Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!
-Veon- - 2014-06-24, 23:05
JankielKindybalista85 napisał/a:
Grecja - Kostaryka w 1/8. Ha! I jeden outsider znajdzie się w ćwierćfinale. Mam nadzieję, że to będzie Kostaryka.
Też jestem za Kostaryką. Zasługują na to. Niech dojdą jak najdalej.
A Kolumbijczycy mają rozwalić Urugwaj.
jak patrze na to co amazońska dżungla (i nie tylko) zrobiła a Anglią to nawet myśleć nie chcę jak zostałaby zmasakrowana kadra Fornalika gdyby się jakimś cudem do Brazylii wepchnęła.
Raczej niewiele by się zmieniło. K - k - 2014-06-24, 23:07 Davos - 2014-06-24, 23:13 Też bym wolał Kostarykę, ale jak sam zauważyłeś Jankie, "Grecy to farciarze są" i pewnie dlatego oni przejdą dalej No, ale trzeba przyznać, że dzisiaj Grecja zagrała nieźle, za to WKS poniżej oczekiwań. Kurczę, pakę mają świetną, ale nadal awans z grupy jest dla nich nieosiągalny. Może za 4 lata się uda.
Mnie Belgia od początku nie przekonywała i nie wierzę, że coś osiągną na tych mistrzostwach. Za to Kolumbia grała rewelacyjnie w eliminacjach, podobnie jak Chile i te drużyny też mieszają na mistrzostwach.
Polacy jakby tu zagrali, to zaliczyli by dwucyfrowy wynik w plecy
Bardzo ciekawie ułożyła się drabinka turniejowa - po jednej stronie aż 4 zespoły z Ameryki Płd., które będą się nawzajem eliminować - zwycięzca pary Brazylia - Chile zagra ze zwycięzcą pary Kolumbia - Urugwaj. Ktoś z tej czwórki będzie w półfinale. I nie jest powiedziane, że będzie to Brazylia
[ Dodano: 2014-06-25, 00:15 ]
Krokorok, na Euro 2012 Grecja z Rosją wygrała 1:0, a nie przegrała.K - k - 2014-06-24, 23:40 JankielKindybalista85 - 2014-06-25, 00:43
Krokorok napisał/a:
Raczej będzie to kraj Draculi.
No, Rumunia na tym Mundialu rozpier.dala system! Takiego futbolu to nie widziałem jeszcze ani razu.
[ Dodano: 2014-06-25, 01:44 ]
Davos napisał/a:
I nie jest powiedziane, że będzie to Brazylia
No kurna OBY NIE!Davos - 2014-06-25, 01:32 Też w pierwszej kolejności pomyślałem o Rumunii Dopiero po chwili się zorientowałem, że Krokorok nawiązując do dzisiejszego "wyczynu" Suareza miał na myśli Urugwaj
To będzie na pewno ciekawy mecz, ale ja bym dał większe szanse Kolumbii. Zwłaszcza, że Suarez pewnie dostanie karę i w tym spotkaniu nie zagra. A bez niego Celestes znacznie tracą.
Kurde, cały czas żałuję, że nie gra Falcao Kolumbia miałaby spore szanse na półfinał.
W innej części drabinki mamy Holandię, Meksyk, Kostarykę i Grecję - a to oznacza, że Oranje mają sporą szansę na co najmniej półfinał Chyba tylko Meksyk może im pokrzyżować plany.
Ciekawe jeszcze, w której części drabinki znajdą się Niemcy, Francja i Argentyna. Bardzo możliwe, że w półfinałach będziemy mieć Brazylię (ale tu może być różnie), Holandię, Francję i Niemcy. Z wielkich drużyn tylko te cztery nie zawodzą. Argentynie niestety nie daję większych szans na sukces...JankielKindybalista85 - 2014-06-25, 01:39
Davos napisał/a:
Argentynie niestety nie daję większych szans na sukces...
Ja nawet tego bluźnierstwa nie skomentuję! Zaknafein - 2014-06-25, 01:41
Davos napisał/a:
Argentynie niestety nie daję większych szans na sukces...
Ja nawet tego bluźnierstwa nie skomentuję!
Ja ciągle mam nadzieję, że Argentyna się jeszcze rozkręci
ale ogolnie to teraz na mistrzostwach kibicuje tym, którzy grają przeciw niemcomJankielKindybalista85 - 2014-06-25, 01:42 Jak się Argentyna nie rozkręci to ja się zwijam z internetów! A Veon to przyklepał.Davos - 2014-06-25, 01:43 A co ja mogę, że oni grają jak grają... Czyli właściwie nie grają Bo z takim składem to powinni wymiatać, nie tylko w grupie.
