To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!

Davos - 2014-06-26, 01:02

Francja grała bez kilku podstawowych zawodników, ale i powinna zagrać lepiej. Niemcom jutro też do awansu wystarczy remis, ale założę się, że pokażą o wiele więcej. Za to Argentyna nareszcie grała tak jak powinna - ładnie, ale przede wszystkim skutecznie.
Ciekawią mnie bardzo jutrzejsze mecze w grupie G. Teoretycznie każdy ma szansę na awans, a odpaść mogą nawet Niemcy, ale wiadomo, że to nierealne. Zarówno Niemców, jak i USA zadowoli remis, bo wtedy obydwie drużyny wyjdą z grupy. A jeśli dodamy jeszcze do tego fakt, że selekcjoner USA - Juergen Klinsmann jest Niemcem, prowadził swoją kadrę narodową w 2006 r. i do tego przyjaźni się z obecnym selekcjonerem Niemiec - Joachimem Loewem - który do tego wszystkiego był jego asystentem to wychodzi jak nic, że będzie remis. Także obawiam się, że nawet jeśli w meczu Portugalii i Ghany padnie dużo goli to i tak zwycięzca nie będzie cieszyć się z awansu, bo sam mecz będzie o pietruszkę

-Veon- - 2014-06-26, 10:36

A Davos już wyczuł korupcje.
Szyszek - 2014-06-26, 11:02

Davos, obyś się mylił z tym remisem. USA wypad! Portugalia też papa! Ghanę witamy w 1/8 finału i taki scenariusz ma dzisiaj być!
A w grupie H będę kibicował Algierii. "Ruskie do Ruslandii", jak to moja starsza siostra powiedziała :P

A tak co do wczorajszych meczy grupy E:
Francji wystarczył remis i go mają. Nie zagrali za dobrze, ale teraz nie ma co się wysilać. Trzeba się szykować na te najtrudniejsze mecze, czyli faza pucharowa (Akurat z Nigerią to powinni sobie poradzić gładko, więc 1/4 będzie już poważniejszym sprawdzianem.)
Szwajcaria pewnie pokonała Honduras. Shaqiri był wczoraj w świetnej dyspozycji.

-Veon- - 2014-06-26, 12:01

szyszek27 napisał/a:
więc 1/4 będzie już poważniejszym sprawdzianem

Szczególnie że bardzo prawdopodobne że Francuzi zmierzą się tam z Niemcami.

Cóż jeden półfinalista na pewno będzie pochodził z Ameryki Południowej. Drugim pewnie będzie Holandia, bo Kostaryka raczej nie ma co marzyć o dojściu dalej niż ćwierćfinał. Trzecim będzie prawdopodobnie zwycięzca konfrontacji Francja-Niemcy. A ostatnim zwycięzca konfrontacji Argentyna-Belgia.

W tych założeniach założyłem, że Niemcy wychodzą z pierwszego miejsca z grupy. Tak samo jak Belgowie.
I przy tych założeniach Jankiel nie musi rezygnować z internetu, bo Niemcy nie spotkają się z Argentyną w ćwierćfinale. ;)

Szyszek - 2014-06-26, 15:24

Tymczasem Suarez dostał bana.
http://eurosport.onet.pl/...a-suareza/7pzbd

Słuszna kara wg was? Moim zdaniem zasłużona. Dalej nie rozumiem, co ten koleś ma z tym gryzieniem. Jeść mu nie dają?
A to stawia Urugwaj w bardzo ciężkiej sytuacji. Bez Suareza Urugwajowi będzie ciężko pokonać Kolumbię.

-Veon- - 2014-06-26, 15:57

Łał. Nie spodziewałem się że ukarzą go także w innych rozgrywkach.
No to fani Liverpoolu będą teraz nieźle wku*wieni. Lepiej być chyba nie mogło. :diabelek:

Szyszek - 2014-06-26, 19:09

Nosz k.urwa mać!
Ghana dzisiaj tak naprawdę wpakowała sama sobie te bramki dla Portugalii (szczególnie ten 1 samobój). Za dużo błędów i niestety Ghana odpada. Akurat w tym najważniejszym meczu musieli wszystko zaprzepaścić przez głupie błędy. Żegnamy kolejną drużynę afrykańską. Teraz jeszcze tylko Algieria może dołączyć do Nigerii w fazie pucharowej.
Portugalia i tak odpada. Szkoda trochę, ale nie grali za dobrze na tym mundialu. Ten pierwszy tragiczny mecz zadecydował o ich sytuacji w tej grupie.
Niemcy i Amerykanie przeszli dalej. Mueller walczy o tytuł Króla Strzelców. Niemcy tylko z Ghaną mieli większe problemy, ale oprócz tego grają dobrze i z pewnością zajdą daleko na tych mistrzostwach. A Amerykanie? Moim zdaniem mieli sporo farta (szczególnie w tym pierwszym meczu), więc oczywiście życzę im porażki w kolejnym meczu.

