To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

Moris299 - 2017-08-06, 21:46

Davos napisał/a:
Moja siostra kiedyś w robocie zadzwoniła do jednej babki ze służbowego telefonu i tamta też odebrała ze słowami: "RMF najlepsza muzyka" :)

Goście z marketingu rmf powinni dostać nobla za ten konkurs.

Alienixung - 2017-08-08, 18:04

Dlatego nie lubie tych konkursów, w których nie wygrywa ten najlepszy, ale ten losowy który ma więcej szczęścia. Najlepsza nagroda jest wtedy, kiedy się namęczysz, by ją zdobyć. Radość podwójna, gdy okażesz się najlepszy ze wszystkich :D
ZSK - 2017-08-08, 18:08

No chyba, że ktoś urodził się z talentem i dlatego wygrał. Takich nie szanuję.
Alienixung - 2017-08-08, 18:46

Jeżeli ktoś ma talent do śpiewania, i wygrał w konkursie na śpiewanie z innymi mającymi talent wokalny, to nie widzę problemu.
Przecież jeśli ktoś nie ma talentu wokalnego, nie bierze się za konkurs wokalny...

ZSK - 2017-08-08, 19:31

W przypadku śpiewu się zgodzę.
Alienixung - 2017-08-08, 20:31

A plastyczny? http://forum.mistrzowie.org/images/smiles/055.gif

[ Dodano: 2017-08-09, 01:30 ]
Ostatnio mam rozkminę że ludzie wypaczają instynkty u zwierząt...
pozbawione stresu zwierzęta przestają być z czasem, po udomowieniu, agresywne.
Tygrysy nie atakują antylop w klasztorach buddyjskich, psy się łaszą do obcych ludzi na ulicy, papugi jedzą jednej miski z kotami...
Gdzie wilk czy puma pożarliby człowieka, tam pies czy kot przytulają się do swojego właściciela.
https://www.youtube.com/watch?v=IidbvGgzZ80

Dead_Laugh - 2017-08-09, 00:39

Eeee... Ale wiesz, że się z nimi nic złego nie dzieje, nie? Niektóre zwierzęta przyzwyczajają się do ludzi ale instynkt zawsze zwycięży. Oczywiście jeśli zostały oswojone. Jeżeli już urodziły się w tam środowisku to rzeczywiście nie mają za dużych szans na przeżycie w dziczy.

Ale to absolutnie nie jest wypaczenie. To jest udomowienie. Nauczenie.

Alienixung - 2017-08-09, 00:41

UCYWILIZOWANIE :D
Dead_Laugh - 2017-08-09, 00:44

Poza tym sami też jesteśmy zwierzętami. I jesteśmy najlepszym przykładem na to, że takie udomowienie nie jest gwarantem na to, że będziemy łagodni. Jak człowiek tak każde zwierzę ma cechy charakteru. Jedne zwierzęta będą bardziej inne mniej posłuszne czy łagodne.
Alienixung - 2017-08-09, 00:57

Dead_Laugh, ale jak na zwierzę wykształciliśmy coś ciekawego w przyrodzie - karzemy za zabijanie. U zwierząt zabicie przedstawiciela swojego gatunku to norma, nie ważne czy to starzec czy dziecko. A u nas się takim współczuje.
Love178 - 2017-08-09, 06:34

Przecież zwierzęta też cierpią gdy stracą bliskiego im osobnika - po prostu nie mają jak ukarać mordercy, bo czują się wobec niego bezsilne. Ich podstawowym instynktem jest ucieczka przed zagrożeniem, więc nie będą go łapać ani nie wytworzą systemu kar wobec niego.
c1ick - 2017-08-09, 09:16

Mnie śmieszy jak jakieś zwierzęta się zaczną gryźć, drapać itp, nagle przestają i zachowują się jakby nic się przed chwilą nie stało :D nie obrażają się na siebie ani nic.
Alienixung - 2017-08-09, 15:45

c1ick, mnie tez to bawi xD

Np. Idzie sobie pies. Obok niego drugi pies. I ten drugi coś zobaczy, i bedzie chciał do tego czegoś podbiec, to nie ominie tego pierwszego tylko poturbuje go by jak najszybciej zobaczyc co to jest.
Gdy jeden pies lezy na łóżku, i kładzie sie koło niego drugi, to ten drugi tak na bezczela się pcha (u nas to sie powie "przepraszam, czy tu jest wolne?") i depcze tego pierwszego. Ten pierwszy zaraz "wwrrrr!" i gryzie.
Albo upadnie człowiekowi kęs pod stół, a psy się o to pobiją, pogryzą... a potem i tak chodzą razem po podwórku, bawią się ze sobą, jak gdyby nic :D

ChodnikowyWilk - 2017-08-10, 21:32

To ich takie zachowanie wstyd powiedzieć ale jest mądrzejsze niż u ludzi, człowiek będzie rozpamietywal, rozdrapywal, smuciL się zloscil itp. a zwierze zapomni zaraz i żyje dalej
Alienixung - 2017-08-10, 23:18

Zupełnie jak moi bracia. Pobiją sie o błahostkę, powyzywają się od różnych, poszarpią się i każą jeden drugiemu spierdalać, a za 10 minut jeden woła drugiego by mu pokazać, co fajnego znalazł w necie.
Dead_Laugh - 2017-08-10, 23:53

Taaa. Bo w cale nic chodzi o to, że wiecznie się złościć na się w nie będą. Zresztą zgaduje, że wiek 13-15. To tym bardziej burza hormonów. Silne emocje. I stąd takie sytuacje.
krojechleb - 2017-08-11, 00:05

Dead_Laugh napisał/a:
Taaa. Bo w cale nic chodzi o to, że wiecznie się złościć na się w nie będą. Zresztą zgaduje, że wiek 13-15. To tym bardziej burza hormonów. Silne emocje. I stąd takie sytuacje.

A skąd:D ja mam 25 a brat 21 a czasami wnerwi mnie okrutnie albo ja jego a i tak złość trwa krótko bo jesteśmy braćmi

Dead_Laugh - 2017-08-11, 00:09

Nie mowie, że tylko wtedy. Ale wtedy głównie do takich sytuacji dochodzi.

Ale jak mówiłem - rodzina to rodzina.

Alienixung - 2017-08-11, 00:56

Dead_Laugh, eeee, 28 i 32...
Love178 - 2017-08-11, 07:14

Dead_Laugh napisał/a:
Nie mowie, że tylko wtedy. Ale wtedy głównie do tkwić sytuacji dochodzi.

Ale jak mówiłem - rodzina to rodzina.