No właśnie! Ponawiam pytanie DAvosa. Gdzie to było w Poznaniu? Bo w Krakowie było na pewno! Na sławnym graffiti murze wzdłuż miasteczka studenckiego AGH.
Mi też to znajomo wyglądało. Pamiętam, że zdarzało mi się czasem przechodzić koło tego muru i był tam Wojtyła.
No tylko że jakieś 1.5 roku temu ktoś walnął Wojtyle na twarzy "je.bać Wisłę" i się fajne graffiti skończyło. No bo wiecie, "papież był za Cracovią!" Taaa... i na pewno poświęciłby wam maczety żałosne gnojki!
A poza tym to gdzie Ty się Qtasiorro włóczysz tak często po Krakowie? Z tego co opowiadasz wynika, że na takich Bronowicach bywasz z 5 razy częściej ode mnie! Barbra - 2014-03-02, 22:19 kto w ogóle bywa w bronowicach poza mieszkańcami?
teraz na jednym z tych wysokich akademików agh jest reklama kwejka z jakimś jednorożcem i napisem "witamy w internetach", czy coś takiego zawsze jestem zażenowana jak to widzę ;p
a w krakowie jest to takie duże grafitti z historią polski, gdzieś po drodze na kurdwanów, i tam jest papież, bolesław chrobry i tacy tamAntlion - 2014-03-02, 22:26 A teraz gimnastyka dla waszych kręgów szyjnych
Namalowane na ścianie sklepu w Sopocie.JankielKindybalista85 - 2014-03-02, 22:40
Barbra napisał/a:
a w krakowie jest to takie duże grafitti z historią polski, gdzieś po drodze na kurdwanów, i tam jest papież, bolesław chrobry i tacy tam
Na Powstańców Śląskich między Krzemionkami a Kopcem Kraka dokładnie. Mural z okazji 750lecia lokacji Krakowa. Zaje.bisty!
Nie chce mi się pojedynczo wklejać obrazków (no dobra, wciąż nie umiem... I MI SIĘ NIE CHCE!) więc macie tu zbiorczo.
A teraz gimnastyka dla waszych kręgów szyjnych Obrazek
Namalowane na ścianie sklepu w Sopocie.
Nie chciało mi się wyginać szyi więc obróciłem laptopa o 90 stopni Ładnie namalowana kobieta, wygląda jak prawdziwa matheus3004 - 2014-03-03, 14:07 Ojej. Przepraszam was panowie Pomyliło mi się. Jasne, że chodziło mi o Kraków. Tak z przyzwyczajenia napisałem Poznań i niepotrzebnie was w błąd wprowadziłem...Davos - 2014-03-03, 22:23
matheus3004 napisał/a:
Ojej. Przepraszam was panowie Pomyliło mi się. Jasne, że chodziło mi o Kraków. Tak z przyzwyczajenia napisałem Poznań i niepotrzebnie was w błąd wprowadziłem...
Ok, bo już myślałem, że własnego miasta nie znam A czego jak czego, ale takiego grafitti raczej nie powinno się nie znać, jeśli jest w najbliższej okolicy matheus3004 - 2014-03-04, 21:12
Davos napisał/a:
matheus3004 napisał/a:
Ojej. Przepraszam was panowie Pomyliło mi się. Jasne, że chodziło mi o Kraków. Tak z przyzwyczajenia napisałem Poznań i niepotrzebnie was w błąd wprowadziłem...
Ok, bo już myślałem, że własnego miasta nie znam A czego jak czego, ale takiego grafitti raczej nie powinno się nie znać, jeśli jest w najbliższej okolicy
Rzecz jasna Wiesz, istnieje szansa, że u nas też kiedyś takie graffiti powstanie ... Davos - 2014-03-04, 21:18
matheus3004 napisał/a:
Wiesz, istnieje szansa, że u nas też kiedyś takie graffiti powstanie ...
Chętnie bym coś takiego w Poznaniu zobaczył. Tyle, że jeśli podobne grafitti u nas powstanie to na pewno będzie o tym głośno i nie przeoczymy tego matheus3004 - 2014-03-04, 21:28 @Davos
To na pewno się dowiemy Tylko trzeba będzie poczekać, aż ktoś się podejmie tak trudnego zadania... :widzu - 2014-03-04, 21:29 matheus3004, nie umiesz w cytaty matheus3004 - 2014-03-04, 21:31
widzu napisał/a:
matheus3004, nie umiesz w cytaty
Umiem, tylko się pomyliłem Davos - 2014-03-04, 21:34
matheus3004 napisał/a:
@Davos
To na pewno się dowiemy Tylko trzeba będzie poczekać, aż ktoś się podejmie tak trudnego zadania... :
Talentów na pewno u nas nie brakuje, jestem pewien, że gdyby miasto ogłosiło jakiś konkurs to zaraz powstałoby kilka arcydzieł. Potrzebna jest tylko duża wolna powierzchnia (to się znajdzie) i dobra wola miasta (z tym już gorzej).matheus3004 - 2014-03-04, 21:42
Cytat:
i dobra wola miasta (z tym już gorzej).
No właśnie. Bo nie dość, że ktoś poświęci dużo swojego czasu, to jeszcze by go o wandalizm oskarżyli...brzozik70043704352251515 - 2014-03-04, 21:51 Davos, u mnie w Opolu wlasnie byla inicjatywa miasta na pomalowanie szpetnego walu, byl konkurs itd.
Grupa ktora wygrala dostala farbe od miasta i doslownie pare godzin przed rozpoczeciem prac z niewiadomych przyczyn wycofali pozwolenie.
Na szczescie farba sie nie zmarnowala, pare dni pozniej zostala wykorzystana tylko na zupelnie co innego w ramach sprzeciwu.
Namalowali Beatke
http://eko.opole.pl/wp-co.../powodz2010.jpgDavos - 2014-03-04, 22:40 No i elegancko, teraz przynajmniej ten wał wyróżnia się na tle szarych i brzydkich wałów w innych miastach Sharvari - 2014-03-09, 01:14 Moris299 - 2014-03-12, 22:27
To nie graffiti tylko mural a jedno z tych to największe w polsce (to koło 3 maja, na tym wysokim budynku)Adijos - 2014-03-13, 14:36 Mieli pozostać w nieświadomości, że to mural. Tak by myśleli, że ktoś takie duże nielegalne graffiti zrobił.Davos - 2014-03-13, 20:04
Cytat:
Mieli pozostać w nieświadomości, że to mural. Tak by myśleli, że ktoś takie duże nielegalne graffiti zrobił.
Nielegalnie to można zrobić graffiti na normalnej ścianie, ale na całej ścianie bloku? Raczej mało realne