Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Co polecamy? - Piwo
SlownikOrtograficzny - 2018-01-26, 20:46 KicerK z blogu blog.kicerk.comdyniator - 2018-02-09, 00:06 Nie pokazuj takich etykiet, bo się skuszę na piwo z biedronki z podobną etykietą.
Dzisiaj po raz pierwszy od 3, albo 4 lat wylałem resztkę piwa. Po Namysłowie jasnym pszenicznym, NIGDY nie pijcie ciemnego typu irlandzkiego. To jest zło!
na starcie miałem wrażenie że przesiadłem się z Roweru z 4 kółkami, do motoru sześć-setki.Davos - 2018-02-09, 01:20 Brzmi nieźle. Będzie trzeba spróbować :]KicerK - 2018-03-12, 19:02 Postanowiłem zabrać się za wyrzucenie wszystkich butelek po piwach które od miesięcy mi się zbierały tu i ówdzie, ale zanim je wyrzucę musiałem zrobić im pamiątkowe zdjęcie
Było kilka duplikatów których nie umieściłem do zdjęcia
Spis browarów i piw na zdjęciu:
Cytat:
1. Perun
- Behemoth Walpurgia - Hefeweizen
- Behemoth Sacrum - Belgian IPA
- Budziszyńskie - Pale Ale
- Lubelski - Pale Ale SAH
- Marynka - Pale Ale SH
- Droga do Prawi - American Weizen
- Kraina Welesa - Russian Imperial Stout
- Noc Kupały - Polish Foreign Extra Stout
- Sabat Czarownic - Dunkelweizen
- Jasny Grom - American Pale Ale
- Topór Peruna - Polish Double IPA
2. Doctor Brew
- Molly IPA
- Perfect Lager
- Vermont IPA
- Strawberry Milkshake IPA
- American IPA
3. Profesja
- Marynarz - American IPA
- Alchemik - Wild American India Pale Ale
- Basista - American Farmhouse Ale
- Inżynier - Dortmunder Export
- Przekupka - Imperial Witbier
- Kamerdynier - Extra Special Bitter
4. Birbant
- ABW - American Barley Wine
- Imperial Citra - India Pale Ale
- Yakama - Pale Ale
- 10 Hops
5. Komes
- Potrójnie złoty
6. Raduga
- Circus - Grapefruit Juicy American India Pale Ale
7. Browar Stu Mostów
- Roggenbier
- Hefeweizen
- Schops
8. Browar Rzemieślniczy Jan Olbracht
- Opactwo Króla - Belgian IPA
- Pomarańczarnia - Witbier
- Piernikowy Foch - Piernikowe
- Piotrek z Bagien - Belgian Orange Ale
9. Nepomucen
- Nebir - Tropical Weizen IPA
10. Browar Za Miastem
- Święty Spokój - Earl Gray IPA
11. Pinta
- Old Ale
- A Ja Pale Ale - American Pale Ale
12. Alebrowar
- Lady Blanche - Witbier
- King of Hop - American Pale Ale
15. Browar Służba Zdrowia
- ADHD - American Pale Ale
16. Browar Maryensztadt
- Papa Americano - American Pale Ale
- Gorączka Sezonu - Double Saison IPA
- Belgijska Blondynka - Belgium Blond
- Sweet Sixteen - Milk Stout
[ Dodano: 2018-03-12, 19:04 ]
Pozdrawiam kicerk z blogu blog kicerk komChodnikowyWilk - 2018-03-12, 19:04 Należy ci się jakiś jebany order piwnySlownikOrtograficzny - 2018-03-12, 20:20 Davos - 2018-03-12, 20:23 Piękna kolekcja A które z tych piw było najlepsze?
Ja dla odmiany napiszę o piwie, którego bardzo nie polecam.
