To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

Love178 - 2017-08-05, 20:40

Opowiadała mi parę razy jak brała udział (czyli to nie był tylko prosty sms i go tylko czasem np. napisanie maila z czymś kreatywnym), ale to było dawno i mnie nie interesowało, więc dokładnych szczegółów nie pamiętam. Też się nie znam na radiach i nie pamiętam, w którego konkursach brała udział, ale nie w mainstreamowym. W każdym razie ona nie jest osobą, która ma lub wydaje dużo pieniędzy, więc jakby to ją kosztowało więcej niż kupowanie tych płyt, to by tego nie robiła.
c1ick - 2017-08-05, 22:00

Kreatywne konkursy nie są ustawiane.
Konkursy SMS, tym bardziej radiowe, gdzie do wygrania jest jakas spora kasa są ustawiane za prawie każdym razem. Z raz czy dwa do roku dają wygrać komuś naprawdę żeby trochę echa poszło w eter, że jednak się da.
A jakieś konkursy, w których do wygrania jest jakaś śmieszna płyta to wiadomo, że nie jest ustawione. Co to dla nich rozdać z 30 płyt jak SMSów dostają na kilkadziesiąt razy wyższą kwotę, niż wydali na małe nagrody (często też po prostu dostają to co później rozdają w celach marketingowych).

Moris299 - 2017-08-05, 22:01

ZSK - 2017-08-06, 00:26

c1ick napisał/a:
Konkursy SMS, tym bardziej radiowe, gdzie do wygrania jest jakas spora kasa są ustawiane za prawie każdym razem. Z raz czy dwa do roku dają wygrać komuś naprawdę żeby trochę echa poszło w eter, że jednak się da.

Jest jakiś dowód na powyższą teorię? Bo coś mi się wierzyć nie chce :D

Moris299 - 2017-08-06, 00:29

Oho, przyszedł obrońca mainstreamu
ZSK - 2017-08-06, 00:32

Oho, od razu atak foliarza xD

Przecież tylko grzecznie pytam

icywind - 2017-08-06, 09:58

Co jeśli PiS wycina drzewa bo Kaczyński mści się za śmierć brata?
Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-08-06, 10:05

To nie zemsta to dbanie o bezpieczeństwo narodu :dont:
icywind - 2017-08-06, 10:18

Żeby nikogo już zła brzoza ani buk nie zamordowali
krojechleb - 2017-08-06, 13:29

ZróbmySobieKupę napisał/a:
c1ick napisał/a:

Jest jakiś dowód na powyższą teorię? Bo coś mi się wierzyć nie chce :D

Możliwe że jest ustawione tak że główną nagrodę (np. 500 tys w rmfie) dają w ostatniej rundzie zabawy, żeby jak najwięcej kasy nabić. Ale żeby aż uczestnicy byli ustawieni no to dowód byłby spoko, w sumie dobrze by coś takiego wiedzieć

ChodnikowyWilk - 2017-08-06, 13:43

No bez dowodu to jest tylko puste gadanie, a nawet jeśli radio by robiło takie szindle, to wydaje mi się ze powinien organ być który kontroluje tego typu loterie
Love178 - 2017-08-06, 16:58

Wszystkie loterie są kontrolowane przez odpowiedni urząd. W dodatku żeby loteria była legalna trzeba urzędowi zapłacić kaucję równą odsetkowi nagrody w loterii.
Barbra - 2017-08-06, 18:13

ZróbmySobieKupę napisał/a:
foliarza

xD

mnie śmieszyło jak kiedyś w jakimś radiu był konkurs że wysyłało się sms a potem oni MOGLI do ciebie oddzwonić na antenie, ale to nagle i niespodziewanie, i jeśli odebrałeś słowami RMF FM NAJLEPSZA MUZYKA (albo cos tego typu, nie pamiętam czy to wgl był rmf xd) to wygrywałeś, a jeśli nie to no szkoooda trzeba było nie mówić halo :( (((((( i ci ludzie byli tacy smutni że stracili swoją szansę i zaczynali się tłumaczyć że jechali samochodem akurat i była niebezpieczna sytuacja itd

ChodnikowyWilk - 2017-08-06, 18:29

Oni dzwonili z zastrzezonego bodajże, wiec można się było domyślić ze dzwoni radio :P
Mackers - 2017-08-06, 18:29

ewentualnie śmieszki
c1ick - 2017-08-06, 18:31

Gorzej jak ktoś miał automatyczne odrzucanie połączeń z zastrzeżonych numerów ;(
macbed - 2017-08-06, 18:38

- Dryń dryń
- EREMEFEFEM NAJLEPSZA MUZYKA XD WYGRAŁAM?
- Eeee... Kryśka ocipiałaś? To ja, Bogdan
- :I

Love178 - 2017-08-06, 18:42

No właśnie jak ja byłam w podstawówce to wszystkie dzieciaki, do których dzwoniłam odbierały słowami "radio wawa najlepszy mix przebojów" i wtedy mówiłam "część Paulina", "ano część Kasia" i rozmowa się toczyła dalej ^^"
Davos - 2017-08-06, 19:20

Moja siostra kiedyś w robocie zadzwoniła do jednej babki ze służbowego telefonu i tamta też odebrała ze słowami: "RMF najlepsza muzyka" :)
Antybristler - 2017-08-06, 19:25

Aż mi się mega stary demot przypomniał: http://img2.dmty.pl//uplo...y_pajou_600.jpg