Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!
K - k - 2014-06-20, 18:36 Szyszek - 2014-06-20, 19:03 Wielkie gratulacje dla Kostaryki! W tej grupie była to teoretycznie najsłabsza drużyna. Ba, wręcz skazana na pożarcie! A tu po 2 meczach komplet punktów i awans do 1/8 finału! I teraz grupa D będzie jeszcze ciekawsza. 1 mistrz świata (Hiszpania) już odpadł. Teraz odpadnie dwóch kolejnych (Anglia i Urugwaj/Włochy).
Ciekawy teraz będzie bój Urugwaj-Włochy. Dwie mocne drużyny, które będą walczyć o awans. Za to Anglii został tylko mecz o honor... z Kostaryką... Będzie ciężko Anglikom wygrać przy obecnej dyspozycji Kostaryki.-Veon- - 2014-06-20, 19:11 Co to ku*wa było? Włosi dużo atakowali w drugiej połowie, ale w stylu Polskiej reprezentacji. Niemal żadne podanie nie mogło znaleźć adresata. Słabizna.
Nie takiej niespodzianki chciałem, ale mimo wszystki gratuluje Kostaryce awansu.
Teraz Włosi muszą ładnie zagrać z Urugwajem, pokonać ich i pokazać że ten mecz był tylko wypadkiem przy pracy.
Krokorok napisał/a:
Kostaryka-Czarny Koń Mundialu na którego nikt nie stawiał.Zaraz nasi piłkarze zaczną się chwalić,że po heroicznym boju wygrali z nimi 8 lat temu.
Mogę zacząć już za nich. Polska Reprezentacja wygrała mecz z Kostaryką 8 lat temu. Kostaryka pokonała Włochy i Urugwaj. Tym samym:
Polska>Kostaryka>Włochy i Urugwaj Davos - 2014-06-20, 19:20 Veon, skoro Polska pokonała 8 lat temu Kostarykę, Kostaryka pokonała dziś Włochy, a Włochy 8 lat temu wygrały mundial, to znaczy że Polska jest najlepsza na świecie! Hurra!
A teraz na serio: mamy kolejną sensację. Bo nie dość, że już wiadomo, że ostatecznie odpada Anglia, to jeszcze dołączy do nich ktoś z dwójki Urugwaj/Włochy. Różnych scenariuszy się spodziewałem przed mistrzostwami, ale na pewno nie takiego, że z tej grupy awansuje Kostaryka. I bardzo możliwe, że z 1 miejsca! Nie doceniłem ich. Jak dla mnie to największa sensacja tych mistrzostw, większa nawet niż odpadnięcie Hiszpanii.
Już sobie można ostrzyć zębyna mecz Urugwaj - Włochy W sumie trochę szkoda, że jedna z tych drużyn nie awansuje dalej. Lubię Urugwaj, ale jeśli odpadną Włochy, to kto potem zatrzyma Niemców?Szyszek - 2014-06-20, 19:44 Będzie na pewno szkoda, że jedna z tych drużyn poległa. W sumie to obie jak na razie poległy z Kostaryką, która się spisuje rewelacyjnie, ale mimo to prezentują się dobrze i obie powinny być w fazie pucharowej. Anglia pokazała, że nie zasłużyła na awans.
A tymczasem zamiast mocnej drużyny z grupy D przejdzie jakaś przeciętna z grupy H albo dobra drużyna z grupy E lub F, ale jednak słabsza niż taki Urugwaj lub Włochy. Los potrafi być przykry. Ale co zrobisz, nic nie zrobisz.Davos - 2014-06-20, 20:56 Ale dobry mecz Francuzów! Do przerwy prowadzą ze Szwajcarami 3:0, a sytuacji bramkowych mieli mnóstwo (choćby niewykorzystany przez Benzemę karny). Ostatnie 3 mecze tych dwóch drużyn kończyły się remisami, co też typowałem w tym meczu, ale dziś Trójkolorowi grają rewelacyjnie i pokazują, że będą się liczyć w walce o złoto na tych mistrzostwach. Ciekawe, czy Szwajcarzy zdołają nawiązać jeszcze walkę w drugiej połowie.Szyszek - 2014-06-20, 21:05 Francja mocno przycisnęła Szwajcarię i gra naprawdę dobrze! Już właściwie zapewnili sobie zwycięstwo po 1 połowie. Ciekawe, czy spróbują powiększyć przewagę, czy troszkę przystopują i będą bardziej bronić wyniku.
