Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!
Davos - 2014-06-26, 01:02 Francja grała bez kilku podstawowych zawodników, ale i powinna zagrać lepiej. Niemcom jutro też do awansu wystarczy remis, ale założę się, że pokażą o wiele więcej. Za to Argentyna nareszcie grała tak jak powinna - ładnie, ale przede wszystkim skutecznie.
Ciekawią mnie bardzo jutrzejsze mecze w grupie G. Teoretycznie każdy ma szansę na awans, a odpaść mogą nawet Niemcy, ale wiadomo, że to nierealne. Zarówno Niemców, jak i USA zadowoli remis, bo wtedy obydwie drużyny wyjdą z grupy. A jeśli dodamy jeszcze do tego fakt, że selekcjoner USA - Juergen Klinsmann jest Niemcem, prowadził swoją kadrę narodową w 2006 r. i do tego przyjaźni się z obecnym selekcjonerem Niemiec - Joachimem Loewem - który do tego wszystkiego był jego asystentem to wychodzi jak nic, że będzie remis. Także obawiam się, że nawet jeśli w meczu Portugalii i Ghany padnie dużo goli to i tak zwycięzca nie będzie cieszyć się z awansu, bo sam mecz będzie o pietruszkę-Veon- - 2014-06-26, 10:36 A Davos już wyczuł korupcje.Szyszek - 2014-06-26, 11:02 Davos, obyś się mylił z tym remisem. USA wypad! Portugalia też papa! Ghanę witamy w 1/8 finału i taki scenariusz ma dzisiaj być!
A w grupie H będę kibicował Algierii. "Ruskie do Ruslandii", jak to moja starsza siostra powiedziała
A tak co do wczorajszych meczy grupy E:
Francji wystarczył remis i go mają. Nie zagrali za dobrze, ale teraz nie ma co się wysilać. Trzeba się szykować na te najtrudniejsze mecze, czyli faza pucharowa (Akurat z Nigerią to powinni sobie poradzić gładko, więc 1/4 będzie już poważniejszym sprawdzianem.)
Szwajcaria pewnie pokonała Honduras. Shaqiri był wczoraj w świetnej dyspozycji.-Veon- - 2014-06-26, 12:01
szyszek27 napisał/a:
więc 1/4 będzie już poważniejszym sprawdzianem
Szczególnie że bardzo prawdopodobne że Francuzi zmierzą się tam z Niemcami.
Cóż jeden półfinalista na pewno będzie pochodził z Ameryki Południowej. Drugim pewnie będzie Holandia, bo Kostaryka raczej nie ma co marzyć o dojściu dalej niż ćwierćfinał. Trzecim będzie prawdopodobnie zwycięzca konfrontacji Francja-Niemcy. A ostatnim zwycięzca konfrontacji Argentyna-Belgia.
W tych założeniach założyłem, że Niemcy wychodzą z pierwszego miejsca z grupy. Tak samo jak Belgowie.
I przy tych założeniach Jankiel nie musi rezygnować z internetu, bo Niemcy nie spotkają się z Argentyną w ćwierćfinale. Szyszek - 2014-06-26, 15:24 Tymczasem Suarez dostał bana.
http://eurosport.onet.pl/...a-suareza/7pzbd
Słuszna kara wg was? Moim zdaniem zasłużona. Dalej nie rozumiem, co ten koleś ma z tym gryzieniem. Jeść mu nie dają?
A to stawia Urugwaj w bardzo ciężkiej sytuacji. Bez Suareza Urugwajowi będzie ciężko pokonać Kolumbię.-Veon- - 2014-06-26, 15:57 Łał. Nie spodziewałem się że ukarzą go także w innych rozgrywkach.
No to fani Liverpoolu będą teraz nieźle wku*wieni. Lepiej być chyba nie mogło. Szyszek - 2014-06-26, 19:09 Nosz k.urwa mać!
Ghana dzisiaj tak naprawdę wpakowała sama sobie te bramki dla Portugalii (szczególnie ten 1 samobój). Za dużo błędów i niestety Ghana odpada. Akurat w tym najważniejszym meczu musieli wszystko zaprzepaścić przez głupie błędy. Żegnamy kolejną drużynę afrykańską. Teraz jeszcze tylko Algieria może dołączyć do Nigerii w fazie pucharowej.
