To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Filmy i seriale - Polecanie filmów

Zabek05 - 2015-04-23, 19:28

JankielKindybalista85 napisał/a:
7.
4.
8.
Chińska bajka.
Kojarzę że taki film istnieje ale nie oglądałem. Obejrzę skoro polecasz.
8
4
2
8
5

pierwszy raz nie ogarniam posta Jankiela :O

Mackers - 2015-04-23, 19:29

To są oceny w skali od "chińska bajka" do 10.
Zabek05 - 2015-04-23, 19:31

a ok
Davos - 2015-04-23, 21:16

Jankiel, Forrest Gump tylko 8? ;)
JankielKindybalista85 - 2015-04-23, 21:23

Zaknafein napisał/a:
Z Burtonem jak z Kubrickiem czy ogólnie nie lubisz? : D

"Ed Wood" i Batmany były dobre (ogólnie wole Batmany Burtona od tych Nolana, sorry.), "Sok z żuka" jest kapitalny. Ale cała reszta filmów Burtona nie wychodzi u mnie ponad 5. Nie lubię typa, tej całej jego dziwolągowatej stylistyki. Po części to wina jego zachwytu nad Dżonym Dipem, ktroego też niezbyt cenię a u Burtona muszę oglądać non stop.

Davos napisał/a:
Jankiel, Forrest Gump tylko 8? ;)

Tak. I u mnie to nie jest "tylko" Stary. To zazwyczaj AŻ 8. Wiesz, ja zgadzam się z Pietrasem (tym co kiedyś "kinomaniaka" prowadził), który kiedyś walnął "Uwielbiam kino bezgranicznie. dlatego tak trudno mnie nim zachwycić."

Catacombe - 2015-04-23, 21:28

Aspirhino napisał/a:
To i ja się dołączę.
Krótka lista filmów (zagranicznych), które nie wszyscy mogą znać, a które polecam:

#10 Kontakt:
Filmowa adaptacja powieści bodajże Carla Sagana. W wątek fabularny podchodzący pod hard science-fiction, mianowicie kontaktu z cywilizacją pozaziemską, wpleciony został motyw życiowej pasji, dążenia do jej realizacji naprzeciw sceptykom, wreszcie problem wiary w nauce i zmaganiach wybitnej pani naukowiec w przekonaniu niedowiarków.
Co więcej, reżyserii Zemeckisa, a łón wielkim reżyserem był.
Obrazek

#5: Dr Strangelove (Czyli Jak Przestałem Się Bać I Pokochałem Bombę):
Zbuntowany amerykański generał usiłuje wywołać III wojnę światową.
U.S. President razem ze swoimi doradcami (w tym tytułowym dr Strangelovem) próbuje zrobić wszystko, by zapobiec zagładzie.
Genialna satyra na powojenną historię.
Obrazek

#4 Odyseja Kosmiczna:
Tak bardzo hard science-fiction, że inżynierowie z NASA wzorują się na pomysłach z tego filmu.
Jeden z najlepszych filmów, który stara się pogodzić loty kosmiczne z twardą nauką.
Do tego ostatnie sceny (Jupiter And Beyond Infinite) jest doskonale zsynchronizowana z utworem Echoes Pink Floyd.
https://www.youtube.com/watch?v=eOKBGP1Ej6Y

Obrazek

Dożywotnie propsy.

widzu - 2015-04-23, 21:40

JankielKindybalista85 napisał/a:
Tak. I u mnie to nie jest "tylko" Stary. To zazwyczaj AŻ 8.

Widzę, że "Truman Show" też dostał aż 8.

Dobry film, Carrey zagrał naprawdę dobrze, pomimo że to nie była rola stricte komediowa jakie odgrywał zazwyczaj.

Davos - 2015-04-23, 22:03

Nom, Truman Show było dobre. No i oprócz Jima Carreya, świetnie też zagrał Ed Harris.

A ostatnio w TV leciało "80 milionów" czyli historia wyprowadzenia przez działaczy Solidarności w latach 80tych 80 milionów związkowych pieniędzy z konta, zanim przejmie je Służba Bezpieczeństwa.
I muszę powiedzieć, że film mi się naprawdę spodobał, co w przypadku naszej rodzimej kinematografii zdarza mi się rzadko. Jakby ktoś miał okazję zobaczyć to polecam.

