Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Polecanie gier
widzu - 2015-08-11, 13:37 ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 09:55 widzu, da sie grac multi w jedi academy na piracie?widzu - 2015-08-16, 10:48 Mi się udawało.
[ Dodano: 2015-08-16, 11:49 ]
Tylko zainstaluj JA+. Znacznie usprawnia rozgrywkę.ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 10:54 ale mi wyskakuje blad gdy klikam w multiwidzu - 2015-08-16, 10:55 ChodnikowyWilk, bo na multi trzeba wejść bezpośrednio, a nie przez menu główne.
[ Dodano: 2015-08-16, 11:57 ]
Tam jest coś takiego "Jedi Academy Multiplayer" i dwa niebieskie miecze w ikonce.ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 11:04 ahaaaaaaa widzu - 2015-08-16, 12:04 Działa?ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 12:07 Dalej nie
V - r - 2015-08-16, 12:08 Plików Ci jakichś brakuje czy cuś.ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 12:18 Nie, problem ze zgodnością był się okazało. Dałem na xp i poszło.widzu - 2015-08-16, 18:33 Ta konsola, tyle wspomnień...
Jak sprawa stoi z serwerami?ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 18:50 Jutro obczaje dokladnie, dzisiaj tylko sprawdzalem czy bangka. jak dalem wyszukiwanie to znalazlo mi 1 serwer, moze cos zle ustawilem.widzu - 2015-08-16, 18:54 ChodnikowyWilk, bo wyszukiwanie serwerów było dziwne, jak nie ustawiłeś czegośtam to nie pokazywało nic. Ale teraz Ci nie powiem, nie pamiętam już.V - r - 2015-08-17, 17:47 Bardzo polecam Brutal Legend, nigdy nie grałem w coś tak popierdolonego i z takim klimatem.Zaknafein - 2015-08-25, 17:39 A ja żem z nadmiaru wolnego czasu podłaczył stare ps2, a że w kolekcji około 200 gier to kilka lub kilkanaście mogę polecić
To lecimy, panowie:
Tekken 4, 5 oraz tag tournament
Każdy zna serię, więc nikomu nie trzeba jej przedstawiać. Ostre nakurwianie ze znajomymi (ultra fun) lub z cpu (less fun). Byłem jednym z tych, który na pamięć uczył się jak zrobić całe combo Kinga
Need for Speed Most Wanted
Mam sporo gier z tej serii na ps2, ale jakoś w tą grałem najwięcej. Nie wiem czemu, tak wyszło. Po za ściganiem się w kolejnych wyścigach z jakimiś randomami a następnie z bossami, żeby wspiąć się na szczyt czarnej listy możemy też ulepszać nasze autko, dodawać mu różne bajery, zmieniać nasze felgi albo kupywać nowe autka. No i oczywiście jest też free roam w którym możemy powkurwiać policję i zyskać jeszcze większą złą sławę.
Gran Turismo
Też wyścigówka. Tylko, że tutaj nie ulepszamy auta i nie bierzemy udziału w nielegalnych rajdach. Zamiast tego mamy do wyboru różne tory po których będziemy się ścigać z naszymi przeciwnikami, zdobywać puchary i bić kolejne rekordy.
Baldur's Gate Dark Alliance I&II
Było to przeniesienie Baldura na ps2 i zamiana go w hack 'n' slash'a. Czy się udało? Fabuła nie ta, lokacje też nie są jakieś wybitne i w ogóle bez fajerwerek, ale mimo to grało się bardzo przyjemnie. W I części mamy do wyboru trójkę bohaterów a w II piątkę. Dodatkowo w I można po przejsciu grać Drizztem (synem kolesia od którego mam nick ) A w II zarówno Drizztem, jak i Artemisem, czyli jego największym wrogiem, ale tu się nie będę rozpisywał, bo chyba tylko ja na forum czytałem książki R.A Salvatore.
A i ciekawostka, jeżeli ktoś lubi serię Wiedźmina, to może go zainteresować, że to tutaj się narodziły pierwsze pomysły o tej grze. Wiedźmin miał być pierwotnie przeniesieniem Baldur's Gate Dark Alliance na PC.
Marvel Ultimate Alliance
Szczerze bardzo mnie nudzą i zniechęcają kinowe produkcje Marvela. Jednakże w to grało się świetnie. Możemy grać jedną z wielu postaci Marvela i ewentualnie ją zmieniać gdy tylko nam się znudzi. Każda ma kilka innych umiejętności, i z tego co pamiętam, doświadczenie dostają nawet wtedy gdy gramy jakąś inną. Tzn na polu było z tego co pamiętam 4 bohaterów i jak nimi nie sterowaliśmy to i tak się biły z przeciwnikami. No i było zajebiście. Lepiej się oczywiście gra jeszcze z kimś kto będzie sterował jakąś inną postacią podczas walki.
XIII
Komiksowa strzelanka. Nigdy się nie zabrałem za cholerną kampanię bo i po co, skoro są fajniejsze tryby gry. All deathmatch, lub to z flagami, gdzie podpierdalamy flagę przeciwnej drużyny i biegniemy z nią do własnej bazy jest świetne, szczegolnie gdy gra sie na więcej osób.
