To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry - Polecanie gier

widzu - 2015-08-11, 13:37

:grimer:
ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 09:55

widzu, da sie grac multi w jedi academy na piracie?
widzu - 2015-08-16, 10:48

Mi się udawało. :troll:

[ Dodano: 2015-08-16, 11:49 ]
Tylko zainstaluj JA+. Znacznie usprawnia rozgrywkę.

ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 10:54

ale mi wyskakuje blad gdy klikam w multi
widzu - 2015-08-16, 10:55

ChodnikowyWilk, bo na multi trzeba wejść bezpośrednio, a nie przez menu główne.

[ Dodano: 2015-08-16, 11:57 ]
Tam jest coś takiego "Jedi Academy Multiplayer" i dwa niebieskie miecze w ikonce.

ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 11:04

ahaaaaaaa :-D
widzu - 2015-08-16, 12:04

Działa?
ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 12:07

Dalej nie

V - r - 2015-08-16, 12:08

Plików Ci jakichś brakuje czy cuś.
ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 12:18

Nie, problem ze zgodnością był się okazało. Dałem na xp i poszło.
widzu - 2015-08-16, 18:33

Ta konsola, tyle wspomnień... ;(

Jak sprawa stoi z serwerami?

ChodnikowyWilk - 2015-08-16, 18:50

Jutro obczaje dokladnie, dzisiaj tylko sprawdzalem czy bangka. jak dalem wyszukiwanie to znalazlo mi 1 serwer, moze cos zle ustawilem.
widzu - 2015-08-16, 18:54

ChodnikowyWilk, bo wyszukiwanie serwerów było dziwne, jak nie ustawiłeś czegośtam to nie pokazywało nic. Ale teraz Ci nie powiem, nie pamiętam już.
V - r - 2015-08-17, 17:47

Bardzo polecam Brutal Legend, nigdy nie grałem w coś tak popierdolonego i z takim klimatem.
Zaknafein - 2015-08-25, 17:39

A ja żem z nadmiaru wolnego czasu podłaczył stare ps2, a że w kolekcji około 200 gier to kilka lub kilkanaście mogę polecić :D
To lecimy, panowie:

Tekken 4, 5 oraz tag tournament

Każdy zna serię, więc nikomu nie trzeba jej przedstawiać. Ostre nakurwianie ze znajomymi (ultra fun) lub z cpu (less fun). Byłem jednym z tych, który na pamięć uczył się jak zrobić całe combo Kinga :D

Need for Speed Most Wanted

Mam sporo gier z tej serii na ps2, ale jakoś w tą grałem najwięcej. Nie wiem czemu, tak wyszło. Po za ściganiem się w kolejnych wyścigach z jakimiś randomami a następnie z bossami, żeby wspiąć się na szczyt czarnej listy możemy też ulepszać nasze autko, dodawać mu różne bajery, zmieniać nasze felgi albo kupywać nowe autka. No i oczywiście jest też free roam w którym możemy powkurwiać policję i zyskać jeszcze większą złą sławę.

Gran Turismo

Też wyścigówka. Tylko, że tutaj nie ulepszamy auta i nie bierzemy udziału w nielegalnych rajdach. Zamiast tego mamy do wyboru różne tory po których będziemy się ścigać z naszymi przeciwnikami, zdobywać puchary i bić kolejne rekordy.

Baldur's Gate Dark Alliance I&II

Było to przeniesienie Baldura na ps2 i zamiana go w hack 'n' slash'a. Czy się udało? Fabuła nie ta, lokacje też nie są jakieś wybitne i w ogóle bez fajerwerek, ale mimo to grało się bardzo przyjemnie. W I części mamy do wyboru trójkę bohaterów a w II piątkę. Dodatkowo w I można po przejsciu grać Drizztem (synem kolesia od którego mam nick :D ) A w II zarówno Drizztem, jak i Artemisem, czyli jego największym wrogiem, ale tu się nie będę rozpisywał, bo chyba tylko ja na forum czytałem książki R.A Salvatore.

A i ciekawostka, jeżeli ktoś lubi serię Wiedźmina, to może go zainteresować, że to tutaj się narodziły pierwsze pomysły o tej grze. Wiedźmin miał być pierwotnie przeniesieniem Baldur's Gate Dark Alliance na PC.

Marvel Ultimate Alliance

Szczerze bardzo mnie nudzą i zniechęcają kinowe produkcje Marvela. Jednakże w to grało się świetnie. Możemy grać jedną z wielu postaci Marvela i ewentualnie ją zmieniać gdy tylko nam się znudzi. Każda ma kilka innych umiejętności, i z tego co pamiętam, doświadczenie dostają nawet wtedy gdy gramy jakąś inną. Tzn na polu było z tego co pamiętam 4 bohaterów i jak nimi nie sterowaliśmy to i tak się biły z przeciwnikami. No i było zajebiście. Lepiej się oczywiście gra jeszcze z kimś kto będzie sterował jakąś inną postacią podczas walki.

XIII

Komiksowa strzelanka. Nigdy się nie zabrałem za cholerną kampanię bo i po co, skoro są fajniejsze tryby gry. All deathmatch, lub to z flagami, gdzie podpierdalamy flagę przeciwnej drużyny i biegniemy z nią do własnej bazy jest świetne, szczegolnie gdy gra sie na więcej osób.