I bynajmniej mnie to nie cieszy, bo Argentynę lubię. I dlatego mam nadzieję, że nie wpadną na Niemców Zaknafein - 2014-06-25, 01:44
Jak się Argentyna nie rozkręci to ja się zwijam z internetów! A Veon to przyklepał.
nie rób mi tego ; /
jak na sb sie robi fala icowego pedalstwa to wychodze i wyczekuje az przyjdziesz zeby napisac kilka wpisow ktore to wybiją i zaczna jakas normalna rozmoweJankielKindybalista85 - 2014-06-25, 01:45
Davos napisał/a:
I dlatego mam nadzieję, że nie wpadną na Niemców
Szkoci też mieli nadzieję, że nie wpadną na Anglików. A też ich lubię.
[ Dodano: 2014-06-25, 02:46 ]
Zaknafein napisał/a:
Jak się Argentyna nie rozkręci to ja się zwijam z internetów! A Veon to przyklepał.
nie rób mi tego ; /
jak na sb sie robi fala icowego pedalstwa to wychodze i wyczekuje az przyjdziesz zeby napisac kilka wpisow ktore to wybiją i zaczna jakas normalna rozmowe
Niestety. Kolejny raz tego chamstwa nie zniesę! Jak w ćwierćfinale Argentyna znów przegra z Niemcami to idę sobie z Mistrzów i z Forum! Rzekłem! Może taka ofiara coś zmieni!
Swoją drogą najbliżej byli w 2006 za Pekermana. Dopiero po karnych odpadli a długo prowadzili. Szkoda, ze Pekerman wtedy zrezygnował. To co zrobił z Kolumbią pokazuje, ze to świetny trener reprezentacyjny.Davos - 2014-06-25, 01:50 Szkoci już raz się Anglikom odbili czkawką. I mogą drugi raz, przy okazji zbliżającego się referendum nt niepodległości.
A propos Anglików - nakręcali się jak zwykle przed mistrzostwami, jacy to oni nie są za*ebiści w nogę, a skończyło się jak zawsze A nawet gorzej, bo nie udało im się wygrać nawet jednego meczu.
A u nas było niemal święto narodowe, jak udało się nam wymęczyć w eliminacjach remis z nimi Od razu zaczęło się pompowanie balona, który bardzo szybko został przekłuty z wielkim hukiem przy okazji następnych meczów eliminacyjnych K - k - 2014-06-25, 19:23 Zaknafein - 2014-06-25, 19:30 messi pięknie z wolnegoSzyszek - 2014-06-25, 22:18 Ameryka atakuje mocno! Urugwaj (na czele z głodomorem Suarezem ), Kolumbia (która może zajść daleko), Kostaryka, Argentyna, Chile, Meksyk i oczywiście gospodarz - Brazylia. Z Europy jak na razie tylko 2 drużyny: mocna Holandia i wielcy farciarze, czyli zapyzialce z Grecji. Oby szybko odpadli, bo ich gra jest nudna.
Szkoda WKS, awans był tak blisko Ale chociaż z afrykańskich Nigeria ma awans, mimo że jednak niesprawiedliwie, bo dostali to zwycięstwo z BiH od sędziego.
Jutro musi awansować Ghana! Życzę im tego awansu, bo grają naprawdę fajnie, ale nie mają szczęścia (szczególnie w meczu z USA.) Także plan na jutro:
1. Niemcy, rozgromcie Amerykańców!
2. Ghano, pokonajcie Portugalię!
Wtedy wychodzą Niemcy i Ghana, a Szyszek jest usatysfakcjonowany
Dzisiaj pewnie wyjdą dwie europejskie drużyny: Francja i Szwajcaria. Francja nie będzie miała problemów w 1/8 finału, bo trafią na Nigerię (która nie pokazuje nic specjalnego). Szwajcaria trafi na Argentynę, więc już większy problem.JankielKindybalista85 - 2014-06-25, 22:34 Argentyna wreszcie zagrała dobry mecz. Gniotła tę Nigerię. Murzyny 3 strzały i dwie bramki. Fakt, obie piękne. A Messi w 2010 roku grał wybitnie w klubie, kiepsko w reprezentacji. Teraz miał słabszy sezon w klubie a w reprze nareszcie rządzi i dzieli. I strzela. Jak Maradona w 1986. Tam Argentyna tez miała dobrą pakę ale Diego był dwa poziomy ponad nimi. I też na początku się męczyła. Aż wreszcie pociągnął cała drużynę Maradona. Pociągnął aż do mistrzostwa. Oby Messiemu też się to udało. Po tych dwóch kiepskich meczach muszę szukać jakichś pocieszających analogii do przeszłości. Oby chociaż szwabów w ćwierćfinale przeszli. Będę się cieszył i będę wciąż na forum.K - k - 2014-06-25, 22:50 Love178 - 2014-06-25, 23:24 Francji wystarczył remis żeby wyjść z grupy z najwyższym wynikiem, więc nie ma co jej zarzucać słabizny, możliwe, że taki był plan Zaknafein - 2014-06-25, 23:31
love178 napisał/a:
Francji wystarczył remis żeby wyjść z grupy z najwyższym wynikiem, więc nie ma co jej zarzucać słabizny, możliwe, że taki był plan
no dokladnie
po co mieliby sie niepotrzebnie przemeczac