To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Euro 2016 we Francji

Marcin55522 - 2016-06-27, 14:56

Nie sugeruj się rankingiem FIFA bo to gówno.
widzu - 2016-06-27, 15:00

Tylko PES.
WojtekVanHelsing - 2016-06-27, 15:08

Moris299, Belgia pierwsza w Europie a Niemcy drudzy.

JankielKindybalista85, No dobrze, masz racje.

Davos - 2016-06-27, 18:27

Marcin55522 napisał/a:
Niech Walia wygra z Belgami, bo jak przejdziemy Portugalię to z Belgią raczej nie mamy szans.

Belgia jest mocna, jak ma niezdyscyplinowanych w obronie przeciwników, jak Irlandię czy Węgry. Takim zespołom potrafi nastrzelać sporo bramek. Ale jak trafia na kogoś, kto jest świetnie zorganizowany, wtedy ma problem. Włosi Belgów taktycznie rozpracowali i wygrali gładko 2:0. Jeśli nasi będą nadal grać świetnie w obronie to zneutralizują ich ataki.
Tyle, że najpierw trzeba zneutralizować Portugalię :]

Szyszek - 2016-06-27, 19:07

Tymczasem Włosi zneutralizowali Hiszpanię. Po obronie tytułu.

Ale jaki to był piękny mecz! Tzn. oglądałem tylko drugą połowę, ale słyszałem, że również i pierwsza połowa była ciekawa. Hiszpanie stwarzali sobie sytuację, ale Włosi też atakowali dużo. I byli skuteczniejsi. Włączając każdy mecz właśnie na tego typu pojedynki liczę :D Dobra odtrutka po finale Copa America (mogłem iść spać, bo to była trzoda, a nie futbol)

Oj, naprawdę może się podobać gra Włochów, jest co oglądać. Kto następny na ich drodze? Niemcy. Co by nie mówić, Italia ma od początku fazy turniejowej ciężki los. Najpierw zawsze groźna Hiszpania, teraz będą Niemcy. Ale z drugiej strony wydaje się, że ta ekipa jest w stanie wygrać z każdym. Mogą się sprawdzić przewidywania Davosa co do Włochów na tym Euro :D Ale pożyjemy, zobaczymy.

No to teraz Anglia-Islandia. Czuję, że Anglia fartem, ale przejdzie. Po cichu jednak liczę na Islandię ;)

JankielKindybalista85 - 2016-06-27, 19:12

https://www.youtube.com/watch?v=8WQIz4guMvQ

TAK JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Włosi!!!!!!!!!!! Moja repra nr 2! Za lubienie akurat ich dzięki Ci o wielki Roberto Baggio! (#gimbynieznajo)

Włosi pieknie to taktycznie zagrali. Hiszpania zaczęła mieć cokolwiek do powiedzenia dopiero jak Italce padły z sił przez pressing. Bo pierwsza połowa to taktyczna bajka na poziomie lepszym niż w pierwszym meczu z Belgią gdzie Belgusy nawet nie pierdnęły.

A co gra Pan Bufi to bajka! Oby doczekał do MŚ2018 i tak jak Dino Zoff w 1982 grał w finale Mundialu w wieku 40 lat. Tylko, że musi przegrać bo mistrzem będzie oczywiście Argentyna. :troll: Ale w 2006 już był mistrzem więc będzie miał tyle złota co Zoff więc...

A zara gra moja repra nr 3. I dla nich.
https://www.youtube.com/watch?v=oyoy2_7FegI

[ Dodano: 2016-06-27, 20:22 ]
Szyszek napisał/a:
Oj, naprawdę może się podobać gra Włochów, jest co oglądać. Kto następny na ich drodze? Niemcy.

Na Niemców akurat Włosi mają patent w wielkich turniejach.
https://www.youtube.com/watch?v=i8t1AQZgPgk
https://www.youtube.com/watch?v=aUYD4joNuvs
https://www.youtube.com/watch?v=2wQGS2PKBDA - do dziś ciary jak wtedy gdy to widziałem na żywo w 2006. Na pewno top 5 meczów jakie widziałem w całym życiu.
https://www.youtube.com/watch?v=LApe_rCgi-o

Szyszek - 2016-06-27, 19:33

Dlatego napisałem, że Włosi mogą wygrać z każdym. A jak mają patent na Niemców, to tym bardziej ;)

Aha, dla Buffona wielki szacunek. Latka lecą, a ten dalej broni po prostu bajecznie!

Moris299 - 2016-06-27, 21:03

Hiszpanie trochę przespali ten mecz
krojechleb - 2016-06-27, 22:23

Davos napisał/a:
Marcin55522 napisał/a:
Niech Walia wygra z Belgami, bo jak przejdziemy Portugalię to z Belgią raczej nie mamy szans.