Portugalia i tak odpada. Szkoda trochę, ale nie grali za dobrze na tym mundialu. Ten pierwszy tragiczny mecz zadecydował o ich sytuacji w tej grupie.
Niemcy i Amerykanie przeszli dalej. Mueller walczy o tytuł Króla Strzelców. Niemcy tylko z Ghaną mieli większe problemy, ale oprócz tego grają dobrze i z pewnością zajdą daleko na tych mistrzostwach. A Amerykanie? Moim zdaniem mieli sporo farta (szczególnie w tym pierwszym meczu), więc oczywiście życzę im porażki w kolejnym meczu.Zaknafein - 2014-06-26, 19:13
-Veon- napisał/a:
Łał. Nie spodziewałem się że ukarzą go także w innych rozgrywkach.
No to fani Liverpoolu będą teraz nieźle wku*wieni. Lepiej być chyba nie mogło.
jusz nie jesteśmy kumplami ; // nie licz ze ci uzycze moich striptizerek
ide plakac
znowu man shity wygra mistrza
je.bany suarez
bez sensu
ide sie znowu zabicK - k - 2014-06-26, 19:30 JankielKindybalista85 - 2014-06-26, 21:52 Szkoda Ghany ale jakoś byłem pewien że przegra z Portugalią. W ogóle niemiecką grupe rozklepałem koncertowo. I u buka na na forum - trafiłem oba wyniki i liczbe bramek 3ch z 4ch zespołów. Prosze mię dopisać punkty!
A w buku mino to będzie stówa w plecy bo na tym samym kuponie jest tez wygrana Belgii i remis Algierii z Rosją a do tego daleko -Veon- - 2014-06-26, 23:00
Zaknafein napisał/a:
znowu man shity wygra mistrza
Nie wygra. W BPL liczą się w końcu więcej niż 2 drużyny.
Zaknafein napisał/a:
ide sie znowu zabic
Ale ten sam numer powtarzany wielokrotnie staje się nudny.
I jeszcze jedno pytanie:
Czy to ty jesteś tym seryjnym samobójcą o którym wszyscy mówią?
Krokorok napisał/a:
Z tego co wiem przechodzi do Barcelony
Z tego co wiem to Suarez przechodzi do Dolcan Ząbki. Ja osobiście nie wierze w żadne plotki transferowe dopóki się nie potwierdzą.
JankielKindybalista85 napisał/a:
A w buku mino to będzie stówa w plecy bo na tym samym kuponie jest tez wygrana Belgii i remis Algierii z Rosją a do tego daleko
I jednak udało ci się. Brawo!
Wracając do wyników. Brawo dla Belgii za kolejne zwycięstwo mimo czerwonej kartki.
I brawa dla Algierii za wyeliminowanie Rosjan.Davos - 2014-06-26, 23:12
-Veon- napisał/a:
Z tego co wiem to Suarez przechodzi do Dolcan Ząbki.
Jak będzie rozdawał autografy to nigdy nie wiadomo, czy nie podpisze z nimi kontraktu A kara dla Suareza zasłużona. I to może zaważyć, że dalej przejdzie Kolumbia,
Mecz Niemcy - USA mnie zawiódł, myślałem że będzie więcej goli. Ogólnie widać w trzeciej kolejce fazy grupowej, że faworyci postawili na minimalizm, byle tylko przejść dalej jak najmniejszym kosztem.
Jankiel, gratuluję udanego typowania Ucz mnie, mistrzu Ja niestety postawiłem jeden kupon na zwycięstwo Rosji i powyżej 2,5 gola, a drugi na over 2,5 bo wydawało mi się, że w tym meczu chociaż te 3 bramki padną. No i jednej zabrakło Na szczęście postawiłem też trzeci na zwycięstwo Belgów i poniżej 2,5 gola w meczu i chociaż to weszło i ostatecznie wyszedłem na 0.K - k - 2014-06-26, 23:30 Davos - 2014-06-26, 23:37 Krokorok, Brazylia jeśli spotka się z Niemcami, to w półfinale. Nie ma możliwości, by te ekipy trafiły na siebie w finale.
