To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop v.2

widzu - 2015-06-01, 22:49

To wy się nie wylogowujecie z facebooka kiedy zamykacie kartę z nim? :O
Barbra - 2015-06-01, 22:49

też do niedawna tak robiłam ale ostatnio wyjebaneee :grimer: nawet forum na jednej karcie a fejs na drugiej, kiedyś nie do pomyślenia
Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-06-01, 22:50

icywind napisał/a:
Barbra napisał/a:
lubię te dwie komendy bo prawie żadnej innej nie pamiętam :grimer: więc używam i czuję się jak hakier przed tym terminalem

Ja znam dnf install, dnf search, dnf autoremove, dnf... hakier ze mnie .
A moris to nie hakier bo listy repozytoriów nie potrafi zedytować :facepalm"

E tam nie znacie sie.... To ja jestem prawdziwy hakier :diabelek2:

Kiedyś na ubuntu używałem konta roota. Raz coś zjebałem i system nie chciał się włączyć, a miałem tam jeden ważny folder(tak, w katalogu roota). Więc odpaliłem ubuntu z usb i użyłem funkcji:
Cytat:
sudo mv katalog/przenoszony katalog/docelowy

Adres katalogu przenoszonego musiałem wpisać z pamięci :troll:

Davos - 2015-06-01, 22:51

Ja się zawsze wylogowuję. Nie będę Zuckerbergowi na tacy podawać stron, które odwiedzam :troll:
KicerK - 2015-06-01, 22:52

Forum jeszcze ujdzie i kilka stron co często odwiedzam. Ale mimo wszystko wszystkie wtyczki fejsa wyłączone + log out gdy wchodzę na strony które mnie niepokoją, bo mój kolega dopiero ostatnio się odemnie dowiedział że udostępnia na fejsie jakieś gówna :patyk:
icywind - 2015-06-01, 22:53

Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Kiedyś na ubuntu używałem konta roota. Raz coś zjebałem i system nie chciał się włączyć

Masz pewność, że coś zjebałeś a to nie #justubuntuthings ?
Poza tym to Ubuntu chyba nawet nie ma teraz konta roota, jest tylko sudo.
Chociaż jak ludzie się logowali na to i tam zapisywali pliki to może dobrze zrobili ;_;

Love178 - 2015-06-01, 22:55

topią w temacie z offtopem i offtopią we wszystkich innych, co za forum
Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-06-01, 22:56

Troche dawno to już było i tak na pewno ja coś zjebałem :-D

A na roocie lepiej było nie zapisywać bo potem można przypadkiem rozwalić i trzeba się męczyć jak musisz koniecznie cośtam odzyskać

ZSK - 2015-06-01, 22:56

Mi by się nie chciało ciągle logować na fb, masakra jakaś.
widzu - 2015-06-01, 22:57

JankielKindybalista85 - 2015-06-01, 22:57

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Mi by się nie chciało ciągle logować na fb,

Racja. Mi też się nie chce.

ZSK - 2015-06-01, 22:57

Mnie to jebie, że fb se śledzi co przeglądam, najwyżej wyjdę na nudziarza bo tylko na kilka stronek zaglądam :P
widzu - 2015-06-01, 22:57

JankielKindybalista85 napisał/a:
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Mi by się nie chciało ciągle logować na fb,

Racja. Mi też się nie chce.

Yup.

icywind - 2015-06-01, 22:58

Na roocie lepiej nie zapisywać bo to konto w ogóle nie do tego służy, żeby go w ten sposób używać.
Davos - 2015-06-01, 22:59

love178 napisał/a:
topią w temacie z offtopem i offtopią we wszystkich innych, co za forum

:1m:

ZSK - zależy, kto ile siedzi na fb. Ja wchodzę raz na kilka dni, sprawdzę co mam do sprawdzenia i wychodzę. Nie siedzę tam raczej dłużej niż pół godziny. Więc nie mam potrzeby przeglądania w międzyczasie innych stron. Wolę najpierw sprawdzić fb, wylogować się i dopiero potem robić coś innego.

widzu - 2015-06-01, 22:59

Davos napisał/a:
ZSK - zależy, kto ile siedzi na fb. Ja wchodzę raz na kilka dni, sprawdzę co mam do sprawdzenia i wychodzę. Nie siedzę tam raczej dłużej niż pół godziny. Więc nie mam potrzeby przeglądania w międzyczasie innych stron. Wolę najpierw sprawdzić fb, wylogować się i dopiero potem robić coś innego.

:piwo:

icywind - 2015-06-01, 23:01

Ale tu zgodnie z tematem jest offtopic więc topiąc offtopimy ale to jest z kolei topic więc nie offtopimy więc offtopimy... :crazy:
Barbra - 2015-06-01, 23:02

odkąd miesiąc temu zmieniłam hasło i nie jest zapisane w przeglądarce i nie wyskakuje mi okienko czy zapisać i muszę je wpisywać ręcznie za każdym razem, przestałam się wylogowywać

trudności na każdym kroku wiecznie kłody pod nogi co za życie

ZSK - 2015-06-01, 23:02

Jak kto woli :) Ja mam aktywne cztery konfy plus kilka osób "luzem" więc prawie co chwilę ktoś pisze, do tego pliki na studia i dużo nowej muzy więc zaglądam w miarę często jak jestem na kompie. Za to nie noszę telefonu przy sobie w domu i ogrodzie :-)

[ Dodano: 2015-06-02, 00:03 ]
O no i właśnie też nie mam zapisanego hasła do fb w przeglądarce w razie gdyby jakiś kumpel siadł do kompa.

widzu - 2015-06-01, 23:04

#problemyludzizprawdziwymżyciem