Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Euro 2016 we Francji
Davos - 2016-06-25, 23:21
widzu napisał/a:
To uczucie, gdy gramy z Portugalią i jesteśmy faworytami...
Czy jesteśmy faworytem to trudno powiedzieć, ale na pewno jesteśmy w stanie ich pokonać i lepiej, że trafiamy na nich, niż na nieobliczalną Chorwację.
A ten mecz to faktycznie rzal i bul, coś ciekawego zaczęło się dziać dopiero w drugiej połowie dogrywki. Portugalia trochę przyfarciła, bo chwilę przed ich golem, to Chorwaci stworzyli sobie kilka okazji, w tym jeden strzał w słupek.
No to teraz prosimy o powtórkę pamiętnego meczu Polska - Portugalia z 2006 roku :]
[ Dodano: 2016-06-26, 00:23 ]
Swoją drogą, gdyby nie spotkanie Polski ze Szwajcarią to kibice nie mieliby dziś żadnych emocji bo mecz Walii z Irlandią Płn. też był nudny jak flaki z olejem.Moris299 - 2016-06-25, 23:40 Aktualne wyniki daja Polsce jakiś ruch do góry w rankingu fify?Szyszek - 2016-06-26, 00:13 Dają. Dziś znalazłem taki wpis na twitterze:
Paweł Banaczyk @PBanaczyk 2 godz.2 godziny temu
#POL już na pewno awansuje przynajmniej na 18. miejsce w rankingu FIFA. Korzystne wyniki innych meczów 1/8 mogą dać nawet 15. #EURO2016Zabek05 - 2016-06-26, 04:09 teraz wyobraźcie sobie pyszny ból dupki Krystyny po tym jak Pazdan będzie czyścić wszystkie jej strzały Marcin55522 - 2016-06-26, 09:33 Portugalia faworytem według według buków, ale damy radę.Davos - 2016-06-26, 12:11
ChodnikowyWilk - 2016-06-26, 13:32
Szyszek napisał/a:
#POL już na pewno awansuje przynajmniej na 18. miejsce w rankingu FIFA. Korzystne wyniki innych meczów 1/8 mogą dać nawet 15. #EURO2016
Nie wiem czy zauwazyliscie ale odnosnie tych gestów gdzie za każdym razem zawinili Szwajcarzy (lub przynajmniej glownie Szwajcarzy), POLSKIE media krytykuja głownie Polakow...macbed - 2016-06-26, 21:01 KTOŚ POKAZAŁ FAKA NA MECZU
NAGŁOŚNIJMY TO GDZIE SIĘ DA, TAK NIE MOŻE BYĆ
[ Dodano: 2016-06-26, 22:02 ]
"To zdjęcie przejdzie do historii" XDDWojtekVanHelsing - 2016-06-26, 21:19 To byl maly incydent, ale chec bojki itd. Szwajcarów mialem za najbardziej cywilizowany lud w Europie (glownie dlatego, ze nie weszli do UE, maja duza wolnorynkowosc, nie boja sie posiadac kalachow w prawie kazdym domu i nie wstydza sie mowic, ze nie lubia np. Murzynow ale mniejsza z tym) a zachowywali sie troche jak Meksykancy.Davos - 2016-06-26, 21:57 No i mamy najwyższe jak dotąd zwycięstwo na Euro: Belgia - Węgry 4:0
Szkoda mi Węgrów, nie zasłużyli na takie lanie, ale faktem jest, że dziś zagrali najgorszy mecz na tym turnieju.
Niemcy poradziły sobie gładko ze Słowacją, pokonując ich 3:0, a Francja początkowo sensacyjnie przegrywała z Irlandią, ale potem przycisnęła, strzeliła dwie bramki i ostatecznie wygrała 2:1
Póki co faza pucharowa bez zaskoczenia i wygrywają faworyci. Ale jutro jedna potęga na pewno odpadnie, bo czeka nas mecz Włochy - Hiszpania. Mam nadzieję, że będzie dobre widowisko.
A Polacy, jeśli pokonają Portugalię, najprawdopodobniej w półfinale zmierzą się z Belgią, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że Walia będzie w stanie ją zatrzymać.WojtekVanHelsing - 2016-06-26, 22:06 O tyle o ile z Portugalia moze nam sie udac o tyle sadze, ze Belgia nas rozjebie...widzu - 2016-06-26, 22:07 To przez ich pieprzonego króla. macbed - 2016-06-26, 22:10 Dawać mecz Polska - Belgia.Szyszek - 2016-06-26, 22:38 Podsumowanie dnia:
Irlandia dzielnie walczyła z Francją, która z początku była niemrawa, ale potem się rozkręciła. Tym razem to Griezmann był bohaterem swojej drużyny. Francja wciąż jednak nie wygląda przekonująco. Mogą niby zajść daleko, ale na zwycięzców ich póki co nie widzę. (chociaż nigdy nie wiadomo, bo Hiszpania w 2010 roku też nie przekonywała)
Bardziej przekonujące zwycięstwo było u Niemców. Mimo zmarnowanego karnego przez Oezila Niemcy wygrali pewnie 3:0. Draxler pozytywnie dzisiaj. Czyżby to była ekipa, która miałaby wygrać? No zobaczymy, co ekipa Loewa zdoła na tym turnieju wydłubać.
No i ostatni mecz. Belgowie zagrali świetnie (Hazard włączył dzisiaj nitro), Węgrzy słabo. I wyszło 4:0 dla Belgów. Nokaut. Dla bratanków skończył się piękny sen o Euro, ale trzeba przyznać, że i tak dzielnie walczyli. Za to Belgowie rozkręcają się z meczu na mecz. Na dodatek w swojej drabince mogą pewnie dojść aż do finału. Ale wydaje mi się, że i w tej mocniejszej drabince mogliby dać radę.ChodnikowyWilk - 2016-06-27, 11:12
WojtekVanHelsing napisał/a:
O tyle o ile z Portugalia moze nam sie udac o tyle sadze, ze Belgia nas rozjebie...
No po tym co wczoraj pokazali też myślę że Belgia jest trochę dla nas jeszcze za mocna, ale najpierw trzeba się skupić na tej teoretycznie słabszej Portugalii Marcin55522 - 2016-06-27, 11:17 Niech Walia wygra z Belgami, bo jak przejdziemy Portugalię to z Belgią raczej nie mamy szans.WojtekVanHelsing - 2016-06-27, 12:48 Z Niemcami zremisowalismy a sa z tego co wiem na poziomie lub lepsi od Belgow.Moris299 - 2016-06-27, 14:37
Z Niemcami zremisowalismy a sa z tego co wiem na poziomie lub lepsi od Belgow.
Jeśli sugerować się rankingiem FIFA to Belgia jest lepsza od Niemców... O dwa miejsca.
(Belgia druga na świecie, Niemcy czwarci )JankielKindybalista85 - 2016-06-27, 14:38
Z Niemcami zremisowalismy a sa z tego co wiem na poziomie lub lepsi od Belgow.
A Słowacja Niemców miesiąc temu rozjebała na miekko na ich terenie, a wczoraj... mecz meczowi nierówny. Ale kontynuuj Wojtku swoje uwagi o futbolu bo widzę, że znasz się na nim niemal tak dobrze jak na wszystkim innym.