Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin
krojechleb - 2020-03-08, 15:30 no ja za głupotę ludzi nie odpowiadam ani za media które robią zamieszanie, ani nawet nie utrudniam zakupienia tego tam gdzie ja, wszyscy mamy równe możliwości w zdobywaniu wiedzy a że niektórzy to olewają to już ich sprawa
[ Dodano: 2020-03-08, 15:31 ]
a dodatkowy zarobek zawsze spoko, kupują ci co chcąMoris299 - 2020-03-08, 18:08
Love178 napisał/a:
"Hit sieci" - 100 wyszukiwań xD
Na wykresie nie jest podana ilość wyszukiwań a % popularności w danym okresie.
[ Dodano: 2020-03-08, 18:09 ]
krojechleb napisał/a:
zakupiłem 90 maseczek jednorazowych na aliexpres
zanim wyślą to będzie już po wirusie xd obecnie chiny nie eksportują ani jednej maseczki, bo to co produkują w 100% zostaje u nich na ich własne potrzebykrojechleb - 2020-03-08, 18:15 to najwyżej będę troszkę w plecy, brałem to pod uwagę, choć mogłem to ogarnąć wcześniejMoris299 - 2020-03-08, 18:35 https://www.wykop.pl/link...race-%E1%B4%A5/
[ Dodano: 2020-03-08, 18:36 ]
krojechleb napisał/a:
to najwyżej będę troszkę w plecy, brałem to pod uwagę, choć mogłem to ogarnąć wcześniej
gdyby maseczki były tak łatwo dostępne, że wystarczy zamówić z chin to nie byłyby tak drogie prawo popytu i podaży
[ Dodano: 2020-03-08, 18:36 ]
obecnie wszystkie maseczki co mamy w Polsce są made in poland/ eu
[ Dodano: 2020-03-09, 03:18 ] https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-wroclaw-mezczyzna-z-koronawirusem-w-ciezkim-stanie,nId,4369798?parametr=zobacz_takzeJankielKindybalista85 - 2020-03-09, 11:20 O nie! Jesteśmy zgubieni! Koronowirus w Krakowie. W szpitalu w którym pielęgniarkami są teściowa mojego brata i sąsiadka moich rodziców. Tak że tego, żegnajcie ekhu ekhu. Tylko jeszcze całą srajtasme z Rossmana wykupię i wszystkie kurczaki w Lidlu na osiedlu i kładę się do grobu och ach panika aż się zesrałem brrrrr...icywind - 2020-03-09, 11:33 widzu - 2020-03-09, 11:34 Przenieść post do działu Pożegnalia?JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 11:53 Nie, bo Aneta jeszcze nie kaszle.macbed - 2020-03-09, 13:22 JankielKindybalista85 - 2020-03-09, 13:56 Całe szczęście że jestem milenialsem. 🤣icywind - 2020-03-09, 14:16 Honorowym boomersemJankielKindybalista85 - 2020-03-09, 16:02 Dz dzienki!Lilith - 2020-03-09, 17:12
JankielKindybalista85 napisał/a:
Całe szczęście że jestem milenialsem. 🤣
Jesteś millenialsem z duszą boomeramonjiczq - 2020-03-09, 18:10 Jesteś po prostu starymacbed - 2020-03-09, 18:20 XDDDDChodnikowyWilk - 2020-03-09, 18:26 To teraz jadę do zeromskiego po spis pielęgniarek, identyfikuję sąsiadkę lub teściowa z pomocą facebooka, a stąd już prosta droga do odkrycia tożsamości Jankiela.
Szach. NieMamKlawiatury - 2020-03-09, 18:46 Mam objawy koronowirusa, siedzę w domu, jak do jutra mi nie przejdzie będę musiała zadzwonić, że mam podejrzenie Davos - 2020-03-09, 19:11
Love178 napisał/a:
krojechleb napisał/a:
no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samo
Moim zdaniem to powinno być nielegalne i powienieneś za to trafić do pierdla (ale jesteśmy w państwie z tektury, więc nic się nie stanie), ponieważ są to produkty specjalnej potrzeby w sytuacjach takich jak obecna i pomimo panikarzy, którzy wszystko wykupili są też ludzie, którzy chorują na normalną grypę i potrzebują maseczek, ale są dostępne tylko te wystawiane przez Januszy i te osoby mowią otwarcie, że "nie ma maseczek, więc chodzę bez i zarażam", tak że chuj Ci w dupę, jeśli faktycznie to robisz Jakieś głupie koraliki czy fidżet spiennery spoko, ale żeby takie coś robić ze środkami higienicznymi czy produktami pierwszej pomocy to trzeba być totalnym zjebem oderwanym od rzeczywistości i racjonalnego myślenia.
Sorry Chlebie, ale Love ma 100% racji i to co robisz jest bardzo niefajne
Dzisiaj u mnie w pracy jedna dziewczyna opowiadała, że ma znajomą dentystkę, która musi używać te maski w pracy i często je zmieniać, a ceny jednej maski podskoczyły z 20 groszy do 10 zł... A i tak jeszcze ta dentystka musiała się nieźle nakombinować, żeby zdobyć te maski, bo już ich wszędzie brakuje...
Ogólnie niefajnie to wygląda. Strasznie zaraźliwy jest ten wirus, a teraz jeszcze sezon grypowy w pełni i mnóstwo ludzi kaszle, inni na nich patrzą podejrzliwie i pewnie niewiele brakuje, żeby ludzie rzucili się do sklepów i wszystko wyczyścili. Ostatnio jak byłem w Lidlu to jakiś koleś miał cały wózek wypełniony zgrzewkami wody i konserwami
Mam kumpla, który jesienią zeszłego roku zaczął z dwójką znajomych rozkręcać biuro podróży z zajebistymi wycieczkami dedykowanymi i zapowiadało się na to, że to będzie strzał w 10, no ale teraz ludzie się masowo wycofują z wycieczek i pewnie im to biuro podróży padnie Sam też planowałem zrobić trip pod koniec maja po USA i teraz się zastanawiam, co z tym fantem zrobić.
A w czerwcu Euro 2020 i po raz pierwszy w historii mistrzostwa Europy będą organizowane bez kraju gospodarza więc kibice będą się przemieszczać po 12 europejskich miastach, od Bilbao i Dublina po St. Petersburg i Baku. Ciekawe, co z tego wyjdzie...
To jest genialne Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-09, 19:37 Koronawiru wreszcie dotarł do Poznania i to z przytupem, bo kobieta podobno jest w ciężkim stanie.ZSK - 2020-03-09, 19:39 Z takich ciekawostek odnośnie wpływu wirusa na gospodarkę to rozmawiałem ostatnio z przedstawicielem Yetico i powiedział, że nie spływa z Chin materiał do produkcji styropianu, oni mają zapasy tego materiału na trzy miesiące, a potem będzie lipa delikatnie mówiąc. A ja wyceniałem styropian spadkowy na budynek, który planuję w sierpniu zacząć stawiać, czyli styropian na dach będę potrzebował gdzieś w październiku, więc jest duża szansa, że nie będzie do tego czasu styropianu na rynku, a cena na pewno wzrośnie już wcześniej. I weź tu wyceń.