Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
Davos - 2015-08-29, 20:42 Szeregowiec Ryan spoko, ale już trochę odgrzewany kotlet Może nie tyle słabe, ile często lecą tam powtórki filmów, które wcześniej wielokrotnie bywały na tvn. A Infiltracji wcześniej nie widziałem, nawet nie słyszałem, że jest taki film. I byłem miło zaskoczony.
Zak Ja co prawda konta na filmwebie nie mam, ale gdybym miał, też bym dał 9 Pierdomenico - 2015-08-30, 01:56 Polecam Hotel Zła, dwie części To norweski film i może niektórych samo to zniechęcać ale jeżeli ktoś lubi horrory z cyklu grupka osób wyjeżdża na pustkowie i jest mordowana, to ten film jest jednym z lepszych w gatunku! Pomimo tak oklepanego tematu, nie było to nudne czy kiczowate. Akcja i fabuła fajnie zawiązane.
Jeszcze ostatnio oglądałam "Nędzne psy" z 1971 roku. Na początku mi się nie podobał ale tak sobie przemyślałam i od razu zyskał w moich oczach. Jak ktoś lubi filmy z nutką psychologii (choć brutalności też tutaj nie można im odmówić) ale też dość powolną fabułą, to będzie zadowolony.JankielKindybalista85 - 2015-08-30, 11:46
Pierdomenico napisał/a:
jeszcze ostatnio oglądałam "Nędzne psy" z 1971 roku. Na początku mi się nie podobał ale tak sobie przemyślałam i od razu zyskał w moich oczach. Jak ktoś lubi filmy z nutką psychologii (choć brutalności też tutaj nie można im odmówić) ale też dość powolną fabułą, to będzie zadowolony.
Kobieta polecającą film Krwawego Sama Peckinpaha! Szok niedowierzanie zachwyt i uznanie. Jesteś może ruda?macbed - 2015-08-30, 12:15
Zajęta :IJankielKindybalista85 - 2015-08-30, 12:40 O to nie pytałem bo to nieistotne. macbed - 2015-08-30, 12:44
A, no tak, 18+. Pierdomenico - 2015-08-30, 21:44
JankielKindybalista85 napisał/a:
Pierdomenico napisał/a:
jeszcze ostatnio oglądałam "Nędzne psy" z 1971 roku. Na początku mi się nie podobał ale tak sobie przemyślałam i od razu zyskał w moich oczach. Jak ktoś lubi filmy z nutką psychologii (choć brutalności też tutaj nie można im odmówić) ale też dość powolną fabułą, to będzie zadowolony.
Kobieta polecającą film Krwawego Sama Peckinpaha! Szok niedowierzanie zachwyt i uznanie. Jesteś może ruda?
Nie, nie jestem ruda Jeżeli chodzi o Peckinpaha, to jeszcze bardzo podobał mi się "Konwój", klimatyczny film, lubię filmy drogi Oraz ten klimat z lat 70-80 zwłaszcza. "Igła", "Żądło" albo "Rożowa Pantera kontratakuje" - ta część była moją ulubioną, na mało której komedii tak się śmiałam jak na tym. Herbert Lom w tej roli wyszedł sam z siebie, jak zwykle zresztą Idealny duet z Sellersem no i te niezapomniane walki z Cato... Zaknafein - 2015-08-31, 20:02 Polecam jeszcze film "Nietykalni". Świetnie odegrane role, dobra ścieżka dźwiękowa, kostiumy i wszystko co skombinowali niesamowicie oddaje ten klimat lat 30tych.
Przed filmem w napisach było napisane, że wardobe by Giorgio Armani więc musieli nieźle zabulić, ale warto było
De Niro jako Al Capone też genialny
No i debiut filmowy Patrici ClarksonDavos - 2015-09-09, 20:02 Dzisiaj o 23.10 na polsacie leci "Bruno". Jeśli ktoś lubi Sachę Barona Cohena i podobał mu się Borat, to Bruno spodoba mu się tym bardziej bo naprawdę Sacha jedzie tam po bandzie
Tym razem zamiast kazachskiego reportera mamy austriackiego geja, który jedzie do USA, by zrobić międzynarodową karierę w show-biznesie i zostać najsławniejszym Austriakiem od czasów Hitlera
http://www.filmweb.pl/film/Br%C3%BCno-2009-388682
Tylko nie sugerujcie się oceną na filmwebie. Jest niska bo nie każdemu podchodzi ten specyficzny, dosyć chamski humor i przekraczanie pewnych granic Ja w każdym razie przy tym filmie płakałem ze śmiechu ChodnikowyWilk - 2015-09-09, 21:26 hueh, pamietam jak wieki temu na naszej klasie mialem w profilowym ustawionego borata w tym zajebistym stroju kapielowym Nawet spoko film, choc za komediami amerykanskimi nie przepadam.
A bruna jak bede kiedys potrzebowal komedii z pewnoscia obejrze.Antybristler - 2015-09-11, 20:54 Obejrzałem sobie teraz Avengers 2.
No i kurde akcja dobra, efekty superanckie, ale reszta już taka se...
Chyba jestem już za stary na takie filmy Moris299 - 2015-09-16, 18:26 Czy ja polecałem już Atlas Chmur? Genialny film od Wachowskich, aż obejrzę sobie jeszcze raz wieczorem
Polecam.Zaknafein - 2015-09-18, 21:40 A ja żem dzisiaj wreszcie obejrzał "Życie jest piękne"
7/10
Trochę przygnębiający
Piękna Nicoletta Braschi
no i ogólnie co tu dużo mówić, Buongiorno principessa! Davos - 2015-09-18, 21:49
ChodnikowyWilk napisał/a:
http://filmweb.pl/Stowarzyszenie.Umarlych.Poetow
Polecam.
Nam "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" w liceum puścił na pierwszej lekcji nauczyciel od polskiego. Gość był niesamowicie lubiany przez uczniów i miał wśród nich autorytet. Gdy kończyliśmy liceum, w 3 klasie na ostatniej lekcji polskiego weszliśmy wszyscy na szkolne ławki ze słowami: "Kapitanie, mój kapitanie". Facet się autentycznie wzruszył ChodnikowyWilk - 2015-09-18, 21:55 O kurcze, super akcja Tez bym sie wzruszyl na jego miejscu.Szyszek - 2015-09-19, 14:50
ChodnikowyWilk napisał/a:
http://filmweb.pl/Stowarzyszenie.Umarlych.Poetow
Polecam.
Oo, Wilczek! Zarzuciłeś tutaj naprawdę zacnym filmem! Też go oglądaliśmy na polskim w gimnazjum, ale jednak nie robiliśmy takiej akcji. Tzn. parę "gwiazd" naszej klasy potem wlazlo na ławki podczas jakiejś mniej ważnej lekcji, tak dla zabawy.
Davos, super akcja! Niektórzy nauczyciele zasługują na uhonorowanie niekonwencjonalnymi sposobami, np. tak ChodnikowyWilk - 2015-09-19, 15:13 aha, to widzę że tylko my oglądaliśmy na lekcjach filmy typu "ferdydurke" Szyszek - 2015-09-19, 15:54 Boże... film "Ferdydurke"... Skoro już książka była zryta, to ciekawe, jak film wyszedł. Chociaż... w sumie to nie wiem, czy mnie to ciekawi.
Chodnik, a czy na końcu filmu był napis "Koniec i bomba, a kto oglądał, ten trąba"?