To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

widzu - 2013-12-28, 17:44

Raczej zgadłeś.
Barbra - 2013-12-28, 21:11

z tymi końmi to prawda, ostatnio jak jeździłam (pierwszy raz od jakichś 10 lat ;p), ledwo chodziłam przez kolejne 2 dni, takie miałam zakwasy po tym ląlęcośtam (te wszystkie końskie nazwy są strasznie dziwne)
Adijos - 2013-12-28, 21:13

lalęcośtam? Nie słyszałem o niczym podobnym. Na jakim poziomie byliście? Ja najdalej to galop.
Davos - 2013-12-28, 21:14

Barbra, ale nie uderzyłaś się o szafkę nocną? :P
Barbra - 2013-12-28, 21:36

chodziło mi o to że trzeba się tak podnosić na nogach podczas jazdy ta co drugi krok konia czy jakoś tak, nie wiem już sama co ja gadam :P chociaż w sumie dzięki temu nie ma się kompletnie poobijanego tyłka, więc tak czy tak boli

Davosie, na szczęście nie < 3 za to w momencie gdy myślałam sobie "konie są lepsze od samochodów bo nie da się zderzyć z niczym bo przecież on widzi więc sam ominie", mój koń z całej siły wpadł w konia przede mną :<

Adijos - 2013-12-28, 21:41

Barbra napisał/a:
chodziło mi o to że trzeba się tak podnosić na nogach podczas jazdy ta co drugi krok konia czy jakoś tak, nie wiem już sama co ja gadam :P chociaż w sumie dzięki temu nie ma się kompletnie poobijanego tyłka, więc tak czy tak boli

Davosie, na szczęście nie < 3 za to w momencie gdy myślałam sobie "konie są lepsze od samochodów bo nie da się zderzyć z niczym bo przecież on widzi więc sam ominie", mój koń z całej siły wpadł w konia przede mną :<

Ja na to mówiłem kłus z podnoszeniem się bez trzymania. :-D
Co do zderzania koni to byłem świadkiem śmiesznej historii. Moja kuzynka, że tak powiem, zawodowo jeździ konno, prosiła mnie i moich rodziców, abyśmy wpadli zobaczyć jak jeździ. Wielka hala, z 30 koni, robią jakieś tam manewry, jeden się spierdział, wypłoszył resztę, tyle osób leżało na ziemi, że ohoho. :-D Kuzynka nie powiem, dobrze jeździ, poszła do jakiegoś technikum koniarskiego.

brzozik70043704352251515 - 2013-12-28, 22:32

AnswersMaster napisał/a:
widzu napisał/a:
- Co się pani stało?
- Spadłam z konia.
- A o co się pani uderzyła?
- O szafkę nocną.

w sensie, że koń=penis i to podczas seksu czy jednak chodzi o jakąś inną wersję?

mhm, na 100% jestem przekonany, ze gdzies juz ten ch**owy zart slyszalem :D

Sharvari - 2013-12-28, 22:33

anglezowanie! D: ale to jest lepsze niż jazda bez tego, wtedy to dopiero dupsko jest obolałe.
Adijos - 2013-12-28, 22:37

Sharvari napisał/a:
anglezowanie!

O właśnie! Mogłem iść się sąsiadki zapytać, stajnie ma 20/30 metrów od miejsca w którym teraz siedzę.

Sharvari - 2013-12-28, 22:42

ja jeździłam całe swoje późniejsze dzieciństwo, ostatnio w wieku chyba 16 lat. u mnie był już nawet cwał, czyli najszybszy tryb. ale nigdy nie pojechałam w teren, bo nie pozwalali mi a potem sprzedali moją stajnię. :( :(:(:(

miałam szukać w moim mieście jakiejś stadniny ale i tak nie miałabym na to czasu i energii. może w wakacje.

Barbra - 2013-12-28, 22:56

Sharvari napisał/a:
anglezowanie! D: ale to jest lepsze niż jazda bez tego, wtedy to dopiero dupsko jest obolałe.

o właaaśnie! :D no wiem, właśnie pisałam że tak czy inaczej boli :p anglezowanie jest najtrudniejsze gdy koń idzie powoli, jak szybciej to to już wychodzi tak naturalnie

Sharvari - 2013-12-29, 00:58

UWAGA KOLEJNY OFFTOP

kto wymyślił powiedzenie "zdrów jak ryba" i kto normalny go używa? przecież ryby padają jak kaczki przy byle gównianej chorobie czy ranie.

i dlaczego też kaczki?

Adijos - 2013-12-29, 10:15

Sharvari napisał/a:
UWAGA KOLEJNY OFFTOP

kto wymyślił powiedzenie "zdrów jak ryba" i kto normalny go używa? przecież ryby padają jak kaczki przy byle gównianej chorobie czy ranie.

i dlaczego też kaczki?

Bo są trofeum łownym czy coś w ten deseń.

ZSK - 2013-12-29, 12:45

Bo kaczki padajo jak się je ustrzeli w locie.

A ryby może dlatego, że całe życie w zimnej wodzie? Widziałem w życiu setki własnych ryb i żadna nie miała kataru czy rozwolnienia! :)

Sharvari - 2013-12-29, 13:57

Cytat:
A ryby może dlatego, że całe życie w zimnej wodzie? Widziałem w życiu setki własnych ryb i żadna nie miała kataru czy rozwolnienia! :)

a ja mam od lat w akwarium i wystarczy że wrzuci się tam jedną chorą a na drugi dzień już wszystkie leżą do góry brzuchem :(

no z kaczkami to się domyślałam, że łowy. ale przecież nie strzelają do nich z karabinu żeby tak bardzo padały.

w ogóle to przysłowia są gupie i można się z nimi kłócić.

Davos - 2013-12-29, 14:03

Sharvari napisał/a:
w ogóle to przysłowia są gupie i można się z nimi kłócić.

Najlepsze, że czasem sobie przeczą np. "Od przybytku głowa nie boli", ale "co za dużo, to niezdrowo" ;)

Adijos - 2013-12-29, 14:08

Dawniej polowanie na kaczki wyglądało inaczej.

widzu - 2013-12-29, 14:09

Davos napisał/a:
Najlepsze, że czasem sobie przeczą np. "Od przybytku głowa nie boli", ale "co za dużo, to niezdrowo" ;)

Widzisz, bo pominąłeś ważny aspekt międzywierszowy.
Gdy masz dużo kasy (przybytek) to twoją partnerkę nie boli głowa :diabelek:
Lecz nadmiar tego (co za dużo) skutkuje przemęczeniem (to niezdrowo) :-D

KicerK - 2013-12-29, 14:23

Zauważyłem właśnie, że dział "Polityka" ma ciemnoszary kolor zamiast czarnego jak inne działy :O
Sharvari - 2013-12-29, 14:24

faktycznie :galy: znowu coś zrobiłam a nie wiem co.