To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin

krojechleb - 2020-03-08, 15:30

no ja za głupotę ludzi nie odpowiadam ani za media które robią zamieszanie, ani nawet nie utrudniam zakupienia tego tam gdzie ja, wszyscy mamy równe możliwości w zdobywaniu wiedzy a że niektórzy to olewają to już ich sprawa :king:

[ Dodano: 2020-03-08, 15:31 ]
a dodatkowy zarobek zawsze spoko, kupują ci co chcą

Moris299 - 2020-03-08, 18:08

Love178 napisał/a:
"Hit sieci" - 100 wyszukiwań xD

Na wykresie nie jest podana ilość wyszukiwań a % popularności w danym okresie.

[ Dodano: 2020-03-08, 18:09 ]
krojechleb napisał/a:
zakupiłem 90 maseczek jednorazowych na aliexpres

zanim wyślą to będzie już po wirusie xd obecnie chiny nie eksportują ani jednej maseczki, bo to co produkują w 100% zostaje u nich na ich własne potrzeby

krojechleb - 2020-03-08, 18:15

to najwyżej będę troszkę w plecy, brałem to pod uwagę, choć mogłem to ogarnąć wcześniej
Moris299 - 2020-03-08, 18:35

https://www.wykop.pl/link...race-%E1%B4%A5/

[ Dodano: 2020-03-08, 18:36 ]
krojechleb napisał/a:
to najwyżej będę troszkę w plecy, brałem to pod uwagę, choć mogłem to ogarnąć wcześniej

gdyby maseczki były tak łatwo dostępne, że wystarczy zamówić z chin to nie byłyby tak drogie :PP prawo popytu i podaży ;)

[ Dodano: 2020-03-08, 18:36 ]
obecnie wszystkie maseczki co mamy w Polsce są made in poland/ eu

[ Dodano: 2020-03-09, 03:18 ]
https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-wroclaw-mezczyzna-z-koronawirusem-w-ciezkim-stanie,nId,4369798?parametr=zobacz_takze

JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 11:20

O nie! Jesteśmy zgubieni! Koronowirus w Krakowie. W szpitalu w którym pielęgniarkami są teściowa mojego brata i sąsiadka moich rodziców. Tak że tego, żegnajcie ekhu ekhu. Tylko jeszcze całą srajtasme z Rossmana wykupię i wszystkie kurczaki w Lidlu na osiedlu i kładę się do grobu och ach panika aż się zesrałem brrrrr...
icywind - 2020-03-09, 11:33

:bye:
widzu - 2020-03-09, 11:34

Przenieść post do działu Pożegnalia?
JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 11:53

Nie, bo Aneta jeszcze nie kaszle.
macbed - 2020-03-09, 13:22

JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 13:56

Całe szczęście że jestem milenialsem. 🤣
icywind - 2020-03-09, 14:16

Honorowym boomersem
JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 16:02

Dz dzienki!
Lilith - 2020-03-09, 17:12

JankielKindybalista85 napisał/a:
Całe szczęście że jestem milenialsem. 🤣

Jesteś millenialsem z duszą boomera

monjiczq - 2020-03-09, 18:10

Jesteś po prostu stary
macbed - 2020-03-09, 18:20

XDDDD
ChodnikowyWilk - 2020-03-09, 18:26

To teraz jadę do zeromskiego po spis pielęgniarek, identyfikuję sąsiadkę lub teściowa z pomocą facebooka, a stąd już prosta droga do odkrycia tożsamości Jankiela.

Szach. ]:->

NieMamKlawiatury - 2020-03-09, 18:46

Mam objawy koronowirusa, siedzę w domu, jak do jutra mi nie przejdzie będę musiała zadzwonić, że mam podejrzenie ;(
Davos - 2020-03-09, 19:11

Love178 napisał/a:

krojechleb napisał/a:
no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty :D a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samo

Moim zdaniem to powinno być nielegalne i powienieneś za to trafić do pierdla (ale jesteśmy w państwie z tektury, więc nic się nie stanie), ponieważ są to produkty specjalnej potrzeby w sytuacjach takich jak obecna i pomimo panikarzy, którzy wszystko wykupili są też ludzie, którzy chorują na normalną grypę i potrzebują maseczek, ale są dostępne tylko te wystawiane przez Januszy i te osoby mowią otwarcie, że "nie ma maseczek, więc chodzę bez i zarażam", tak że chuj Ci w dupę, jeśli faktycznie to robisz :D Jakieś głupie koraliki czy fidżet spiennery spoko, ale żeby takie coś robić ze środkami higienicznymi czy produktami pierwszej pomocy to trzeba być totalnym zjebem oderwanym od rzeczywistości i racjonalnego myślenia.

Sorry Chlebie, ale Love ma 100% racji i to co robisz jest bardzo niefajne :/
Dzisiaj u mnie w pracy jedna dziewczyna opowiadała, że ma znajomą dentystkę, która musi używać te maski w pracy i często je zmieniać, a ceny jednej maski podskoczyły z 20 groszy do 10 zł... A i tak jeszcze ta dentystka musiała się nieźle nakombinować, żeby zdobyć te maski, bo już ich wszędzie brakuje...

A tymczasem w Poznaniu wykryto pierwszy przypadek koronawirusa, a babka jest z Puszczykowa, gdzie mam rodzinę. Super...
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Koronawirus-w-Poznaniu.-17.-przypadek-zakazenia-koronawirusem-w-Polsce

Ogólnie niefajnie to wygląda. Strasznie zaraźliwy jest ten wirus, a teraz jeszcze sezon grypowy w pełni i mnóstwo ludzi kaszle, inni na nich patrzą podejrzliwie i pewnie niewiele brakuje, żeby ludzie rzucili się do sklepów i wszystko wyczyścili. Ostatnio jak byłem w Lidlu to jakiś koleś miał cały wózek wypełniony zgrzewkami wody i konserwami :PP

Mam kumpla, który jesienią zeszłego roku zaczął z dwójką znajomych rozkręcać biuro podróży z zajebistymi wycieczkami dedykowanymi i zapowiadało się na to, że to będzie strzał w 10, no ale teraz ludzie się masowo wycofują z wycieczek i pewnie im to biuro podróży padnie :/ Sam też planowałem zrobić trip pod koniec maja po USA i teraz się zastanawiam, co z tym fantem zrobić.

A w czerwcu Euro 2020 i po raz pierwszy w historii mistrzostwa Europy będą organizowane bez kraju gospodarza więc kibice będą się przemieszczać po 12 europejskich miastach, od Bilbao i Dublina po St. Petersburg i Baku. Ciekawe, co z tego wyjdzie...

[ Dodano: 2020-03-09, 19:13 ]
bartek82r napisał/a:
Obrazek

To jest genialne :haha:

Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-09, 19:37

Koronawiru wreszcie dotarł do Poznania i to z przytupem, bo kobieta podobno jest w ciężkim stanie.
ZSK - 2020-03-09, 19:39

Z takich ciekawostek odnośnie wpływu wirusa na gospodarkę to rozmawiałem ostatnio z przedstawicielem Yetico i powiedział, że nie spływa z Chin materiał do produkcji styropianu, oni mają zapasy tego materiału na trzy miesiące, a potem będzie lipa delikatnie mówiąc. A ja wyceniałem styropian spadkowy na budynek, który planuję w sierpniu zacząć stawiać, czyli styropian na dach będę potrzebował gdzieś w październiku, więc jest duża szansa, że nie będzie do tego czasu styropianu na rynku, a cena na pewno wzrośnie już wcześniej. I weź tu wyceń.