Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
ChodnikowyWilk - 2015-01-20, 22:57 Zak, Jankiel nadrobiłem w końcu Człowieka z blizną Warto było, majstersztyk JankielKindybalista85 - 2015-01-20, 22:59 Antybristler - 2015-01-20, 23:17 Ja obejrzałem dystrykt 9 i tam czarnuchy narzekają na uchodźców (kosmitów) xd
Czaicie to? JankielKindybalista85 - 2015-01-20, 23:17 Czaję. Dziwny to film. Zaiste.brzozik70043704352251515 - 2015-01-20, 23:35 Witaj w klubie - gatunek filmu ktory preferuje ale... zwiodlem sie R - y - 2015-01-20, 23:48 Ja polecam film About time. Taki fantasy, romantyczny i zabawny. plus ma Rachel McAdams, która jest moją girl crush.
A Witaj w klubie swego czasu obejrzałam bo Jared Leto, ale był to denny film imo i nie zasługiwał na te OscaryDavos - 2015-01-21, 02:08
Antybristler napisał/a:
Ja obejrzałem dystrykt 9 i tam czarnuchy narzekają na uchodźców (kosmitów) xd
Czaicie to?
Widziałem ten film Pamiętam, jak wcześniej zobaczyłem, że producentem jest Peter Jackson - pomyślałem "Hm, to pewnie będzie coś dobrego". Obejrzałem i... WTF? Faktycznie dziwny. Trudno go jednoznacznie ocenić.
Całkiem niedawno leciał w tv film "eXistenZ" (tak się go właśnie pisze) Davida Cronenberga. Puścili to na Tv4 więc spodziewałem się jakiegoś kina klasy B Ale skusiłem się ze względu na dobrą obsadę (m.in. Jude Law, Willem Dafoe, Ian Holm) i przeżyłem miłe zaskoczenie. Film co prawda jest z 1999 roku i zestarzał się mocno, jeśli chodzi o oprawę wizualną, za to fabuła jest bardzo dobra. W dużym skrócie: grupa ludzi decyduje się na wzięcie udziału w eksperymencie i zagranie w grę (o nazwie właśnie: eXistenZ), którą kreują wspólnie swoimi umysłami i którą trudno odróżnić od rzeczywistości. W trakcie eksperymentu na sali pojawia się zamachowiec, który próbuje zabić twórczynię tej gry, a ona ucieka razem z jednym gościem i potem muszą zagrać w tę grę sami, by dowiedzieć się z niej, kto na nich właściwie poluje i dlaczego.
Więcej nie będę zdradzać. Napiszę tylko tyle, że granica między rzeczywistością wirtualną a prawdziwą szybko się zaciera, a widz często zastanawia się, co jest fikcją, a co nie Jest sporo zwrotów akcji i zaskakujące zakończenie.
No i film niezwykle trafnie, jak na 1999 rok, poruszał zagadnienie wciągania się w rzeczywistość wirtualną i zatracania kontaktu z rzeczywistością. Bardzo możliwe, że w przyszłości pójdzie to w taką stronę, jak ukazali to twórcy filmu. A to niekoniecznie radosna perspektywa...
Zatem: obejrzyjcie, jeśli będziecie mieli okazję Zaknafein - 2015-01-24, 23:28
ChodnikowyWilk napisał/a:
Zak, Jankiel nadrobiłem w końcu Człowieka z blizną Warto było, majstersztyk
Say hello to my little friend! widzu - 2015-02-27, 23:06 Obejrzałem "Nietykalnych" (tak, wiem ), ale powiem wam, że to świetny film.
Luźny, bez zbędnych, napięć, w sam raz na odprężenie.
Pokazuje, że dobra komedia nie wymaga żartów o pierdzeniu i bekaniu by być śmieszna.
Naprawdę dobry film, z klasą.
