Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!
K - k - 2014-06-21, 18:51 Davos - 2014-06-21, 18:58 Argentyna dziś przeciętnie grała, wymęczyli zwycięstwo 1:0, ale niewiele brakowało, by to Iran był górą.
Niech się wreszcie wezmą do roboty, bo z taką grą to ich po raz kolejny Niemcy zdemolują K - k - 2014-06-21, 20:47 Davos - 2014-06-21, 21:58 Kapitalny mecz! Aż by się chciało, żeby trwał trochę dłużej. Ech, jaka szkoda, że Ghanie nie udało się wygrać, sytuacji mieli mnóstwo, ale trzeba przyznać, że remis jest sprawiedliwy. Kurczę, w tej grupie mamy 4 naprawdę dobre zespoły - ale Portugalia póki co nie pokazała nic fajnego. Za to zarówno Ghana, jak i USA pokazały wielką wolę walki i szkoda, że ktoś z nich odpadnie (a może nawet jedni i drudzy). To jest jednak bardzo trudna grupa - z grupy H każdy z tych zespołów wyszedłby bez problemu.Davos - 2014-06-22, 15:41 Wczoraj mieliśmy kolejny na tych mistrzostwach błąd sędziego - nieuznanie prawidłowej bramki zdobytej przez Dzeko. I o ile wcześniejsze pomyłki były wkurzające, o tyle ta ma najpoważniejsze konsekwencje, bo nie tylko wypaczyła wynik, ale i wyrzuciła Bośnię z turnieju. Ciekawe, ile jeszcze musi być takich sytuacji, zanim dziady z FIFA zdecydują się w końcu wprowadzić możliwość powtórek Pewnie dużo, bo nieważna uczciwa rywalizacja, ważne żeby można było robić szwindle. W końcu hajs musi się zgadzać.brzozik70043704352251515 - 2014-06-22, 16:57 Davos, bledy sedziego sa wpisane w te dyscypline, paradoksalnie, to rowniez tworzy jej piekno.JankielKindybalista85 - 2014-06-22, 18:59
Davos napisał/a:
Argentyna dziś przeciętnie grała, wymęczyli zwycięstwo 1:0, ale niewiele brakowało, by to Iran był górą.
Niech się wreszcie wezmą do roboty, bo z taką grą to ich po raz kolejny Niemcy zdemolują
Jak widziałem Argentynę z Iranem a potem Niemcy z Ghaną to sobie myślę, że równie dobrze mogę nie czekać na ćwierćfinał i odejść z internetów już dzisiaj.
Chociaż... w 1990 roku też grali taki szajs a do finału się doczołgali. I przegrali tam z Niemcami... Pier.dolę! Moje dni na mistrzach i forum są już raczej policzone.Davos - 2014-06-22, 20:10
Cytat:
Davos, bledy sedziego sa wpisane w te dyscypline, paradoksalnie, to rowniez tworzy jej piekno.
No dobra, ale tu mamy kontrowersje prawie w każdym meczu, a to jest jednak najważniejszy turniej piłkarski.
Ja tam zdania co do potrzeby wprowadzenia powtórek nie zmienię.
Jankiel, może Niemcy i Argentyna na siebie nie trafią... Tyle, że z taką gry Argentyny nie trzeba Niemców, by odpadli w fazie pucharowej.K - k - 2014-06-22, 20:39 Davos - 2014-06-22, 20:43 Widocznie Koreańczycy nie zjedli przed meczem dostatecznej ilości psów i teraz nie mają biedaki sił.
Algieria dzisiaj wymiata i brawa dla nich Co prawda nie dostanę za to żadnych punktów, bo stawiałem na zwycięstwo Korei 1:0, ale pieprzyć to. Ważne, że Korea dostaje baty. Należy im się za 2002 rok Davos - 2014-06-22, 22:09 No i ostatecznie 4:2 dla Algierii. Brawo. I wreszcie fajny mecz w tej grupie, bo Belgia póki co szału nie robi. Algieria wygrała pierwszy od 32 lat mecz na mistrzostwach świata i mają teraz całkiem spore szanse na awans z grupy. Wystarczy im remis z Rosją, jeśli Korea nie wygra z Belgią. A jeśli drużyna z Afryki Północnej zagra w ostatnim meczu tak jak dziś, to zwycięstwo i awans mają w kieszeni.Zaknafein - 2014-06-23, 18:50 wgl. to nic mnie tak w meczach niemców nie wkur.wia jak kiedy klozet bramki strzela
sie nie przyznaje nawet do bycia polakiem, w przeciwieństwie do Podolskiego, który nawet hymn śpiewa
wiec za każdym razem jak klozet wchodzi na boisko, zgodnie z ojczymem życzymy mu zerwania wiązadeł, złamania nóg i najlepiej karkuDavos - 2014-06-23, 20:32 Też za nim nie przepadam, ale trzeba mu przyznać, że jest w reprezentacji cholernie skuteczny. Zrównał się już liczbą goli na mundialach z Ronaldo i wszystko wskazuje na to, że na tych mistrzostwach go wyprzedzi.K - k - 2014-06-23, 20:48 -Veon- - 2014-06-23, 20:56
Davos napisał/a:
Zrównał się już liczbą goli na mundialach z Ronaldo i wszystko wskazuje na to, że na tych mistrzostwach go wyprzedzi.
