Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.4
macbed - 2020-05-15, 14:11 dobra dobra ale gdzie dokładnie można zamówić te majciochy?icywind - 2020-05-15, 14:30
widzu napisał/a:
Love178 napisał/a:
Jakoś nie potrafię nigdy zaakceptować stawiania płci jako warunku najmu, zawsze są szukane "studentki", tak jakby student miał nie płacić czynszu, zasyfić i sprowadzać gliny w każdą sobitę wieczór =.= i taki spokojny student, który chce się po prostu uczyć przegląda listę ofert a tam tylko "studentki". Jak jechałam z kolegą na Erasmusa to się tak podzieliliśmy, że ja szukałam stancji i przy każdej ofercie musiałam go informować, że "pogadałam i powiedzieli, że woleli by wziąć tylko mnie, bo jesteś facetem", jakie to jest zrąbane.
bardzo duże grono wynajmujących kręci nosem, że nie będzie mieszkać z płcią przeciwną (ewentualnie raban robi rodzina delikwenta jak się dowie że do ich córeczki dokwaterowano faceta). .
Możemy już spalić to społeczeństwo? Roku 2020, dawaj, potrafiszmacbed - 2020-05-15, 15:02 tu raczej chodzi o stereotyp studenta-lekkoducha, a dziewczyny uważa się za spokojniejsze, trochę racji w tym jest ale mimo wszystko seksizm jak chujRudaMaupa - 2020-05-15, 15:09 Też zależy od tego, ile pokoi ma mieszkanie. Jeśli mieszka kilka osób, to w porządku, ale np. dwupokojowe mieszkanie dla dwóch osób płci przeciwnej może być niekomfortowe - choćby dla mieszkającej tam już osoby, sprawdzonej przez właściciela.
Każdy też ma prawo dysponować swoim mieniem zgodnie z własną wolą, więc jakkolwiek by to nie było dyskusyjne, ostateczna decyzja należy do właściciela.macbed - 2020-05-15, 15:11 kumpel mieszkał ze współlokatorką która tolerowała częste libacje oraz puszczanie pieśni radzieckich w czasie ciszy nocnej, więc to zależy jak się trafiRudaMaupa - 2020-05-15, 15:18 Tak, dlatego w sumie szanuję, kiedy ktoś w ogłoszeniu umieszcza informacje, czego oczekuje od kandydatów. Przynajmniej wiadomo z góry.
Raz trafiłam na starszą panią, która nie poinformowała, że ma uczulenie na dym papierosowy. Nie palę nigdy w środku, ale ostatecznie zrezygnowałam z tej propozycji, straciłam czas, a i o wpłaconą kaucję musiałam się dopraszać.
Pozniej wrzuciłam ogłoszenie, wypisując swoje wady i zalety, co toleruję, co nie, i trafiłam na idealną współlokatorkę. Wiedziałyśmy, czego się spodziewać.
BTW, u starszej pani, jak oglądałam pokój, był jej syn. W trakcie mówienia o warunkach mieszkania, dowiedziałam się, że woda jest rozliczana według osobistego zużycia, że kąpiel tylko w jakichś godzinach i że powinnam ograniczać prysznice, bo 2-3 razy w tygodniu wystarczy. Mówił to syn, starsza pani zwróciła uwagę, że jestem dziewczyną i mogę chcieć wziąć prysznic nawet raz na dwa dni. czasami też nie ma w ogłoszeniach informacji, że mieszka się z właścicielem. Lepiej że jest napisane "dla studentek", jeśli potem I tak miałaby być kandydatura odrzucona, bo nie przeszliśmy castingu xDmacbed - 2020-05-15, 15:24
RudaMaupa napisał/a:
Pozniej wrzuciłam ogłoszenie, wypisując swoje wady i zalety, co toleruję, co nie, i trafiłam na idealną współlokatorkę. Wiedziałyśmy, czego się spodziewać.
Ej no to Ci się udało Swego czasu 5 razy zmieniałem mieszkanie, w jednym za zimno, w drugim współlokator z którym nie dało się mieszkać, w trzecim nie dbano o czystość, w czwartym za drogo więc tylko miesiąc pomieszkałem... W końcu na uczelni rozeszła się informacja że szukam mieszkania i okazało się że kolega z roku ma mieszkanie i szuka współlokatora ostatecznie też trafiło się idealnie, ale trochę czasu i stresu to zajęło xD
[ Dodano: 2020-05-15, 16:25 ]
RudaMaupa napisał/a:
powinnam ograniczać prysznice, bo 2-3 razy w tygodniu wystarczy
no to już się nadaje do programu "Uwaga' XD
[ Dodano: 2020-05-15, 16:26 ]
a propos drugiego mieszkania mogę się rozpisać w narzekalni jeśli to kogoś interesuje xDNadir - 2020-05-15, 15:28 macbed, pisz.RudaMaupa - 2020-05-15, 15:34
Nadir napisał/a:
macbed, pisz.
Lilith - 2020-05-15, 15:37
RudaMaupa napisał/a:
W trakcie mówienia o warunkach mieszkania, dowiedziałam się, że woda jest rozliczana według osobistego zużycia, że kąpiel tylko w jakichś godzinach i że powinnam ograniczać prysznice, bo 2-3 razy w tygodniu wystarczy. Mówił to syn, starsza pani zwróciła uwagę, że jestem dziewczyną i mogę chcieć wziąć prysznic nawet raz na dwa dni.
Są osoby, którym by to nie przeszkadzało macbed - 2020-05-15, 15:59 Napisałem, zapraszam do czytania przy smacznej kawusi.widzu - 2020-05-15, 16:13
macbed napisał/a:
tu raczej chodzi o stereotyp studenta-lekkoducha, a dziewczyny uważa się za spokojniejsze, trochę racji w tym jest ale mimo wszystko seksizm jak chuj
U mnie odwrotnie, właściciel powiedział że jak się wyprowadzą to więcej nie weźmie dziewczyn na stancję, bo ma z nimi 3 razy więcej problemów niż z facetami xDMoris299 - 2020-05-15, 16:45
Love178 napisał/a:
[Chyba Cię poniosły emocje xD
Nie poniosły, jeśli kobieta straci wszystko to nadal może bez względu na wiek i wykształcenie ratować się prostytucją czy nawet sprzedażą noszonych majtek a facetowi jedyne co pozostaje to lina i taborecik.Nadir - 2020-05-15, 16:53 A ktoś mężczyznom zabrania się prostytuować i sprzedawać bieliznę?Moris299 - 2020-05-15, 17:00
Nadir napisał/a:
A ktoś mężczyznom zabrania się prostytuować i sprzedawać bieliznę?
Tak. Prawo popytu i podaży.icywind - 2020-05-15, 17:15 Skąd możesz niby wiedzieć jaki jest popyt?
[ Dodano: 2020-05-15, 18:16 ]
Mało jest starych kobiet które by chciały przystojnego fuckboya?macbed - 2020-05-15, 17:16 wciąż czekam na informację gdzie można nabyć majciochy ze strony 163icywind - 2020-05-15, 17:19 Poza tym ocenianie prostytucji jako jakąś szansę w życiu jest niepoważne
[ Dodano: 2020-05-15, 18:20 ]
macbed napisał/a:
wciąż czekam na informację gdzie można nabyć majciochy ze strony 163
We WrocławiuLilith - 2020-05-15, 17:33
icywind napisał/a:
We Wrocławiu
Czyli miałam rację, że chodzi o Ciebie icywind - 2020-05-15, 17:39 No weź, ja miałbym grać w piłkę nożną? To mnie obraża