Moris299 - 2015-04-23, 23:20

Truman oglądałem, podoba mi się przesłanie filmu.
;( Kontakt też - genialne zakończenie ;)
No i Foresta też oczyście.

Aspirhino - 2015-04-24, 17:36

Ascara napisał/a:
To na pewno bardzo podoba Ci się avatar szyszka. :D

Ano.

Cytat:
Hm, zarzucę kilkoma mniej znanymi tytułami, które uwielbiam i do których chętnie wracam.
Ninja Assasin - w największym skrócie ninja, który poprzysiągł sobie zemstę.

Na Kościele Katolickim?

widzu - 2015-05-14, 11:48

Błagam, niech ktoś mi powie tytuł. :haha:

macbed - 2015-05-14, 12:14

widzu, klasyka nie poznałeś? To serial.
小明和他的小伙伴们

*flies away*

Adijos - 2015-05-16, 22:03

Goronco polecam Citizenfour! Film dokumentalny ze Snowdenem w roli głównej - człowiekiem, który ujawnił jak bardzo nasze społeczeństwo jest inwigilowane i na jaką skalę.

Wyobraźcie sobie teraz, że takie NSA, ma wszystkie dane o Jankielu, nawet długość jego brody :D Śmiesznie i przykre. Czyż nie?

JankielKindybalista85 - 2015-05-16, 22:09

Po co Naczelnemu Sądowi Administracyjnemu długość mojej brody? :troll:
Adijos - 2015-05-16, 22:12

"National Security Agency (NSA), (ang. Agencja Bezpieczeństwa Narodowego) – amerykańska wewnętrzna agencja wywiadowcza koordynująca m.in. zadania wywiadu elektronicznego"~~Wikipedia

:troll:

I tal wiem, że widziałeś.

JankielKindybalista85 - 2015-05-16, 22:17

Chuj, nie boję się - NSA nie jest wszechpotężna. Żydomasoneria jest.
WojtekVanHelsing - 2015-05-16, 23:20

Twarda sztuka

Jeden z moich ulubionych filmów, ambitny dramat, dobra gra aktorska itd. Swietnie sie oglada

ChodnikowyWilk - 2015-05-19, 10:01

Może komuś się przyda, wyszukiwarka podobnych filmów :P

http://www.filmypodobnedo.pl/

[ Dodano: 2015-05-24, 21:20 ]
Jankiel obejrzałem Big Lebowskiego. Komedie kryminalne mi wyjątkowo nie leżą, i nie są w moim guście i to się nie zmieniło. Film niezły, ale zdecydowanie nie dla mnie. Męczą mnie niekończące się dialogi, wkurwiał niemiłosiernie Walter Sobchak, w założeniu miał być pewnie zabawny, ale mnie wkurwiał. Kilka scen w których zdrowo się uśmiałem + zajebisty soundtrack ratują w moich oczach ten film :D No i w końcu wiem, kim jest koleś z twojego avka.

JankielKindybalista85 - 2015-05-24, 20:31

"You said it, man. Nobody fucks with the Jesus." :-D

A sam "Big Lebowski" jest bardzo specyficznym filmem, główny bohater też jej specyficzny. Mogą zupełnie nie podejść. Mi podeszli zajebiscie!

Ważne ze coś oglądasz Wilku! :piwo:

Zaknafein - 2015-06-02, 23:30

Polecam film "The Others" (pol. "Inni")

Jest stary dom na wybrzerzu Anglii. Są lata 40-50 zeszłego wieku. I w tym domu żyją matka z córką i synem. I przychodzi do nich nowa służba - starsza babka, dziadek i taka dziewczyna niemowa. No i w sumie to ten film bardzo ciężko jest opisać bo jest trochu pokręcony. A nie chce spoljerować. Więc nie ma tam elektryczności nie mają zbytnio światła, są zasłony, fortepian, nagrobki, ogród, las i te sprawy. I końcówka jest cholernie zaskakująca, chociaż już wczesniej mozna sie troche domyslac o co biega.
Tak czy siak polecam.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0bMEGtUxajY