Zaknafein - 2014-06-26, 19:13

-Veon- napisał/a:
Łał. Nie spodziewałem się że ukarzą go także w innych rozgrywkach.
No to fani Liverpoolu będą teraz nieźle wku*wieni. Lepiej być chyba nie mogło. :diabelek:

jusz nie jesteśmy kumplami ; // nie licz ze ci uzycze moich striptizerek

ide plakac
znowu man shity wygra mistrza
je.bany suarez
bez sensu
ide sie znowu zabic

K - k - 2014-06-26, 19:30

:rofl:
JankielKindybalista85 - 2014-06-26, 21:52

Szkoda Ghany ale jakoś byłem pewien że przegra z Portugalią. W ogóle niemiecką grupe rozklepałem koncertowo. I u buka na na forum - trafiłem oba wyniki i liczbe bramek 3ch z 4ch zespołów. Prosze mię dopisać punkty! :-D

A w buku mino to będzie stówa w plecy bo na tym samym kuponie jest tez wygrana Belgii i remis Algierii z Rosją a do tego daleko :( :( :(

-Veon- - 2014-06-26, 23:00

Zaknafein napisał/a:
znowu man shity wygra mistrza

Nie wygra. W BPL liczą się w końcu więcej niż 2 drużyny.

Zaknafein napisał/a:
ide sie znowu zabic

Ale ten sam numer powtarzany wielokrotnie staje się nudny. :|
I jeszcze jedno pytanie:
Czy to ty jesteś tym seryjnym samobójcą o którym wszyscy mówią?

Krokorok napisał/a:
Z tego co wiem przechodzi do Barcelony

Z tego co wiem to Suarez przechodzi do Dolcan Ząbki. :P Ja osobiście nie wierze w żadne plotki transferowe dopóki się nie potwierdzą.

JankielKindybalista85 napisał/a:
A w buku mino to będzie stówa w plecy bo na tym samym kuponie jest tez wygrana Belgii i remis Algierii z Rosją a do tego daleko

I jednak udało ci się. Brawo!

Wracając do wyników. Brawo dla Belgii za kolejne zwycięstwo mimo czerwonej kartki.
I brawa dla Algierii za wyeliminowanie Rosjan.

Davos - 2014-06-26, 23:12

-Veon- napisał/a:
Z tego co wiem to Suarez przechodzi do Dolcan Ząbki. :P

Jak będzie rozdawał autografy to nigdy nie wiadomo, czy nie podpisze z nimi kontraktu ;) A kara dla Suareza zasłużona. I to może zaważyć, że dalej przejdzie Kolumbia,

Mecz Niemcy - USA mnie zawiódł, myślałem że będzie więcej goli. Ogólnie widać w trzeciej kolejce fazy grupowej, że faworyci postawili na minimalizm, byle tylko przejść dalej jak najmniejszym kosztem.

Jankiel, gratuluję udanego typowania :) Ucz mnie, mistrzu :D Ja niestety postawiłem jeden kupon na zwycięstwo Rosji i powyżej 2,5 gola, a drugi na over 2,5 bo wydawało mi się, że w tym meczu chociaż te 3 bramki padną. No i jednej zabrakło :/ Na szczęście postawiłem też trzeci na zwycięstwo Belgów i poniżej 2,5 gola w meczu i chociaż to weszło i ostatecznie wyszedłem na 0.

K - k - 2014-06-26, 23:30

:kick:
Davos - 2014-06-26, 23:37

Krokorok, Brazylia jeśli spotka się z Niemcami, to w półfinale. Nie ma możliwości, by te ekipy trafiły na siebie w finale.

