Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop...
widzu - 2013-12-28, 17:44 Raczej zgadłeś.Barbra - 2013-12-28, 21:11 z tymi końmi to prawda, ostatnio jak jeździłam (pierwszy raz od jakichś 10 lat ;p), ledwo chodziłam przez kolejne 2 dni, takie miałam zakwasy po tym ląlęcośtam (te wszystkie końskie nazwy są strasznie dziwne)Adijos - 2013-12-28, 21:13 lalęcośtam? Nie słyszałem o niczym podobnym. Na jakim poziomie byliście? Ja najdalej to galop.Davos - 2013-12-28, 21:14 Barbra, ale nie uderzyłaś się o szafkę nocną? Barbra - 2013-12-28, 21:36 chodziło mi o to że trzeba się tak podnosić na nogach podczas jazdy ta co drugi krok konia czy jakoś tak, nie wiem już sama co ja gadam chociaż w sumie dzięki temu nie ma się kompletnie poobijanego tyłka, więc tak czy tak boli
Davosie, na szczęście nie za to w momencie gdy myślałam sobie "konie są lepsze od samochodów bo nie da się zderzyć z niczym bo przecież on widzi więc sam ominie", mój koń z całej siły wpadł w konia przede mną :<Adijos - 2013-12-28, 21:41
Barbra napisał/a:
chodziło mi o to że trzeba się tak podnosić na nogach podczas jazdy ta co drugi krok konia czy jakoś tak, nie wiem już sama co ja gadam chociaż w sumie dzięki temu nie ma się kompletnie poobijanego tyłka, więc tak czy tak boli
Davosie, na szczęście nie za to w momencie gdy myślałam sobie "konie są lepsze od samochodów bo nie da się zderzyć z niczym bo przecież on widzi więc sam ominie", mój koń z całej siły wpadł w konia przede mną :<
Ja na to mówiłem kłus z podnoszeniem się bez trzymania.
Co do zderzania koni to byłem świadkiem śmiesznej historii. Moja kuzynka, że tak powiem, zawodowo jeździ konno, prosiła mnie i moich rodziców, abyśmy wpadli zobaczyć jak jeździ. Wielka hala, z 30 koni, robią jakieś tam manewry, jeden się spierdział, wypłoszył resztę, tyle osób leżało na ziemi, że ohoho. Kuzynka nie powiem, dobrze jeździ, poszła do jakiegoś technikum koniarskiego.brzozik70043704352251515 - 2013-12-28, 22:32
AnswersMaster napisał/a:
widzu napisał/a:
- Co się pani stało?
- Spadłam z konia.
- A o co się pani uderzyła?
- O szafkę nocną.
w sensie, że koń=penis i to podczas seksu czy jednak chodzi o jakąś inną wersję?
mhm, na 100% jestem przekonany, ze gdzies juz ten ch**owy zart slyszalem Sharvari - 2013-12-28, 22:33 anglezowanie! D: ale to jest lepsze niż jazda bez tego, wtedy to dopiero dupsko jest obolałe.Adijos - 2013-12-28, 22:37
Sharvari napisał/a:
anglezowanie!
O właśnie! Mogłem iść się sąsiadki zapytać, stajnie ma 20/30 metrów od miejsca w którym teraz siedzę.Sharvari - 2013-12-28, 22:42 ja jeździłam całe swoje późniejsze dzieciństwo, ostatnio w wieku chyba 16 lat. u mnie był już nawet cwał, czyli najszybszy tryb. ale nigdy nie pojechałam w teren, bo nie pozwalali mi a potem sprzedali moją stajnię. :(:(:(
miałam szukać w moim mieście jakiejś stadniny ale i tak nie miałabym na to czasu i energii. może w wakacje.Barbra - 2013-12-28, 22:56
Sharvari napisał/a:
anglezowanie! D: ale to jest lepsze niż jazda bez tego, wtedy to dopiero dupsko jest obolałe.
o właaaśnie! no wiem, właśnie pisałam że tak czy inaczej boli anglezowanie jest najtrudniejsze gdy koń idzie powoli, jak szybciej to to już wychodzi tak naturalnieSharvari - 2013-12-29, 00:58 UWAGA KOLEJNY OFFTOP
kto wymyślił powiedzenie "zdrów jak ryba" i kto normalny go używa? przecież ryby padają jak kaczki przy byle gównianej chorobie czy ranie.
i dlaczego też kaczki?Adijos - 2013-12-29, 10:15
Sharvari napisał/a:
UWAGA KOLEJNY OFFTOP
kto wymyślił powiedzenie "zdrów jak ryba" i kto normalny go używa? przecież ryby padają jak kaczki przy byle gównianej chorobie czy ranie.
i dlaczego też kaczki?
Bo są trofeum łownym czy coś w ten deseń.ZSK - 2013-12-29, 12:45 Bo kaczki padajo jak się je ustrzeli w locie.
A ryby może dlatego, że całe życie w zimnej wodzie? Widziałem w życiu setki własnych ryb i żadna nie miała kataru czy rozwolnienia! Sharvari - 2013-12-29, 13:57
Cytat:
A ryby może dlatego, że całe życie w zimnej wodzie? Widziałem w życiu setki własnych ryb i żadna nie miała kataru czy rozwolnienia!
a ja mam od lat w akwarium i wystarczy że wrzuci się tam jedną chorą a na drugi dzień już wszystkie leżą do góry brzuchem
no z kaczkami to się domyślałam, że łowy. ale przecież nie strzelają do nich z karabinu żeby tak bardzo padały.
w ogóle to przysłowia są gupie i można się z nimi kłócić.Davos - 2013-12-29, 14:03
Sharvari napisał/a:
w ogóle to przysłowia są gupie i można się z nimi kłócić.
Najlepsze, że czasem sobie przeczą np. "Od przybytku głowa nie boli", ale "co za dużo, to niezdrowo" Adijos - 2013-12-29, 14:08 Dawniej polowanie na kaczki wyglądało inaczej.
widzu - 2013-12-29, 14:09
Davos napisał/a:
Najlepsze, że czasem sobie przeczą np. "Od przybytku głowa nie boli", ale "co za dużo, to niezdrowo"
Widzisz, bo pominąłeś ważny aspekt międzywierszowy.
Gdy masz dużo kasy (przybytek) to twoją partnerkę nie boli głowa
Lecz nadmiar tego (co za dużo) skutkuje przemęczeniem (to niezdrowo) KicerK - 2013-12-29, 14:23 Zauważyłem właśnie, że dział "Polityka" ma ciemnoszary kolor zamiast czarnego jak inne działy Sharvari - 2013-12-29, 14:24 faktycznie znowu coś zrobiłam a nie wiem co.