Któregoś razu zobaczyłem w sklepie to:
Lubuskie Zielone. Myślę, hm nigdy tego nie piłem, można spróbować. Kupiłem, otwieram w chacie i nalewam do kufla, a tu
Myślałem, że "zielone" to przenośnia, a to piwo naprawdę ma zielony kolor Nie wyglądało zachęcająco, ale mówię sobie ok, może przynajmniej smak będzie całkiem spoko. Niestety, okazało się, że piwo ma chemiczny zapach i taki sam smak, udało mi się upić ledwie kilka łyków i więcej nie dałem rady Czułem się trochę jakbym pił Ludwika
Jedno z najgorszych piw, jakie w życiu piłem i jedno z niewielu, które niemal w całości wylałem do zlewu. Ciekawe, kto wpadł na pomysł, żeby podobne "piwo" w ogóle robić WojtekVanHelsing - 2018-03-12, 20:33
ChodnikowyWilk napisał/a:
Należy ci się jakiś jebany order piwny
Dużo to tego nie ma...
Mój rekord to 60 piw w tydzien.
I moglbym go pobic.dyniator - 2018-03-12, 20:35 10 dziennie. easy Davos - 2018-03-12, 20:35 Ale Wy pijecie koncerniaki, to się nie liczy dyniator - 2018-03-12, 20:36 tylko po co wydawac tyle hajsu na piwo. nie lepiej juz 0,7? efekt ten samWojtekVanHelsing - 2018-03-12, 20:37 Davos, Wazne zeby mialo procent.
dyniator, Zalezy jaką.dyniator - 2018-03-12, 20:38 swojską Ascara - 2018-03-12, 20:57 Krecik, było coś w kolekcji z olsztyńskiego Kormorana?
Orkiszowe z miodem - idealne jak na "miodne" piwa, zwykłe jasne Olsztyńskie też jest dobre - ale chyba tylko tu do dostania.
Z innych browarów piłam z Aleksandrowego polecenia Wettliner Czarna, smakowało mi. Lilith - 2018-03-12, 21:05 Ile miesięcy zajęło Ci wypicie tylu piw?
Mnie czasem na wypicie tylu wystarczył miesiąc No ale ja piłam Perły, Kasztelany lub Warki.Moris299 - 2018-03-12, 21:07 mi by chyba z 50 lat zajęło uzbieranie tylu butelek xDAscara - 2018-03-12, 21:09 Mnie też. W przeciągu ostatniego roku wypiłam... Ze 3 może? I to Radlery. ChodnikowyWilk - 2018-03-12, 21:10 Czyli wypiłaś 0 KicerK - 2018-03-12, 21:20 Piwo się pije dla smaku.
Jakbym pił koncerniaki to też bym wolał wódę xD
Davos napisał/a:
A które z tych piw było najlepsze?
Wytypuję trzy najlepsze:
Perun - Topór Peruna
Nepomucen - Nebir
Doctor Brew - Molly IPA
ChodnikowyWilk napisał/a:
Należy ci się jakiś jebany order piwny
Wystarczą miłe chwile spędzone z każdym z tych piw
[ Dodano: 2018-03-12, 21:21 ]
Ascara napisał/a:
Krecik, było coś w kolekcji z olsztyńskiego Kormorana?
Nie, nie piłem go nigdy
[ Dodano: 2018-03-12, 21:24 ]
Lilith_Madness napisał/a:
Ile miesięcy zajęło Ci wypicie tylu piw?
Nie mam pojęcia. Właściwie to od września z tym że nie są to wszystkie piwa które od tego czasu wypiłem. Czasem zdarzyło mi się jakąś butelkę wyrzucić więc nie dożyła czasów tego zdjęcia + są też piwa wypite po za domem.Davos - 2018-03-12, 22:23
KicerK napisał/a:
Piwo się pije dla smaku.
Jakbym pił koncerniaki to też bym wolał wódę xD
^^^
Piwo jest po to, by się nim delektować, a jak ktoś chce się narąbać to wiadomo, że wtedy wódka jest najlepszym rozwiązaniem.
KicerK napisał/a:
Wytypuję trzy najlepsze:
Perun - Topór Peruna
Nepomucen - Nebir
Doctor Brew - Molly IPA
Dzięki, jak gdzieś na nie trafię to na pewno kupię