Po odpadnięciu Hiszpanii, Anglii, Włoch i Portugalii z piłkarskich potęg zostało 5 frużyn - Brazylia, Holandia, Argentyna, Francja i Niemcy. W ćwierćfinale spotkać się mogą jedynie Niemcy i Francuzi i tu moich zdaniem górą będą Helmuty. Bardzo możliwe, że w półfinałach będziemy mieć pary Brazylia - Niemcy i Holandia - Argentyna. Brazylia nie jest tak mocna jak w 2002, dlatego stawiam na Niemców w finale. Ewentualny pojedynek Holandii z Argentyną będzie świetnym widowiskiem, w którym moim zdaniem lepsza okaże się Mechaniczna Pomarańcza. Zatem na finał obstawiam powtórkę z finału z 1974 roku - mecz Niemców i Holandii. Ciekawe, czy się sprawdzi.

K - k - 2014-06-26, 23:42

:rock:
-Veon- - 2014-06-27, 18:43

MIAŁEM WIZJE!
W półfinałach zobaczymy Chile które pokona wcześniej Kolumbie, Francję która wygra ciężki bój z Niemcami, Holandię która ze spokojem pokona Kostarykę oraz Belgię która w ćwierćfinale wyeliminuje Argentynę. W finale zobaczymy natomiast Francję i Holandię. Finał wygrają Holendrzy wygrywając z Francuzami dopiero w rzutach karnych.

Tak tylko wrzucam na wypadek gdyby ta wizja się spełniła. :P
Przy czym jeśli chodzi o moje wizje to szanse są 50:50. Albo się spełni, albo nie. ;)

Szyszek - 2014-06-28, 10:59

Veon, jak to się sprawdzi, tu w podpisie napiszę poemat na twoją cześć!

Po dniu przerwy zaczynamy fazę pucharową! Teraz już nie ma odpuszczania, wszystkie drużyny muszą grać na całego. I miejmy nadzieję, że tak będzie, bo to gwarantuje ciekawe mecze.

kima123 - 2014-06-28, 16:13

Jak to jest, że reprezentacja z najlepszej ligi świata- Anglia dostaje takie baty?
-Veon- - 2014-06-28, 16:39

kima123 napisał/a:
Jak to jest, że reprezentacja z najlepszej ligi świata- Anglia dostaje takie baty?

Odpowiem podobnie jak odpowiadałem Krokorokowi na temat jego "ligi mistrzów świata".
Mundial nie jest wyznacznikiem sił ligi. Bo według tego Kostaryka ma lepszą ligę niż Włochy i Anglia.
Mundial jest wyznacznikiem siły piłkarzy danej narodowości.
Nie można uznawać mistrzostw świata na wyznacznik sił lig. Ani sił lig na wyznacznik sił Krajów. Na siły poszczególnych lig w końcu w dużym stopniu wpływają obcokrajowcy.

[ Dodano: 2014-06-28, 17:41 ]
szyszek27 napisał/a:
Veon, jak to się sprawdzi, tu w podpisie napiszę poemat na twoją cześć!

Miło mi to słyszeć. Choć raczej nie doczekam się tego poematu.

[ Dodano: 2014-06-28, 21:07 ]
No i już nie mam co liczyć na ten poemat. :(

Kur*a. To jedno słowo potrafi wyrazić wszystko co myślę o tym wyniku. Było tak blisko... Gdyby nie ta je*ana poprzeczka. Zgłaszam wniosek o dyskwalifikacje Brazylii. Grali razem z bramką, a na boisku może być tylko 11 zawodników. :P

No, ale mecz przynajmniej ładny.

Szyszek - 2014-06-28, 20:22

Fajny meczyk, bardzo wyrównany. Obie drużyny grały dobrze i awans każdej z nich byłby zasłużony. Julio Cesar miał dzisiaj parę świetnych interwencji, także w rzutach karnych poradził sobie świetnie. Ale Claudio Bravo również bronił dziś naprawdę dobrze!
Pierwszego ćwierćfinalistę już mamy.
Teraz oczywiście Polaczki-cebulaczki będą gadać, że niezasłużenie, bo przecież Mundial jest u nich i ciągną na siłę Brazylię jak tylko mogą. Nie jestem fanem teorii spiskowych i wierzę, że Brazylia nie potrzebuje specjalnej pomocy arbitrów. Także ode mnie hejtu na Brazylię nie będzie.

A wizja Veona się nie sprawdziła i NIESTETY nie będę nic pisał o nim w podpisie :P