tak bedzie :(
szkoda Francji i Columbii.

i jeszcze Niemcy blizej finalu, to chyba przez to, ze tak zle im zycze

Szyszek - 2014-07-04, 23:07

NIestety, nie udało się. Szkoda Kolumbii, ale trzeba przyznać, że naprawdę fajnie grali na tym Mundialu. A Rodriguez dalej ma szansę zostać królem strzelców. Oby nim pozostał.
Brazylia grała skutecznie, choć mówiąc szczerze ten wolny przy drugim golu taki raczej sprezentowany przez sędziego. Hulk sobie po prostu podskoczył, a jeśli już był rzeczywiście ten faul, to raczej nie na żółtą kartkę. No ale sama bramka Luiza przepiękna!
Ale Brazylia będzie miała mały kłopot w półfinale. Nie zagra kapitan Silva, nie wiadomo, co z Neymarem. Jeśli ten też nie będzie mógł zagrać, to Brazylia będzie osłabiona i raczej przegra z Niemcami.
To był zły dla mnie dzień. Przeszły drużyny, którym nie kibicowałem. Może powinienem zacząć kibicować tym, którym nie życzę awansu? Może wtedy zaczną przegrywać?

Davos - 2014-07-04, 23:21

szyszek27 napisał/a:
Może powinienem zacząć kibicować tym, którym nie życzę awansu? Może wtedy zaczną przegrywać?

Zacznij na nich stawiać kasę ;) Wtedy będziesz mieć albo satysfakcję, że przechodzi drużyna, której kibicujesz, albo chociaż zarobisz na awansie tej nielubianej. Ja dziś postawiłem kasę na awans Niemców i to złagodziło mi fakt, że przeszli dalej :)

Cóż, wyszło tak jak się spodziewałem. Niemcy może dziś nie powalali, ale i Francja mogła lepiej zagrać. Z kolei mecz Brazylii z Kolumbią fajny i dosyć szybki, a gol z wolnego Davida Luiza - fenomenalny. Na pewno jeden z ładniejszych na mundialu. Brawa dla Kolumbii za cały turniej - wygrali cztery mecze, przegrali dopiero piąty. Przez lata nie udawało im się nawet zakwalifikować na mistrzostwa świata - tym razem dokonali tego w eliminacjach w pięknym stylu, a potem dotarli aż do cwierćfinału. I zrobili to bez Falcao! Ale by mogło się jeszcze dziać, gdyby on z nimi był... Wielka szkoda. Jeśli czegoś zabrakło Kolumbii, to chyba doświadczenia. Na tym etapie turnieju ma ono duże znaczenie, a Brazylia jak wiadomo, gra na każdych mistrzostwach.

No i mamy klasyk i mecz z podtekstami w półfinale :) Czyżby rewanż za finał 2002 roku? Zobaczymy. I kompletnie nie mogę sobie wyobrazić, kto w tej parze będzie górą. Niby wiele przemawia na korzyść Niemców, ale Brazylia potrafi z nimi wygrywać na turniejach i nie zdziwię się, jeśli to właśnie oni, pod nieobecność Hiszpanów i Włochów, pozbawią Niemców marzeń o tytule :)

Szyszek - 2014-07-04, 23:29

Cytat:
Zacznij na nich stawiać kasę ;) Wtedy będziesz mieć albo satysfakcję, że przechodzi drużyna, której kibicujesz, albo chociaż zarobisz na awansie tej nielubianej. Ja dziś postawiłem kasę na awans Niemców i to złagodziło mi fakt, że przeszli dalej :)

Nie lubię się bawić w te bukmacherki i typery. Zresztą, zauważyłeś, że ja okazjonalnie typowałem wyniki tu na forum :P
I fakt, ten mecz był bardzo ciekawy i trzymający w napięciu do końca! A już się bałem, że będzie taki sam, jak ten poprzedni ćwierćfinał.

