Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin
icywind - 2020-03-06, 22:31 XDRudaMaupa - 2020-03-06, 22:32 Oj, koronawirus trafił na forum...
Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-06, 22:33 ¯\_(ツ)_/¯Moris299 - 2020-03-06, 23:43 Rozwój koronawirusa w Europie na przestrzeni 2 tygodni:
widzu - 2020-03-07, 00:23
Moris299 napisał/a:
Rozwój koronawirusa w Europie na przestrzeni 2 tygodni:
No bo to trochę cięższa grypa, która się rozprzestrzenia szybciej niż błędy na Przemo. W dalszym ciągu uważam, ze panika wokół jest groźniejsza od samej choroby. Żadna apokalipsa.
Antybristler napisał/a:
Ciekawe czy tak chętnie będą klechy wtedy mówić, że ten wirus to kara boska za grzechy
[ Dodano: 2020-03-06, 18:18 ]
Zgaduję, że narracja zmieni się na pr00bę wiary czy coś takiego.
Przecież to jeden typ tylko się wyrwał przed szereg i dostał opierdol od wszystkich włącznie z księżmi wyższych rangą, także "ojej kościółek zły i zacofany", a że fakty nie pasują do tezy to tym gorzej dla faktów ¯\_(ツ)_/¯
Moris299 napisał/a:
2 Szczecin
1 Wrocław
1 Zielona Góra
1 Ostróda
Same miasta przy granicy niemieckiej... A nie, Ostróda. Jeb xD
Pewnie jeszcze ten sam autobus co jechał z "pacjentem zero"
U mnie w zonie też dwie osoby z nim jechały tym samym busem, ale nie wykryli
Moris299 napisał/a:
Polski rząd:
Jesteśmy w pełni przygotowani na przyjście koronawirusa
Polski rząd po tym jak pojawiła się pierwsza chora osoba:
Obrazek
niech mi jeszcze ktoś powie, że to nie jest państwo z dykty xD
Nie żeby braków nie było w całej Europie Moris299 - 2020-03-07, 00:34
widzu napisał/a:
Nie żeby braków nie było w całej Europie
to po co kłamali, że są przygotowani jak nie byli? a jakby naraz 50 chorych się okazało? czy 50 to duża liczba? Nie. Tyle mogło jednym samolotem przylecieć. A tutaj szpital ma problem z JEDNYM. Nadal uważam, że kraj z dykty. Mieli pierdolone 3 miesiące żeby się przygotować, epidemia wybuchła w grudniu, zaczęło się robić głośno w okolicy 13-14 stycznia, do tej pory rząd nie zrobił kompletnie nic i okłamują nas, że są gotowi.Love178 - 2020-03-07, 01:32 To Wy mieliście nadzieję, że rząd nie kłamie? o.0
Przecież jedyne co ich obchodzi to jak napchać sobie w kieszenie i jeszcze nigdy nie zajęli się czymś innymicywind - 2020-03-07, 13:41 https://m.podroze.se.pl/swiat/europa/francja/pielgrzymka-do-lourdes-sadzawki-w-lourdes-zamkniete-z-powodu-koronawirusa/7089/
XD
Wiara silna w działanie tych magicznych sadzawek xDmacbed - 2020-03-07, 13:52 bez sensu, skoro sadzawki są lecznicze to powinny być raczej szerzej udostępniane a nie zamykaneicywind - 2020-03-07, 13:54 Dlatego zamykanie sadzawek to przyznawanie się do oszustwa.krojechleb - 2020-03-07, 13:55 że ktoś twierdzi że ta woda jest magiczna to ja rozumiem, może to zadziałać nawet jak jakieś placebo czy coś w tym stylu. Ale tak się kiedyś zastanawiałem czy może być tak że takie osoby są podstawione i tak pierdolą od rzeczy za pieniądze na przykład. Albo na tych całych mszach egzorcystycznych. Kumpel mnie chciał wyciągnąć żebym sobie popatrzył jak ludzie odpierdalają debilizmy i inne breakdancy na ziemi po usłyszeniu kilku wierszy historyjek czy innych modlitw. Ale właściwie skąd wiadomo że to nie jest ustawione dla szerzenia ciemnoty dla hajsu na przykład. W końcu w kościele hajsu przewija się mnóstwo więc takie zagrania miały by sens. Oczywiście to tylko teoria spiskowa i bardziej prawdopodobne że ludzie są po prostu pojebani co jest na rękę kościołowi. Taka rozkmina. A co do tych mszy to nie poszedłem bo nie będę przebywał świadomie i dobrowolnie w towarzystwie ludzi którym odpierdala po usłyszeniu jakiegoś bełkotu którego znaczenie jest umowne. Zaśmieję się albo co i mnie sekciarze złożą w ofierze widzu - 2020-03-07, 14:39
Love178 napisał/a:
To Wy mieliście nadzieję, że rząd nie kłamie? o.0
Przecież jedyne co ich obchodzi to jak napchać sobie w kieszenie i jeszcze nigdy nie zajęli się czymś innym
Ja jedynie wierzę w ilość potwierdzonych zarażeń. Jest za duża panika i zbyt duża dociekliwość mediów by to ukryć.
