To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin

icywind - 2020-03-06, 22:31

XD
RudaMaupa - 2020-03-06, 22:32

Oj, koronawirus trafił na forum...

Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-06, 22:33

¯\_(ツ)_/¯
Moris299 - 2020-03-06, 23:43

Rozwój koronawirusa w Europie na przestrzeni 2 tygodni:

widzu - 2020-03-07, 00:23

Moris299 napisał/a:
Rozwój koronawirusa w Europie na przestrzeni 2 tygodni:

Obrazek

No bo to trochę cięższa grypa, która się rozprzestrzenia szybciej niż błędy na Przemo. W dalszym ciągu uważam, ze panika wokół jest groźniejsza od samej choroby. Żadna apokalipsa.

Antybristler napisał/a:
Ciekawe czy tak chętnie będą klechy wtedy mówić, że ten wirus to kara boska za grzechy :diabelek2:

[ Dodano: 2020-03-06, 18:18 ]
Zgaduję, że narracja zmieni się na pr00bę wiary czy coś takiego.

Przecież to jeden typ tylko się wyrwał przed szereg i dostał opierdol od wszystkich włącznie z księżmi wyższych rangą, także "ojej kościółek zły i zacofany", a że fakty nie pasują do tezy to tym gorzej dla faktów ¯\_(ツ)_/¯

Moris299 napisał/a:
2 Szczecin
1 Wrocław
1 Zielona Góra
1 Ostróda

Same miasta przy granicy niemieckiej... A nie, Ostróda. Jeb xD
Pewnie jeszcze ten sam autobus co jechał z "pacjentem zero" :haha:
U mnie w zonie też dwie osoby z nim jechały tym samym busem, ale nie wykryli :|

Moris299 napisał/a:
Polski rząd:
Jesteśmy w pełni przygotowani na przyjście koronawirusa

Polski rząd po tym jak pojawiła się pierwsza chora osoba:
Obrazek

niech mi jeszcze ktoś powie, że to nie jest państwo z dykty xD

Nie żeby braków nie było w całej Europie :roll:

Moris299 - 2020-03-07, 00:34

widzu napisał/a:
Nie żeby braków nie było w całej Europie
to po co kłamali, że są przygotowani jak nie byli? a jakby naraz 50 chorych się okazało? czy 50 to duża liczba? Nie. Tyle mogło jednym samolotem przylecieć. A tutaj szpital ma problem z JEDNYM. Nadal uważam, że kraj z dykty. Mieli pierdolone 3 miesiące żeby się przygotować, epidemia wybuchła w grudniu, zaczęło się robić głośno w okolicy 13-14 stycznia, do tej pory rząd nie zrobił kompletnie nic i okłamują nas, że są gotowi.
Love178 - 2020-03-07, 01:32

To Wy mieliście nadzieję, że rząd nie kłamie? o.0
Przecież jedyne co ich obchodzi to jak napchać sobie w kieszenie i jeszcze nigdy nie zajęli się czymś innym

icywind - 2020-03-07, 13:41

https://m.podroze.se.pl/swiat/europa/francja/pielgrzymka-do-lourdes-sadzawki-w-lourdes-zamkniete-z-powodu-koronawirusa/7089/
XD
Wiara silna w działanie tych magicznych sadzawek xD

macbed - 2020-03-07, 13:52

bez sensu, skoro sadzawki są lecznicze to powinny być raczej szerzej udostępniane a nie zamykane
icywind - 2020-03-07, 13:54

Dlatego zamykanie sadzawek to przyznawanie się do oszustwa.
krojechleb - 2020-03-07, 13:55

że ktoś twierdzi że ta woda jest magiczna to ja rozumiem, może to zadziałać nawet jak jakieś placebo czy coś w tym stylu. Ale tak się kiedyś zastanawiałem czy może być tak że takie osoby są podstawione i tak pierdolą od rzeczy za pieniądze na przykład. Albo na tych całych mszach egzorcystycznych. Kumpel mnie chciał wyciągnąć żebym sobie popatrzył jak ludzie odpierdalają debilizmy i inne breakdancy na ziemi po usłyszeniu kilku wierszy historyjek czy innych modlitw. Ale właściwie skąd wiadomo że to nie jest ustawione dla szerzenia ciemnoty dla hajsu na przykład. W końcu w kościele hajsu przewija się mnóstwo więc takie zagrania miały by sens. Oczywiście to tylko teoria spiskowa i bardziej prawdopodobne że ludzie są po prostu pojebani co jest na rękę kościołowi. Taka rozkmina. A co do tych mszy to nie poszedłem bo nie będę przebywał świadomie i dobrowolnie w towarzystwie ludzi którym odpierdala po usłyszeniu jakiegoś bełkotu którego znaczenie jest umowne. Zaśmieję się albo co i mnie sekciarze złożą w ofierze :D
widzu - 2020-03-07, 14:39

Love178 napisał/a:
To Wy mieliście nadzieję, że rząd nie kłamie? o.0
Przecież jedyne co ich obchodzi to jak napchać sobie w kieszenie i jeszcze nigdy nie zajęli się czymś innym

Ja jedynie wierzę w ilość potwierdzonych zarażeń. Jest za duża panika i zbyt duża dociekliwość mediów by to ukryć.