Virtual Pro Football
Kupując ją nie spodziewałem się niczego wielkiego, bo kosztowała 15 pensów
Mimo to pozytywnie się zawiodłem, bo mamy do czynienia z tworzeniem prawdziwej gwiazdy piłki nożnej. Nasza postać będzie nie tylko grała w zwykłych meczach, ale także prowadziła bogate życie po za boiskiem. Udzielamy wywiadów, kupujemy sobie auta, domy, jachty, chodzimy na randki, podbudowujemy swoje ego i oczywiscie szkolimy swoje umiejętności na treningach. Za 0.15 funta taki proper banter to jest coś.
Disney Pixar Cars
Genialna wyścigówka. Podobno dla dzieci, ale chuj z tym, świetnie się w to grało. Bierzemy oczywiście udział w kolejnych wyścigach, a pomiędzy nimi możemy jeździć sobie po tym ich mieście i grać w różne minigierki.
Shaman King Power of Spirit
Prawie każdy, kto miał Fox Kids/Jetix otarł się o tę bajkę. Tutaj historia jest trochę inna, mamy do czynienia z innymi wrogami, ale jest również bardzo ciekawie. Jedyna rzecz na minus, to że całego gadania nie można po prostu przewinąć i trzeba się sporo nasłuchać. Na szczęscie dubbing jest angielski, więc nie ma tragedii. Walki odbywają się najpierw w trybie turowym. Jesteśmy na planszy naszymi bohaterami i możemy wydawać im polecenia ruchu, używania swoich umiejętności, leczenia aż do czasu gdy zbliżymy się do przeciwnika. Wtedy gra przenosi nas do ekranu jak ze zwykłej bijatyki w której mamy po prostu rozkurwić wroga.
Champions of Norrath
Bardzo podobna do Baldur's Gate Dark Alliance, jednakże dużo bardziej rozbudowana. Możemy rozwijać swoją postać podobnie jak w Diablo, czyli poprzez drzewko umiejętności. Po za tym walczymy, zdobywamy przedmioty i doświadczenie, walczymy, i znowu robimy to samo przy okazji wykonując kolejne polecone nam misje. Jest dobrze.
Evergrace
Trochę specyficzna gra rpg akcji i niestety bardzo krótka, bo przechodzi się ją w kilka godzin, ale i tak warta polecenia. Ciężko mi coś o niej napisać bo już jej prawie nie pamiętam, ale jak się komuś chce to tutaj
Quake Revolution
Quake była i będzie dla mnie na zawsze najlepszą grą FPS na PC. Pewnie przez sentyment. Wiele lat temu grywało się w to często w kawiarenkach internetowych. Wersja na ps2 nie jest aż tak dobra jak ta na PC, jednakże zachowały się mapy i kilka postaci, więc na konsoli również przyjemnie się w to gra.
Rayman M
Dobre o ile ma się z kim grać. Samemu już nie jest tak kolorowo, bo po prostu nie da się pośmiać z kogoś komu zupełnie nie idzie, albo uwziąć się na kogoś
Jesteśmy tu na polu bitwy z graczem/cpu. Tzn na ogół chyba nas tam jest 4 albo 6. Nie pamiętam. No ale w każdym razie zbieramy jakieś bronie, i nakurwiamy nimi aż skończy nam się amunicja. Jak kogoś trafimy i padnie to zdobywamy punkt jak umrzemy to go tracimy. Proste i przyjemne.
A i były też wyścigi.
Pewnie jeszcze kilka tytułów bym mógł polecić, ale nie chce mi sie już przebierac w tych pudełkach.
No i ogólnie Kolekcja klasyki. Najchętniej kupowane gry w Polsce. Polecam i pozdrawiam. Piotr FronczewskiSzyszek - 2015-08-25, 20:36 Ja mam na ps2 3 gry: Fifę 12, Tekkena 5 i NFS: Most Wanted. I tyle mi wystarczy. W Fifie troszkę problem, bo już mam kompletnie nieaktualne drużyny (Nie pamiętam, czy przenosiłem Lewandowskiego do Bayernu, czy nie ), ale dalej lubię się potłuc co nieco w Tekkenie albo pościgać się w NFS!
Aż mam ochotę odpalić swoje PS2 (stosunkowo nowe, bo dopiero 5 lat temu dostałem na urodziny od kolegów) i pograć sobie w te gry co nieco!V - r - 2015-08-25, 21:02 Ja dołożę swoje trzy grosze i polecę na PS2 jeszcze grę Władca Pierścieni: Trzecia Era. Alternatywna historia dziejąca się równolegle do tej przedstawionej w książkach i filmie. Parę razy trafia się na postaci z książki/filmu, którym pomaga się w bitwach, na przykład w Helmowym Jarze. Polecam zwłaszcza miłośnikom jRPGów, no i Tolkiena :PSlownikOrtograficzny - 2015-08-25, 21:10
Zaknafein napisał/a:
a że w kolekcji około 200 gier
Szanuję.
Zaknafein napisał/a:
Nigdy się nie zabrałem za cholerną kampanię bo i po co
Kampania ponoć fajna.
Szósta generacja ma w sobie coś magicznego.macbed - 2015-08-25, 21:16
Czemu Ci się emotka nie pokazała? Antybristler - 2015-08-25, 21:28 A kojarzy ktoś grę Mini Car Racing? Była świetna i żal, że się przez neta nie dało grać