Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Euro 2016 we Francji
macbed - 2016-06-22, 19:21 Szkoda, że nie transmitowali meczu Węgrów, bo by były większe emocje niż przy tej kopaninie w meczu Austria - Islandia, ale ten gol w 94 minucie był świetny ChodnikowyWilk - 2016-06-22, 19:24 Powinniśmy być bardzo ale to bardzo wdzięczni że postanowili nam jakiś mecz udostepnić na otwartym kanalemacbed - 2016-06-22, 19:32 No też się w sumie zdziwiłem Szyszek - 2016-06-22, 20:43 Cóż za mecz Węgrów z Portugalczykami! U Węgrów widać, że jest dobra forma ekipy. A Portugalczyków, że Ronaldo się obudził. Taka to Portugalia: Coś tam sobie radzi, jak ich wielka gwiazda Cristiano ma formę. Ale to też pokazuje, że to wcale nie jest jakaś super mocna ekipa, na jaką jest przez niektórych kreowana. Bez Ronaldo to byłby zwykły średniak. Drużyna jednego zawodnika, tak to można określić.
W ogóle sytuacja Portugalii pokazuje, że obecny system rozgrywek jest trochę kpiną. 3 remisy, 3 pkt, a i tak wyjście z grupy. Wolałbym jednak, żeby do dalszej fazy rozgrywek wchodziły drużyny, które ten awans wywalczyły, a nie ciułały punkciki. Mam nadzieję, że ktoś im utrze nosa w 1/8 finału.
Ale postawa Węgrów i Islandii na tym turnieju bardzo mnie cieszy Szczególnie tych pierwszych!Marcin55522 - 2016-06-22, 20:44 Chorwacja ich zniszczy.Szyszek - 2016-06-22, 22:16 No i mamy pierwszą porażkę Włochów na tym Euro. Za to Irlandia wywalczyła sobie przepustkę do następnego etapu. Belgia ostatecznie 6 pkt. w grupie. A Zlatan żegna się z reprezentacją. W ogóle co do Belgii, to jednak mogą się sprawdzić moje pierwotne przewidywania, że stać ich nawet na top 4. Ale to nie jest nawet zasługa super formy tylko korzystnej drabinki.
No to faza grupowa za nami. Odpadły następujące reprezentacje:
Albania
Rumunia
Rosja
Ukraina
Turcja
Czechy
Szwecja
Austria
Mecze półfinałowe:
Szwajcaria-Polska (do boju nasi!)
Walia-Irlandia Północna (derby Wielkiej Brytanii )
Chorwacja-Portugalia (Dawajcie, Chorwaci!)
Francja-Irlandia (Gospodarze raczej dadzą radę)
Niemcy-Słowacja (łatwa przeprawa dla Niemców)
Węgry-Belgia (to może być naprawdę ciekawy mecz)
Włochy-Hiszpania (A tu potencjał na hitowe spotkanie)
Anglia-Islandia (Byłoby wesoło, jakby Islandia wygrała. A to jest całkiem realne! )
No to w takim razie mamy parę dni przerwy. A potem rozpoczynamy zasadniczą fazę turnieju!
[ Dodano: 2016-06-22, 23:23 ]
W ogóle taka ciekawostka: Jedynymi ekipami, które w fazie grupowej nie straciły gola to Niemcy i Polska.
Tak z drugiej strony patrząc: Najbardziej bramkostrzelne drużyny fazy grupowej to Węgry i Walia. Obie reprezentacje mają po 6 goli strzelonych na tym Euro.
Trzecia ciekawostka: Nie było drużyny, która wygrałaby wszystkie mecze w grupie. Każdej z nich trafił się remis. Czyli 7 pkt. Z takim bilansem punktów fazę grupową ukończyły 4 drużyny: Francja, Niemcy, Polska i Chorwacja.JankielKindybalista85 - 2016-06-22, 22:28 A najbardziej cieszy że jedyną drużyną, która nie zdobyła nawet punktu i nie strzeliła gola jest UPA-ina. Ekstra! A to, że punkty i parę bramek powinni zgarnąć na nas pomińmy milczeniem. Bo nie zgarnęli.
O Polakach: mamy pewien paradoks. Przed mistrzostwami na podstawie gry w eliminacjach mówiło się, że mamy bajeczny atak, bardzo solidną pomoc i dosyć niepewną obronę, która może sprawić niemiłe niespodzianki. Tymczasem na Euro mega atak Lewandowski-Milik guzik strzela, solidna pomoc ma problemy z utrzymaniem piłki dłużej niż dwa podania a mimo to jest wynik i jednak jakoś ta gra wygląda. Za to ta niepewna obrona okazała się ścianą, która jako jedyna oprócz niemieckiej (ale to w głównej mierze zasługa Milika ) nie dała sobie wpakować bramki. Dziwne to jest strasznie. Żeby Pazdan był większą gwiazdą drużyny niż Milik? Kto by pomyślał.
Szwajcaria ogólnie nie gra żadnych fajerwerków. Z Albanią wygrała ledwo ledwo mimo, że Albańce grały w 10tkę większość meczu, z Rumunią tylko zremisowali mimo że Rumunom w tamtym meczu ewidentnie po 60 minucie zgasła światło bo zdechli kondycyjnie a z Francuzami i jedni i drudzy uroczo kopali się w głowy. Jeśli będą dalej tak grać a my zagramy jak z Irlandią to ich stukniemy na spokojnie. Jeśli zagramy jak z UPA-iną to drugi raz nam się nie przyfarci. A jak zagramy jak z Niemcami to będą karne. Szyszek - 2016-06-22, 22:40 Tsa, Ukraina najsłabszą drużyną fazy grupowej. Jakoś mnie to nie smuci
Z Polakami słuszne spostrzeżenie. Styl naszej gry odwrócił się diametralnie. To nasze gwiazdy w ataku miały świecić. A tymczasem błyszczy Pazdan i to wcale nie swoją łysą glacą Generalnie nasza obrona, mimo że popełnia błędy, owszem (zwłaszcza w meczu z Ukrainą to było widać), to jednak teraz stała się naszym atutem. Efekty widać.