A to, czy nie ma ich więcej, tylko nie robią testów, to inna sprawa :roll:

macbed - 2020-03-08, 13:41

Polska wódka zabija koronawirusa. Japończycy rzucili się do sklepów i wykupili cały spirytus
https://spidersweb.pl/bizblog/japonia-polska-wodka/

Love178 - 2020-03-08, 14:10

"Hit sieci" - 100 wyszukiwań xD

Japończycy wykupili całe 50 butelek, które można było znaleźć w sklepach i Polacy dostają orgazmu (a może nawet to byli mieszkający tu Polacy? xD), jak pokazałam w pracy zdjęcie polskego spirytusu i polskiej wódki to nikt nie wiedział co to i wypytywali co się z tym robi, jak powiedziałam, że można nimi odkazić ranę albo zdezynfekować ręce, jak nic innego nie zostanie, to było "ooo, aaa, wooow, pierwsze słyszę" a nawet niedowierzanie, bardziej się spodziewali, że to się pije i zalali mnie mnóstwem pytań czy może jednak ludzie to tylko piją i w jaki sposób. Inny mój znajomy, którego praca polega na jeżdżeniu po świecie i degustowaniu alkoholi kojarzył Polskę tylko z "likierami", jak się zapytałam w zeszłym tygodniu, czy zna polską wódkę to nie miał o niej pojęcia - tak Japończycy wiedzą o naszych "kultowych produktach". W dodatku jeszcze są te Polaczki co piszą w internecie komentarze, że "w Japonii popularne są nasze ogórki i pierniki", a w rzeczywistości w Tokio jest jeden sklep, co jest odpowiednikiem naszych "kuchni świata" i tam tylko można je znaleźć razem z innymi produktami z całej Europy. Nie łuźmy się, że Japończycy wiedzą cokolwiek o naszym kraju i że cokolwiek od nas jest tutaj popularne - niestety kompletnie nie potrafimy się promować i takie są tego skutki, żadne fake newsy o "Japończykach rzucających się na polskie produkty" tego nie zmienią.

macbed - 2020-03-08, 14:26

kurcze
to przepraszam za fake newsa, myślałem że się pośmiejemy
dzięki za sprostowanie :ok:

krojechleb - 2020-03-08, 14:29

a ja z okazji koronawirusa w polsce zakupiłem 90 maseczek jednorazowych na aliexpres w celu wystawienia ich na allegro po cenie trzykrotnie wyższej, trzymajcie kciuki :D a jak mi nie wypali to stracę niedużo

[ Dodano: 2020-03-08, 14:30 ]
a jak zejdą a obczajałem allegro i schodzą to będę się w to bawił dalej, czysty pieniądz z małym wysiłkiem

Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-03-08, 14:33

Love178, przeczytałaś ten artykuł? Wynika z niego, że Japońskie media nazywają spirytus polską wódką. Napisałaś długiego posta i w żaden sposób się do tego nie odniosłaś.
RudaMaupa - 2020-03-08, 14:34

Z powodu tego zamieszania brakuje maseczek także dla budowlańców. Nie wspomnę o szpitalach.

Krojochleba nie winię, na głupocie ludzkiej można i trzeba zarabiać, ale wkurza mnie to. Jedno co cieszy, to że mąż jakiś czas temu kupił wielorazową maskę i pewnie go bardzo sytuacja nie dotknie.

krojechleb - 2020-03-08, 14:43

no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty :D a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samo
Love178 - 2020-03-08, 14:49

Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Love178, przeczytałaś ten artykuł? Wynika z niego, że Japońskie media nazywają spirytus polską wódką. Napisałaś długiego posta i w żaden sposób się do tego nie odniosłaś.

Bo po co mam się do tego odnosić? (tak, przeczytałam) Przecież to jest fake news - jak wpiszesz w Google "polska wódka" po japońsku (ポーランドのウォッカ) i przejdziesz do zakładki wiadomości, to zobaczysz, że żadne japońskie media o tym nie mówią, bo to jest fake news. Więc jaki jest sens odnoszenia się do jakiegoś nic nie znaczącego szczegółu?

[ Dodano: 2020-03-08, 14:56 ]
krojechleb napisał/a:
no mnie coś takiego strasznie śmieszy. Wystarczyło w ogłoszeniu napisać mydło koronawirus i już można windować cenę ile się chce a ludzie się rzucają na to jak muchy na gówno. A ci co na tym zarabiają to może i janusze ale też bystrzaki którzy potrafią zarobić właśnie na ludzkiej głupocie więc stwierdziłem że sobie obczaję, może będzie mała premia do wypłaty :D a jak Twój mąż potrzebuje maseczek do pracy czy gdzieś to sobie zamówcie na aliekspres znacznie taniej będziecie mieli niż w Polsce a będzie dokładnie to samo

Moim zdaniem to powinno być nielegalne i powienieneś za to trafić do pierdla (ale jesteśmy w państwie z tektury, więc nic się nie stanie), ponieważ są to produkty specjalnej potrzeby w sytuacjach takich jak obecna i pomimo panikarzy, którzy wszystko wykupili są też ludzie, którzy chorują na normalną grypę i potrzebują maseczek, ale są dostępne tylko te wystawiane przez Januszy i te osoby mowią otwarcie, że "nie ma maseczek, więc chodzę bez i zarażam", tak że chuj Ci w dupę, jeśli faktycznie to robisz :D Jakieś głupie koraliki czy fidżet spiennery spoko, ale żeby takie coś robić ze środkami higienicznymi czy produktami pierwszej pomocy to trzeba być totalnym zjebem oderwanym od rzeczywistości i racjonalnego myślenia.