A Messi na tym mundialu wyprzedził Bosackiego w ilości strzelonych goli na mundialach.
Krokorok napisał/a:
Zaknafein napisał/a:
wgl. to nic mnie tak w meczach niemców nie wkur.wia jak kiedy klozet bramki strzela
sie nie przyznaje nawet do bycia polakiem, w przeciwieństwie do Podolskiego, który nawet hymn śpiewa
wiec za każdym razem jak klozet wchodzi na boisko, zgodnie z ojczymem życzymy mu zerwania wiązadeł, złamania nóg i najlepiej karku
Nie wiem czy pamiętacie ale w 2006 roku po meczu Niemcy-Polska 1:0,Belgijska prasa napisała że Klose i Podolski celowo nie chcieli pogrążyć swojej prawdziwej ojczyzny.Za 2 lata na EURO2008 to Podolski pogrążył Polskę,a więc kto tu jest tak naprawdę Polakiem?
Na pewno nie klose.
Podolski strzelił przeciwko Polsce na Euro2008, ale w końcu taką ma prace.
Co do tej Belgijskiej prasy... to pewnie pisał to jakiś szmatławiec typu superexpress czy fakt.K - k - 2014-06-23, 21:48 Zaknafein - 2014-06-23, 21:49
Krokorok napisał/a:
Tak wiem że ten tekst z Belgijskiej prasy należy,traktować z przymrużeniem oka.Ale to Klose mówił że chciał by znać odpowiedź,na zagadkę katastrofy Smoleńskiej.
co ku.rwaAdijos - 2014-06-23, 21:51
Krokorok napisał/a:
Ale to Klose mówił że chciał by znać odpowiedź,na zagadkę katastrofy Smoleńskiej.
Macierewicz też tak mówił. I jak to jest teraz?JankielKindybalista85 - 2014-06-23, 21:57 A ja powiem, że o ile cieszy mnie odpadnięcie Hiszpanii to jeszcze bardziej mnie cieszy, ze w ich ostatnim meczu David Villa i Fernando Torres wstali z ławki i - w zapewne ich ostatnich meczach w reprezentacyjnej karierze - strzelili sobie po jeszcze jednym golu na mundialu. Villa Maravilla jest prze gość, zasłużył żeby się pożegnać tym golem. I nieważne, że w Atletico był zmiennikiem Costy, nieważne, że to już nie był ten Villa sprzed kontuzji. I tak to on powinien grać w pierwszym składzie od początku turnieju. Był zgrany, pasował do drużyny. Costa nie pasował w ogóle to hiszpańskiego klepania. Niezgrany z zespołem bardziej Hiszpanom przeszkadzał. Kolejny przykład na to, że wpychanie na siłę do składu gwiazdy, choćby i w świetnej formie, która jednak nie pasuje do zespołu kończy się źle.
I ciekawostka. Skończyłem właśnie pierwszy (2013/14) sezon w Football Managerze 2014. Sezon skończył się mundialem. Wiadomo, gra zaczynała się w lipcu 2013 więc eliminacje trwały, więc awansowało sporo ekip, których w real world w Brazylii nie ma, poza tym zupełnie inne było losowanie grup. Ale wyniki końcowe nie takie znowu nieprawdopodobne. Mistrzem Świata została Belgia po wygranej w finale 1-0 z Holandią. Gol Benteke na poczatku meczu dał wygraną w złotych derbach Beneluksu Trzecia była Francja, która 4-0 rozbiła Meksyk w meczu o brąz. Argentyna odpadła w ćwierćfinale z Holandią a Brazylia- jak w 2006 roku przegrała 0-1, również w ćwierćfinale, z Francją. Niemcy odpadli w grupie, w której były tez Francja i Meksyk a Anglia padła w grupie z Brazylią i USA. A Hiszpania NIE AWANSOWAŁA na Mundial! W grupie eliminacyjnej skończyła na drugim miejscu za Francją a potem w barażach jakimś cudem wyeliminowała ją Austria. I tyle. Aha! Mandzukić w 5 meczach strzelił 8 goli i został królem strzelców. Ale Chorwacja po karnych odpadła z Belgami w ćwierćfinale. Koniec Mistrzostw. Do widzenia. Sezon 2014/15 w FM14 czas zacząć.Davos - 2014-06-23, 22:10 Ja też się cieszę, że Villa i Torres strzelili gole, dodatkowo cieszy mnie jeszcze, że Hiszpania wygrała dziś z Australią. Może i z podniesioną głową nie mogą wracać do domu, bo jednak w mundialu zawiedli, ale chociaż częściowo odzyskali twarz. A co do Costy - to prawda, że do tiki taki nie pasuje, ale jednak sezon miał świetny i trzeba było go sprawdzić w reprezentacji. A na tych mistrzostwach zawiodła cała Hiszpania, nie tylko Costa.