A co do meczu ze Szwajcarami: Wszystko zależy od nas. Wystarczy zagrać swoje i będzie dobrze.Davos - 2016-06-22, 22:48 Szyszek, fajne podsumowanie Właśnie miałem szukać po internetach, kto z kim dokładnie zagra, a tu już wszystko ładnie rozpisane na forum
I faktycznie system okazał się o tyle dziwny, że w grupie F bardziej opłacało się zająć 3 miejsce niż 2 czy 1. Węgry wygrały grupę i muszą "w nagrodę" grać z teoretycznie bardzo silną Belgią. Islandia zajęła 2 miejsce i nie dość, że czeka ich starcie z Anglią to jeszcze wpadli do tej mocniejszej części drabinki. Portugalia z kolei nie wygrała żadnego meczu, a będą grać z Chorwacją, która wprawdzie jest solidnym zespołem, ale do piłkarskich potęg się nie zalicza. No i Portugalia trafiła do tej łatwiejszej części drabinki.
Chociaż trzeba też przyznać, że tak duże nagromadzenie wielkich piłkarskich firm po jednej stronie drabinki wynika z faktu, że Hiszpania i Anglia zajęły w swoich grupach 2 miejsce, a nie 1, jak chyba wszyscy zakładali. No i przez to faza pucharowa będzie wyglądać bardzo ciekawie
Jankiel - w eliminacjach graliśmy z takimi "potęgami" jak Gibraltar czy Gruzja, a im można zawsze nastrzelać sporo bramek (zwłaszcza tym pierwszym). Z kolei teraz mamy rywali, którzy bardzo solidnie bronią, przez co ciężko im coś strzelić, za to często atakują (no, może oprócz Irlandii Płn. ) więc teraz z kolei obrona musi dwoić się i troić, żeby zachować czyste konto. Co im się na szczęście póki co świetnie udaje.
Szwajcaria wielkiego futbolu jeszcze nie pokazała, ale ma bardzo podobne statystyki do naszych - bardzo mało straconych goli i mało strzelonych. Spodziewam się, że w 1/8 zarówno oni, jak i Polacy, zagrają bardzo zachowawczo, żeby przede wszystkim gola nie stracić. A o wyniku może przesądzić jeden błąd w obronie. Oby to nie nasi go popełnili.
TVP ma prawa do transmisji 2 meczów 1/8. Jeden to na pewno będzie mecz Polaków. Mam nadzieję, że drugim będzie starcie Hiszpanów z Włochami. Już sobie ostrzę zęby na ten meczyk :]Szyszek - 2016-06-22, 22:57
Davos napisał/a:
Szyszek, fajne podsumowanie Właśnie miałem szukać po internetach, kto z kim dokładnie zagra, a tu już wszystko ładnie rozpisane na forum
Do usług!
A jak chcesz, to masz jeszcze grafikę z Eurosportu, gdzie widać, jak to wszystko będzie wyglądało
Mackers - 2016-06-22, 22:59 O kurde
Mamy realne szanse na dojście do półfinału
[ Dodano: 2016-06-22, 23:59 ]
O taką Polskę nic nie robiłem.widzu - 2016-06-22, 23:02 Wiem, że powinienem życzyć chłopakom jak najlepiej, ale wygląda mi na to, że finał będzie Niemcy-Węgry.Davos - 2016-06-22, 23:06 Szyszek, dobry pomysł z tą grafiką
Mackers, nawet do finału Belgia nie gra porywającego futbolu, jedyny mecz jaki im wyszedł to ten z Irlandią. Dzisiaj Szwedzi mieli sporo okazji i gdyby strzelili to możliwe, że dowieźliby ten wynik do końca i Belgia by odpadła.
W ogóle te mistrzostwa pokazały, że nie ma drużyn nie do pokonania i przy odpowiedniej determinacji i łucie szczęścia, każdy tu może wygrać z każdym.
Dla mnie póki co absolutną rewelacją są Węgry. Drużyna przed turniejem skazana na pożarcie, a tymczasem wygrała swoją grupę i nie przegrała żadnego meczu Moris299 - 2016-06-22, 23:50 O też szukałem takiej rozpisiki, dzięki. Czyli odpadniemy w 1/4 z Portugalią..dobre i toSzyszek - 2016-06-22, 23:53 Portugalią? Jak dla mnie dużo większe prawdopodobieństwo, że trafimy na Chorwację.krojechleb - 2016-06-23, 17:19
Moris299 napisał/a:
O też szukałem takiej rozpisiki, dzięki. Czyli odpadniemy w 1/4 z Portugalią..dobre i to
ale w typowaniu wyników to na szwajcarów stawiasz Szyszek - 2016-06-23, 18:13 Moris się w swoich przewidywaniach pogubił Moris299 - 2016-06-23, 21:28 coś się musi sprawdzić xDZabek05 - 2016-06-24, 12:14 https://www.youtube.com/watch?v=dBNk0zKWs70icywind - 2016-06-24, 15:22
Jak się nazywa ten ładny po środku?