To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

Love178 - 2015-05-04, 11:55

Zamieniła się w kciuk :x
widzu - 2015-05-04, 21:01

Moja siostra przed I komunią musi złożyć PISEMNE zobowiązanie, że nie będzie piła alkoholu i paliła papierosów do 18. (-_\)

[ Dodano: 2015-05-04, 22:02 ]
Ja rozumiem, że się teoretycznie nie powinno i w ogóle, ale żeby takie umowy pisemne dawać na I komunię? (-_\)

macbed - 2015-05-04, 21:03

Myślę jak to skomentować i brak mi słów... :|

widzu - 2015-05-04, 21:06

Poza tym w umowie jest, że ma chodzić na lekcje religii, co niedzielę do Kościoła i często do spowiedzi.
Mackers - 2015-05-04, 21:07

Niech nie podpisuje.
macbed - 2015-05-04, 21:09

Cyrograf, kuźwa.
Kościół ma coraz mniej wspólnego z Bogiem...

widzu - 2015-05-04, 21:14

Mackers, musi, bo jej nie dopuszczą.
Adijos - 2015-05-04, 21:19

Niech to pierdoli i nie podpisuje :troll:
Mackers - 2015-05-04, 21:20

To najwyżej nie dopuszczą, ale rozumiem, że jak wszystkie dzieci idą, to siostra również, bo inaczej będą się z niej śmiali. Moim zdaniem mama/tata powinni ochrzanić proboszcza za takie coś, od kiedy można podpisywać umowy z dziećmi?

[ Dodano: 2015-05-04, 22:20 ]
Od dłuższego czasu zaczynam mieć wątpliwości co do kościoła.

d - n - 2015-05-04, 21:24

A ja czekam aż babcia odejdzie i dopełniam formalności w związku z apostazją.
//Tak wiem brutalne

macbed - 2015-05-04, 21:25

JankielKindybalista85 - 2015-05-04, 21:25

d - n napisał/a:
A ja czekam aż babcia odejdzie i dopełniam formalności w związku z apostazją. Tak wiem brutalne

:clap: Pełne poparcie. Acz ja nie pczekałem.

widzu - 2015-05-04, 21:29

Mackers napisał/a:
To najwyżej nie dopuszczą, ale rozumiem, że jak wszystkie dzieci idą, to siostra również, bo inaczej będą się z niej śmiali.

Siostra jest (przynajmniej jak na razie) wierząca.

To, że umowa to przegięcie to moja opinia. Rodziców w sumie też, ale nie mogą nic zrobić, bo to nawet nie wymysł proboszcza chyba jest tylko odgórny.

Mackers - 2015-05-04, 21:34

W takim wieku to chyba prawie każdy był wierzący.
Pomysł odgórny? Mówisz kurwa poważnie?

JankielKindybalista85 - 2015-05-04, 21:35

widzu napisał/a:
To, że umowa to przegięcie to moja opinia. Rodziców w sumie też, ale nie mogą nic zrobić, bo to nawet nie wymysł proboszcza chyba jest tylko odgórny.

Ta, na pewno. W Księdze Powtórzonego Prawa stoi jak byk: "Podejrzane etycznie i zupełnie nielegalne umowy z dziećmi po to by im jeszcze gorzej najebać we łbie przy okazji komunii każdy klecha obowiązek ma sporządzić ku chwale kościoła swiętego"

Pewnie miejscowy błazen tak sobie wymyślił i tyle. I powinien za to beknąć ale przecież nikt nic nie zrobi bo to ksiądz, dziecko musi iść do komunii bo mu bedzie smutno i co ludzie powiedzą itd itp. Presja społeczna... I taki to mamy świecki kraj.

d - n - 2015-05-04, 21:39

widzu napisał/a:
Siostra jest (przynajmniej jak na razie) wierząca.

W tym wieku jest się lemingiem i to że jest się wierzącym to wymysł otoczenia.

widzu napisał/a:

Jak kurde odgórny, co to za szatańskie pomysły :evil:

JankielKindybalista85,

Niestety babcia jest głęboko wierząca i powoli gaśnie w związku z chorobą więc mimo wszystko wole poczekać by jej nie dobijać już zupełnie. I tak ciężko przyjęła że nie będę ani ministrantem, ani księdzem, ani nawet lekarzem a to że już jej dobitnie wyjaśniłem parę lat temu że nie jestem wierzący i praktykujący skutkowało telefonem do ojca by wezwać egzorcystę a i raz zdarzyło się że przyjeżdżając w odwiedziny jakimś cudem był też ksiądz który miał mnie nawracać :roll:

widzu - 2015-05-04, 21:41

JankielKindybalista85, wystarczy poczekać. Moja parafia jest znana z tego, że załazi księżom za skórę. :haha:

A to jednego zamknęli w zakrystii i nie chcieli wypuścić aż do przyjazdu ciężarówki od przeprowadzek, a to drugiego pogonili bo za bardzo się interesował parafiankami (co się później okazało było nieprawdą), a to trzeciemu oko podbili, bo robił problemy przy bierzmowaniu... :haha:

[ Dodano: 2015-05-04, 22:41 ]
W ogóle dużo byłych księży od nas wyjeżdża na misje, może myślą, że tam łatwiej. :smile:

[ Dodano: 2015-05-04, 22:42 ]
A plotki były, że obecnego proboszcza zesłali tu do nas za karę, bo coś przeskrobał. :smile:

SlownikOrtograficzny - 2015-05-04, 21:43

widzu napisał/a:
Moja siostra przed I komunią musi złożyć PISEMNE zobowiązanie, że nie będzie piła alkoholu i paliła papierosów do 18.

Że co? lolz
A jak se strzeli browca przed 18 to co, spłonie?
Oni nadal nie kumajo, że średniowiecze się skończyło i they have no power here.

d - n - 2015-05-04, 21:55

widzu napisał/a:
A to jednego zamknęli w zakrystii i nie chcieli wypuścić aż do przyjazdu ciężarówki od przeprowadzek

Zużyte i uszkodzone meble się wyrzuca więc wszystko ok
//Chciałbym to widzieć :haha:

[ Dodano: 2015-05-04, 22:57 ]
Chociaż mam wrażenie że łatwiej było by wynieść konfesjonał niż wyrywać zakrystie z fundamentów :P

widzu - 2015-05-04, 22:01

Przecież nie wywieźli go z zakrystią. :haha:

Spakowali jego meble i wtedy go wypuścili.