Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Żółwiowości
icywind - 2015-02-08, 22:43 Jak to gady? Gady morskie?
[ Dodano: 2015-02-08, 22:50 ]
No pewnie, że poważnie. Przecież żółwie mają płetwyAntlion - 2015-02-09, 00:41 Pingwiny, mątwy, żaby i walenie również mają płetwy, a mimo to nie są rybami
Żółwie dzielą się na morskie, ziemnowodne i lądowe. To nie tylko morskie gady. Zresztą, co takiego niezwykłego jest w gadach morskich? Oprócz żółwi w morzu mogą pływać np. krokodyle różańcowe, największe na świecie skurczybyki pokryte łuską, czy też legwany morskie żyjące na wyspach Galapagos
Że też nie wspomnę o tym, co niegdyś pływało w oceanach:
http://upload.wikimedia.o...a_human.svg.png Love178 - 2015-02-09, 09:46 Ichtiozaur!
Coś tam na "p"!
Mezozozaur! icywind - 2015-02-09, 10:13 Borze, mrówek, przecież wiem, że gady, nie musisz miliona obrazków mi wstawiać
Orkozaur Love178 - 2015-02-09, 10:47 Coś tam na "p" Antlion - 2015-02-09, 11:01 Akurat śmiesznie się złożyło, bo wszystkie gady między Ichtiozaurem i Mozazaurem są na "p"
Od góry to plezjozaur, plakodont i pliozaur
Cytat:
Borze, mrówek, przecież wiem, że gady, nie musisz miliona obrazków mi wstawiać
Sorry, kiesko u mnie z poczuciem humoru icywind - 2015-02-09, 13:08 Swoją drogą to pingwiny nie mają szczątkowych skrzydeł?JankielKindybalista85 - 2015-02-09, 16:19
Sam nie oglądałem, ale już na starcie mają u mnie wielki minus za nieuwzględnienie Manfredy'ego i Johnsona. icywind - 2015-02-09, 18:40
widzu napisał/a:
Sam nie oglądałem, ale już na starcie mają u mnie wielki minus za nieuwzględnienie Manfredy'ego i Johnsona.
Jest uwzględnione to, że ich nie ma Love178 - 2015-02-09, 19:26 Przecież to miał być film o pingwinach. I pingwinów jest tam multum. Dlatego "zyebali" jest ostatnim, co o tym filmie mogę powiedzieć.
A to w ogóle wygrało widzu - 2015-02-09, 19:30 Nie wiem, mówię, "słyszałem taką opinię". Że dużo gorsze od serialu.Love178 - 2015-02-09, 19:36 To sam obejrzyj, może się zgodzisz z opinią, może też ją zaprzeczysz. W serialu jest mnóstwo genialnych tekstów a fabuła jest prosta, film ma tylko godzinę, więc nie dało się go tak obładować zabawnymi kwestiami, bo trzeba było poprowadzić jakąś fabułę - to, co miało być zabawne, było zabawne, brakowało mi tak tylko Kowalskiego, miał chyba najmniejszy udział we wszystkim i dało się to odczuć. Główną cechą pingwinów jest słodkość i słodkość jest też głównym elementem tego filmu - był to chyba jedyny film, podczas którego mogłam robić głośno "awwww" w kinie i to było bardzo fajne icywind - 2015-02-09, 19:51
love178 napisał/a:
To sam obejrzyj, może się zgodzisz z opinią, może też ją zaprzeczysz. W serialu jest mnóstwo genialnych tekstów a fabuła jest prosta, film ma tylko godzinę, więc nie dało się go tak obładować zabawnymi kwestiami, bo trzeba było poprowadzić jakąś fabułę - to, co miało być zabawne, było zabawne, brakowało mi tak tylko Kowalskiego, miał chyba najmniejszy udział we wszystkim i dało się to odczuć. Główną cechą pingwinów jest słodkość i słodkość jest też głównym elementem tego filmu - był to chyba jedyny film, podczas którego mogłam robić głośno "awwww" w kinie i to było bardzo fajne
Nie czytam bo boje się spoilerów Love178 - 2015-02-09, 19:59 Ok, to masz wersję bez spoilerów:
To sam obejrzyj, może się zgodzisz z opinią, może też ją zaprzeczysz. W serialu jest mnóstwo genialnych tekstów a fabuła jest prosta, film ma tylko godzinę, więc nie dało się go tak obładować zabawnymi kwestiami, bo trzeba było poprowadzić jakąś fabułę (...) był to chyba jedyny film, podczas którego mogłam robić głośno "awwww" w kinie i to było bardzo fajne Davos - 2015-02-10, 02:13 Prawie cała ostatnia strona zawalona dyskusją o wszystkim, tylko nie o żółwiach...