Davos - 2014-07-04, 23:34

Ciekawe, jak będzie jutro. Ja nadal trzymam się wersji, że będzie półfinał Holandia - Argentyna, ale jednak najpierw ten awans trzeba wywalczyć. Holandia powinna przejść, aczkolwiek nie może zlekceważyć Kostaryki - zespół ambitny i nieobliczalny. Tyle, że wyglądali na trochę wypalonych. I nie mają aż takiego doświadczenia. Dlatego myślę, że jeśli Oranje zagra swoje, to powinien wygrać w regulaminowym czasie.
Albicelestes będą mieć trudniej - Belgia wreszcie w ostatnim meczu pokazała, że nie jest przereklamowana i potrafi świetnie operować piłką. To będzie wyrównany mecz. Nie zdziwię się, jeśli dojdzie do dogrywki, ale tego zwycięskiego gola strzeli chyba jednak Argentyna.

K - k - 2014-07-04, 23:41

:spiew:
Davos - 2014-07-04, 23:44

A jeszcze mi się przypomniało - brawa dla Davida Luiza, nie tylko za pięknego gola, ale i za postawę fair play - obrazek, gdy pocieszał po meczu mającego łzy w oczach Rodrigueza zrobił na mnie wrażenie. Szacun dla niego!
Szyszek - 2014-07-04, 23:44

Też mi się wydaje, że jutro Holandia powinna dość spokojnie pokonać Kostarykę (która na pewno będzie walczyła)
Za to mecz Argentyna-Belgia zapowiada się ciekawie. Nie ma tu wyraźnego faworyta. Mamy spotkanie drużyn, które do tej pory wszystkie mecze wygrały. Warto też dodać, że za każdym razem tylko 1 bramką różnicy.
Naprawdę jestem ciekaw, jak ten mecz się rozstrzygnie.

matheus3004 - 2014-07-05, 09:20

Nosz kurde. Francja i Kolumbia odpadły :(
Brak słów...

K - k - 2014-07-05, 19:31

:dont:
kima123 - 2014-07-05, 20:04

:)

K - k - 2014-07-05, 22:53

:diabelek2:
-Veon- - 2014-07-06, 08:25

UWAGA! NASTĘPUJĄCY POST JEST PRÓBĄ CENZURY FORUM. :P

Nie miałem możliwości wypowiedzenia się przez 5 dni więc wypowiem się teraz.
A teraz czas na obiecaną próbę cenzury:
Kurwa, jebane Szwaby, jebana Brazylia, jebana Argentyna. Kurwa, kurwa i jeszcze raz kurwa.
Dlaczego zajebiście grający (choć bez skuteczności) Belgowie musieli przegrać z jebaną Argentyną. I jeszcze oczywiście chujowi Niemcy i chujowi Brazylijczycy musieli kurwa również wygrać. :/ W tych niezwykle wkurwiających mistrzostwach została mi tylko Holandia. Jak kurwa nie wygrają, to liczę na to... że na tą jebaną Brazylie spadnie meteoryt. A niektórzy jebani sędziowie chyba noszą slipy, bo nie mają kurwa jaj.

Ciekawie co wyszło. :P

A teraz bardziej na poważnie.
Wielka szkoda mi Kostaryki, ale lepiej że awansowali Holendrzy niż oni. Przynajmniej jest jeszcze nadzieja, że te mistrzostwa wygra ktoś kogo lubię. Wprawdzie to szansa 1/4, ale zawsze coś.
Jeszcze bardziej żałuje Belgów. To jak grali w 1/8 i ćwierćfinale... Ach, styl który lubię najbardziej czyli "najlepszą obroną jest atak". Szkoda tylko że zabrakło skuteczności, dokładności i zgrania. Liczę że za 4 lata mistrzostwo będzie ich.
I jeszcze jak Holandia nie wygra, to ja naprawdę chce ten meteoryt. Albo sam go wyśle. Wystarczy że stworze Meteoro na Brazylie wysyłator. :P

brzozik70043704352251515 - 2014-07-06, 11:51

gdybym obstawil 10f na GER, ARG, NL i BR to bym wygral 160f a wiedzialem, ze te zespoly dadza rade.
chociaz wolalbym Kolumbie, Kostaryke, Francje i Belgie.

tak jak nie lubie Neymara to teraz jest mi jego szkoda, ze nie zagra juz w ogole na Mundialu, fakin Niemcy maja teraz duze szanse na wygranie z Brazylia i w ogole calego mundialu :( :( :(

Davos - 2014-07-06, 17:31

Kima, dobry obrazek :)

Stało się tak jak pisałem wcześniej - mamy półfinały Brazylia - Niemcy i Holandia - Argentyna. Spodziewałem się, że na tym etapie nie będzie niespodzianek. I prawdę mówiąc, uważam że wszystkie 4 zespoły przeszły zasłużenie. Chociaż nie bez kłopotów.