Polecam.ChodnikowyWilk - 2015-02-28, 11:52 Czyli aż drugie miejsce na filmwebie zasłużone?c1ick - 2015-02-28, 11:53 Topka na pewno zasłużona, a czy aż drugie miejsce to nie wiem. JankielKindybalista85 - 2015-02-28, 12:04 Top 100 na pewno zasłużone. Top 50 być może. 2 miejsce to jakaś - jedna z setek - aberracja tego portalu. Nie no, naprawdę bardzo dobry film no ale kurwa bez przesady. U mnie 8 zgarnął.widzu - 2015-02-28, 12:44 Powiem tak - ocenę na filmwebie ma adekwatną - 8.6.
To dobra ocena tego filmu. To jest produkcja w sam raz na ocenę 8.6, bezsprzecznie.
A miejsce w rankingu... Cóż, jest wiele znacznie lepszych filmów. Problem w tym, że te (znacznie lepsze) filmy są bardziej znane, więc i na stronach im poświęconych występują częste ataki trolli, którzy to hurtowo oceniają 1/10 zaniżając ocenę.
Gdyby nie to, film oscylowałby, jak to dobrze ujął Jankiel, w TOP 50.Mackers - 2015-02-28, 12:49 Nie lubię ocen gwiazdkowych. Teoretycznie średniak powinien dostać 5, ale recenzenci specjalnie zawyżają ocenę do 7 gwiazdek, "bo nikt nie będzie chciał obejrzeć tego badziewia".Antlion - 2015-02-28, 12:51 Ocenami na filmwebie nie warto jest się przejmować. Pomijając wcześniej wspomnianych trolli, na filmwebie istnieją również kółka wzajemnej adoracji fanatycznych wielbicieli filmów takich jak "Avatar", które sztucznie zawyżają ocenę filmów, dając najczęściej bezkrytyczne 9/10 albo po prostu 10/10.JankielKindybalista85 - 2015-02-28, 13:08 Już kiedyś pisałem że mnie to na Filmwebie wkurwia bo akurat ja rzucam rzetelne oceny. Najwięcej mam wystawionych piętek i szóstek a dych ciut ponad 20 na 1200 ocenionych filmów ze średnią wszystkich ocen jakieś 5.85. Więc jak widze debila, który podobającemu się pilmowi daje 10/10 a takiemu który się nie podobał 1/10 i już to mam ochotę wykurwić go na harem.
Ps. "Symetria" ma u mnie - tak jak "Nietyklani" - 8/10.ChodnikowyWilk - 2015-02-28, 13:21 Też staram się oceniać filmy rzetelnie, średnia moich ocen to 6.61, a na blisko 250 pozycji dałem 6 dziesiątek. Choć wiem że są tacy co by mnie ukamieniowali że np. Incepcji dałem dychę
Każdy ma co prawda inne gusta, powtarzam to i będę powtarzał, ale to o czym pisze Jankiel, dawanie dziesiątek na zmianę z jedynkami filmom które się nam podobają lub też nie, jest z deczka śmieszne.Davos - 2015-02-28, 13:22
JankielKindybalista85 napisał/a:
Top 100 na pewno zasłużone. Top 50 być może. 2 miejsce to jakaś - jedna z setek - aberracja tego portalu. Nie no, naprawdę bardzo dobry film no ale kurwa bez przesady.
W pełni się zgadzam Film jest świetny i warto go obejrzeć, ale 2 miejsce w klasyfikacji najlepszych filmów wszechczasów jest zbyt mocno zawyżone.ZSK - 2015-02-28, 16:01 Kurcze, to ja mam wysoką średnią, ale zanim mnie ukamienujecie, spieszę wyjaśnić, że portal odwiedzam nieregularne i co najważniejsze, zwykle by ocenić film, który mi się spodobał.Antybristler - 2015-02-28, 21:25 Ja tam dosyć hojnie oceniam, ale to moja subiektywna opinia i nikomu nic do tego.
Myślę, że odsetek ocen trolli jest w każdym filmie podobny, więc ostatecznie oceny nie są zakłócone.