Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!
Davos - 2014-06-29, 19:08 Mnie też wynik wszedł idealnie, ale bardziej cieszy mnie, że Holandia w ogóle awansowała, bo było gorąco. Brawa dla Meksyku, szkoda że te dwie drużyny spotkały się tak wcześnie, a za chwilę czeka nas bardzo "emocjonujący" pojedynek Kostaryki z Grecją...
Nadal mam więc nadzieję na półfinał Holandia - Argentyna i wygraną którejś z tych drużyn w finale Adijos - 2014-06-29, 19:09 Kurcze, a takie ładne argumenty za wygraną Meksyku były Szyszek - 2014-06-29, 20:56 A ja cieszę się, że Holandia wygrała. Oczywiście wielki szacun dla pana Ochoa (to się odmienia?), bo bronił naprawdę świetnie na tym Mundialu.
Jak to mówią, prawdziwego faceta poznaje się po tym, jak kończy. A Holandia zaliczyła świetną końcówkę meczu. No i dobrze. Fajnie by było, gdyby Holandii się w końcu udało zdobyć mistrzostwo. Już 3 razy zajmowali 2 miejsce, więc w końcu mogliby wygrać.
Cytat:
a za chwilę czeka nas bardzo "emocjonujący" pojedynek Kostaryki z Grecją...
Nie mów "hop"! Przypomnę, że taki mecz Algieria-Korea Płd też zapowiadał się na nudny. A było 4-2. Mnie osobiście ciekawi, czy Kostaryka będzie dalej grała tak jak w fazie grupowej, czy jednak już troszkę osłabną. Liczę, że uda im się pokonać Greków, którzy grają defensywnie i nudno. Dla Kostaryki to byłby niesamowity sukces, gdyby doszli do 1/4 finału. Powodzenia, Kostaryko!K - k - 2014-06-29, 21:35 Szyszek - 2014-06-30, 10:50
Krokorok napisał/a:
Szwaby ich powstrzymają,nie pozwolą swoim kibicom czekać dłużej na kolejne Mistrzostwo więcej niż 24 lata.
[ Dodano: 2014-06-29, 23:17 ]
Adijos napisał/a:
Kurcze, a takie ładne argumenty za wygraną Meksyku były
I ten ich okrzyk kiedy Bramkarze wybijali piłkę.
Kurcze Kostaryka prowadzi.
Brawo Kostaryka! Historyczny sukces tej drużyny! Choć z Grekami się troszkę namęczyli, bo w ostatniej sekundzie zwycięstwo im się zaczęło wymykać i doszło do dogrywki, a potem do karnych. A więc Grecja do domu, choć dla niej 1/8 finału też można uznać za sukces. Na pewno też walczyli do końca o 1/4, za co trzeba ich pochwalić.
A dzisiaj dzień Afryka vs Europa. Jednak to drużyny Europejskie będą oczywistymi faworytami (ale by była beka, gdyby jakimś cudem Algieria wyeliminowała Niemcy Jednak nie ma co marzyć o cudach...)-Veon- - 2014-06-30, 16:34
Krokorok napisał/a:
Szwaby ich powstrzymają,nie pozwolą swoim kibicom czekać dłużej na kolejne Mistrzostwo więcej niż 24 lata.
Czekali 24 lata. Mogą poczekać drugie tyle.
Ile Holendrzy czekają na swoje pierwsze mistrzostwo...
W Polsce pomimo że ciągle przegrywają ludzie nie giną?
szyszek27 napisał/a:
Jednak to drużyny Europejskie będą oczywistymi faworytami (ale by była beka, gdyby jakimś cudem Algieria wyeliminowała Niemcy Jednak nie ma co marzyć o cudach...)
Niewykluczone że tak będzie. Europejskie drużyny kiepsko radzą sobie z Brazylijskim klimatem.Davos - 2014-06-30, 17:12 Bez jaj, kto jak kto, ale Niemcy na pewno nie odpadną tak wcześnie. I to tym bardziej z Algierią. Łatwiejszego meczu już na tym turnieju nie będą mieli i dlatego spodziewam się, że będą chcieli trochę postrzelać i przy okazji pomóc Klosemu śrubować rekord. Dla mnie inny wynik niż ich 3, 4 bramkowe zwycięstwo będzie duża niespodzianką.
Krokorok napisał/a:
Fajnie by było, gdyby Holandii się w końcu udało zdobyć mistrzostwo. Już 3 razy zajmowali 2 miejsce, więc w końcu mogliby wygrać.
Dokładnie. Nie ma drugiego tak zasłużonego dla futbolowej historii kraju, który nie zdobyłby jeszcze mistrzostwa świata. Może jeszcze ewentualnie Portugalia, ale jak dla mnie to właśnie Oranje najbardziej zasługują na mistrzostwo. I mam nadzieję, że to oni lub Argentyna będą na końcu wznosić puchar
A wczoraj byłem mile zaskoczony tym, co zobaczyłem. Grecja po stracie gola zaatakowała i nie przestała cisnąć nawet po zdobyciu bramki. Przez całą dogrywkę Kostaryka tylko się broniła i może mówić o dużym szczęściu, że ostatecznie udało im się awansować. Brawa dla Greków za ofensywny mecz!-Veon- - 2014-06-30, 18:01
Davos napisał/a:
Bez jaj, kto jak kto, ale Niemcy na pewno nie odpadną tak wcześnie.
Nigdy nie mów nigdy. Nie takie już niespodzianki się zdarzały. A nie wolno ominąć wpływu kiepskiego klimatu na zespoły z Europy.