Po odpadnięciu Hiszpanii, Anglii, Włoch i Portugalii z piłkarskich potęg zostało 5 frużyn - Brazylia, Holandia, Argentyna, Francja i Niemcy. W ćwierćfinale spotkać się mogą jedynie Niemcy i Francuzi i tu moich zdaniem górą będą Helmuty. Bardzo możliwe, że w półfinałach będziemy mieć pary Brazylia - Niemcy i Holandia - Argentyna. Brazylia nie jest tak mocna jak w 2002, dlatego stawiam na Niemców w finale. Ewentualny pojedynek Holandii z Argentyną będzie świetnym widowiskiem, w którym moim zdaniem lepsza okaże się Mechaniczna Pomarańcza. Zatem na finał obstawiam powtórkę z finału z 1974 roku - mecz Niemców i Holandii. Ciekawe, czy się sprawdzi.K - k - 2014-06-26, 23:42 -Veon- - 2014-06-27, 18:43 MIAŁEM WIZJE!
W półfinałach zobaczymy Chile które pokona wcześniej Kolumbie, Francję która wygra ciężki bój z Niemcami, Holandię która ze spokojem pokona Kostarykę oraz Belgię która w ćwierćfinale wyeliminuje Argentynę. W finale zobaczymy natomiast Francję i Holandię. Finał wygrają Holendrzy wygrywając z Francuzami dopiero w rzutach karnych.
Tak tylko wrzucam na wypadek gdyby ta wizja się spełniła.
Przy czym jeśli chodzi o moje wizje to szanse są 50:50. Albo się spełni, albo nie. Szyszek - 2014-06-28, 10:59 Veon, jak to się sprawdzi, tu w podpisie napiszę poemat na twoją cześć!
Po dniu przerwy zaczynamy fazę pucharową! Teraz już nie ma odpuszczania, wszystkie drużyny muszą grać na całego. I miejmy nadzieję, że tak będzie, bo to gwarantuje ciekawe mecze.kima123 - 2014-06-28, 16:13 Jak to jest, że reprezentacja z najlepszej ligi świata- Anglia dostaje takie baty?-Veon- - 2014-06-28, 16:39
kima123 napisał/a:
Jak to jest, że reprezentacja z najlepszej ligi świata- Anglia dostaje takie baty?
Odpowiem podobnie jak odpowiadałem Krokorokowi na temat jego "ligi mistrzów świata".
Mundial nie jest wyznacznikiem sił ligi. Bo według tego Kostaryka ma lepszą ligę niż Włochy i Anglia.
Mundial jest wyznacznikiem siły piłkarzy danej narodowości.
Nie można uznawać mistrzostw świata na wyznacznik sił lig. Ani sił lig na wyznacznik sił Krajów. Na siły poszczególnych lig w końcu w dużym stopniu wpływają obcokrajowcy.
[ Dodano: 2014-06-28, 17:41 ]
szyszek27 napisał/a:
Veon, jak to się sprawdzi, tu w podpisie napiszę poemat na twoją cześć!
Miło mi to słyszeć. Choć raczej nie doczekam się tego poematu.
[ Dodano: 2014-06-28, 21:07 ]
No i już nie mam co liczyć na ten poemat.
Kur*a. To jedno słowo potrafi wyrazić wszystko co myślę o tym wyniku. Było tak blisko... Gdyby nie ta je*ana poprzeczka. Zgłaszam wniosek o dyskwalifikacje Brazylii. Grali razem z bramką, a na boisku może być tylko 11 zawodników.
No, ale mecz przynajmniej ładny.Szyszek - 2014-06-28, 20:22 Fajny meczyk, bardzo wyrównany. Obie drużyny grały dobrze i awans każdej z nich byłby zasłużony. Julio Cesar miał dzisiaj parę świetnych interwencji, także w rzutach karnych poradził sobie świetnie. Ale Claudio Bravo również bronił dziś naprawdę dobrze!
Pierwszego ćwierćfinalistę już mamy.
Teraz oczywiście Polaczki-cebulaczki będą gadać, że niezasłużenie, bo przecież Mundial jest u nich i ciągną na siłę Brazylię jak tylko mogą. Nie jestem fanem teorii spiskowych i wierzę, że Brazylia nie potrzebuje specjalnej pomocy arbitrów. Także ode mnie hejtu na Brazylię nie będzie.
A wizja Veona się nie sprawdziła i NIESTETY nie będę nic pisał o nim w podpisie