Belgia jest mocna, jak ma niezdyscyplinowanych w obronie przeciwników, jak Irlandię czy Węgry. Takim zespołom potrafi nastrzelać sporo bramek. Ale jak trafia na kogoś, kto jest świetnie zorganizowany, wtedy ma problem. Włosi Belgów taktycznie rozpracowali i wygrali gładko 2:0. Jeśli nasi będą nadal grać świetnie w obronie to zneutralizują ich ataki.
Tyle, że najpierw trzeba zneutralizować Portugalię :]

Bo ta cała Belgia wcale taka zajebista nie jest... rozjebać jakieś wyspy owcze to nawet z kumplami damy radę :troll:

a tak serio to ja wcale nie ryzykowałbym stwierdzenia że belgowie lepsi od nas

ale najpierw portugalia, która też najwidoczniej cienka nie jest skoro do ćwierćfinału awansowała;)

Szyszek - 2016-06-27, 22:33

Czy Polacy okażą się lepsi od Portugalczyków czy Belgów, to się okaże. Tego nie wiadomo.

Ale wiadomo jedno: Islandia przechodzi dalej, a Anglia za burtą. Właściwie wynik rozstrzygnął się na samym początku: Od karnego wykorzystanego przez Shreka aż po 2 gole Islandii. Islandia pokazała, że udane eliminacje nie były przypadkiem. Anglia pokazuje, że mimo wiecznego ich stawiania w roli kandydatów do czołówki mają papiery na frajerstwo i zawalają na dość wczesnych, za wczesnych szczeblach. Cóż powiedzieć... Brexit vol.2.0.

No i Hodgson podał się do dymisji. Słusznie.

Davos - 2016-06-27, 22:36

No i mamy pierwszą megasensację na mistrzostwach :) Islandia wykopała Anglików z Euro. I nie za pomocą farciarsko strzelonej bramki + obrony Częstochowy przez resztę meczu. Wręcz przeciwnie - Anglicy w tym meczu nic nie grali, Islandczycy znakomicie ich wyłączyli i zabiegali. Wow! No i Islandia urasta na największą rewelację turnieju.

A co do wcześniejszego meczu... Reprezentacja Hiszpanii jest moją ulubioną reprą poza Polską, kibicuję im od dziecka więc wiadomo, że mi ich szkoda... Ale z drugiej strony oni już swoje wygrali. Włochów z kolei też lubię, mam sentyment do tej drużyny (za gówniarza co drugi dzieciak biegał po podwórku w koszulce Del Piero :PP ), poza tym oni jak nikt inny potrafią na turniejach wygrywać z Niemcami, a mam wrażenie, że Hiszpania tym razem mogła by Szwabom nie podołać... więc FORZA ITALIA i wyrzućcie Niemców z turnieju! :)

Zabek05 - 2016-06-27, 22:59

w nawiązaniu do ostatniego meczu xD

widzu - 2016-06-28, 08:37

ChodnikowyWilk - 2016-06-28, 08:45

widzu :haha:
JankielKindybalista85 - 2016-06-28, 12:13

Najlepsze by było jakby naprawdę o tym gadali i teraz mają kurwa spinę że kto by pomyślał ze na stadionach takie zajebiste podsłuchy montujo.

Ale najlepsze jest to "oui" Krychowiaka. Dobry żart ma w sobie tego typu detale.

ChodnikowyWilk - 2016-06-28, 15:00

Nasz mecz ćwierćfinałowy poprowadzi sędzia niemiecki.
Media Markt obiecało zwrócić kasę za zakupy jeśli Polska awansuje do półfinału.
Media Markt to niemiecka sieć.
Pszypadeg?

Moris299 - 2016-06-28, 15:03

Media markt się nieźle wkopało z tym xDDD
Davos - 2016-06-28, 20:38

Czy się wkopali, to się okaże po meczu.

Widzu :-D
A teraz pomyślcie, że po Krychowiaku karnego miał strzelać właśnie Peszko. Nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że by go koncertowo zjebał :D Na szczęście nie musiał do niego podchodzić. Uff.

Moris299 - 2016-06-28, 20:55

Ciekawe czy w Szwajcarii są mamy o tym gościu co nie trafił :p
Zabek05 - 2016-06-28, 21:12

Moris299 napisał/a:
Media markt się nieźle wkopało z tym xDDD

Media Markt ponoć wprowadziło taką kampanię marketingową w całej Europie
więc tak czy inaczej są przygotowani na zwroty piniondzów