Virtual Pro Football

Kupując ją nie spodziewałem się niczego wielkiego, bo kosztowała 15 pensów :D
Mimo to pozytywnie się zawiodłem, bo mamy do czynienia z tworzeniem prawdziwej gwiazdy piłki nożnej. Nasza postać będzie nie tylko grała w zwykłych meczach, ale także prowadziła bogate życie po za boiskiem. Udzielamy wywiadów, kupujemy sobie auta, domy, jachty, chodzimy na randki, podbudowujemy swoje ego i oczywiscie szkolimy swoje umiejętności na treningach. Za 0.15 funta taki proper banter to jest coś.

Disney Pixar Cars

Genialna wyścigówka. Podobno dla dzieci, ale chuj z tym, świetnie się w to grało. Bierzemy oczywiście udział w kolejnych wyścigach, a pomiędzy nimi możemy jeździć sobie po tym ich mieście i grać w różne minigierki.

Shaman King Power of Spirit

Prawie każdy, kto miał Fox Kids/Jetix otarł się o tę bajkę. Tutaj historia jest trochę inna, mamy do czynienia z innymi wrogami, ale jest również bardzo ciekawie. Jedyna rzecz na minus, to że całego gadania nie można po prostu przewinąć i trzeba się sporo nasłuchać. Na szczęscie dubbing jest angielski, więc nie ma tragedii. Walki odbywają się najpierw w trybie turowym. Jesteśmy na planszy naszymi bohaterami i możemy wydawać im polecenia ruchu, używania swoich umiejętności, leczenia aż do czasu gdy zbliżymy się do przeciwnika. Wtedy gra przenosi nas do ekranu jak ze zwykłej bijatyki w której mamy po prostu rozkurwić wroga.

Champions of Norrath

Bardzo podobna do Baldur's Gate Dark Alliance, jednakże dużo bardziej rozbudowana. Możemy rozwijać swoją postać podobnie jak w Diablo, czyli poprzez drzewko umiejętności. Po za tym walczymy, zdobywamy przedmioty i doświadczenie, walczymy, i znowu robimy to samo przy okazji wykonując kolejne polecone nam misje. Jest dobrze.

Evergrace

Trochę specyficzna gra rpg akcji i niestety bardzo krótka, bo przechodzi się ją w kilka godzin, ale i tak warta polecenia. Ciężko mi coś o niej napisać bo już jej prawie nie pamiętam, ale jak się komuś chce to tutaj

Quake Revolution

Quake była i będzie dla mnie na zawsze najlepszą grą FPS na PC. Pewnie przez sentyment. Wiele lat temu grywało się w to często w kawiarenkach internetowych. Wersja na ps2 nie jest aż tak dobra jak ta na PC, jednakże zachowały się mapy i kilka postaci, więc na konsoli również przyjemnie się w to gra.

Rayman M

Dobre o ile ma się z kim grać. Samemu już nie jest tak kolorowo, bo po prostu nie da się pośmiać z kogoś komu zupełnie nie idzie, albo uwziąć się na kogoś :D
Jesteśmy tu na polu bitwy z graczem/cpu. Tzn na ogół chyba nas tam jest 4 albo 6. Nie pamiętam. No ale w każdym razie zbieramy jakieś bronie, i nakurwiamy nimi aż skończy nam się amunicja. Jak kogoś trafimy i padnie to zdobywamy punkt jak umrzemy to go tracimy. Proste i przyjemne.
A i były też wyścigi.

Pewnie jeszcze kilka tytułów bym mógł polecić, ale nie chce mi sie już przebierac w tych pudełkach.

No i ogólnie Kolekcja klasyki. Najchętniej kupowane gry w Polsce. Polecam i pozdrawiam. Piotr Fronczewski :D

Szyszek - 2015-08-25, 20:36

Ja mam na ps2 3 gry: Fifę 12, Tekkena 5 i NFS: Most Wanted. I tyle mi wystarczy. W Fifie troszkę problem, bo już mam kompletnie nieaktualne drużyny (Nie pamiętam, czy przenosiłem Lewandowskiego do Bayernu, czy nie :P ), ale dalej lubię się potłuc co nieco w Tekkenie albo pościgać się w NFS!

Aż mam ochotę odpalić swoje PS2 (stosunkowo nowe, bo dopiero 5 lat temu dostałem na urodziny od kolegów) i pograć sobie w te gry co nieco!

V - r - 2015-08-25, 21:02

Ja dołożę swoje trzy grosze i polecę na PS2 jeszcze grę Władca Pierścieni: Trzecia Era. Alternatywna historia dziejąca się równolegle do tej przedstawionej w książkach i filmie. Parę razy trafia się na postaci z książki/filmu, którym pomaga się w bitwach, na przykład w Helmowym Jarze. Polecam zwłaszcza miłośnikom jRPGów, no i Tolkiena :P
SlownikOrtograficzny - 2015-08-25, 21:10

Zaknafein napisał/a:
a że w kolekcji około 200 gier

Szanuję.
Zaknafein napisał/a:
Nigdy się nie zabrałem za cholerną kampanię bo i po co

Kampania ponoć fajna.

Szósta generacja ma w sobie coś magicznego.

macbed - 2015-08-25, 21:16

Czemu Ci się emotka nie pokazała? :P

Antybristler - 2015-08-25, 21:28

A kojarzy ktoś grę Mini Car Racing? Była świetna i żal, że się przez neta nie dało grać :(