Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
JankielKindybalista85 - 2015-07-21, 22:14 Tu nie, ale w jakims innym temacie polecaliśmy z Zakiem. I widzę, że się skusiłeś. Czyli nie jesteś kolegą Bennego Blanco z Bronxu. Dobrze. ChodnikowyWilk - 2015-07-21, 22:23 filmy z Al Pacino biore w ciemno Swoja droga ciekawe, w pierwszych minutach filmu wiedzialem jak on sie skonczy, a jednak mimo to do konca ogladalem w napieciu i nadziei ze mu sie uda wsiasc do tego pociagu Zaknafein - 2015-07-21, 22:23 To teraz jeszcze Donniego Brasco obejrzyj
i jesli nie ogladales to obowiązkowo Pieskie PopołudnieJankielKindybalista85 - 2015-07-21, 22:33 I "Gorączkę" jeśli jakimś cudem nie oglądałeś.ChodnikowyWilk - 2015-07-21, 22:41 Nie ogladalem jeszcze tych filmow, ale mam sporo tytulow do nadrobienia i systematycznie nadrabiam
Az trudno uwierzyc ze jeszcze do nie tak dawna mialem problem ze znalezieniem dobrego filmu, a teraz z 40 filmow czeka w kolejce i co jeden to lepszy, dzieki JankielKindybalista85 - 2015-07-21, 22:46 Zak, na razie ciach bajera. Odezwiemy się jak Wilku nadrobi te 40. Adijos - 2015-08-05, 02:30 Właśnie obejrzałem film "Wyścig (Rush)", film oparty na faktach skupiający się głównie między rywalizacji między Nikim Laudą a Jamesem Huntem. Świetny film, ukazuje ten "ogień" rywalizacji, poświęcenie, pasję. Film jest dobrze zrobiony, podobni aktorzy do postaci które odgrywają, zajebiście jest przeniesiony ten wypadek, identycznie jaki miał miejsce w rzeczywistości.
Polecam gorąco.bartek82r - 2015-08-05, 08:39 O, właśnie. Też miałem Wam polecić pewien film.
Oscarowy, więc pewnie dość znany.V - r - 2015-08-19, 15:04 Również oglądałem, również polecam.JankielKindybalista85 - 2015-08-19, 16:52 6/10. Znaczy dobry ale strasznie przereklamowy. W bardzo podobnej tematyce -holocaustu "na wesoło" - jest też film "Pociąg życia". Zupełnie zapomniany, nie zgarnął szumu medialnego więc sławy ani nagród nie było a moim zdaniem naprawdę lepszy od tych błazenad Begniniego.Szyszek - 2015-08-19, 16:54
Cytat:
przereklamowy
*Przereklamowany
Nie pamiętam, czy to oglądałem, ale muszę to kiedyś zrobić. I jeszcze ten Pociąg Życia i sobie porównam, które lepsze.JankielKindybalista85 - 2015-08-19, 17:04 Kurwa jebana korekta na telefonie...Davos - 2015-08-19, 18:27 Mnie się "Życie jest piękne" podobało, ale to wynika m.in. z faktu, że ogólnie filmów traktujących II WŚ z przymrużeniem oka jest mało. A szkoda, bo chociażby taki "Paragraf 22" czy "Bękarty Wojny" pokazały, że można do tego tematu podejść z dystansem i zrobić coś naprawdę dobrego.Zaknafein - 2015-08-22, 06:02 Możliwe, że nie polecałem, więc polecam "Prawo Bronxu". Porządny film i życiowe nauki, szczegolnie ta
Cytat:
"Alright, listen to me. You pull up right where she lives, right? Before you get outta the car, you lock both doors. Then, get outta the car, you walk over to her. You bring her over to the car. Dig out the key, put it in the lock and open the door for her. Then you let her get in. Then you close the door. Then you walk around the back of the car and look through the rear window. If she doesn't reach over and lift up that button so that you can get in: dump her."
"Just like that?"
"Listen to me, kid. If she doesn't reach over and lift up that button so that you can get in, that means she's a selfish broad and all you're seeing is the tip of the iceberg. You dump her and you dump her fast."
JankielKindybalista85 - 2015-08-22, 10:16 Hueh. Ja polecałem. To co wkleiłeś miałem nawet w sygnie podczas Tour de Movies. I zgadzam się, "Prawo Bronxu" to przede wszystkim bardzo mądry, życiowy film! A mimo to zajebisty.ChodnikowyWilk - 2015-08-22, 12:06 Prawo Bronxu widziałem, świetny
A ja jeszcze polecę Django, bo ten film mnie ostatnio wrył w fotel i nie chciał puścić. Zajebisty. I Tarantino wyrasta na jednego z moich ulubionych reżyserów, ale jeszcze muszę Wściekłe psy nadrobić.widzu - 2015-08-22, 17:20 Niemiecki profesurek grał tam lepiej niż główny bohater. ChodnikowyWilk - 2015-08-22, 17:26
widzu napisał/a:
Niemiecki profesurek grał tam lepiej niż główny bohater. Obrazek