To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!

Szyszek - 2014-07-02, 00:03

Davos napisał/a:
Też tak obstawiałem.
A konfrontacje Niemców z Holendrami są zawsze bardzo ciekawe i z podtekstami. Chociaż boję się, że w finale znów by wygrali Niemcy :/

Też się tego boję. Mógłby być taki finał, ale niech w końcu wygra Holandia! Należy jej się ten tytuł.

Adijos - 2014-07-02, 10:13

"Howard, mimo przegranej (1-2 po dogrywce), był bohaterem meczu z Belgią w 1/8 finału brazylijskiego mundialu.

Międzynarodowa Federacja Piłkarska (FIFA) podała oficjalnie, że obronił 16 strzałów, co jest rekordem mistrzostw świata.

Według statystyków FIFA, Belgowie oddali we wtorkowym spotkaniu 38 strzałów (przeciwnicy 15), z których 27 (9) było celnych.

Howard obronił aż 16; pokonali go jedynie Kevin De Bruyne w 93. minucie i Romelu Lukaku w 105.

Gola dla Stanów Zjednoczonych zdobył Julian Green w 107. minucie.

Rozgrywający najlepszy mecz w karierze zawodnik Evertonu bronił fantastycznie, m.in. strzały Edena Hazarda i Kevina Mirallasa.

Czasem sprzyjało mu szczęście, jak przy główce Divockae Origiego, po której piłka trafiła w poprzeczkę."

brzozik70043704352251515 - 2014-07-02, 11:29

najlepiej niech wygra Kostarka albo Belgia, byle nie Niemcy.
K - k - 2014-07-02, 12:16

:grimer:
JankielKindybalista85 - 2014-07-02, 16:25

Adijos napisał/a:
Belgowie oddali we wtorkowym spotkaniu 38 strzałów, z których 27 było celnych. Howard obronił aż 16

Hmmm 27 strzałów celnych z jednej strony a z drugiej 16 obronionych i 2 gole. Tu 27, tam 18... gdzieś 9 celnych strzałów wyparowało.

Zaknafein - 2014-07-02, 16:27

JankielKindybalista85 napisał/a:
Adijos napisał/a:
Belgowie oddali we wtorkowym spotkaniu 38 strzałów, z których 27 było celnych. Howard obronił aż 16

Hmmm 27 strzałów celnych z jednej strony a z drugiej 16 obronionych i 2 gole. Tu 27, tam 18... gdzieś 9 celnych strzałów wyparowało.

maths

JankielKindybalista85 - 2014-07-02, 16:29

Ja wiem, że to kwestia metodologii liczenia i definicji, co to jest strzał (jakich ja zwrotów używam. Czizas! Muszę na wieczór uprościć słownictwo.) ale... te w słupki i poprzeczki zawsze liczyły się jako niecelne a zablokowane też nie były zliczane bo jak stwierdzić czy taki strzał byłby czy nie celnym?

No więc gdzie się podziało dziewięć belgijskich strzałów?

Adijos - 2014-07-02, 16:43

Właśnie liczą się też np. te które jakiś piłkarz wybił.
K - k - 2014-07-03, 14:39

:zzz:
Davos - 2014-07-03, 21:35

Cytat:

Teraz podobnie jak w czasie Wojny Francja,spier@#li przed Niemcami.

Tak może być. Zwłaszcza kiedy Niemcy zaczną strzelać.

Zaknafein - 2014-07-04, 15:49

obiecałem swojemu liderowi sixth formu, który jest francuzem, że jak francja rozj.ebie szwabów to mu w podzięce kupię coś
.

Szyszek - 2014-07-04, 16:38

Zaknafein napisał/a:
obiecałem swojemu liderowi sixth formu, który jest francuzem, że jak francja rozj.ebie szwabów to mu w podzięce kupię coś
.

Zatem życzę Ci, Zak, żebyś musiał wyciągać pieniążki! ;)

JankielKindybalista85 - 2014-07-04, 16:41

Dla dodatkowej motywacji powiedz mu, że jak Żabole przegrają to przeorzesz pancernym klinem jego linię Maginota.

Albo lepiej, że Icywind zrobi to za Ciebie.

Davos - 2014-07-04, 17:55

Zak, zatem póki co nie musisz się nastawiać na wydatek. Niemcy wygrywają po pierwszej połowie. Pomimo strzelonego gola mecz jakoś szczególnie nie zachwyca, mam nadzieję, że druga połowa będzie lepsza.
Szyszek - 2014-07-04, 19:00

Co można powiedzieć o tym meczu... No, po prostu się odbył. Nie był jakoś specjalnie fascynujący.
Niemcy przechodzą dalej. Francja jakoś bez werwy, a Benzema niewidoczny.

No to teraz czekamy, jak potoczą się losy 2 półfinału. Stawiam, że Kolumbia wygra z Brazylią.

Davos - 2014-07-04, 19:24

A ja stawiam, że awansuje Brazylia. Właśnie dlatego, że do tej pory nie zachwycili, a Kolumbia wręcz przeciwnie. Tyle, że Brazylia w końcu musi odpalić, zaś Kolumbia musi mieć jakiś słabszy mecz - bardzo możliwe, że obydwa wydarzenia nastąpią dziś.

Z kolei Niemcy nie zachwycają, ale mimo wszystko konsekwentnie prą do przodu, a historia uczy, że takie zespoły najczęściej zdobywają mistrzostwo. W 2006 Niemcy grali efektownie i efektywnie, a przegrali z Włochami, którzy we wcześniejszych meczach nie grali rewelacyjnie. W 2010 Niemcy grali jeszcze bardziej widowiskowo, eliminując po okazałych zwycięstwach Anglię i Argentynę, a potykając się na wyjątkowo brzydko grającej Hiszpanii :) Teraz to Niemcy grają brzydko, ale skutecznie i bardzo możliwe, że to oni zdobędą mistrzostwo. Moim zdaniem pozbawić ich tego może jedynie Holandia, a i to pod warunkiem, że wyjdzie im świetny mecz, albo ewentualnie Brazylia, jeśli w końcu zacznie grać swoje.

Zaknafein - 2014-07-04, 19:56

JankielKindybalista85 napisał/a:
Dla dodatkowej motywacji powiedz mu, że jak Żabole przegrają to przeorzesz pancernym klinem jego linię Maginota.

Albo lepiej, że Icywind zrobi to za Ciebie.

gayyy

interracial gayyy

; o

Davos - 2014-07-04, 20:12

Bez przesady, gejostwo to chyba ostatnia rzecz, jaką można zarzucić Jankielowi. Z gejami Jankiel ma tyle wspólnego, że mieszkają po sąsiedzku. I czasem wymieniają się gumkami :D
Szyszek - 2014-07-04, 22:05

Davos, po pierwszej połowie twoja teoria wydaje się być prawdziwa. Brazylia gra jakby pewniej. Za to Kolumbia jak na razie aż tak nie błyszczy.
Oby to się zmieniło, bo chcę, by wygrała Kolumbia!

Davos - 2014-07-04, 22:08

Też bym wolał Kolumbię. Co prawda oni pewnie Niemców by nie zatrzymali, ale nie mieli nigdy na MŚ większych sukcesów, a na tym mundialu grali bardzo fajnie i z serduchem i fajnie by było, gdyby doszli jeszcze dalej.

No nic, jeszcze trochę czasu do końca zostało, może powalczą o awans.