To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Rozmowy - Pogoda

ChodnikowyWilk - 2016-09-17, 05:18

^ :D

Jankiel a co do tego pocenia, to nikt nie kwestionuje ze to jest naturalną reakcja organizmu, tylko jak się pocisz to jebiesz jak szczur przeważnie i wyglądasz niefajnie. Dlatego zrobili te wszystkie leki, antysrapiranty. Wyszli na przeciw oczekiwaniom tak sądzę.

Marcin55522 - 2016-09-17, 08:23

Davos napisał/a:
10 minut przy takiej temperaturze i już w ogóle nie czuję palców. I to jest kolejny powód, dla którego wolę nawet największe upały niż umiarkowany mróz.

Ja mam właśnie tak samo. Mi wystarczy 5 minut i to nawet w rękawiczkach i już nie czuje palców u rąk. Przejebane :/

ZSK - 2016-09-17, 09:13

Panowie, zdradzę Wam mój myk na zimne palce. Z racji, że hodujemy for fun te pierdolone karpie, a odłów jest zwykle ustalony na 11 listopada, to bywa kurewsko zimno. Czasem 15-18 stopni, a czasem śnieg nakurwia i jest mróz. Ogólnie cały dzień moczysz dłonie w zimnej wodzie, a czasem jest tak, że trzeba te ryby patroszyć, albo myć. Kiedyś mi się tak zdarzyło, płukanie filetów gołymi rękami na placu, w temperaturze kilku stopni. A ryby, nawet żywe, mają temperaturę wody. I przez kilka godzin płukałem te kurwy, a dłonie miałem ciepłe. Wystarczy zacząć swoją robotę, aż zaczyna brakować czucia. Wtedy wracamy do domu i się ogrzewamy, czy to przy grzejniku, czy o kubek gorącej herbaty, ważne żeby na sucho. Gdy czujemy to wewnętrzne ciepło od krwi, wracamy do pracy, bo organizm włączył większą pompę w te rejony ciała. Przynajmniej u mnie tak to wygląda, niezależnie czy jakieś drobne roboty czy coś na mokro właśnie.
JankielKindybalista85 - 2016-09-17, 11:06

ZróbmySobieKupę napisał/a:
odłów jest zwykle ustalony na 11 listopada

Trchę chamówa. Cały kraj świętuje niepodległość, karpie też by chciały a tu okazuje się, że mają ustalony transport do karpiej Treblinki.

Mańka - 2016-09-17, 11:59

ktoś wspominał o kiepskim krążeniu? ja tak mam z dłońmi i stopami - nawet podczas upału potrafię mieć je lodowate :-D
krojechleb - 2016-09-17, 12:20

https://www.youtube.com/watch?v=0DqE1ufqcOc pewnie napisów nie potrzebujecie ale na wszelki wypadek macie;P
JankielKindybalista85 - 2016-09-17, 12:26

Zajebista prognoza pogody Krojchlebku. Wszyscy powinni być zadowoleni.
maat_ - 2016-09-17, 12:28

Moi rodzice mieli świra na zimny wychów. U mnie w domu rodzinnym było maks 17C, odkąd jestem na swoim mam między 21-24. lubię po domu chodzić w krótkim rękawku. Jestem zmarźlakiem, mam kłopoty z krążeniem i zwyczajnie lubię jak jest ciepławo, choć nie upalnie.
Mańka - 2016-09-17, 12:37

A propos pogody: https://www.youtube.com/watch?v=wArxI9SUhgY
Kurwa jak ja kocham ten filmik <3

macbed - 2016-09-17, 13:07

Kurwa 4 strony od wczoraj najebali xD Bardzo poważny temat xDD
krojechleb - 2016-09-17, 13:20

https://www.youtube.com/watch?v=fBeo1G0oVas
V - r - 2016-09-17, 14:10

JankielKindybalista85 napisał/a:
odłów jest zwykle ustalony na 11 listopada

Trchę chamówa. Cały kraj świętuje niepodległość, karpie też by chciały a tu okazuje się, że mają ustalony transport do karpiej Treblinki.

Właśnie, patroszycie nie te zwierzęta, co trzeba. Karpie nie robią rozpierdolu z tej okazji.

ZSK - 2016-09-17, 14:32

JankielKindylibalista85 napisał/a:

Powód jest prosty - dzień wolny od pracy, więc pracownicy nie muszą specjalnie schodzić z budowy, tylko przyjeżdżają w i tak wolny dzień. Dobrowolnie ofc.

manciara9 napisał/a:
ktoś wspominał o kiepskim krążeniu? ja tak mam z dłońmi i stopami - nawet podczas upału potrafię mieć je lodowate :-D

To samo.

maat_ napisał/a:
Moi rodzice mieli świra na zimny wychów. U mnie w domu rodzinnym było maks 17C, odkąd jestem na swoim mam między 21-24. lubię po domu chodzić w krótkim rękawku. Jestem zmarźlakiem, mam kłopoty z krążeniem i zwyczajnie lubię jak jest ciepławo, choć nie upalnie.

To samo. Mają kurwa oboje nadciśnienie i chuj. Z jednej strony nawet zdrowe, że chłodniej, ale no kurwa bez przesady, muszę im termostaty blokować bo bym musiał siedzieć w jebanej kurtce cały dzień.

Moris299 - 2016-09-17, 14:38

JankielKindybalista85 - 2016-09-17, 14:50

Dobrowolnie ofc.

No kurwa jasne że dobrowolnie kapitalistyczny krwiopijco. :troll:
Już bym ci przyjechał...

Mańka - 2016-09-17, 15:02

Heheh, trząsłeś się galaretka, bo się nagle ochłodziło a nie zabrałeś niczego z długim rękawem :PP
Moris299 - 2016-09-19, 09:07

Patrze dzisiaj ladne 10 stopni mysle luz, ide na krotkim rekawku. Przychodze na przystanek patrze wszyscy w kurtkach i bluzach, w autobusie tez kazdy ubrany jakby bylo -5 :v
Co z tymi ludzmi ;_;

Marcin55522 - 2016-09-19, 09:19

Ja już wczoraj wieczorem w kurtce chodziłem po mieście i było idealnie :)
Mormegil - 2016-09-19, 10:10

Ja wczoraj napierdalałem po lesie w deszczu w Polsce B w krótkim rękawku i też było zajebiście.
ChodnikowyWilk - 2016-09-19, 15:12

Jak biegasz to nic dziwnego, ale jak się chodzi to jest zimno. Po chuj marznac.Chyba ze zgrywasz Moris kozaka co mu żadna temp nie straszna.