Brazylia tym razem zagrała lepiej niż poprzednio, a Kolumbia trochę gorzej. Mecz był ładny, ale jednak Brazylia wygrała zasłużenie. Niemcy mieli trochę szczęścia, że udało im się wbić tego gola dosyć wcześnie i ułożył im się mecz, ale i Francja nie potrafiła w reakcji na to narzucić swojeg stylu i nie powalczyła za bardzo. Niemcy może i nie zaprezentowali się jakoś rewelacyjnie, ale wyglądali trochę lepiej niż Francuzi. Podobnie w meczu Argentyny z Belgią - trochę przypadkowy gol ustawił spotkanie, ale to Argentyna była drużyną przeważającą i to oni prowadzili mecz. Belgowie tylko próbowali się odgryzać. Z kolei Holandia zdominowała Kostarykę całkowicie i robili naprawdę mnóstwo zamieszania pod bramką Kostaryki. Tylko pech i fenomenalny Navas sprawili, że Holandia nie wygrała tego meczu w regulaminowym czasie. Wkurzyłbym się, gdyby odpadli w karnych. Na szczęście Van Gaal błysnął geniuszem trenerskim wprowadzając przed rzutami karnymi bramkarza, który wyczuł dobrze kierunek wszystkich 5 strzałów Kostarykańców, a dwa obronił. Niech żyje Krul ;)

Cieszy mnie bardzo półfinał Holandia - Argentyna, bo obydwa zespoły bardzo lubię. I ktokolwiek wygra, będę za niego trzymać kciuki w finale.
Za to kompletnie nieobliczalny jest dla mnie drugi półfinał - niby nie zagra Neymar, a Niemcy prezentują się trochę lepiej niż Brazylia, ale z drugiej strony Canarinhos potrafią wygrywać ze szkopami ważne mecze na turniejach. I chciałbym, żeby tym razem też tak było, bo mam wrażenie, że Holandii czy Argentynie łatwiej grałoby się w finale z Brazylią niż z Niemcami. Mimo wszystko od 1/8 typowałem finał Niemcy - Holandia i przy tym pozostanę. Tym razem Niemcom może się niestety udać przejść przez półfinał :/

Cytat:
gdybym obstawil 10f na GER, ARG, NL i BR to bym wygral 160f a wiedzialem, ze te zespoly dadza rade.

Niezły przelicznik. Ja postawiłem 10 zł na awans tych 4 drużyn i wygrałem niecałe 45. No, ale asekuracyjnie postawiłem na awans, a nie na wygraną w regulaminowym czasie, bo wiedziałem, że będzie gdzieś dogrywka, chociaż nie spodziewałbym się jej akurat w meczu Holandii :) Nawet się zastanawiałem, czy nie połasić się na wyższy kurs i nie zagrać na zwycięstwo Holandii, ale na szczęście odpuściłem i kupion nie został wtopiony :)

JankielKindybalista85 - 2014-07-06, 17:42

Brazylia bez Neymara daje dupy Niemiaszkom. Holandia wymęczona przez Kostarykę przegrywa z Argentyną i łomota Brazylię w meczu o 3cie miejsce, które dla Brazylii będzie jak ostatnie więc to oleją. A po finale Argentyna - Niemcy... cóż, albo zostanę na forum i na głównej Mistrzów, albo nie.

A co do dogrywek i wymęczenia. Mieliśmy dowód w jakiej dupie jest polska myśl szkoleniowa. Ten dowód to Junior Diaz. Typ, który w lidze polskiej zachowywał się pod względem fizycznym tak jak wszyscy (czyli człapał ledwo ledwo i non stop potykał sie o własne nogi - na Wiśle z pogardą mówiliśmy na niego Janet Jackson bo podobny z ryja i tak samo słaby - bo przecież przez pierwsze 7 kolejek rundy piłkarze byli zmęczeni okresem przygotowawczym, potem jeden mecz na maska i następne 7 kolejek byli zmęczeni sezonem) tutaj nagle wytrzymuje 120 minut ze zmuszającym do nieustannego zapied.alania po całym boisku, lepszym przeciwnikiem. I to w potwornej duchocie brazylijskiego lata. I to po sezonie. Byle Hans od przygotowania fizycznego w jakimś tam Mainz potrafił wydobyć z typa sto razy więcej mocy niż trenerki w lidze polskiej. I nie ma gadki, ze Junior się rozwinął. Jak grał w Polsce to miał już dwadzieścia kilka lat. Po prostu tak był trenowany dawniej a tak teraz. Więc z czym kur.wa do ludzi? Z Nawałką i Bogdanem Zającem?

