To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

monjiczq - 2013-12-23, 19:59

ZSK wpadasz w narcyzm? :-D

Jankiel to ja tylko o słońcę poproszę albo lepszy grzejnik!

AnswersMaster - 2013-12-23, 20:38

czekamy na odpowiedź grzejnika
Adijos - 2013-12-23, 21:09

monjiczq napisał/a:
Adijos zgubiłeś czapke mikołaja ;c

Avatar mi się zgubił i przegapiłem :(

monjiczq - 2013-12-23, 21:35

no to ja czekam z niecierpliwością :P
ZSK - 2013-12-27, 10:47

Obczajcie, że ksiądz na pasterce w trakcie kazania porównał żuli siedzących pod sklepem do Tolkienowskich Orków :D
Davos - 2013-12-27, 11:21

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Obczajcie, że ksiądz na pasterce w trakcie kazania porównał żuli siedzących pod sklepem do Tolkienowskich Orków :D

Ale w sensie, że śmierdzą albo budzą antypatię? Czy w jakimś innym kontekście?

Tak czy inaczej, niezły ksiądz. Już go lubię :)

ZSK - 2013-12-27, 11:39

To było szerokie odniesienie aż do głębokiej wiary samego Tolkiena i tego, że w swoich postaciach uwidaczniał on charaktery ludzi, z którymi miał do czynienia / które występują na świecie i jakiegoś podobieństwa się tam doszukał. Nie wiem dokładnie którą cechę miał na myśli :)
monjiczq - 2013-12-27, 18:35

też tak można :D
ZSK - 2013-12-27, 19:24

Ciekawe co myślały te wszystkie babcie i "poważni" ludzie, dla których te wszystkie powieści to bajki dla dzieci.
Davos - 2013-12-28, 02:04

To było szerokie odniesienie aż do głębokiej wiary samego Tolkiena i tego, że w swoich postaciach uwidaczniał on charaktery ludzi, z którymi miał do czynienia / które występują na świecie i jakiegoś podobieństwa się tam doszukał. Nie wiem dokładnie którą cechę miał na myśli :)

W sumie ciekawe, bo jednak u Tolkiena Orkowie byli sługami ciemności i nie przejawiali żadnych pozytywnych cech. Żule raczej źli nie są, na ogół stali się tym kim są na skutek różnych życiowych zawirowań, za które tylko częściowo ponoszą winę. Ja bym ich porównał bardziej do jakichś upadłych ludzi, nie wiem, może do Haradrimów ;) Do Orków by mi pasowali bardziej politycy (a Wojtek by ich pewnie porównał do komunistów) :P

Ciekawe co myślały te wszystkie babcie i "poważni" ludzie, dla których te wszystkie powieści to bajki dla dzieci.

Ano właśnie, pewnie zdecydowana większość nie wiedziała, o czym ksiądz w ogóle mówi :P Swoją drogą mnie zawsze denerwuje traktowanie z pobłażaniem Lotra. Co z tego, że Tolkien został uznany przez Timesa za najwybitniejszego pisarza XX wieku. Co z tego, że Trylogię książkową przeczytało ponad sto milionów czytelników. Co z tego, że filmowa Trylogia dostała 17 Oscarów, najwięcej w historii kinematografii. To i tak jest "bajka", a historia w nim przedstawiona to "bzdury", bo biegają tam jakieś krasnale i inne bajkowe postacie. Szkoda gadać :/

ZSK - 2013-12-28, 02:14

No właśnie, a w takich postaciach można zgrabnie zawrzeć najróżniejsze metafory i odniesienia do życia. Niektórym po prostu nie przegadasz.
Jemszyszki - 2013-12-28, 13:26

Jeśli bolą mnie mięśnie w okolicach tyłka, nadwyrężyłem jej czy coś. I smaruje je maścią przeciw bólową która łagodzi ból i pozwala mi chodzić. To czy oznacza to, że używam maści na BÓL DUPY?
Sharvari - 2013-12-28, 13:44

chyba tak. a można wiedzieć dlaczego bolą cię mięśnie tyłka?
chociaż może nie...

Jemszyszki - 2013-12-28, 13:48

Sam nie wiem, ale nie chce mi się iść do lekarza. Internety mówią, że to jakaś "rwa kulszowa" czy coś. Ale bóle się pojawiają tak na 4-5 dni po czym znikają na miesiąc, trzy.

Albo kiedyś coś naciągnąłem albo od siedzenia przy kompie w dziwnych pozach.

widzu - 2013-12-28, 13:52

A może nie do końca przetrawiłeś którąś z szyszek?
Jemszyszki - 2013-12-28, 13:54

Kurde widzu ma sens! Na pewno utknęła mi między mięśniami i co jakiś czas daje o sobie znać :[
Sharvari - 2013-12-28, 14:07

ja zawsze miałam kilkudniowe butthurty po jeździe konno, ale jak tak bez wysiłku fizycznego to faktycznie dziwne i może jednak lepiej iść do lekarza.
widzu - 2013-12-28, 14:20

Mam w klasie gościa, którego znajomy jest na medycynie i miał praktyki na OIOM-ie.

Jeśli mu (koledze) wierzyć, to badał raz facetkę z raną głowy i wywiązał się taki dialog:

- Co się pani stało?
- Spadłam z konia.
- A o co się pani uderzyła?
- O szafkę nocną.

:-D

Adijos - 2013-12-28, 14:56

Sharvari napisał/a:
ja zawsze miałam kilkudniowe butthurty po jeździe konno.

Też jeździłem! :-D :piwo:

AnswersMaster - 2013-12-28, 17:32

Cytat:
- Co się pani stało?
- Spadłam z konia.
- A o co się pani uderzyła?
- O szafkę nocną.

w sensie, że koń=penis i to podczas seksu czy jednak chodzi o jakąś inną wersję?