A to, czy nie ma ich więcej, tylko nie robią testów, to inna sprawa macbed - 2020-03-08, 13:41 Polska wódka zabija koronawirusa. Japończycy rzucili się do sklepów i wykupili cały spirytus
https://spidersweb.pl/bizblog/japonia-polska-wodka/Love178 - 2020-03-08, 14:10 "Hit sieci" - 100 wyszukiwań xD
Japończycy wykupili całe 50 butelek, które można było znaleźć w sklepach i Polacy dostają orgazmu (a może nawet to byli mieszkający tu Polacy? xD), jak pokazałam w pracy zdjęcie polskego spirytusu i polskiej wódki to nikt nie wiedział co to i wypytywali co się z tym robi, jak powiedziałam, że można nimi odkazić ranę albo zdezynfekować ręce, jak nic innego nie zostanie, to było "ooo, aaa, wooow, pierwsze słyszę" a nawet niedowierzanie, bardziej się spodziewali, że to się pije i zalali mnie mnóstwem pytań czy może jednak ludzie to tylko piją i w jaki sposób. Inny mój znajomy, którego praca polega na jeżdżeniu po świecie i degustowaniu alkoholi kojarzył Polskę tylko z "likierami", jak się zapytałam w zeszłym tygodniu, czy zna polską wódkę to nie miał o niej pojęcia - tak Japończycy wiedzą o naszych "kultowych produktach". W dodatku jeszcze są te Polaczki co piszą w internecie komentarze, że "w Japonii popularne są nasze ogórki i pierniki", a w rzeczywistości w Tokio jest jeden sklep, co jest odpowiednikiem naszych "kuchni świata" i tam tylko można je znaleźć razem z innymi produktami z całej Europy. Nie łuźmy się, że Japończycy wiedzą cokolwiek o naszym kraju i że cokolwiek od nas jest tutaj popularne - niestety kompletnie nie potrafimy się promować i takie są tego skutki, żadne fake newsy o "Japończykach rzucających się na polskie produkty" tego nie zmienią.macbed - 2020-03-08, 14:26 kurcze
to przepraszam za fake newsa, myślałem że się pośmiejemy
dzięki za sprostowanie krojechleb - 2020-03-08, 14:29 a ja z okazji koronawirusa w polsce zakupiłem 90 maseczek jednorazowych na aliexpres w celu wystawienia ich na allegro po cenie trzykrotnie wyższej, trzymajcie kciuki a jak mi nie wypali to stracę niedużo
[ Dodano: 2020-03-08, 14:30 ]
a jak zejdą a obczajałem allegro i schodzą to będę się w to bawił dalej, czysty pieniądz z małym wysiłkiemCałkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-08, 14:33 Love178, przeczytałaś ten artykuł? Wynika z niego, że Japońskie media nazywają spirytus polską wódką. Napisałaś długiego posta i w żaden sposób się do tego nie odniosłaś.RudaMaupa - 2020-03-08, 14:34 Z powodu tego zamieszania brakuje maseczek także dla budowlańców. Nie wspomnę o szpitalach.
Krojochleba nie winię, na głupocie ludzkiej można i trzeba zarabiać, ale wkurza mnie to. Jedno co cieszy, to że mąż jakiś czas temu kupił wielorazową maskę i pewnie go bardzo sytuacja nie dotknie.krojechleb - 2020-03-08, 14:43 no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samoLove178 - 2020-03-08, 14:49
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Love178, przeczytałaś ten artykuł? Wynika z niego, że Japońskie media nazywają spirytus polską wódką. Napisałaś długiego posta i w żaden sposób się do tego nie odniosłaś.
Bo po co mam się do tego odnosić? (tak, przeczytałam) Przecież to jest fake news - jak wpiszesz w Google "polska wódka" po japońsku (ポーランドのウォッカ) i przejdziesz do zakładki wiadomości, to zobaczysz, że żadne japońskie media o tym nie mówią, bo to jest fake news. Więc jaki jest sens odnoszenia się do jakiegoś nic nie znaczącego szczegółu?
[ Dodano: 2020-03-08, 14:56 ]
krojechleb napisał/a:
no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samo
Moim zdaniem to powinno być nielegalne i powienieneś za to trafić do pierdla (ale jesteśmy w państwie z tektury, więc nic się nie stanie), ponieważ są to produkty specjalnej potrzeby w sytuacjach takich jak obecna i pomimo panikarzy, którzy wszystko wykupili są też ludzie, którzy chorują na normalną grypę i potrzebują maseczek, ale są dostępne tylko te wystawiane przez Januszy i te osoby mowią otwarcie, że "nie ma maseczek, więc chodzę bez i zarażam", tak że chuj Ci w dupę, jeśli faktycznie to robisz Jakieś głupie koraliki czy fidżet spiennery spoko, ale żeby takie coś robić ze środkami higienicznymi czy produktami pierwszej pomocy to trzeba być totalnym zjebem oderwanym od rzeczywistości i racjonalnego myślenia.