To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Zapytaj usera - Zapytaj Love

K - k - 2014-12-10, 13:02

Love178 - 2014-12-10, 13:34

1. To całkowicie zależy od gustu danej osoby. Zwykle spotykam się z opinią, że "to, to i to jest bardzo dobre w Japonii, ale brakuje mi tego, tego i tego z Polski" lub na odwrót, jak i również skrajności, że "o nie, jadę do Japonii, zaczyna się głodówka", albo "mógłbym jeść tylko japońskie jedzenie". Japończycy z kolei nie tyle co na smak, to zwracają uwagę na... ilość. Przebywając w Polsce nie dość, że jedzą więcej niż przeciętny Polak, to jeszcze chwalą, że nareszcie się mogą najeść, bo w Japonii "płacisz dużo i dostajesz niewielkie porcje, a w Polsce płacisz niewiele i dostajesz wielkie porcje". Jakim cudem w kraju, w którym się normalnie mało je ludzie są nieprzystosowani do jedzenia mało- nie mam pojęcia. Można na tą sprawę spojrzeć obiektywnie, np. w którym kraju zdobywa się więcej nagród kulinarnych michelin albo czyja kuchnia jest bardziej popularna na świecie. Choć są to przeważnie wyniki wpływu innych czynników jak umiejętność reklamowania się, czy jakość szkół kulinarnych...
2. Nie lubię żadnych horrorów, więc ich nie znam :x
3. A w którym miejscu geisha jest "wstydem"? Gdyby głupi obcokrajowcy nie mylili ich z kurtyzanami, to nie byłoby zniekształconego obrazu kobiety zajmującej się sztuką. Siedząc w tym środowisku już nawet zapomniałam, że Europejczycy i Amerykanie błędnie ją biorą za prostytutkę, dzięki, że mi przypomniałeś x.x
4. Zależy jako kto chcesz pracować. Jeżeli chcesz być tłumaczem, to już lepiej siedź w Polsce. Jeżeli chcesz się zajmować służbą zdrowia, opieką osób starszych albo inżynierią, to jest dużo wolnych miejsc i dużo wyższe pensje niż u nas. Japonia ostatnio z powodu tego zapotrzebowania na wyspecjalizowanych pracowników coraz bardziej otwiera granice. W dodatku od tego roku rozpoczął się specjalny program wspólnego rozwoju z grupą wyszehradzką, mam w związku z nim nadzieję na lepsze szanse na pracę w Japonii dla Polaków.

K - k - 2014-12-10, 13:59

:wstyd:
ZSK - 2014-12-10, 14:00

Twój ulubiony/najlepszy według Ciebie.
Nie ma za co.

Szyszek - 2014-12-10, 14:09

ZSK, a co, jeśli Krokorok jest reżyserem tego filmu? :scared:
ZSK - 2014-12-10, 14:12

A to przepraszam.
RudaMaupa - 2014-12-10, 16:52

Ja mam pytanie nie o Japonii...

Czy prawdą są pogłoski, jakobyś nieomal dała się uwieść jednemu z użytkowników forum dzięki informacji o stopniu zaawansowania jego życia seksualnego tudzież jego braku?
Intryguje mnie to niezmiernie.

Zaknafein - 2014-12-10, 17:07

RudaMaupa napisał/a:
Ja mam pytanie nie o Japonii...

Czy prawdą są pogłoski, jakobyś nieomal dała się uwieść jednemu z użytkowników forum dzięki informacji o stopniu zaawansowania jego życia seksualnego tudzież jego braku?
Intryguje mnie to niezmiernie.

Nie tylko Ciebie, też chciałbym to wiedzieć, bo właśnie jeden z użytkowników powtarzał nam to kilkadziesiąt razy podczas Twojej nieobecności.

:chill:

JankielKindybalista85 - 2014-12-10, 17:33

Potwierdzam: KILKADZIESIĄT RAZY! Sugerował przy tym, ze tylko twoje nagłe, wymuszone przez real life, zniknięcie z forum uratowało Cię przed wpadnięciem w jego lepkie objęcia.
widzu - 2014-12-10, 17:50

Oczywiście nie napiszemy o kogo chodzi, trzeba zachować jego prawo do anonimowości.
Love178 - 2014-12-10, 17:55

Co za debil. Fajne są Wasze teksty jakoby było trudno zgadnąć kto to :P
K - k - 2014-12-10, 18:02

:brwi:
JankielKindybalista85 - 2014-12-10, 18:04

love178 napisał/a:
Co za debil.

To znaczy chciałaś powiedzieć: "nie, te pogłoski są całkowicie nieprawdziwe!" Dobrze zrozumiałem?

Love178 - 2014-12-10, 18:06

Musiałam trzy razy przeczytać pytanie Maupy żeby je zrozumieć. To już o czymś mówi :P
RudaMaupa - 2014-12-10, 18:06

Muszę przyznać, że pytam tylko i wyłącznie po to, aby uniknąć rażącego naruszenia w postaci potencjalnego pohańbienia Twej osoby czy też zarysowania Twej nieposzlakowanej opinii przez osoby trzecie korzystające z Twojej nieobecności. Żadnych pikantnych szczegółów domagać się nie będę. :haha:
JankielKindybalista85 - 2014-12-10, 18:12

Czyli Kroko skłamał dwa razy: raz, że poderwał Cię na bycie prawiczkiem (a tak swoją drogą to jest w ogóle jakiś afrodyzjak dla kobiet? Faceci lubią w pewien ambiwalentny sposób dziewice ale kobiety prawiczków?!), drugi raz gdy twierdził, ze tylko tego prawiczka udawał. Dalej zreszta brnie w swym zaprzaństwie twierdząc, ze tak naprawdę to stracił cnotę. Wszystko jasne.

Wstydź się Kroku! Usiłować przelecieć wcieloną Miłość dzięki przynęcie z zakłamanej niewinności! Co za zwyrodniała perfidia i obmierzła obłuda! :-D

Love178 - 2014-12-10, 18:13

Krokorok napisał/a:

2. W sposób w jaki się tam je przy stole (nie siedząc na krzesłach przy stole, pałeczkami zamiast sztuców);

Przypomniałeś mi ten filmik xD
http://www.snotr.com/vide...t_Japanese_Food

K - k - 2014-12-10, 18:14

:yupi:
Love178 - 2014-12-10, 18:15

Ja się chyba już nie będę na ten głupi temat wypowiadać.
widzu - 2014-12-10, 18:58

Krokorok napisał/a:
Za co lubi Japonię:
1. "Chińskie bajki";
2. Technologie;
3. Noriaki Kasai
Za co nie lubię Japonii:
1. Zbyt często wstępują tam trzęsienia ziemi;
2. W sposób w jaki się tam je przy stole (nie siedząc na krzesłach przy stole, pałeczkami zamiast sztuców);
3. W czasie Wojny była za Rzeszą.

Gdzie tu jest pytanie? :smile: