Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Euro 2016 we Francji
Zabek05 - 2016-06-21, 18:16
Davos napisał/a:
Oby się poprawiła bo dostaniemy od banderowców w dupę.
no i się poprawiła. Szyszek - 2016-06-21, 18:21 Szczególnie u Kuby brzozik70043704352251515 - 2016-06-21, 19:04 brawo, jednak dożyłem tych czasów kiedy Polska nie przegrywa żadnego meczu w grupie
wiecie w ogóle skąd Szpakowski ma potwierdzone informacje o transferze Krychy do PSG? ChodnikowyWilk - 2016-06-21, 19:08
Zabek05 napisał/a:
Davos napisał/a:
no i się poprawiła.
Poprawiła się pod wzgledem wyniku, ale gralismy slabo, momentami fatalnie szczegolnie jeśli chodzilo o wyniane podań w środku pola i utrzymanie się przy pilce, i możemy tylko podziekowac ukraincom ze nie wklepali nam z 3 brameczek, bo.mieli dobre okazje. Mam nadzieję ze to wypadek przy pracy i ze Szwajcarsmi wrócimy do normy.widzu - 2016-06-21, 19:09
brzozik70043704352251515 napisał/a:
wiecie w ogóle skąd Szpakowski ma potwierdzone informacje o transferze Krychy do PSG?
wiecie w ogóle skąd Szpakowski ma potwierdzone informacje o transferze Krychy do PSG?
na onecie przeczytałbrzozik70043704352251515 - 2016-06-21, 19:15 pewnie dostał zjeby w przerwie, po gwizdku już nie poruszał tego tematukrojechleb - 2016-06-21, 19:45
ChodnikowyWilk napisał/a:
Zabek05 napisał/a:
Davos napisał/a:
no i się poprawiła.
Poprawiła się pod wzgledem wyniku, ale gralismy slabo, momentami fatalnie szczegolnie jeśli chodzilo o wyniane podań w środku pola i utrzymanie się przy pilce, i możemy tylko podziekowac ukraincom ze nie wklepali nam z 3 brameczek, bo.mieli dobre okazje. Mam nadzieję ze to wypadek przy pracy i ze Szwajcarsmi wrócimy do normy.
Lepsze okazje mieliśmy od banderowców;) fakt że można było odnieść wrażenie że ciut lepiej grali ale te 3 brameczki to lekka przesada dlanich:D jeżeli oni mieli 3 trafić to my z 5 i było by 5-3
gry poszczególnych zawodników nie skomentuję bo wyszliśmy z grupy z 7 punktami tak samo jak szwaby;) a więc lepsi od nas nie są:) i cieszy mnie to euro niezmiernie;DDavos - 2016-06-21, 20:27 Wynik świetny, awans jest i trzeba się z tego cieszyć, ale nie oszukujmy się - Ukraińcy dziś momentami wjeżdżali w naszą obronę jak w masło i tylko ich wielkiej nieskuteczności + szczęściu możemy zawdzięczać fakt, że ostatecznie nic nam nie strzelili. Sędzia mógł też dla nich podyktować co najmniej jednego karnego i nikt by się nie mógł przyczepić. Więc wynik fajny, ale gra już tak średnio.
Wielkie brawa dla Kuby za gola. Ale i samo rozegranie tej akcji fajnie wyszło, widać że ćwiczyli to na treningach.
Szkoda, że Kapustka złapał kolejną żółtą kartkę i przez to nie będzie mógł grać w następnym meczu. Niestety zabrakło mu trochę zimnej krwi.
Szwajcaria na tym Euro może nie gra rewelacyjnie, ale to dosyć solidny rywal. I też tracą bardzo mało bramek. Spodziewam się bardzo wyrównanego meczu, a szansę na awans oceniam na 50%. Nie zdziwię się, jak będzie dogrywka albo i karne, po bezbramkowym remisie.Szyszek - 2016-06-21, 21:41 Dzisiaj chyba zagraliśmy najsłabszy mecz ze wszystkich trzech. Było sporo błędów, zwłaszcza w obronie. Serio drżałem, czy zaraz nie stracimy gola. Nie wiem, na ile to był efekt jakiegoś lekkiego zmęczenia, a na ile już pewne wyluzowanie, bo sytuację mieliśmy już dobrą. Na szczęście udało się przeprowadzić ładną akcję z rzutu rożnego: Asysta Milika i piękny strzał Błaszczykowskiego. Niczym w meczu z Rosją 4 lata temu
Generalnie mamy to, o co chodziło: Pewne wyjście z grupy. Polacy pokazali, że przy obecnej formie i składzie grupy pewnie mogą wyjść z grupy. 7 punktów jest, czyli przypadku nie ma. No i warto dodać, że jeszcze nikt nam gola nie wpakował do tej pory, bramkarze zachowują czyste konto.
Przypomnę słowa pewnego niedowiarka po meczach towarzyskich
Davos napisał/a:
Jak wyjdziemy z grupy chociaż z 3 miejsca to i tak będzie dobrze.
Davos napisał/a:
Davos napisał/a:
I co teraz, malkontenci?
To tylko pokazuje, ile są warte takie mecze towarzyskie tuż przed samym turniejem i jak bardzo nierozsądne jest okazywanie skrajnego pesymizmu po takich przedturniejowych potyczkach o pietruszkę.
Oczywiście z hurra-optymizmem też nie przesadzajmy, jaka to nasza repra jest wspaniała, nieustraszona i w ogóle. Idealnie nie gramy, aczkolwiek skutecznie. I nie zapominajmy, że przy obecnym układzie ten turniej dopiero teraz się naprawdę zacznie. Teraz prawdziwy test dla nas: 1/8 finału i mecz ze Szwajcarią. Rywal trudny i wymagający, ale jak najbardziej do ogrania. Mecz tutaj może być naprawdę wyrównany i toczący się aż do rzutów karnych. A jak się uda z nimi wygrać, to dalej niech już się dzieje wola nieba. Ćwierćfinał dla naszej reprezentacji to już i tak będzie spory sukces, a dalsza przeprawa będzie już bardzo trudna i właściwie nie do przejścia, bo prawdopodobnie dalej trafimy albo na Chorwację albo na Hiszpanię. Czyli rywali naprawdę bardzo trudnych i musiałyby się dziać cuda, by udało się ich przejść.
Aczkolwiek jeszcze raz gratulacje dla Polaków za te 7 pkt. No i co? Czekamy na sobotę
.
To tylko pokazuje, ile są warte takie mecze towarzyskie tuż przed samym turniejem i jak bardzo nierozsądne jest okazywanie skrajnego pesymizmu po takich przedturniejowych potyczkach o pietruszkę.
Aczkolwiek jeszcze raz gratulacje dla Polaków za te 7 pkt. No i co? Czekamy na sobotę
Szyszek - 2016-06-21, 21:50 A co do obrazka, to w sumie nieaktualne, bo Hiszpanie gola już stracili. Nawet 2 Moris299 - 2016-06-21, 21:52
Cytat:
Czekamy na sobotę
No to sobie poczekamy, bo on już nie gra w reprezentacji...
Davos - 2016-06-21, 22:18 Szyszek, mecze towarzyskie to jedno, a drugie to doświadczenie związane z oglądaniem występów Polaków na poprzednich turniejach w XXI wieku 4 razy się nakręcałem, że wyjdziemy z grupy i 4 razy daliśmy dupy. Za piątym razem powiedziałem sobie, że tym razem już się nie nastawiam, że na pewno się uda (aczkolwiek zasady awansu z grupy teraz są łatwiejsze niż kiedyś), a jeśli będę pozytywnie zaskoczony i tym razem uda się przejść do fazy pucharowej to tym lepiej
A w ogóle nieźle się porobiło w grupie D... Turcja wygrała z Czechami 2:0, a Chorwacja wygrała z Hiszpanią 2:1. Niespodzianki, o ile nawet nie sensacje. A robi się jeszcze ciekawiej, zważywszy na fakt, że gdyby udało się pokonać Szwajcarię, to w ćwierćfinale możemy trafić właśnie na Chorwatów. Z kolei Hiszpania już w 1/8 spotka się z Włochami, co mnie trochę cieszy (bo będzie dobry mecz), ale i trochę smuci (bo lubię obydwa zespoły i wolałbym, żeby spotkały się później, a po drodze któryś z nich mógłby wyeliminować Niemców ).