Davos napisał/a:
Może jeszcze ewentualnie Portugalia,
Portugalia? Kraj który awansował do Mistrzostw Świata zaledwie 6 razy i tylko 2 razy był w półfinale? To już Polska ma lepsze statystyki. Davos - 2014-06-30, 18:17
-Veon- napisał/a:
Nigdy nie mów nigdy. Nie takie już niespodzianki się zdarzały. A nie wolno ominąć wpływu kiepskiego klimatu na zespoły z Europy.
To by nie była niespodzianka, tylko mega wpadka. A takie się Niemcom nie zdarzają Myślę, że dziś będzie Blietzkrieg, a Niemcy przejadą się po Algierczykach jak czołg Tygrys po stadzie wielbłądów ChodnikowyWilk - 2014-06-30, 18:55 No i po meczu, Francja wygrywa z Nigerią 2:0, dosyć zasłużenie. W drugiej części 2 połowy to oni dominowali i stworzyli mnóstwo niebezpiecznych akcji, choć gole padły po błędzie bramkarza i po samobóju. W dodatku idealnie wytypowałem wynik więc nic ino się cieszyć K - k - 2014-06-30, 19:11 Adijos - 2014-06-30, 19:29
Krokorok napisał/a:
Zaraz rozpoczną się głosy że Francja będzie nowym Mistrzem Świata,że 2 Mundial ma lepszy.Wygrywając z słabymi krajami.........
Niemcy to piz*y. Przej*bią z Algierią.Zaknafein - 2014-06-30, 19:29 Francja będzie nowym mistrzem świata bo oni raz grają świetny mundial a raz chu.jowy.
Wiecie o tym?Szyszek - 2014-06-30, 19:48 Zaknafain, zauważyliśmy. Teraz powinien być dobry czas dla Francji. Za to za 4 lata wg tej zasady nie wyjdą z grupy.
Szkoda Nigerii, ale jednak trzeba przyznać, że walczyli. Francja była faworytem i nie zawiodła, choć w 1 połowie mecz był dość wyrównany. W drugiej już Francuzi byli lepsi.
Afryka-Europa 0:1. Czy Europa dołoży 2 punkt? Pewnie tak. Aczkolwiek aż takiego Blitzkriegu się nie spodziewam, jak to Davos obwieszcza. Stawiam, że będzie podobny mecz, co teraz Francja z Nigerią. Algieria się może bronić, ale jednak ostatecznie przegra, dość pewnie, 2 bramkami przewagi.
Ale nie będę nic prorokował, bo Nostradamusem nie jestem. Poczekam, jak będzie.Davos - 2014-06-30, 21:10 Mnie Francja dziś nie przekonała. Niby coś tam próbowali grać, ale robili to chaotycznie, brakowało celnych dograń, było za to dużo błędów. Dopiero w końcówce meczu zdołali przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Jeśli w ćwierćfinale nie poprawią gry to nie wróżę im awansu do półfinału.K - k - 2014-06-30, 23:35 -Veon- - 2014-06-30, 23:36
Ten obrazek podsumowuje ten mecz. Blisko było do sensacji czy jak to Davos nazwał "mega wpadki Niemiec, które nigdy im się nie zdarzają".
W pewnym momencie aż zacząłem kibicować Algierii. To co wyprawiał ich bramkarz...
Cóż szkoda.Szyszek - 2014-06-30, 23:41 I co, Davos? Nie było Blitzkriegu Był za to wyrównany mecz. Algieria bardzo ładnie walczyła, a w ostatnich sekundach dogrywki jeszcze pojawił się promyk nadziei na rzuty karne. No i mamy rezultat Europa-Afryka 2:0 w dzisiejszych meczach. Ale Afrykanie nie poddawali się, to jest ważne.
Uff, to był mecz! Niemcy się męczyli, ale w końcu przeszli. I teraz będzie ciekawy mecz ćwierćfinałowy Niemcy-Francja. Któraś z drużyn Europejskich odpadnie.
Ale jak mnie wk*rwiał ten Neuer cały czas wychodzący z pola karnego!
Za to wielki szacun dla Raisa M'Bolhiego! Bronił dziś naprawdę świetnie!
W ogóle cała drużyna Algierii jak najbardziej na plus Zaknafein - 2014-06-30, 23:41 no cóż trudno, szkoda mi Algierii, bramkarz był świetny.
a tak po za tym to;
je.bac szwabów, WOLNE MIASTO GDAŃSK!Davos - 2014-06-30, 23:41 Szkoda gadać Dawno się tak nie pomyliłem, jeśli chodzi o piłkę nożną. Postawiłem kasę na wygraną Niemców w podstawowym czasie gry, a ci się męczyli jak cholera, a awans wywalczyli dopiero w dogrywce. I teraz nie mam ani kasy za ich zwycięstwo, ani satysfakcji z ich odpadnięcia
Tak czy inaczej brawa dla Algierii za walkę. Niewiele im dzisiaj zabrakło, by sprawić wielką sensację i wyrzucić za burtę jednego z głównych faworytów do tytułu.
Zastanawia mnie tylko, co dziś robił Loew. Klose i Podolski cały czas na ławce, a drużyna niemiecka nie miała pomysłu na grę. Najlepszym ich piłkarzem był zdecydowanie Neuer i to chyba mówi wszystko o ich grze.
[ Dodano: 2014-07-01, 00:43 ]
-Veon- napisał/a:
Blisko było do sensacji czy jak to Davos nazwał "mega wpadki Niemiec, które nigdy im się nie zdarzają".
Wpadka była blisko, ale się nie przytrafiła, czyli miałem rację