To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Banksy

JankielKindybalista85 - 2014-03-02, 21:49

qtasiorro napisał/a:
JankielKindybalista85 napisał/a:
matheus3004 napisał/a:
Świetne graffiti z Poznania:

Obrazek

No właśnie! Ponawiam pytanie DAvosa. Gdzie to było w Poznaniu? Bo w Krakowie było na pewno! Na sławnym graffiti murze wzdłuż miasteczka studenckiego AGH.

Mi też to znajomo wyglądało. Pamiętam, że zdarzało mi się czasem przechodzić koło tego muru i był tam Wojtyła.

No tylko że jakieś 1.5 roku temu ktoś walnął Wojtyle na twarzy "je.bać Wisłę" i się fajne graffiti skończyło. No bo wiecie, "papież był za Cracovią!" Taaa... i na pewno poświęciłby wam maczety żałosne gnojki! :D

A poza tym to gdzie Ty się Qtasiorro włóczysz tak często po Krakowie? Z tego co opowiadasz wynika, że na takich Bronowicach bywasz z 5 razy częściej ode mnie! :-D

Barbra - 2014-03-02, 22:19

kto w ogóle bywa w bronowicach poza mieszkańcami? :D

teraz na jednym z tych wysokich akademików agh jest reklama kwejka :| z jakimś jednorożcem i napisem "witamy w internetach", czy coś takiego :| zawsze jestem zażenowana jak to widzę ;p

a w krakowie jest to takie duże grafitti z historią polski, gdzieś po drodze na kurdwanów, i tam jest papież, bolesław chrobry i tacy tam

Antlion - 2014-03-02, 22:26

A teraz gimnastyka dla waszych kręgów szyjnych :p

Namalowane na ścianie sklepu w Sopocie.

JankielKindybalista85 - 2014-03-02, 22:40

Barbra napisał/a:
a w krakowie jest to takie duże grafitti z historią polski, gdzieś po drodze na kurdwanów, i tam jest papież, bolesław chrobry i tacy tam

Na Powstańców Śląskich między Krzemionkami a Kopcem Kraka dokładnie. Mural z okazji 750lecia lokacji Krakowa. Zaje.bisty!

Nie chce mi się pojedynczo wklejać obrazków (no dobra, wciąż nie umiem... I MI SIĘ NIE CHCE!) więc macie tu zbiorczo.

https://www.google.pl/sea...iw=1920&bih=961

Davos - 2014-03-02, 23:14

Antlion napisał/a:
A teraz gimnastyka dla waszych kręgów szyjnych :p
Obrazek

Namalowane na ścianie sklepu w Sopocie.

Nie chciało mi się wyginać szyi więc obróciłem laptopa o 90 stopni :P Ładnie namalowana kobieta, wygląda jak prawdziwa :)

matheus3004 - 2014-03-03, 14:07

Ojej. Przepraszam was panowie ;) Pomyliło mi się. Jasne, że chodziło mi o Kraków. Tak z przyzwyczajenia napisałem Poznań i niepotrzebnie was w błąd wprowadziłem...
Davos - 2014-03-03, 22:23

matheus3004 napisał/a:
Ojej. Przepraszam was panowie ;) Pomyliło mi się. Jasne, że chodziło mi o Kraków. Tak z przyzwyczajenia napisałem Poznań i niepotrzebnie was w błąd wprowadziłem...

Ok, bo już myślałem, że własnego miasta nie znam ;) A czego jak czego, ale takiego grafitti raczej nie powinno się nie znać, jeśli jest w najbliższej okolicy :)

matheus3004 - 2014-03-04, 21:12

Davos napisał/a:
matheus3004 napisał/a:

Ok, bo już myślałem, że własnego miasta nie znam ;) A czego jak czego, ale takiego grafitti raczej nie powinno się nie znać, jeśli jest w najbliższej okolicy :)

Rzecz jasna ;) Wiesz, istnieje szansa, że u nas też kiedyś takie graffiti powstanie ... :)

Davos - 2014-03-04, 21:18

matheus3004 napisał/a:
Wiesz, istnieje szansa, że u nas też kiedyś takie graffiti powstanie ... :)

Chętnie bym coś takiego w Poznaniu zobaczył. Tyle, że jeśli podobne grafitti u nas powstanie to na pewno będzie o tym głośno i nie przeoczymy tego :)

matheus3004 - 2014-03-04, 21:28

@Davos

To na pewno się dowiemy :) Tylko trzeba będzie poczekać, aż ktoś się podejmie tak trudnego zadania... :

widzu - 2014-03-04, 21:29

matheus3004, nie umiesz w cytaty :P
matheus3004 - 2014-03-04, 21:31

widzu napisał/a:
matheus3004, nie umiesz w cytaty :P

Umiem, tylko się pomyliłem :P

Davos - 2014-03-04, 21:34

matheus3004 napisał/a:
@Davos

To na pewno się dowiemy :) Tylko trzeba będzie poczekać, aż ktoś się podejmie tak trudnego zadania... :

Talentów na pewno u nas nie brakuje, jestem pewien, że gdyby miasto ogłosiło jakiś konkurs to zaraz powstałoby kilka arcydzieł. Potrzebna jest tylko duża wolna powierzchnia (to się znajdzie) i dobra wola miasta (z tym już gorzej).

matheus3004 - 2014-03-04, 21:42

Cytat:
i dobra wola miasta (z tym już gorzej).

No właśnie. Bo nie dość, że ktoś poświęci dużo swojego czasu, to jeszcze by go o wandalizm oskarżyli...

brzozik70043704352251515 - 2014-03-04, 21:51

Davos, u mnie w Opolu wlasnie byla inicjatywa miasta na pomalowanie szpetnego walu, byl konkurs itd.
Grupa ktora wygrala dostala farbe od miasta i doslownie pare godzin przed rozpoczeciem prac z niewiadomych przyczyn wycofali pozwolenie.
Na szczescie farba sie nie zmarnowala, pare dni pozniej zostala wykorzystana tylko na zupelnie co innego w ramach sprzeciwu.

Namalowali Beatke :D

http://eko.opole.pl/wp-co.../powodz2010.jpg

Davos - 2014-03-04, 22:40

No i elegancko, teraz przynajmniej ten wał wyróżnia się na tle szarych i brzydkich wałów w innych miastach :)
Sharvari - 2014-03-09, 01:14

Moris299 - 2014-03-12, 22:27

^AdijoS^ napisał/a:
Graffiti z Bydgoszczy:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To nie graffiti tylko mural a jedno z tych to największe w polsce (to koło 3 maja, na tym wysokim budynku)

Adijos - 2014-03-13, 14:36

Mieli pozostać w nieświadomości, że to mural. Tak by myśleli, że ktoś takie duże nielegalne graffiti zrobił.
Davos - 2014-03-13, 20:04

Cytat:
Mieli pozostać w nieświadomości, że to mural. Tak by myśleli, że ktoś takie duże nielegalne graffiti zrobił.

Nielegalnie to można zrobić graffiti na normalnej ścianie, ale na całej ścianie bloku? Raczej mało realne :)