No i po dzisiejszym dniu wiemy też, że w fazie pucharowej znajdą się na pewno Słowacja, Węgry i ...Irlandia Płn
A skoro Szyszek już mi wytknął (skądinąd słusznie) moje przewidywania, które się nie sprawdziły, zrewanżuję się tym samym
Szyszek napisał/a:
Tak patrzę na tę Irlandię Północną i myślę sobie: Jak ci pesymiści mogli twierdzić, że z nimi zremisujemy? Albo w ogóle że przegramy! Dzisiaj pokazali, że są tak słabą ekipą, że wątpliwe jest, że strzelą jakiekolwiek gole na tym turnieju. Bo w końcu jak tutaj strzelać bramki, jak są zbyt zajęci ścinkami, faulowaniem i siedzeniem w swoim polu karnym? Widać efekty wprowadzania większej ilości drużyn na Euro i takie ogóry z północnej Irlandii potrafią grać w finałach.
Jak widać duże turnieje rządzą się swoimi prawami i ciężko tu niektóre rzeczy przewidzieć Szyszek - 2016-06-21, 22:28 Nie ukrywam, zaskoczyli mnie Irlandczycy w tym meczu z Ukrainą i tutaj zwracam im honor Nie są wcale taką złą drużyną, jakby się to mogło wydawać. A gadanie na nich jako efekt nowego systemu to u mnie przejaw ignorancji, bo akurat ta ekipa mimo tego i tak by awansowała do turnieju. W końcu wygrała swoją grupę, o czym kompletnie zapomniałem.
Euro pełne niespodzianek no i póki co ciekawie układa się ta drabinka. Dla nas zaczyna to wyglądać korzystnie, bo w 1/8 Szwajcaria, a dalej ewentualnie Chorwacja. Półpotęgi, z którymi możemy stoczyć wyrównaną i skuteczną walkę. A tymczasem zanosi się na to, że potęgi mogą się już za wczas wykrwawić wzajemnie. Mecz Hiszpania-Włochy mógłby być jako półfinał, a tu już któraś z tych drużyn będzie musiała się żegnać po 1/8 finału.brzozik70043704352251515 - 2016-06-22, 03:37
Moris299 napisał/a:
Cytat:
Czekamy na sobotę
No to sobie poczekamy, bo on już nie gra w reprezentacji...
sobota gra rap JankielKindybalista85 - 2016-06-22, 15:38 Dziś Sfrustrowany Ronaldo odpadnie razem z tą śmieszną Portugalią, która kompletnie nie wiem dlaczego, patrząc na skład, była uważana za jakiegoś faworyta do czegokolwiek na tym Euro a tymczasem w nocy w półfinale Copa America... https://www.youtube.com/watch?v=b71PPrAYTTQ
A poważnie to Ronaldo mi szkoda. Urodził się za późno. I to nie dlatego, że gość na poziomie uprawniającym do bycia największą gwiazdą dekady, legendą, taką jak np. Maradona w latach 80tych, musi się tą dekadą dzielić z innym graczem z kosmosu, ale z powodu reprezentacji. Pokoleniu 1970-75, młodzieżowych mistrzów świata, pokoleniu Luisa Figo, Victora Baii, Fernando Couto, Rui Costy czy Paulety do wielkości brakowało jeszcze jednego zajebistego gracza. Pojawił się ale zanim stał się genialny to reszta się zestarzała i max co się udało wyciągnąć jeszcze nie wybitnemu Ronaldo i już zdziadziałym Figo i spółce to IV miejsce na Mundialu 2006. A potem zjazd i równia pochyła. Bo Ronaldo coraz lepszy ale Portugalia ogólnie ma coraz gorszych i gorszych piłkarzy. Nie zdziwiłbym się jakby Krystyna jebnął kadrą nawet po tym Euro. A na bank to zrobi po Mundialu w Rosji. Jeśli Portugalia w ogóle tam awansuje bo bez Ronaldo to pizdowata ekipa i najpewniej wróci tam gdzie była zazwyczaj do lat 90-tych: na 3-4 miejsca w eliminacjach bez awansu na turnieje. Już trzeci turniej z rzędu się dziwię na jakiej podstawie się o niej mówiło że jest do czegokolwiek faworytem. Chyba tylko z powodu osoby Ronaldo. Jeśli on dziś i ogólnie jakoś cudownie nie odpali to 1/8 to jest max co Portugusy zdziałają.Davos - 2016-06-22, 18:20 Jeszcze w 2004 byli wicemistrzami Europy. No, ale wtedy była jeszcze ta świetna kadra z Figo, Pauletą i Rui Costą, a teraz Portugalia to Ronaldo i długo, długo nic.widzu - 2016-06-22, 18:46 Dużo dziś bramek.ChodnikowyWilk - 2016-06-22, 19:20 No Ronaldo można powiedzieć że się zrehabilitował za tego karnego.