Davos - 2014-07-06, 17:53

Jankiel, po prostu poziom w naszej lidze jest tak wysoki, że ci biedny obcokrajowcy nie dają rady za nim nadążyć i to jeszcze grając AŻ jeden mecz na tydzień! Pewnie Junior Diaz z ulgą myśli o tym, że mógł pograć w przyjemnych brazyliskich warunkach, zamiast zapier*alać w tym czasie na ciężkim obozie przygotowawczym w Polsce :)

Nie no, mówiąc trochę bardziej serio, jesteśmy 100 lat za murzynami i to nie tymi z Ghany czy WKS, bo to oczywiste, ale pewnie i za takimi z Burkina Faso czy Senegalu. Może Wyspy Zielonego Przylądka byśmy dali radę pokonać przy dużej dozie szczęścia.
Co gorsza, nie widać widoków, by ta sytuacja się miała poprawić. No, ale ok, dosyć dygresji o smutnej polskiej piłce, cieszmy się mundialem, póki jeszcze trwa :)

Szyszek - 2014-07-06, 20:26

W półfinałach już nie ma żadnych rewelacji. Są te drużyny, które zawsze były uznawane za groźne. Wszystkie potencjalne "czarne konie" już odpadły z turnieju.I mamy 2 ciekawe mecze:
Brazylia-Niemcy: Nie tylko Neymar, ale także kapitan drużyny Thiago Silva będzie nieobecny. Cała nadzieja Brazylii w tym, że zmiennicy podołają wyzwaniu. Niemcy jak zawsze solidne, więc nie odpuszczą. A też są głodni tytułu mistrza świata. Mimo niemiłych okoliczności w obozie Brazylijskim ten mecz wydaje się być nieobliczalny.
Argentyna-Holandia: Holendrzy stracili nieco sił po dogrywce z Kostaryką. Jeśli dojdzie do karnych, to może (Korwin) Krul znowu uratuje swoją drużynę? Aczkolwiek z Argentyną tak łatwo nie będzie, chociaż i ten zespół zagra bez Di Marii, który jest solidnym punktem Argentyny. Tego półfinału również nie można do końca przewidzieć przed samym meczem.

Jestem naprawdę ciekaw, jak się rozstrzygną te półfinały. Ciężko wytypować faworyta. Każda drużyna jest w stanie przejść do finału. Już się nie mogę doczekać! I nie będę nic kalkulował, typował lub obstawiał. Mam tylko jedną nadzieję: medale zdobędą Argentyna, Brazylia i Holandia (kolejność przypadkowa... no, prawie przypadkowa. Jest alfabetycznie.). Nie jestem jakiś Niemcofobem, ale... zdobywali na 3 ostatnich Mundialach medale, wystarczy jak na razie :diabelek:

Love178 - 2014-07-08, 05:37

-Veon- napisał/a:
Nie miałem możliwości wypowiedzenia się przez 5 dni więc wypowiem się teraz.
A teraz czas na obiecaną próbę cenzury:
Kurwa, jebane Szwaby, jebana Brazylia, jebana Argentyna. Kurwa, kurwa i jeszcze raz kurwa.
Dlaczego zajebiście grający (choć bez skuteczności) Belgowie musieli przegrać z jebaną Argentyną. I jeszcze oczywiście chujowi Niemcy i chujowi Brazylijczycy musieli kurwa również wygrać. :/ W tych niezwykle wkurwiających mistrzostwach została mi tylko Holandia. Jak kurwa nie wygrają, to liczę na to... że na tą jebaną Brazylie spadnie meteoryt. A niektórzy jebani sędziowie chyba noszą slipy, bo nie mają kurwa jaj.

Zabawne jest w tym wszystkim to, że sl.ipy też zostały ocenzurowane :P