Francja też pokazuje, że gra w kratkę. W 1998 mistrzostwo, by potem w 2002 odpaść w rywalizacji grupowej (i zająć ostatnie miejsce w grupie). A zaraz potem 2006 rok i wicemistrzostwo świata. A w RPA powtórka z 2002 roku. Teraz wypada dla nich ten "szczęśliwy" Mundial. Jak na razie ich gra zdaje się potwierdzać tę zależność. Ciekawe, jak będą sobie dalej radzić.Davos - 2014-06-20, 22:00 Ostatecznie 5:2 dla Francji. Niesamowity mecz i aż 7 bramek. A właściwie powinno być 8, szkoda że sędzia nie pozwolił Les Bleus dograć ostatniej akcji do końca, bo wygraliby 6:2.
Szyszek, o tej dobrej grze Francji na co drugim mundialu też pisałem w tym temacie Ciekawe, czy to potwierdzą w fazie pucharowej.-Veon- - 2014-06-20, 22:01 No i koniec. Francja pokazała świetną grę i zasłużenie wygrała z Szwajcarią.
Jeśli dalej będą tak grać to mogą na tych mistrzostwach daleko zajść.
Dodatkowo to mecz w którym padło jak na razie najwięcej bramek.
Szkoda że sędzia nie uznał tego ostatniego gola.Szyszek - 2014-06-20, 22:12 Co za mecz! Właśnie takich meczy oczekuje każdy kibic! 5-2! Wspaniała gra Francji, ale i Szwajcaria dołożyła swoje 3 grosze. Ale wtedy już Francuzi grali wyluzowani, więc aż tak już się nie starali.
Ale głupi sędzia nie pozwolił dograć Francuzom do końca. A byłby jeszcze lepszy wynik... Ale 5-2 to i tak super wynik.
Francja z taką grą może być poważnym zagrożeniem w walce o Puchar Świata!
Davos, możliwe, że już o tym pisałeś A, napisałem se jeszcze raz, a co! B)
Kurcze, to był naprawdę super mecz! Dalej jestem pod wrażeniem!K - k - 2014-06-20, 22:44 Szyszek - 2014-06-20, 23:02 Po pierwsze: Zapytam uprzejmie: Serio nie umiesz cytować? Na koniec cytatu dodawaj zawsze [/quote] Wtedy ci to wyjdzie. Bo tak to ci się bałagan robi.
Po drugie: Niby rzeczywiście dopiero 2 mecze Francja rozegrała. I to z nie aż takimi mocarstwami (choć Szwajcaria jest akurat drużyną całkiem dobrą, która dalej jednak jest pewniakiem do wyjścia z grupy, bo Ekwador i Honduras to raczej za słabe. Ale jednak zwróć uwagę, jak ładną piłkę grali Francuzi. Wyniki mówią same za siebie. 3-0 z Hondurasem, czyli pewna wygrana, ale nie jakiś wielki popis. Za to dziś ten wielki popis był.
Francuzi już na pewno wyjdą z grupy, więc w pewnym sensie już mają ten "lepszy" Mundial, aczkolwiek sądzę, że dojdą... no, tak ostrożnie podchodząc do sprawy to co najmniej do ćwierćfinału. Ale prawdopodobne jest, że przy takiej grze mogą być pewni miejsca w półfinale. Ale sport jest nieprzewidywalny i wszystko się może jeszcze odmienić. Trzeba poczekać na rozwój zdarzeń.K - k - 2014-06-20, 23:21 Davos - 2014-06-20, 23:27 Honduras jest jednak słabszy niż Kostaryka, poza tym w pierwszym meczu nie pokazał nic, na podstawie czego można by im dawać jakąkolwiek szansę na awans. Nie sądzę, by w ostatnim meczu byli w stanie choćby zremisować ze Szwajcarią, o wygranej nie wspominając.K - k - 2014-06-20, 23:34 Davos - 2014-06-20, 23:38 Już nie prowadzi
Ale mecz całkiem dobry, myślałem że będą nudy.K - k - 2014-06-20, 23:45 Davos - 2014-06-21, 00:43 No to już się nie sprawdzi K - k - 2014-06-21, 11:42 Adijos - 2014-06-21, 14:47
Według 9gag to drużyna Francji/Holandii/Niemiec. Pasuje jak ulał.